Obracanje Predsednika Vucica gradjanima Crne Gore

Srbi su po meni najvise pogresili sto su pravili tu nesrecnu Jugoslaviju 1918. Da nije toga bilo, danas bi granica Srbije bila nadomak Zagreba, a more bi bilo nase od Ulcinja pa sve gore do Zadra.
Apsolutno se slažem. Ja sam to više puta naglašavao na forumu. Jugoslavija nam, uopšte nije trebala. Velika istorijska greška. Bila bi velika Srbija, ali sa smislom i svim narodima, koji pripadaju srpskom korpusu.

Apsolutno se slažem. Ja sam to više puta naglašavao na forumu. Jugoslavija nam, uopšte nije trebala. Velika istorijska greška. Bila bi velika Srbija, ali sa smislom i svim narodima, koji pripadaju srpskom korpusu.

Ne postoji Velika Srbija tu Titoisticku floskulu koristis

Realna zemlja a ne velika se prostire do tamo gdje zivi tvoj zivalj

Zasto niko ne govori velika Amerika,velika Rusija, velika Francuska zasto ?

Velika zemlja u ovom slucaju Velika Srbija znacilo bi da Srbija drzi teritorije gdje uopste ne zive Srbi sada zamisli da je Madagaskar sastavni dio Srbije onda bi to bila velika Srbija,tamo svugdje gdje zive Srbi to je Realna Srbija

Svugdje gdje zive Italijani je realna Italija ali ako hoce Jadransku obalu e onda je to velika Italija jer tu zive Sloveni

Ne postoji Velika Srbija tu Titoisticku floskulu koristis

Realna zemlja a ne velika se prostire do tamo gdje zivi tvoj zivalj

Zasto niko ne govori velika Amerika,velika Rusija, velika Francuska zasto ?

Velika zemlja u ovom slucaju Velika Srbija znacilo bi da Srbija drzi teritorije gdje uopste ne zive Srbi sada zamisli da je Madagaskar sastavni dio Srbije onda bi to bila velika Srbija,tamo svugdje gdje zive Srbi to je Realna Srbija

Svugdje gdje zive Italijani je realna Italija ali ako hoce Jadransku obalu e onda je to velika Italija jer tu zive Sloveni
To sam naglasio figurativno. Pošto bi država bila znatno veća, nego što je to danas. Nisam time mislio, na nečiju štetu. Jednostavno, država bi imala smisla i u njoj bi nacionalno, uglavnom bili Srbi, različitih religija. Ali, to je trebalo davno razmišljati. Sad je kasno. Treba da sačuvamo, ovo što imamo.

Da li je neko pitao i Srbe i Hrvate, a još manje Slovence,
kad je Jugoslavija smišljena tamo negde u toku prvog svetskog rata, a moguće i pre?
Teško, rekao bih.
Možda se stari kralj Petar nešto i protivio toj ideji,
ali princ Aleksandar je svim srcem bio za nju.
Znam ko je sigurno bio protiv - onaj kome je po starešinstvu išla kruna,
no oteraše čoveka u ludaru.
Kolko je on stvarno bio lud, to je vrlo diskutabilno.
Još jedna stvar u vezi njega je sigurna - teško bi i Srbiji samoj bilo s njim.
Ne znam kako bi se gradili međunarodni odnosi sa njegovom prekom naravi?

Da li je neko pitao i Srbe i Hrvate, a još manje Slovence,
kad je Jugoslavija smišljena tamo negde u toku prvog svetskog rata, a moguće i pre?
Teško, rekao bih.
Možda se stari kralj Petar nešto i protivio toj ideji,
ali princ Aleksandar je svim srcem bio za nju.
Znam ko je sigurno bio protiv - onaj kome je po starešinstvu išla kruna,
no oteraše čoveka u ludaru.
Kolko je on stvarno bio lud, to je vrlo diskutabilno.
Još jedna stvar u vezi njega je sigurna - teško bi i Srbiji samoj bilo s njim.
Ne znam kako bi se gradili međunarodni odnosi sa njegovom prekom naravi?

Jedini mi Crnogorci ustali vojno protiv zla karadjordjevica! 🇲🇪💪

Pa, kralj Nikola je na pogrešnu adresu slao ono pismo 1919., 'meričkom precedniku Vudrou Vilsonu.
Ej, more, pa kome se žališ nesrećniče, onome ko kumova kraljevini SHS i time te zbaci s prestola?
Kako kažu kod nas u južnu Srbiju, našo u koju će se crkvu krsti.

Kraljevina Jugoslavije je maslo Britanije i Francuske, pobjednika prvog svjetskog rata

Srbi su po meni najvise pogresili sto su pravili tu nesrecnu Jugoslaviju 1918. Da nije toga bilo, danas bi granica Srbije bila nadomak Zagreba, a more bi bilo nase od Ulcinja pa sve gore do Zadra.
Srbija je bila propala drzava nakon 1.s.r.
Nije imala snage sama osloboditi sebe nakon katastrofe 1915., a da bi vladala Srbijom u kojoj su Srbi jedva 50% i pola stanovništva protiv sebe.

1778958690866.jpeg

Jedini mi Crnogorci ustali vojno protiv zla karadjordjevica! 🇲🇪💪

Xaxaxaxaxax koja dileja ismijavajte ovog pacijenta

A kako ste docekali Italijanske naciste sto se tu niste digli protiv Okupacije,xaxaxaxaxaxaxaxaxa,gdje ste tada bili da se pobunite nego su aplauzom docekani

Lik je maskota plus iskompleksiran

Back