Obnova Jugoslavije

obnovio bih jugoslaviju samo zbog 29 novembra :D

- - - - - - - - - -

15078759_1201320446617971_799813376106292615_n.jpg

- - - - - - - - - -

10622916_1201320416617974_3657151657357172002_n.jpg

Aman Proko gde nađe ovo već mi čorba ide na usta.Pre neki dan sam kupio čvarci ovde mislim 26 franaka kilo ali ovo što si stavio na slici ima više od pola veka ali nisam okusio.

takve iste čvarke možeš lako i sam napraviti, kupi tablu slanine, skini kožu pa iseckaj na komade po svojoj volji, sve u duboku posudu pa na šporet, lagana vatra dok ne krene da se topi, možeš staviti malo vode za početak ili malo masti, i mešaj dok se sve ne otopi, ili dok ti cvarci ne budu željene velicine

na kraju kad ih ocediš, uživancija :D

takve iste čvarke možeš lako i sam napraviti, kupi tablu slanine, skini kožu pa iseckaj na komade po svojoj volji, sve u duboku posudu pa na šporet, lagana vatra dok ne krene da se topi, možeš staviti malo vode za početak ili malo masti, i mešaj dok se sve ne otopi, ili dok ti cvarci ne budu željene velicine

To je moglo kada se uživalo u Jugoslaviji 29-og novembra ovdi u stanu je to komplikovano.

Не вреди му то Проко,није сланина као код нас...тамо ни прасетина није слатка а на прасету нигде масти нема:(,без везе скроз.Код Шваба једино што ми се свидела коленица,скоро је ко наша а све остало је безукусно.Парадајз сам куповао код Турака јер онај немачки кисео,нема ни укуса ни сласти ...

Не вреди му то Проко,није сланина као код нас...тамо ни прасетина није слатка а на прасету нигде масти нема:(,без везе скроз.Код Шваба једино што ми се свидела коленица,скоро је ко наша а све остало је безукусно.Парадајз сам куповао код Турака јер онај немачки кисео,нема ни укуса ни сласти ...

Znak da je i u Jugoslaviji bilo puno čega dobro pogotovu 29-ti novembar kada se nije radilo gomila tazeg mesa malo na žar otrese se od pepela kada bi to još jednom osetio.

Напротив, сјећам се тог времена сасвим добро.

Само се не сјећам тога да без срфјота и без 29. новмебра не би било меса???:eek:

U pravu ste mesa je bilo i tada doduše manje nego danas.Razlika je "samo ta" da su svinje u to vreme drugačije hranjene,a drugačije danas.Čak su i svinje bile druge vrste. Jedino mogu da Vam kažem rado bi dao 2 kila mesa za jedno kilo tadašnjeg mesa.
Da naglasim nikakve veze to nema sa 29 novembar to su samo slobodni dani da se familija okupi i sredi svinja suši se meso prave kobasice itd.Danas toga nema jer se sve pretvorilo u nekav biznis važno je pare da se zarade manje je važno šta se jede.

PUTIN PRAVI NOVI ISTOČNI BLOK NA BALKANU: Da li je Srbija na redu posle Moldavije i Bugarske?
U istom danu u Moldavija i Bugarska su dobile proruske predsednike. Ima li Putin neki tajni plan i za Srbiju?
Vladimir Putin, Balkan Foto: Tanjug/AP, Google Maps
U nedelju su u dvema balkanskim zemljama izabrani proruski predsednici. Predsednički izbori biće održani i u Srbiji naredne godine, a sa tim u vezi evropski komesar za proširenje Johanes Han kaže da strahuje od novih nacionalističkih izjava oko predsedničkih izbora u našoj zemlji, imajući u vidu imena pojedinih kandidata. Kandidaturu su istakli Vojislav Šešelj i Boško Obradović, lideri SRS i Dveri, jasno proruski orijentisanih stranaka, dok aktuelni predsednik Tomislav Nikolić lično gaji jake simpatije prema Moskvi. Da li Rusija na Balkanu kreće u stvaranje novog istočnog bloka, kroz blisku saradnju sa šefovima država?
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
http://www.telegraf.rs/vesti/politik...ije-i-bugarske
Неће бити Југославија али нека Балканија - изгледа да хоће!
Саамо ако се договоре велики (исти они као на Јалти).

Poslednja izmena:
Напротив, сјећам се тог времена сасвим добро.

Само се не сјећам тога да без срфјота и без 29. новмебра не би било меса???:eek:

Сећају се људи радо времена кад су ЈЕДНОМ ГОДИШЊЕ могли да се наждеру меса,позову рођаци са села на ''тазелук'' па се то ето запамтило...

И ја сећам кад сам у сфрј плаћао кило крменадли 7 ДМ а у Немачкој боље крменадле коштале 5.98 ДМ,било и јефтинијих по 4.99 ДМ...

Моја плата била 280 ДМ,Швабина 1700 ДМ...јес'био ''стандард'' у тој сфрј...

[/B]
Сећају се људи радо времена кад су ЈЕДНОМ ГОДИШЊЕ могли да се наждеру меса,позову рођаци са села на ''тазелук'' па се то ето запамтило...
И ја сећам кад сам у сфрј плаћао кило крменадли 7 ДМ а у Немачкој боље крменадле коштале 5.98 ДМ,било и јефтинијих по 4.99 ДМ...
Па што си се враћао? Што ниси остао тамо?
У туђег татка, је поголема ******** (она ствар).

[/B]

Ма добро све је то љепо. Само они ође продају срња ко да смо ми сви живили у Зназибару а не тамо ко и они. Мада могуће је да су они још под утицајем отрова којијем су затровани. Како Солжењицин рече, ко се тиме отровао једном, никад више није приздравио.:neutral:

hhahahahah

- - - - - - - - - -

bome, vickast deran, eto ispade da su nas rodjaci sa sela hranili :hahaha:

- - - - - - - - - -

a zna da su u gradu radnici lako dolazili do polutki preko sindikata, bile pune pušnice a po stanovima zamrzivači, krcati :rtfm:

[/B]

Neznam kolika je plata bila u Nemačkoj a da sam ja imao veću u CH nego Vi u Jugoslaviji to je tačno. Druga strana medalje tih "velikih plata u CH " ja sam i dan danas kirajđžija kao i mnogi koji imaju i veće plate.U tadašnjoj Jugoslaviji jes bila plata mala (po Vama)
a svejedno većina ima neki svoj krov nad glavom i nisu kirajđžije. O drugim stvarima da ne govorimo šta je još bila prednost u odnosu na CH.

титова идеја живи и данас, ево ти најновијег примера

- - - - - - - - - -

DOGOVORENO NA SASTANKU U ZAGREBU: Kreće regionalna EKS-JU fudbalska liga!

FUDBAL20:39, 05.12.2016

- - - - - - - - - -

Predstavnici sedam fudbalskih saveza iz okruženja na sastanku u Zagrebu dogovorili su se da počne regionalna liga!

- - - - - - - - - -

http://www.kurir.rs/sport/fudbal/dog...clanak-2574885

титова идеја живи и данас, ево ти најновијег примера

- - - - - - - - - -

DOGOVORENO NA SASTANKU U ZAGREBU: Kreće regionalna EKS-JU fudbalska liga!

FUDBAL20:39, 05.12.2016

- - - - - - - - - -

Predstavnici sedam fudbalskih saveza iz okruženja na sastanku u Zagrebu dogovorili su se da počne regionalna liga!

- - - - - - - - - -

http://www.kurir.rs/sport/fudbal/dog...clanak-2574885

Otkud ti da je to titova ideja?

Tito se sa komunčerosima borio za razbijanje Jugoslavije

Kad smo se mi venčali, Lepa Brena je izbrisana sa ovih prostora. Više nikom nisam bila potrebna i nikom nisam bila dobra. Zato što su se svi golubovi preletači odjednom identifikovali sa svojom verom i nacionalizmom, a ja sam bila obešena na stub srama, kao najveća balkanska zvezda, koja je imala popularnost kao Tito. Svi su želeli da me razvlače u blatu, brišu đonove o mene, izbrišu mi ime, sve što sam stekla. Nisam bila dobra u Srbiji, Bosni, Hrvatskoj, jer sam bila Jugoslovenka. Za mene je Jugoslavija predstavljala kosmopolitizam, to je bila država čijem se predsedniku klanjao ceo svet – rekla je Brena sa setom u glasu.

Kad smo se mi venčali, Lepa Brena je izbrisana sa ovih prostora. Više nikom nisam bila potrebna i nikom nisam bila dobra. Zato što su se svi golubovi preletači odjednom identifikovali sa svojom verom i nacionalizmom, a ja sam bila obešena na stub srama, kao najveća balkanska zvezda, koja je imala popularnost kao Tito. Svi su želeli da me razvlače u blatu, brišu đonove o mene, izbrišu mi ime, sve što sam stekla. Nisam bila dobra u Srbiji, Bosni, Hrvatskoj, jer sam bila Jugoslovenka. Za mene je Jugoslavija predstavljala kosmopolitizam, to je bila država čijem se predsedniku klanjao ceo svet – rekla je Brena sa setom u glasu.

Dramoseritis vulgaris.

Pare mlati i živi ko aristokratija u Srbiji.

Za mene je Jugoslavija tragična greška na koju je navučen Aleksandar verujući da će u istoriji biti zabeležen kao ujedinitelj bratskih naroda, neki novi Bizmark, a to je greška koju su Srbi preskupo platili.

Poslednja izmena:
Baš tako,jugoslavija je inače bila naivna zabluda SRPSKOG kralja Aleksandra!
ahaha ideja nepismenog bravara,pa i štafetu ste preuzeli od SRPSKOG kralja

Ne baš tako naivna i ne baš tako zabluda. To se ispostavilo tek kasnije .

Stvoriti Nemce od Saksonaca Prusa i Bavaraca je isto što i stvoriti Jugoslovene od ovdašnjih naroda koji su proživeli ogromne muke pod AU i Turcima i pružala im se istorijska prilika da postanu veliki i jaki ujedinivši se sutra sa Česima Slovacima Bugarima Poljacima I naravno Rusima u Veliku Slaviju.

Nažalost ispostavilo se da je mala Slavija i pravljena upravo sa ciljem da spreči logično stvaranje velike.

Ne znam, možda grešim, al verujem da je upravo tako i da je Aleksandar ubijen u trenutku kad je shvatio sve to i pokušao da sa Francuzima dogovori rasturanje te greške na koju je navučen i ispravi štetu koju je načinio.

Back