Obljetnica kraja opsade Bihaća...

Putnik iz Međugorja

Ističe se
Banovan
Poruka
2.152
Autorska tema...
Paralelno sa Olujom završila je i druga velika bitka zadnjeg rata...
Četverogodišnja opsada bivšeg glavnog grada Hrvatske - Bihaća, u kojoj su srbijanske snage, desecima tisuća vojnika, napadale do posljednjeg dana lokalni HVO, pošto je smjer napada išao preko njihovih položaja.
Pa zanima me kako točno ovdje ljudi misle da se Oluja mogla izbjeć iz te perspektive, i da li zaboravljaju da je Oluja bila direktni odgovor na kontinuiranu agresiju u trajanju koja je trajala do početka Oluje...

Putnik iz Medjuhorja bolje da se moli Djevici, nego ovdje nešto piše. Imat će više rezultata.

Što sam krivo napisao?
Srbi su sve do Oluje osvajali šta su stigli, i napadali gdje su mogli, da zagrabe što više teritorije, uz mega-zločine popraćene svakim osvajanjem. Malo prije Bihaća osvojena je Srebrenica...
Oluja je to sve prekinula, a obrana HVO-a u Bihaću omogućila je povoljan raspored snaga u Oluji, na sjevernom sektoru, jer je Bihać vezao na sebe ogromne snage...

.

Трагична последица погубне "крени - стани" политике. Да је ослобођен "Биксаћ" рат би вероватно био победнички завршен. Било је превише таквих глупости. Као и годину дана гледања Хрвата како прелазе Велебит.

Ne znam koji ti je krajnji cilj, ali ponavljam, bolj se moli Djevici nego ovsjo teošiti energiju na srbskim forumima. Bolje onda trolovati na mz temama. Izvuces vecu radost da zivciras zene.

Trolaš...
Srbija nije htjeli prestat napadat Hrvate u Bihaću, sve dok nije grunula Oluja koja je zaustavila tu ofanzivu...
Ne seruckaj...

.

Autorska tema...
Paralelno sa Olujom završila je i druga velika bitka zadnjeg rata...
Četverogodišnja opsada bivšeg glavnog grada Hrvatske - Bihaća, u kojoj su srbijanske snage, desecima tisuća vojnika, napadale do posljednjeg dana lokalni HVO, pošto je smjer napada išao preko njihovih položaja.
Pa zanima me kako točno ovdje ljudi misle da se Oluja mogla izbjeć iz te perspektive, i da li zaboravljaju da je Oluja bila direktni odgovor na kontinuiranu agresiju u trajanju koja je trajala do početka Oluje...
Bila je tu neka mala jedinica HVO ali su ih Muslimani pohvtali i pobili ,imas video ispod .Ovo na snimku su neki trecepozivci VRS ili Babini Muslimani

Трагична последица погубне "крени - стани" политике. Да је ослобођен "Биксаћ" рат би вероватно био победнички завршен. Било је превише таквих глупости. Као и годину дана гледања Хрвата како прелазе Велебит.
Srpske snage u Hrvatskoj nisu mogle od straha ništa, osim gledati kako Hrvati prelaze Velebit. Strah je bio toliki da ih je još od 1993. godine bilo više u Beogradu na kavi, nego u Hrvatskoj na ratištu.

Back