Objesio psa

Ljudi ne shvataju da je držanje psa isto kao nošenje pištolja,opasnost ako se sa njim ne postupa odgovorno.Zato sam ja pričao i predlagao obaveznu obuku pre kupovine psa.
Najviše mrzim kada podje pas ka meni a vlasnik dobaci,ne plaši se,neće ti ništa.Zar sam ja dužan da trpim njegov hir i razmišljam hoće li ili neće njegov pas da ujede mene ili nekog pored mene.Bolesno i svaka druga priča je prazna.

Volim sve pse, ali me niko nece ubediti da ne postoje agresivnije rase kao sto je ova.
Da li je iko cuo da je labrador nekoga napao? Sumnjam.
U odnosu na labradora, pa i neke policijske i vojne pse poput Rottweilera i njemackog ovcara, pit bull je pomalo priglup pas i osim snage bas i nema neke druge kvalitete.
Rott i ovcar su recimo iznimno inteligentni psi.
Tim vise je takvog psa poput pita teze izdresirati da bude normalan.
Iako, mislim da u ovakvim slucajevima dosta doprinosi i vlasnik.
U 90% slucajeva, vlasnik pit bulla je isti profil ljudi - sitni, lokalni diler, nabildana konjina izbrijane glave koja radi na vratima kluba i po potrebi utjeruje dugove i reketari, ili neki zgubidan kojem je zivotni cilj provoditi dane na stadionu arlaucuci ime kluba za koji se tuce i navija.

Poslednja izmena:
Teska dilema.
Ja koji volim pse, ne znam da li bih odreagovao hladnokrvno da pit upadne medju decu.
Mada ovde je druga prica, on je vec nekoliko puta ulazio, znaci da nije bio agresivan, cim je pustio da ga covek uhvati za ogrlicu. Sve je uradio prailno osim ubijanja psa, trebao je da ga odvede u policiju ili sinterima a komsiji da promeni licni opis.

slazem se sa tobom.
ali ovde je najmanje kriv pas ako je bio miran. mozda je samo hteo da se igra.
ovde je problem vlasnik psa

e sad dolazimo do onog tvog prethodnog posta i uloge drzave.
da je drzava dobra onda bi ovaj prijavio tog vlasnika, ovaj platio kaznu da godinama ne moze da izadje iz dugova ili posteno omirisao zatvor na duzi period i ovakve stvari se ne bi vise desavale.
Sistemska rešenja uvek daju rezultate.
Mi ih nemamo ni u jednoj oblasti na žalost.

Jel treba na eci peci pec dal ce napasti a,mene je skoro ujeo kroz trenerku i patiku pas kog je setao vlasnik bez povodca,i sta nikom nista nije se ni izvinio,posto svaki pas moze imati korpu kad vec nije vezan, opusteno za svaki upad mora da radi motka

slazem se sa tobom.
ali ovde je najmanje kriv pas ako je bio miran. mozda je samo hteo da se igra.
ovde je problem vlasnik psa

e sad dolazimo do onog tvog prethodnog posta i uloge drzave.
da je drzava dobra onda bi ovaj prijavio tog vlasnika, ovaj platio kaznu da godinama ne moze da izadje iz dugova ili posteno omirisao zatvor na duzi period i ovakve stvari se ne bi vise desavale.
Ali,ja necu ni da se igram razumes!

Šališ li se,ja izveo dete da se igra i moram se baviti analizom agresivnosti pasa koje su kreteni doveli bez korpe na njušci na dečije igralište.Uozbilji se molim te ili provociraš radi teme.
pas nema sta da trazi u ogradjenom delu decijeg igralista.
to je opet do vlasnika.
drugo, pas mora biti na povodcu.
korpu ne mora da ima u parku,

inace nema tu analize..jasno se vidi koji je pas agresivan... sad druga je stvar sto se mozda plasis pasa pa ti je svaki pas opasnost da te ujede.

secam se kad sam svojevremeno setao psa od jedne moje devojke, prisla mi mala devojcica i pitala da li sme da ga pomazi..deca vole pse..
nisu svi psi agresivni.

pas nema sta da trazi u ogradjenom delu decijeg igralista.
to je opet do vlasnika.
drugo, pas mora biti na povodcu.
korpu ne mora da ima u parku,

inace nema tu analize..jasno se vidi koji je pas agresivan... sad druga je stvar sto se mozda plasis pasa pa ti je svaki pas opasnost da te ujede.

secam se kad sam svojevremeno setao psa od jedne moje devojke, prisla mi mala devojcica i pitala da li sme da ga pomazi..deca vole pse..
nisu svi psi agresivni.
Širiš priču,neću da analiziram pse,u parku sam sa detetom,odmaram,nisam veterinar,Nisam rekao da su svi agresivni,volim pse ali nisam dužan da trpim teror niti da se time bavim,hoće li ili neće ujesti dete,kraj priče.

Širiš priču,neću da analiziram pse,u parku sam sa detetom,odmaram,nisam veterinar,Nisam rekao da su svi agresivni,volim pse ali nisam dužan da trpim teror niti da se time bavim,hoće li ili neće ujesti dete,kraj priče.
ponavljam, nema sta da analiziras..u toj tvojoj recenici se vidi koliko ne znas i umesto da imas takav stav, bolje se edukuj... i za tvoje dete ce biti bolje da nauci da zivi sa psima a ne da bezite na drugu stranu ulice kad vidite psa..

agresivan pas se vidi na kilometar udaljenosti, nema tu nikakve analize

90% pasa su vrlo umiljati i fini.

nema tu terora..samo tvog neopravdanog straha.

Mnogi psi imaju neki pik na malu decu ,gledam kako se uznemire,ne da bi napali pre neki strah iz kog svasta moze ispasti
nemaju pik, nego mala deca ne umeju da ih maze.. cesto ih cupaju i pas reaguje na cupanje, kao sto bi i ti reagovao kad bih ti sad pocupao kosu..
i tu dolazimo do price koju govorim retkoj zveri
umesto sto roditelji deci stvaraju psihozu od pasa, trebaju da ih nauce kako da ih pomaze, kako da im pridju..psi su vecinski mirni i neagresivni..

nemaju pik, nego mala deca ne umeju da ih maze.. cesto ih cupaju i pas reaguje na cupanje, kao sto bi i ti reagovao kad bih ti sad pocupao kosu..
i tu dolazimo do price koju govorim retkoj zveri
umesto sto roditelji deci stvaraju psihozu od pasa, trebaju da ih nauce kako da ih pomaze, kako da im pridju..psi su vecinski mirni i neagresivni..
Opet ubacujes situaciju koja nije pomenuta,pricam iz dvorista,preko ograde,na 10 metara,nikakav kontakt

Opet ubacujes situaciju koja nije pomenuta,pricam iz dvorista,preko ograde,na 10 metara,nikakav kontakt
pas cuvar reaguje i cuva dvoriste..nista neobicno..
takvi psi se obicno i ne izvode u setnju nego se setaju u svom dvoristu.
i ja ima drugara koga zovem da veze psa pre nego sto mu udjem u dvoriste iako se ne plasim pasa.

brkate pse cuvare i pse koje ljudi drze u stanovima i setaju po parkovima.

pas cuvar reaguje i cuva dvoriste..nista neobicno..
takvi psi se obicno i ne izvode u setnju nego se setaju u svom dvoristu.
i ja ima drugara koga zovem da veze psa pre nego sto mu udjem u dvoriste iako se ne plasim pasa.

brkate pse cuvare i pse koje ljudi drze u stanovima i setaju po parkovima.
Ne,dete stoji sa odraslom osobom koju pas ne konstatuje pored deteta.

Evo citam da je lik koji je vjesao/gusio/stavec psa izjavio da je vlasnik doga narkoman kojeg je vec nekoliko puta upozoravao da veze psa zbog toga sto se ovaj uvijek iznova otrgnuo s lanca.
Pitanje je sada sta je tu istina, sta nije.

Kakve gluposti.
Tudji pas nema sta da radi u mom dvoristu.

U Americi mozes da ubijes coveka koji ti udje na posed.

Da je Srbija normalna drzava takvi psi bi bili zabranjeni.
a ko prica o tvom dvoristu?
pricamo uopsteno.
ovaj slucaj je jasan..kriv je vlasnik psa jer ga nije vezao.
ali ponavljam..kakve su to kuce bez ograde oko parcele?
ovde je prica malo dublja nego sto nam je receno.

Back