Objavljena vrednost radova koje je izveo Starting: Nadstrešnica koštala više od 120.000 evra

Indikativno je, takođe, što je za sve radove sa kamenom na Železničkoj stanici u Novom Sadu, od početka do kraja, bio angažovan Deko tim iz Beške, firma koja do tada praktično nije imala nikakvog iskustva u tim poslovima. Nju je, naime, Nenad Ignjatović osnovao u avgustu 2020. za trgovinu na veliko i malo, kasnije je biznis proširio i na pranje tepiha, da bi je 2022. registrovao i za „postavljanje podnih i zidnih obloga“. Nedugo potom Deko tim je angažovan na državnom projektu, najpre kao jedan od podizvođača Startinga, a kasnije, kad su malo ojačali, sklopili su ugovor direktno sa CCECC, koji je nabavljao kamen, a Deko tim ga je samo montirao ili (se) ugrađivao.

Baš u to vreme im je krenulo i ukupan prihod Deko tima za samo dve godine, od 2021. do 2023. povećan je 76,6 puta, sa 2,7 na 209,7 miliona dinara ili 1,8 miliona evra. Tome je presudno doprineo angažman na renoviranju pothodnika na Železničkoj stanici, jer je Deko tim samo montažu mermera naplaćivao od 70 do 90 evra po dužnom metru, a realna cena je od 20 do 30 evra.
😱

Zasto bi doslo do "glavnih" ako nisu krivi?

Hoces da sudis pre suda i tuzilastva? Jel' cilj da rade institucije svoj posao, ili da se Vucic uhapsi po bilo koju cenu?
Nije tajna gde se u Srbiji sve odlucuje....isto tamo gde se urgira kod Kineza da zavrse pre roka.

A zasto tebi smeta da se "glavni" provere?
Neko od "glavnih" je potpisao fakture koje su originalno bile 3 miliona a narasle na 16.

Ја знам фирму која има 1 запосленог а прошле године остварила је приход од близу 7 200 000 евра.
То ником није чудно, нарочито није чудно истражитељима. Да продаје дијаманте па не би могла да заради толико пара а инвестира у један пројекат скоро 30 000 000 евра.

Zato tebi smrtniku za kuću od 100000 evra od 250 kvadrata traže poreklo imovine, tj poreklo novca.

Ја знам фирму која има 1 запосленог а прошле године остварила је приход од близу 7 200 000 евра.
То ником није чудно, нарочито није чудно истражитељима. Да продаје дијаманте па не би могла да заради толико пара а инвестира у један пројекат скоро 30 000 000 евра.
samo kazes kinez podizvodjac, a medjunarodni ugovori su kao fol tajna, i mozes da ubijes i 1555 ljudi sto rece vucevic, posle ih spakujes samo sa sobom u avion i za sangaj, a srbi nek se misle jel bi ti kinezi bili svedoci, ili neka sumnjaju da su ti kinezi ubice, to vlast i hoce

sns vlast vas je ubila, ali hoce da vi verujete da su kinezi, i onda samo kaze tajni ugovori - a laze, ajde kako moze da bude tajna KO JE UBICA? lazljiva vlast hoce da vas prevari da vi verujete samo da su kinezi ubice, jer onda nije vlast ubica

VUKOVI RASPUDILI STADO! vucic i vucevic su ubice,a zena sto tereti vesica mislim da je zrtveni jarac, ona i on, samo ga je povukao iz zatvora kao fol drug, ali na kraju ce zrtvovati vesica, ali vucic i vucevic su ubice, po izjavama na tv-u sudim, znaci osionosti do 1555 zrtava nas ne rusi i laganju kao iz topa da nije radjena

Poslednja izmena:
Nije tajna gde se u Srbiji sve odlucuje....isto tamo gde se urgira kod Kineza da zavrse pre roka.

A zasto tebi smeta da se "glavni" provere?
Neko od "glavnih" je potpisao fakture koje su originalno bile 3 miliona a narasle na 16.
Nista mi ne smeta u clju pravde i istine, samo da ne bude pravda pre pravde, onako kako neko hoce a ne kako je zaista.

Ako se ustanovi da iciji od "glavnih" pecat, potpis ili usmeno naredjenje stoji iza ovoga, neka se uhapsi, sa zadovoljstvom.

Ali ne pre toga i zato sto ti tako hoces.

Dešavale se i tragedije u vreme DS.
Базен 11.април. Пала цела кровна конструкција само срећом никог није било па нико није страдао.
Познајем надзора који је надгледао радове реконструкције и неколико пута опомињао извођача да неправилно ради. Извођач се жалио Ђиласу лично, преко њега је добио посао, и овог надзора склоне.
Пар месеци након завршетка радова падне цела конструкција.

Базен 11.април. Пала цела кровна конструкција само срећом никог није било па нико није страдао.
Познајем надзора који је надгледао радове реконструкције и неколико пута опомињао извођача да неправилно ради. Извођач се жалио Ђиласу лично, преко њега је добио посао, и овог надзора склоне.
Па да.

Nista mi ne smeta u clju pravde i istine, samo da ne bude pravda pre pravde, onako kako neko hoce a ne kako je zaista.

Ako se ustanovi da iciji od "glavnih" pecat, potpis ili usmeno naredjenje stoji iza ovoga, neka se uhapsi, sa zadovoljstvom.

Ali ne pre toga i zato sto ti tako hoces.
Da li je iko trazio pre utvrdjivanja????

A kako sankcionisati dokazane lazi????

Ma zna se odavno da je gradjevina najzgodnija grana za isisavanje, pranje i kradju para, i tu trebaju debeli timovi tuzilaca, strucnjaka i sudija da se umesaju da se u taj "osinjak" dirne i raskrinka ta mafija jednom zauvek.

Nije to od juce...to je jos iz Slobinog vremena, pa i pre njega..

Da li je iko trazio pre utvrdjivanja????

A kako sankcionisati dokazane lazi????

Ucinilo mi se da trazis pre utvrdjivanaja, u tom slucaju izvini.

pa tako izgledamo vama koji kazete slagao jes kao iz topa, ali nije imao nameru... ali pazi, ko ga je vukao za jezik da uopste prica da li je ili "nije radjena", shvatas da se ljudi nisi ni 'oladili? mogao je samo da kaze ne znam tacno detalje
На крају крајева, он није надлежан. Зашто се умешао?

На крају крајева, он није надлежан. Зашто се умешао?
moram opet taj video da pogledam, ali za vucevica sam siguran, ta osionost NAD LESEVIMA KOJI SU JOS VRUCI mora iz necega da izvire

a za aljeka, da, da njega neko vuce za jezik da "nije radjena", znaci isto ta izjava mora da ima neko izvoriste, da on zna sta JESTE SVE radjeno,a to je malo logicno, vidimo koliko tu ima detalja, znaci da se radi o tome da se konkretno u nadstresnicu NIJE UGRADILO, a jasno da je nadstresniva pobila ljude, i onda, logicki nisi krao preko nje, nisi kriv - on zuri da skine krivicu sa sebe, a lesevi se jos nisu ni ohladili, to radi samo neko ko je svestan da korupocije ima negde u renoviranju.rekostrukciji, i da je i sam umesan

jos niko nije ni povikao DRZ'TE LOPOVA, a aljek se istrcava nisam ja, nema kradje, nema odgovornih, nema krivih za nadstresnicu, pa se nastavlja onda neko, da su pre 60 godima krivi za nju konstruktori

NIJE RADJENA, je predumisljaj, on je unapred smislio da to kaze kada se zlocin, pad realizuje, i mi se naslusasmo botovske kakofonije da i nije, konstrukcijski [samo je nasminkana, natovarena itd]

vucic i vucevic sami sebe optuzuju, ali dajmo mi prostora da vidimo koga su naumili sve da zrtvuju, sa njima dvojicom cemo lako, za anu vec imamo pitanja oko madura, tako da je to nas plan

Poslednja izmena:
Ma zna se odavno da je gradjevina najzgodnija grana za isisavanje, pranje i kradju para, i tu trebaju debeli timovi tuzilaca, strucnjaka i sudija da se umesaju da se u taj "osinjak" dirne i raskrinka ta mafija jednom zauvek.

Nije to od juce...to je jos iz Slobinog vremena, pa i pre njega..

Ucinilo mi se da trazis pre utvrdjivanaja, u tom slucaju izvini.
Тачно 100% све што си навела.
Као што си рекла да проблеми крећу још пре 30 година сигурно, ако не и дуже, само се код сваке наредне власти увећавају и све се мање поштује струка и правила.

I u tom dokumentarcu N1 možeš da čuješ da je ugovor sa kineskom kompanijom kako su rekli "međunarodni" ugovor i da su strane obavezale da isti neće objaviti.
Studenti su jedna neformalna i neovlašćena grupa građana kad je reč o takvim zahtevima.Ne postoji obaveza državnih organa da udovolje takvom zahtevu grupe građana.
A i zahtev je sam po sebi besmislen jer je ta grupa građana već prvi dan kao i cela opozicija donela "presudu" po kojoj su aktuelni vlastodršci krivi za smrt 15 lica u Novom SAD.Ruke su vam krvave moto je tih okupljanja i blokade kako nazivaju svoje aktivnosti,
Možda bi imalo smisla da su objavljivanje te dokumentacije tražili pre izricanje njihove "presude" ali kad su već izrekli presudu koji qurac imaju od osuđenih da traže dokaze protiv osuđenih.Suđenje je završeno.Nema potrebe ni za kakvom dokumentacijom i dokazima.

Sve to ti navodiš o nepravilnostima tokom radova jeste jedno ništa.Ko se iole razume u tu materiju zna da je do tog propusta mogli doći isključivo greškom struke i da nema načina da se krivična odgovornost za pad nadstrešnice protegne na one na koje bi ste vi voleli da se protegne.
Imali sta transparentno u tim ugovorima koje sns-u bliske firme sklapaju sa izvodjacima? Sve obavijeno velom tajni, pitam se zbog cega?

Laž po definiciji postoji samo ako postoji namera obmanjivanja.Nije sve netačno što kažeš laž.
U konkretnom slučaju ja ne vidim motiv za laž.
To ne znači da Vučić ne laže svakodnevno u obraćanjima javnosti.
U svakom slučaju to obraćanje predsednika je sasvim beznačajno za sagledavanje predmetnog događaja jer se odigralo posle pada nadstrešnice.
Jasta. Kao sto je i gledao 2 minuta snimka sa rampe, pa izjava da posjedovanje i proizvodnja tona gudre nije krivicno djelo, prisluskivanje predsjenika za koje niko nije odgovarao, ja sam Oskar u skajp aplikacijama . . .

Није он крив што је лагао, мада лаже кад год зине, него су криви ови око њега.

Свака баба, па и Грубан је, очигледно, баба, прича како је Вучић супер, али не ваљају ови око њега.

Слагао је да само надстрешница није реновирана. Слагао је свесно јер је мислио да ће му проћи као и свака лаж пре ове.
2030 godina 50to objavljivanje dopunskog izdanja dokumentacije u vezi rekonstrukcje zeleznicke....

Back