ОБЈАВЉЕН СНИМАК „ОБУКЕ БОТОВА“ Ево како их обучавају да шире мржњу према опозицији

комшија

Stara legenda
Poruka
90.943
https://srbin.info/politika/objavlj...esignal&utm_medium=push&utm_campaign=web_push

ОБЈАВЉЕН СНИМАК „ОБУКЕ БОТОВА“ Ево како их обучавају да шире мржњу према опозицији

Више од 80 одсто људи који су били у тој сали, у Алибунару, у којој је повереница Српске напредне странке за јужнобанатски округ Данијела Лончар, организовала обуку такозваних ботова како да пишу и представљају лидере опозиције и све оне који критички мисле о режиму председника Србије Александра Вучића, некада су били чланови Демократске странке.

1574340623400.png


13:37 21.11.2019.

– Реч је о чистом подстицању мржње према политичким неистомишљеницима наспрам СНС. Ја нисам никакав обожавалац ни Ђиласа ни Пајтића, али ово је превршило сваку меру. Ако институције наше државе не буду реаговале на ово, као што неће, будимо свесни у колико тешкој ситуацији се налазимо. Ми не можемо да расправљамо о карактерима тих људи који тамо послушно седе и слушају на који начин би требало да шире мржњу преко друштвених мрежа за СНС, али, ваљда, можемо да причамо о институцијама ове државе – закључује Предраг Белић за Данас.


Белић је такође раније био у СНС. Он се у изјави Данасу пожалио да ниједан медиј није објавио да је ослобођен свих оптужби за корупцију, након што је, у оквиру акције „Квадрат“, децембра 2017, ухапшен и након што му је одређен притвор до 30 дана, због постојања основане сумње да је злоупотребом службеног положаја оштетио буџет Србије, Војводине и општине Алибунар за преко 247 милиона динара, тако што је 2015, у својству одговорног лица општине, пропустио да донесе Одлуку о расписивању јавног огласа о давању у закуп пољопривредног земљишта у државној својини.


Он је тиме, гласила је оптужба, онемогућио реализацију годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта.


– Фотографије које је неко из одбора СНС у Алибунару, нехотице, поставио на Фејсбук, материјалан су доказ онога што сви знамо – у сваком граду и општини се, негде десетине, а негде стотине ботова – обучавају да псују, блате и вређају сваког ко се усуди да критикује режим. Стотине милиона годишње се узима од грађана да би се плаћали „људи“ који блате мене, који се већ годинама уопште не бавим политиком и у том смислу нисам никаква конкуренција режиму – коментарише за Данас Бојан Пајтић, бивши председник ДС, такође, један од главних „ликова“ са „предавања“ у СНС.


Дакле, наставља он, није мотив сузбијање конкуренције, већ, како каже, „зверска мржња“ према сваком ко тежи индивидуалној слободи и усуди се да изговори критику.


– Тешко је проценити шта је штетније – да ли то што хиљаде људи учествује у линчу фашистичког типа у европској држави у 21. веку, или то што хиљаде тих злих и бескорисних паразита плаћају сви грађани кроз пореска давања. Но, ако постоји ишта позитивно у овом процесу масовне и застрашујуће дехуманизације је то, што после овога чак и ботови могу да кажу да су ишли у неку школу – закључује Пајтић.


Према речима Зорана Живковића, још једне мете такозваних ботова СНС, примитивизам Вучићеве власти се и кроз овај вид „едукације о томе како мрзети и ширити мржњу према политичким неистомишљеницима“ јасно види.


– Ја сам навикао да будем мета. Не само Вучићеве већ и многих других пре њега. Данас се људи едукују како да мрзе, односно како да смисле и пласирају најгоре увреде на друштвеним мрежама. И то није већи проблем од тога да се за све то користи јавни новац. Ти људи су запослени по јавним институцијама и уместо да раде свој посао они су лајавци СНС и на то троше време и новац свих грађана Србије – закључује Зоран Живковић.


Подсетимо, по доласку на власт СНС-а, постало је тема вештачко стварање јавног мњења, односно то како активисти ове партије и запослени у државним установама и предузећима, имају обавезу да остављају негативне коментаре о политичким противницима.


Међутим, сем да те активности води Савет за интернет и друштвене мреже СНС, мало тога се заиста знало о тим „бот“ (од речи робот) активностима. Пред парламентарне изборе 2016. објављено је да постоје посебни програми за увезивање и активности „ботова“, међутим детаљи су остали и даље непознати.


У последњих годину дана међутим, све је више сазнања о томе, појавили су се и видео-снимци људи који су радили као ботови и који су били спремни да за јавност проговоре о томе. Међутим, новина је што ови снимци откривају, да се врши и посебна обука која споља гледано личи на пословну обуку – стручну презентацију у неком предузећу.

Шта се види на снимцима

На објављеним снимцима „обуке“ види се пројекција слике Драгана Ђиласа из Медија центра и питање „Ко је Драган Ђилас“, затим Бојана Пајтића, са „Успон и пад Бојана Пајтића“, док се код Зорана Живковића види и његова „кратка биографија“ – Зоран Живковић је српски политичар, био је председник Владе Србије… и кратки текстић се завршава речима да га је на челу ДС наследио Борис Тадић.







Пример СНС-бота:
1574340799300.png
 
Ово вам је, драги форумаши, наш Комша екслузивно снимао током своје обуке за ботину.

Хвала ти, Комшо!
dobro ajd sad, zaye.bo se covek. Ispustilo mu se.
 
Више од 80 одсто
људи који су били у тој сали, у Алибунару, у којој је повереница Српске напредне странке за јужнобанатски округ Данијела Лончар, организовала обуку такозваних ботова како да пишу и представљају лидере опозиције и све оне који критички мисле о режиму председника Србије Александра Вучића, некада су били чланови Демократске странке.


I opet će, nažalost.
 
Pa i ti si komšo bot pošto širiš informacije i manipulacije za svoj tabor ... inače informacioni rat postoji svuda u svetu... a i zakonom je dozvoljen.... tako da ne vidim problem u tome sto postoje botovi sa obe strane. Bitno je samo nacin na koji se botuje... drugo ne mozete novinarske stvari strpati u botovanje....
 
Tko normalan moze Vucicu zamjerati, kada se sprda oporbi?
To je kao da se ja sada ljutim, zbog toga sto HDZ na celu s Plenkovicem, 'ladno isprda SDP i hrvatsku ekstremnu desnicu.
Svaka osoba, s imalo zrna soli u glavi, to moze.

Mogu se cak i uozbiljiti na trenutak, pa postaviti pitanje - postoji li ijedan segment politckog djelovanja, u kojem je srpska ljevica, sposobnija od Vucica?

Daleko je Vucic od Mesije, ali uz takvu oporbu, sta mu drugo preostaje, nego zasluzeno vladati dozivotno?

Ovo nije trolanje, vec dojam, koji se iz vana stjece o Srbiji.

Sta vam je Vucic kriv, pa mogli ste proci i gore, de pogledajte samo Milanovica i Kolindu.
OK, trolam, ali nije daleko od istine.

Da zivim u Srbiji, mislim da bi i ja bio dio oporbe, ali bi barem sebi u tisini priznao, da smo mi oporbenjaci, prdac u vjetar.
Na kraju krajeva, kakav bi to covjek bio, kada nesto tako ocito, sebi ne bi priznao u lice?
Zelim se ujutro probuditi i moci se pogledati u ogledalo, bez da se pretvortim u hrpu zelatine.
 
Poslednja izmena:
Pa i ti si komšo bot pošto širiš informacije i manipulacije za svoj tabor ... inače informacioni rat postoji svuda u svetu... a i zakonom je dozvoljen.... tako da ne vidim problem u tome sto postoje botovi sa obe strane. Bitno je samo nacin na koji se botuje... drugo ne mozete novinarske stvari strpati u botovanje....
Pa kao da nije dovoljno mladima što žive u ovoj Robiji od države, nego još treba da čitaju maloumne sastave smradikala.
 
Pa i ti si komšo bot pošto širiš informacije i manipulacije za svoj tabor ... inače informacioni rat postoji svuda u svetu... a i zakonom je dozvoljen.... tako da ne vidim problem u tome sto postoje botovi sa obe strane. Bitno je samo nacin na koji se botuje... drugo ne mozete novinarske stvari strpati u botovanje....
Problem je u tome što su vučićevi botovi finansirani iz budjeta.
 
Pretpostavljamo da je Komsija vrlo upoznat sa ovom materijom
osim sto je bio obucavan u Federaciji BIH kao anti srpski BOTINA.
Da budemo fer on nije jedini na krsti samo da pomenemo i Jaguarku (menje ime svaki dan)
koja je bila regrutovana u NATO bazi Bondstil na Kosovu.
:metla2:
 
Poslednja izmena:
Pa svi u sns stranci su finansirani iz budzeta, komplet a ne samo botovi, posto politike nema u privatnom sektoru. Dakle kad si na vlasti koristis drzavne resurse.
Koristiš državne resurse za svoje potrebe. Državne resurse finansiraš iz popreza koji je nasilan i obuhvata sve, i one koji su protiv ove vlast. Znači mi koji smo protiv ove vlasti finansiramo troškove njene borbe protiv nas sredstvima koja su nam nasilno oteta. To je exploatacija po osnovu političke vlasti! To je demokratski socijalizam! Socijalisti o tome nikad ne govore ali su im usta puna explostacije po osnovu privatne svojine, koja u stvari i ne postoji....
 
Vučićeve botove kao što si ti plaćam ja tako što mi je novac nasilno oduzet kroz porez. A troškove onih koje plaća CIA ne snosiš ti, a to što CIA tobože nekog plaća je stvar poreskih obveznika Amerike.
Vidis da nisi upucen. Iz drzavnog budzeta Srbije placa se i antisrpska propaganda propzapadnih medija u Srbiji. Nadji podatke koliko Srbija izdvaja para da finansira nevladine organizacije u Srbiji i medije kao sto su Danas itd.Ti mediji koji sisaju nas budzet nisu samo prtoiv AV vec i protiv nase drzave. Da bude apsurd nasa drzava finansira medije i organizacije koje jasno rade protiv Srbije. Takvi mediji su se pobunili protiv one kurvestije Abramovic kada je dobila bar milion dolara za izlozbu u Beogradu. Svi su se cudli da je nju napao list Danas i sl, kako to da nju napadaju a svi pripadaju istom izdajnickom miljeu,i onda sam shvatio da su nju napali jer su ljubomorni sto je ona dobila toliki novac jer za njih ce ostati manje. Mi smo zemlja apsurda u mnogo cemu,pa eto i da drzava finansira one koji potkopavaju nasu drzavu. Ali kandze Zapada su mocne,oni cak mogu i to da narede nasim vlastima koga drzava ovde treba da finansira. Drzava nasa finansira onakve kao Zene u crnom a koji stalno trube da je Srbija genocidna kao i Srbi.
 

Back
Top