- Poruka
- 64.220
sve što su te novine navele, mada svako selo ima svoje običaje.sta je divno pagansko poreklo ili?
paganizam u bibliji ne postoji a ti nazive potenciraš

sve što su te novine navele, mada svako selo ima svoje običaje.sta je divno pagansko poreklo ili?
kako ne postoji postoje obicaji naroda to je tosve što su te novine navele, mada svako selo ima svoje običaje.
paganizam u bibliji ne postoji a ti nazive potencirašzašto?
pa daj neki stih gde se spominju "pagani"kako ne postoji postoje obicaji naroda to je to
potenciram da bi se znalo sta je hriscanski a sta ne
nadji sinonime za paganipa daj neki stih gde se spominju "pagani"
Паганизам, паганство и јазичество представља појмове који се користе да означе политеистичке древне и савремене религије. Овај термин су први пут користили у четвртом веку рани хришћани за популације Римског царства које су практиковале политеизам, било зато што су били у већој мери рурални и провинцијални у односу на хришћанску популацију, или зато што они нису били војници Христа.nadji sinonime za pagani
Osim sto unistavas temu i ne razumes sta je paganskoПаганизам, паганство и јазичество представља појмове који се користе да означе политеистичке древне и савремене религије. Овај термин су први пут користили у четвртом веку рани хришћани за популације Римског царства које су практиковале политеизам, било зато што су били у већој мери рурални и провинцијални у односу на хришћанску популацију, или зато што они нису били војници Христа.
.![]()
Kakvo je tvoje poreklo?Osim sto unistavas temu i ne razumes sta je pagansko
i vredjas
ja sam hriscanska i ne upraznjavam te paganske obicaje
a ti gledaj sebe malo
Sledbenici Boga su sledbenici Hrista
nikada neces shvatiti sta je hriscanstvo
Tema nije o poreklu.Kakvo je tvoje poreklo?
Sto danas?Prema običajima u Srbiji, danas ne bi niko trebao da se svađa.![]()
Pa ti si počela o poreklu. Tvoje i moje poreklo se ne razlikuje.Tema nije o poreklu.
a To je licna stvar
ona ne poštuje srpske običajePrema običajima u Srbiji, danas ne bi niko trebao da se svađa.![]()
Zar to nije jedan lep pobičaj sa paganskim poreklom?Sto danas?
treba svaki dan ziveti po veri
postujem sve sto Bog postujeona ne poštuje srpske običaje
Zar to nije jedan lep pobičaj sa paganskim poreklom?
Bar danas kad bi mogla da se uzdržiš od vređanja svega što je srpsko.
Hvala.
jesi unosila badnjak sinoć?postujem sve sto Bog postuje
a sad dosta o meni
nije tema o meni
zbogomgde se zaustavljate
tema nije o meni
zbogom
Ложила "ломачу" памфлетима. Јехова може да посведочи.jesi unosila badnjak sinoć?
osetljiva je vređaš je prijaviće nas administraciji i onda ćemo se mi rasplakati na ovaj radostan danЛожила "ломачу" памфлетима. Јехова може да посведочи.
Увређеност је особина пагана.osetljiva je vređaš je prijaviće nas administraciji i onda ćemo se mi rasplakati na ovaj radostan dan
Sunce kao izvor svetlosti i života Stari Sloveni nazivali su kolo. Sunce je predstavljalo vrhovno božonstvo naših starih, te su njemu posvetili i svoje prve plesove, koje su nazvali kolo. Na samim počecima kolo je bilo obredna igra, koja se upravo igrala u slavu sunca i života.
Stari slovenski simbol sunca sa osam krakova nazivao se kolovrat, koji označava neprekidni tok života, tj. stalno kretanje prirode, i jedinstven krug rođenja i smrti.
ja mislim da su to klinci smislili po gradovima. guma duže gori i za njih nije verski obred, nego srbin do jajaMože li neko da mi objasni iz kog srpskog kraja je bogougodni običaj paljenja lomača u gradu i naročito starih guma za Božić?