Obeleženo 26 godina od zločina u Štrpcima

Потурице из села Штрпци су пустили њихове да прођу кроз територију Србије, иза леђа ВРС и том приликом је убијено 25-6 војника и официра ВРС. Штрпци су били освета за то. Знаш како каже Српски народ....."Немој па се не бој". Не подржавам убијање цивила у рату јер није војнички и подржавам убијање цивила кад супротна страна то ради мојој. У истом броју и старосној структури и полу.

Потурице из села Штрпци су пустили њихове да прођу кроз територију Србије, иза леђа ВРС и том приликом је убијено 25-6 војника и официра ВРС. Штрпци су били освета за то. Знаш како каже Српски народ....."Немој па се не бој". Не подржавам убијање цивила у рату јер није војнички и подржавам убијање цивила кад супротна страна то ради мојој. У истом броју и старосној структури и полу.

Znaci osveta?:think: Moralo se se znaci.

Pa ovi ljudi koliko znam nisu imali veze sa Štrpcima ni sa ratom u BiH , bili su državljani Srbije i SRJ koji su u unutrašnjem saobraćaju iz jednog dela te države putovali u drugi , a eto slučajno jedna stanica je bila u BiH .
Dakle čist teroristički čin bosanskih Srba koji su oteli i likvidirali nevine državljane susedne Srbije ,isto kao što su i upadali teroristi iz recimo Albanije u Srbiju i onda ubijali gradjane Srbije , jedino što se ovde geografski jedna stanica na pruzi slučajno nalazi u Bosni , pa nisu morali da upadaju u Srbiju . Mada je tu sva krivica na organima države Srbije koja nije zaštitila svoje gradjane od terorista iz BiH , a ako već nije mogla da ih zaštiti u datom momentu onda da sprovede istragu i izvrši pritisak na bosanske Srbe da predaju izvršioce .
Jbt. Ameri već 20 godina pritiskaju Srbiju za ona dva šiptara njihova gradjana koji su stradali na drugom kraju sveta ratujući , a nama Bosanci otmu i likvidiraju iz domaćeg voza 18 naših nevinih gradjana- civila i niko se nije do pre par godina potresao zbog toga , zato i ne čudi što je ovo medju najcrnjim vukojebinama u Evropi .

Srbi pravednici.
вијек вијекова :amen:
оно кад знаш из личног искуства
biglaugh.gif

Када ћеш нешто објавити о убијеним српским цивилима? Или се српске жртве не рачунају? Чему ова једностраност и пристрасност?
Није му то задатак ..боле њега и за ове жртве наводне што је навео .он само извршава задатак .

Pa ovi ljudi koliko znam nisu imali veze sa Štrpcima ni sa ratom u BiH , bili su državljani Srbije i SRJ koji su u unutrašnjem saobraćaju iz jednog dela te države putovali u drugi , a eto slučajno jedna stanica je bila u BiH .
Dakle čist teroristički čin bosanskih Srba koji su oteli i likvidirali nevine državljane susedne Srbije ,isto kao što su i upadali teroristi iz recimo Albanije u Srbiju i onda ubijali gradjane Srbije , jedino što se ovde geografski jedna stanica na pruzi slučajno nalazi u Bosni , pa nisu morali da upadaju u Srbiju . Mada je tu sva krivica na organima države Srbije koja nije zaštitila svoje gradjane od terorista iz BiH , a ako već nije mogla da ih zaštiti u datom momentu onda da sprovede istragu i izvrši pritisak na bosanske Srbe da predaju izvršioce .
Jbt. Ameri već 20 godina pritiskaju Srbiju za ona dva šiptara njihova gradjana koji su stradali na drugom kraju sveta ratujući , a nama Bosanci otmu i likvidiraju iz domaćeg voza 18 naših nevinih gradjana- civila i niko se nije do pre par godina potresao zbog toga , zato i ne čudi što je ovo medju najcrnjim vukojebinama u Evropi .

Какав си ти лицемер.

Јесте, због шаке будалетина баци љагу на читав српски народ у Републици Српској. Називајући их још терористима, грађанима друге државе.

Аркан је долазио овде и пљачкао људима куће, убијао их. Је л' њега треба називати ''србијанским терористом''? Је л' треба рећи да ''србијанска'' гомна шаљу њих у РС да бацају љагу на наше име?

Како се сада кезе форумски антисрби када читају овај твој измет од поста.

Poslednja izmena:

sta pricas ti ? Voz iz Srbije je zaustavljen u stanici Strpce od strane seseljevih vadikala,putici muslimani iz Srbije su skinuti iz voza i likvidirani.Ti isti majmuni iz "osvetnika" nisu ucestvovali u borbenim akcijama,specijalizovali su se za zocine nad civilima (Zvornik) .U VRS da su se pitali pobili bi ta g..a,ali su na seseljevu interveniciju izvuceni iz Bosne sa glavama na ramenima Upotrebna vrednost nula,Srbi nula,klosari za desetku

Какав си ти лицемер.

Јесте, због шаке будалетина баци љагу на читав српски народ у Републици Српској. Називајући их још терористима, грађанима друге државе.

Аркан је долазио овде и пљачкао људима куће, убијао их. Је л' њега треба називати ''србијанским терористом''? Је л' треба рећи да ''србијанска'' гомна шаљу њих у РС да бацају љагу на наше име?

Преко Дрине људе из Србије зову Србијанцима, према томе можете Аркана слободно звати србијанским терористом ако је већ важно одакле је дошао.

Преко Дрине људе из Србије зову Србијанцима, према томе можете Аркана слободно звати србијанским терористом ако је већ важно одакле је дошао.

Зову будалетине.

Зато када пишем ''босанац'' или ''србијанац'' увек стављам наводнике.

Те географске поделе и регионални шовинизам би требали избацити што пре из главе.

Зову будалетине.

Зато када пишем ''босанац'' или ''србијанац'' увек стављам наводнике.

Те географске поделе и регионални шовинизам би требали избацити што пре из главе.

Ја волим географске одреднице, волим да људе зовем Крајишницима, Топличанима, Лалама, итд. Тамо код вас се превелики значај томе придаје као да имате кризу идентитета, а немате је.

Какав си ти лицемер.

Niko nije govorio o narodu u RS daleko bilo , čak ni o VRS ,jbg oni su bili u sred rata , a tada svakave budale i bolesnici dodju do izražaja ,pa i oni koji u ratu protiv Hrvata i Muslimana ubijaju nevine gradjane svoje tzv. matične države Srbije , sa kojom su kao hteli da se ujedine . Zato sam ja i rekao da je ovo pre svega sramota i ljaga na tadašnjoj državi Srbiji i SRJkoja je preko toga ladno prešla .
Arkan je bio učesnik u ratu ,tamo je bio na poziv jedne od zaraćenih strana (dok ga ti isti navodno nisu oterali) ,to što je on imao razbojničke navike to je već druga priča . Ovde se radi o državljanima SRJ ,države koja zvanično nije učestovala u ratu , a takodje ti ljudi nisu na bilo koji način učestovali u ratu i kidnapovani su i brutalno likvidirani od strane terorističke grupacije iz druge države , a da se niko u njihovoj matičnoj državi nije zbog toga naročito potresao .

Ја волим географске одреднице, волим да људе зовем Крајишницима, Топличанима, Лалама, итд. Тамо код вас се превелики значај томе придаје као да имате кризу идентитета, а немате је.

Проблем са одредницама јесте што се према нама у већини случајева користе у вулгарном смислу.

Ето ти пример овог Бандија, а имаш и још горих примера у Свезнадару и Проћку, који када говоре ''крајишници'' или ''босанци'', као да говоре о неком потпуно другом народу.

Мене иритирају, не користим их ни према коме и замолим лепо људе да их не користе када се обраћају мени.

Znaci osveta?:think: Moralo se se znaci.

Не.....направићемо округли сто и дебатовати на ту тему неких годину, две. Ви сте навикли да се извлачите, и '18. и '45. и сад мислите....."Можемо да радимо шта 'оћемо Србима јер за нас казне нема". Наравно да је тај Лукић ретард, исто као и Аркан и Легија и да их је требало скратити за главу, али не због вас него из других разлога. Ви би сте да вас неко вечито жали. Шта би да вам побију пе'сто 'иљада и Хрватима једно милион......само ме занима ваша реакција у том случају.

Niko nije govorio o narodu u RS daleko bilo , čak ni o VRS ,jbg oni su bili u sred rata , a tada svakave budale i bolesnici dodju do izražaja ,pa i oni koji u ratu protiv Hrvata i Muslimana ubijaju nevine gradjane svoje tzv. matične države Srbije , sa kojom su kao hteli da se ujedine . Zato sam ja i rekao da je ovo pre svega sramota i ljaga na tadašnjoj državi Srbiji i SRJkoja je preko toga ladno prešla .
Arkan je bio učesnik u ratu ,tamo je bio na poziv jedne od zaraćenih strana (dok ga ti isti navodno nisu oterali) ,to što je on imao razbojničke navike to je već druga priča . Ovde se radi o državljanima SRJ ,države koja zvanično nije učestovala u ratu , a takodje ti ljudi nisu na bilo koji način učestovali u ratu i kidnapovani su i brutalno likvidirani od strane terorističke grupacije iz druge države , a da se niko u njihovoj matičnoj državi nije zbog toga naročito potresao .

Да, али не можеш написати ''чист терористички чин босанских Срба'', јер се та паравојна формација није само састојала од Срба из Републике Српске, што већ у старту баца твоје тврдње у воду.

Свака жртва је тужна када се гледа из ове перспективе. Стање ствари је тада било такво да је било непријатељског расположења према муслиманима и да људе није било брига за њих, као што њих није била брига за нас уосталом.

Наравно, време служи да се грешке исправе и ја у потпуности подржавам да се расветле сви злочини, овај већ и јесте и починиоци су кажњени због тога.

Питао сам такође комшу шта је са српским цивилним жртвама, ми чак ни о томе не причамо. Кравице, Братунац, бројне Орићеве експедиције око Сребренице, злочини ОВК-а на Косову... Томе исто треба посветити пажњу.

Meni kao Srbinu iz RS žao mi je svake žrtve bez obzira kako se ona zvala iz kojeg naroda poticala. Ljude dijelim na dobre i loše. Ovo je sramota kao i za zločin u Sjeverinu. Upad naših jedinica na teritoriju Srbije.

Nego zanima me dokle se došlo da procesuiranjem ratnih zločinaca sa područja Pljevalja. Godine 1993 u jeku rata u BiH stanovnike jednog malog sela kraj Čajniča iznenadila ih je vojna diverzija Crnogoraca iz pravca Pljevalja. Tom terorističkom akcijom likvidirano je 30 srpskih civila. Milan Lukić je osuđen za svoja zlodjela. Ratni zloćinci se komotno šetaju danas Pljevljima i Bosnom. Mnogi Pljevljaci danas studiraju i rade u Foči i bez ikakvog stida nas gledaju u oči ko da se ništa nije desilo.

Мора да си јако млад ако људе на Балкану делиш на "Добре и лоше". Само тако настави....и осванућеш у некој крашкој јами кад почне рат. Тако је моја тетка у Сарајеву гледала на потурице и хрвате, па јој дошао комшија у сред њеног стана и у лице рекао кроз смех како ће прво убити њу и њеног мужа јер су Срби а муж војно лице. Човек са којим су годинама били у пријатељским односима. Није могла да верује читав дан шта је овај изговорио. Наравно да га је одмах истерала из стана али није могла да дође к себи. Плус остала у Сарајеву све до јануара '93. верујући у те "Добре људе".

Back