A mene zavati sneg po putu maksimum 4-5 dana u godini. Sve se ulica pokupe preduzeca za odrzavanje puteva. Tih par dana ide ta realnost: ne vozim auto
Sad ispada da ako nemam 10-12k dinara za zimske gume koje cu da vozam par dana po snegu, ne trebam da imam auto?

OK, slazem se s tvojim razmisljanjem da ako neko ima auto, a nema da ga odrzava, kocnice mu lose, rucna ne radi (klasika), lezajevi otisli, spone otisle, ramena otisla, sve otislo sto moze da dovede u opasnost druge, i ajd i sebe, da ne budemo sarkasticni

, onda ne treba taj da vozi auto. Moj otac prvi ne treba da vozi auto. I pored njegove penzije od koje zivimo, koja mu je kad je pocela ova fake kriza smanjena za 7k dinara, uspe da kupi po neki deo za auto, al da ne uspe da ga zameni mesecima...e to me ubije u pojam. Dacu ti primer za ono tresenje auta dok kocim koje traje cirka godinu, godinu i po:
obradim diskove, zamenim plocice. Kupim diskove, plocice, dobose, cilindre, paknove, kociona kljesta...opet trese. Zamenim jabucice, opet trese. Zamenim nosac motora, opet trese. I na kraju ja odem kod druga na tehnicki pregled i on mi kaze ne valjaju selen blokovi na viljuskama. OK. Np, odem kupim na otpadu sa svajcarca kadeta i gledam jedno 10 minuta ono i ne mogu da verujem da je deo kao nov, nigde ni rdje, niti bilo cega i tu se zaustavljam. Zasto? JER 2 MESECA NE MOZE DA ZAMENI DEO. Da je komsija zvao, nema problema. Zavrsio bi za 2 sata. Sad mi pocinje rok, moram da ocistim godinu, inace bih praktikovao onaj sistem koji pali kod njega: dok nije kod kuce skinem tockove, skinem sve zivo sto znam, svaki sraf koji znam i ostavim tako. E, onda mora da zameni. Tako smo i dobose zamenili.Skinuo sam sve do lezaja. Dosao, poceo da vice, i morao je da stavi dobose
Uh, sad mi je malo lakse
EDIT: naravno, kad ja budem vozio i odrzavao svoja kola, bice set zimskim i set letnjih guma, jer znam da cu U S T E D E T I na taj nacin masu para...