Obaranje sedišta u avionu

• Začetnik teme Začetnik teme Araon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Araon

Elita
Poruka
18.385
Izašao mi je pre dva dana reels gde jedan putnik snima ljude koji u avionu obore sedište i tako se voze, u smislu njemu smeta kada to neko uradi.

Zanima me koji ste tip osobe, da li vam znači spuštanje sedišta u smislu komfora ili ste protiv spuštanja sedišta?

Lično uvek spuštam sedište, pri čemu se u pauzi za obroke ispravljam da bi ljudi iza mene mogli komotno jesti.

Šta mislite o tome?

Ne spušfam sedište na kome sedim jer znam da će smetati nekome iza mene. Takođe ne volim kada neko ispred mene to isto uradi. To treba uraditi samo ako niko ne sedi iza osobe koja želi da spusti sedište.
Da ako je sedište iza mene prazno ili ako je osoba iza mene isto spustila svoje sedište. Ali to retko činim.
ne, jer sam max letela 3 sata, ali to ne radim da ne smetam nekom, a i bunim se ako neko spusti sediste(mada u avionu to nisu radili), ali u busu jesu..

Vidim da su mnogi osetljivi na ovo pitanje, zapravo svi koji su odgovorili na temu.

Zašto vam smeta ako se obori sedište? Suštinski, ne uzima vam mnogo prostora, a opet možda nekom znači i to malo što se spusti.

Ja uvek spuštam, nemam problem i kada to meni neko uradi, pride uredno pitam svaki put osobu iza jel ok.

Smeta dugonogima.
ako je mala razdaljina izmedju sedista bukvalno samo sto mi ne legne u krilo (u nekim busevima je tako).. dobro ako je bolji avion i ima prostora, pa i da spusti...
da, sa dugim nogama je problem stvarno..

Pa i ja sam visok i imam duge noge, ali opet potpuno razumem da je lakše ljudima kad spuste sedište, a svakako imamo mesta za noge da sediš, svakako ti ne udara u noge.

pa udara u nekim busevima i bez spustanja sedista, sto se tice aviona, kod Wizz air-a mi se cine malo neudobni i da bi bilo problema, ali nisu spustali, mada meni dzabe kad ne mogu da spavam..

Ne znam za autobuse, ne vozim se, ali za avione mi nikad nisu bili jasni ljudi koji negoduju, pa makar bio let i jedan sat, što ne bi svi komfornije sedeli, prosto ne razumem.

Ljudi su mnogo povrsni (da ne kazem glupi) i mrzi ih da razmisljaju (mozak malo upotrebe) cak i u vezi tih prakticnih/svakodnevnih *problema*.
Kad bi razmislili o ovome shvatili bi da je bolje da SVI spuste svoja sedista (i onda svima bude udobnije putovanje) nego, kako najcesce biva, da SVI drze uspravna sedista (jer su navodno *obzirni i kulturni* prema onima iza)... i onda je, zbog tog usiljenog bontonastva, svima neudobnije (ili kad SAMO NEKI/tzv. *siledzije* spuste svoja a to onda stvarno smanji prostor onima iza njih koji nisu spustili jer ti iza jelte spadaju u *obzirnokulturne* pa dodje i do svadja)

Ljudi su mnogo povrsni (da ne kazem glupi) i mrzi ih da razmisljaju (mozak malo upotrebe) cak i u vezi tih prakticnih/svakodnevnih *problema*.
Kad bi razmislili o ovome shvatili bi da je bolje da SVI spuste svoja sedista (i onda svima bude udobnije putovanje) nego, kako najcesce biva, da SVI drze uspravna sedista (jer su navodno *obzirni i kulturni* prema onima iza)... i onda je, zbog tog usiljenog bontonastva, svima neudobnije (ili kad SAMO NEKI/tzv. *siledzije* spuste svoja a to onda stvarno smanji prostor onima iza njih koji nisu spustili jer ti iza jelte spadaju u *obzirnokulturne* pa dodje i do svadja)

A druga stvar, nisam siguran koliko ti kao neko kome smeta možeš zapravo išta i uraditi povodom toga ako osoba iskoristi svoje pravo i mogućnost da spusti sedište.

Nisam siguran da i stjuardesa može bilo šta uraditi.

I ja sam više za to da spuste svi i prosto uživaju.

Ma nije to bas *pravo* - ne znam kako je *pravno* regulisano ali u praksi ljudi najcesce odustanu od zelje da spuste ako se onaj iza buni i *cvili*.
Bar ja ne insistiram (da ne bih bio *siledzija*) vec odustanem od spustanja kad mi neko *zacvili* kako ga *ugrozavam*. Ali sam uvek razocaran tolikim stepenom gluposti da ne mogu (nece) da shvate sta bi bilo bolje za sve

Pa smeta zato što kada neko spusti sedište ispred mene smanji mi prostor. Isto se dešava nekom iza mene ako i ja to uradim. I opet se sve svodi na isto kao i pre spuštanja.

Ali ako oboje spustite sedište prostor vam ostaje isti?

Mislim, ja sam skoro 190cm i nikad nisam udarao nogama u sedište. Ne kažem ni da ima prostora ne znam ni ja koliko, ali imaš i opciju da raširiš noge i onda imaš kod rukohvata mesta i više. Ne razumem prosto iskreno.

ne da isterujes ovde, nego u avionu, mislim..

Pa, u avionu gledam da se vozim što udobnije, prosto zašto bih se patio ako ne moram?

Zato i gledam ako igde ima bolje mesto uz doplatu bukiram i to.

Npr Boeing 737 MAX ima šesti red prilično dobar.

Pa smeta zato što kada neko spusti sedište ispred mene smanji mi prostor. Isto se dešava nekom iza mene ako i ja to uradim. I opet se sve svodi na isto kao i pre spuštanja.
Ono zacrnjeno ti uopste NIJE tacno - ako bi SVI spustili svima bi ledja (kicma) bila u udobnijem polozaju tokom putovanja nego kad sede uspravno. Naravno da bi imali *kolicinski* isto prostora ali FIZIOLOSKI im tela ne bi bila u istom polozaju tokom putovanja (a to je najvaznije za komfor/udobnost i podnosenje putovanja)

Ali ako oboje spustite sedište prostor vam ostaje isti?

Mislim, ja sam skoro 190cm i nikad nisam udarao nogama u sedište. Ne kažem ni da ima prostora ne znam ni ja koliko, ali imaš i opciju da raširiš noge i onda imaš kod rukohvata mesta i više. Ne razumem prosto iskreno.
Ako nema nikoga iza onda ima smisla, ali ako neko sedi samo će izazvati da svi redom spuštaju sedišta. Ja volim da se vozim u normalnom sedećem položaju. Nekako mi je neudobno da se vozim sa spuštenim sedištem .

Back