Obaranje pesaka

Nemoguća Могућност

žestoko ozbiljno neozbiljan
VIP
Poruka
9.613
na pesackom prelazu, polako ulazi u trend!

Svako malo neko nekog ili opali ili ubije na ulici automobilom.

E sad, da li je to zato sto ima previse automobila (ili jeftinog kokaina), ili zato sto ima previse pesaka. ima i pesaka koji ne gledaju ni levo ni desno nego prelaze ulicu kao da su jaci od automobila, nedajboze autobusa. Primera vidjam svaki dan - a najzesci mi je kad ih vidim sa slusalicima u usima zagledane u telefon kako prelaze ulicu pesackim prelazom dok je pesacima CRVENO na semaforu. One van pesackog ne racunam, oni su kockari.

Negde sam procitala da je predlog u Japanu da se pored stojecih semafora na pešackim prelazima
ugrade i kolovozni semafori jer sve više ljudi ne gleda pravo, levo ni desno vec dole u mobilni telefon
Inace u Japanu na semaforu, zeleno svetlo za kreni je plavo

Само једном сам био у опасној ситуацији, пре неку годину... У Призренској, на пешачком прелазу. Кретао сам се полако, и после неколико аутомобила који нису стали, кренуо сам да прелазим, мислећи да имам прилику... Тај један је на крају нагло стао а ја сам коначно прешао.

Иначе, умем да пређем на црвено и веће улице, односно далеко од пешачког, али то је само када су сви аутомобили веома далеко, преко 50 метара. Не чека ми се баш сваки пут на овој врућини.
По зими потпуно поштујем прописе пошто сам свестан да подлога може да буде клизава, пуна изненађења.

Ima li neka statistika negde koja moze malo da osvetli da li postoji razlika u nesrecama za ovaj slucaj.
Da li ima vise gazenja u starom delu grada ili recimo na Novom Beogradu?

Nije mi se jednom desilo, negde po ulicicama starog Beograda, da iza parkiranog auta iskoci neko na ulicu
ili recimo zamalo da pokosim nekog mladica pre nekoliko meseci koji se provlaci izmedju automobila koji cekaju na semafor, u jednom trenutku krecem kao i svi ispred mene i krajickom oka vidim njega kao se sprema da pretrci ulicu ispred mene - da sam krenuo i nisam ga spazio, tacno bih ga pokupio. Verovatno je mislio da je brzi.

Мислим да би се провлачење по центру града показало опаснијим. Јес' да по Новом Београду можеш брзо, али боље и видиш. Главне улице тамо немају пешаке који се провлаче између аутомобила до самог коловоза.

Back