Obama treći najveći mislilac u 2010.

gost 186661

Elita
Poruka
24.166
Američki časopis "Forin polisi" objavio je danas drugu godišnju listu najvećih 100 najinventivnijih ljudi sveta, u okviru koje prvo mesto po kriterijumu novih ideja, dele filantropi-bogataši Voren Bafet i Bil Gejts, dok se na trećem mestu našao američki predsednik Barak Obama.

Bafet, američki biznismen i direktor osiguravajućeg društva "Berkšir Hetvej", i Gejts, osnivač i predsednik "Majkrosofta", zaslužili su prvo mesto pošto su dokazali da "čak i u teškim vremenima mogu da se pojave nove ideje", te su putujući po svetu nastojali da podstaknu bogataše da se angažuju u humanitarnim pitanjima.

Drugo mesto dodeljeno je direktoru Međunarodnog monetarnog fonda Dominiku Stros Kanu i Robertu Zeliku, predsedniku Svetske banke, za "čvrstu viziju u trenutku krize".

Obama se našao na trećem mestu jer je uspeo da ostane "najpopularniji lider u razvijenom svetu", i pored oštrih kritika i teške prve dve godine mandata.

47385_obama-zabrinut201-afp-win-mcnamee_f.jpg

Barak Obama
Četvrti "najveći um" ove godine je guverner Centralne banke Kine Džou Sioučuan "zato što ekonomsku sudbinu sveta drži u svojim rukama".

Među 100 najvećih mislilaca ovogodišnje liste časopisa "Forin polisi" našao se i grčki premijer Jorgos Papandreu, kome je dodeljeno 79. mesto "zato što je izvukao najbolje iz najgore godine za Grčku".

"Stiče se utisak da svuda postoje znaci da se dugo predviđani 'uspon ostatka sveta' konačno dogodio, bilo da je reč o novouspostavljenom samopouzdanju Kine ili nestrpljivoj diplomatiji novih sila, kao što su Brazil i Turska", navodi se na vebsajtu časopisa "Forin polisi", gde se ističe da ovogodišnji spisak najvećih svetskih mislilaca u potpunosti odslikava "taj novi svet".
http://www.blic.rs/Vesti/Svet/220968/Bafet-i-Gejts-prvi-Obama-treci-najveci-mislilac-u-2010

Ебига нема најљепшег.:(
Ал ту је колега и Нобеловац,вел'ки мислилац.
Елем,дајте мало великих мисли једног и другог да видимо дал је просрбин назаслужено ван листе.
Ево за почетак једна од мени омиљених,

"Želim da izadjete iz ove sobe sa saznanjem da Srbija iskreno pozdravlja americke investicije.
Mi vidimo SAD kao strateško-ekonomskog partnera,
a sebe kao geo-ekonomsku sponu izmedju zapadne i jugoistocne Evrope, Bliskog istoka, severne Afrike i centralne Azije",
rekao je Tadic u izlaganju na simpozijumu "Putevi prosperiteta" u Harvard klubu.
"Kada razmišljate o Srbiji, o novoj Srbiji, evo o cemu želim da razmišljate. Srbija je politicki,
ekonomski i intelektualni centar jugoistocne Evrope.
Mi smo izlaz na neka od najuzbudljivih rastucih tržišta na planeti", naglasio je Tadic.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/220968/Bafet-i-Gejts-prvi-Obama-treci-najveci-mislilac-u-2010

Ебига нема најљепшег.:(
Ал ту је колега и Нобеловац,вел'ки мислилац.
Елем,дајте мало великих мисли једног и другог да видимо дал је просрбин назаслужено ван листе.
Ево за почетак једна од мени омиљених,

Nema Kena Tadica?
Auuu,grdno su se zajebali!

"Želim da izadjete iz ove sobe sa saznanjem da Srbija iskreno pozdravlja americke investicije.
Mi vidimo SAD kao strateško-ekonomskog partnera,
a sebe kao geo-ekonomsku sponu izmedju zapadne i jugoistocne Evrope, Bliskog istoka, severne Afrike i centralne Azije",
rekao je Tadic u izlaganju na simpozijumu "Putevi prosperiteta" u Harvard klubu.
"Kada razmišljate o Srbiji, o novoj Srbiji, evo o cemu želim da razmišljate. Srbija je politicki,
ekonomski i intelektualni centar jugoistocne Evrope.
Mi smo izlaz na neka od najuzbudljivih rastucih tržišta na planeti", naglasio je Tadic.
Ima ona stara fora...
"Mislim, dakle postojim" - reče Bosanac i nestade

Наћи се на листи иза два ''филантропа'' (Бафет, Гејтс), који су људе примаоце ''помоћи'' ''усрећили'' вишемилијардским ''поклоном'' у циљу повећања броја абортуса, насилне стерилизације, и ширења сиде у Африци (шта зна црнац шта је 20ет пута коришћена игла), представља заиста домет савремене ''цивилизације, културе и прогреса''.

Ко подржава данашња цивилизацијска мерила културе, прогреса и науке, неминовно ће платити исту или сличну цену робовања и страдања од заблуда и незнања, ко и несрећни црнци у Африци.

Narocito su mu ''mudre'' misli u njegovom pobednickom govoru kada je postao predsednik,gde je pomenuo pedere kao bitne i jos ih je bolesnik poredio sa rasama.

Бери Сотеро еј-кеј-еј Барак Хусеин Обама, је небитан мислилац, јер је пудлица и експонент сиве еминенције истинских мислилаца зла и деструкције, који у свом власништву имају горепоменути магазин, који је ОТРОВ ЗА МОЗАК, пажњу и здраво расуђивање.

Kada vidim Obamu uvek se setim filma Vudija Alena "sve što ste hteli da znate o seksu, a niste ....itd".
Ima scena kada se spermatozoidi spremaju da oplode jajnu ćeliju. Spermatozoide glumi masa ljudi belaca, obučenih u belo i kada pojure, odjednom se sa njima gura jedan crnac, koji sav u panici vrišti "šta ću ja ovde, šta ću ja ovde".

Back