Obama čestitao Dan državnost hrvatskim građanima

rihthofen

Domaćin
Banovan
Poruka
4.277
http://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/obama-cestitao-dan-drzavnost-hrvatskim-gradzanima.html

Američki predsjednik Barack Obama uputio je čestitku hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću i građanima Republike Hrvatske povodom Dana državnosti, priopćilo je američko veleposlanstvo.
‘SAD duboko cijeni svoje partnerstvo s Hrvatskom, snažnom saveznicom NATO-a i stupom stabilnosti u jugoistočnoj Europi’, rekao je Obama u čestitki, u kojoj se također navodi da je SAD-u bilo veliko zadovoljstvo svjedočiti razvoju hrvatskih demokratskih institucija i širenju vladavine zakona, čime je Hrvatska ‘pružila važan uzor regiji’.

‘Mi cijenimo predanost Hrvatske našoj zajedničkoj misiji u Afganistanu i potporu naporima NATO-a na Kosovu. Veselimo se jačanju našeg odnosa dok se Hrvatska približava članstvu u Europskoj uniji iduće godine i učvršćuje svoje mjesto u euroatlantskoj zajednici’, ističe se u čestitki.

Obama je također čestitao hrvatskom narodu na mnogim postignućima i rekao je u čestitki kako se veseli nastavku suradnje za unapređenje zajedničkih ciljeva - ‘demokracije, napretka i mira na cijelom Balkanu i diljem svijeta’.
 
Milanović: Ovo je danas hrvatska država i mi smo njezini gospodari

Premijer Zoran Milanović otvorio je svečanu sjednicu povodom 21. rođendana Republike Hrvatske. Podsjetio je kako se Hrvatska bila zahvaćena ratom te se nije mogla razvijati kao većina europskih zemalja. 'Ta je visoka cijena morala biti plaćena', rekao je Milanović.

Uputivši zahvalu svima braniteljima koji su 'za ovo što danas imamo' davali svoje živote i zdravlje, Milanović je kazao kako u krizi moramo biti zajedno i izvući maksimum potencijala iz sebe.

'Izgovora više nema. Tu smo sada, u prostoru i vremenu koji nam omogućavaju da iz sebe izvućemo maksimu i da budemo sami gospodari svoje sudbine, svog uspjeha i, ne dao Bog, neuspjeha. Mi sami, i ništa više', poručio je Milanović.

'Stvorili smo stabilnu, neovisnu, prosperitetnu zajednicu na ovom prostoru s ovim ljudima. Ovo je danas hrvatska država, i mi smo njezini gospodari, ali svi oni koji žele doći i živjeti prema ovim pravilima, koja su visoko civilizirana, slobodno mogu dođi', dodao je Milanović.

Potpredsjednik Sabor Leko podsjetio je na vrijeme donošenja povijesne odluku Sabora, kao najvišeg predstvaničkog i zakonodavnog tijela, ustavne odluke o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske i kazao kako je od tada do danas Hrvatska prošla ogroman put.

Njezina samostalnost odavno nije upitna, Hrvatska je demokratska država i ugledna članica međunarodne zajednice, kazao je.

Danas je suočena s teškom gospodarskom krizom, ali uvjeren sam da ćemo kao i 1991. pronaći mudrosti i rješenja i krenuti putem oporavka, čuvajući socijalnu pravdu, ustvrdio je.

Povodom današnjeg blagdana premijer Zoran Milanović, predsjednik RH Ivo Josipović, potpredsjednik Sabora Josip Leko, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić te brojne braniteljske udruge zajedno s obiteljima položili su vijence.

Delegacija je prvo vijence položila na Zid boli, potom su otišli na grobnicu Narodnih heroja. Nakon toga vijenci su položeni su na spomeniku Ivici Račanu, pa zatim na središnjem križu. Delegacija se tada uputila na spomenik prvom predsjedniku RH Franji Tuđmanu i na kraju, vijence su položili na zajedničkoj grobnici neidentificiranim žrtvama Domovinskog rata
 
:cepanje:

što se barake huseinija obome tiče, on je nastavio tamo gde su zločinci kljinton i buš stali...

ps: u nemačkoj nema više toliko štala, ali ćete uvek moći da im perete automobile...

:cepanje:

svaki pošteni posao je dobro došao
sara-jean-underwood.jpg


naravno i mehaničarka da mi popravlja neb joj dinara uzo
http://4.***************/-YKtoEcHh3-k/T8kotzPexQI/AAAAAAAAApI/cQaZnY_1WqU/s1600/Pranje-motora.jpg
 
Poslednja izmena:
1) jedno su silikonske cure koje služe samo za ukras (tj. da bolje prodaju određenu robu i to uglavnom šupljoglavcima koji imaju para na bacanje i da zadovolje napaljenu dečurliju), dok te u realnosti, čeka ovo:

pd994562.jpg

:cepanje:

2) ovo je prava lepota, žena koja drži do sebe, koja nije iskompleksirana, koja je ponosna na sve što je dobila rođenjem, kojoj nisu potrebni silikoni, zatezanje, botoks i kojekakve gluposti... :cool:

org_item_1284144299.jpg
dancing-woman.jpg

ti brkas sportsku umjetnost sa lepotom poroka breeee :rotf: :hahaha:
nek si ova sa sličuhama greca auto a ova neka si sebe menjač :rotf: :hahaha:
 

Back
Top