O svemu po malo...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
a davnih dana, tek sam položila vozački ( deda mi je za 18ti rođendan poklonio svoj auto) i opet nešto nije hteo da upali. Tad baš i nisam najbolje savladala paljenje kola na gurku :roll:, ali se tati i bratu baš išlo u grad. Predlože oni da guraju i da tako upalimo. Sve u svemu oni su gurali skoro kilometar ( kad su shvatili situaciju nije više moglo nazad :hahaha:) dok ja nisam uspela da upalim. Psovali su na sav glas, okupljena gomila je navijala i smejala se, a ja sam pokušavala da potonem u sedište i da se ne vidim.

priznajem ja nikad nisam ni znala da upalim kola na gurku, a zadnjih godin ana sreću immao auto koji i ne sme da se pali na gurku da ne prezubi (šta ne znam i ne ulazim u problematiku, samo mi lepo što ne sme da se gurka):per::per::per:

Meni su promenili brave, pa i da oce ne moze univerzalnim da otvore, mada mi stalno skidaju brisace i retrovizore, a i uzmu koju litru iz rezervoara, pa tako kad krenem nikad ne znam koliko ima goriva!
Najzesce je bilo kad sam menjala svecice kod merkatora, sa sve nadogradjenim noktima, ljudi se okrecu i krste, a ja sta cu, moram!:dash::dash::dash:

a uz nadograđene nokte obično ide i doterana dama, mora da si zaista bila spektakl :rotf:

a uz nadograđene nokte obično ide i doterana dama, mora da si zaista bila spektakl :rotf:

Joooj ne pitaj, jos tu pored autobuska stanica, kuku, reko samo da izmajstorisem i begam, sva sreca pa sam isla kuci, al mi trebalo da stignem na drugi kraj grada!:dash:
Svasta se meni desavalo, jednom sam vozila sa busnom gumom par kilometara, kisa pljusti, ja se smrzla, sva mokra, a rezervna guma ispumpana, zovem tatu, on na terenu, braca nisu kuci, pa sva sreca da imam druga koji je mehanicar, dok mi covek objasni sta kako, ja lepo promeni gumu, al bilo nesto posle ponoci, joooj ne ponovilo se!:dash:

Nas par je ispolagalo vozački i onda smo ko prave išle u noćni život. Inače u NS je bilo jedno jedino brdovito mesto za izlazak i to je tvrđava. E sad je tamo bio i neki semafor gde treba stati i uz ručnu krenuti. Pazi kad je to bila noćna mora, pošto se korišćenje ručne kod nas ne praktikuje i ne uči. I tako moja drugarica samouvereno krene, nas četiri sve doterane sedimo kad ono crveno svetlo. Stane ona, al na zeleno nikako da krene. Vidim ja počinje panika, ona je inače paničar. Kako pusti ručnu mi unazad. Prođe jedno zeleno, drugo zeleno, iza nas poveća gomila vrlo strpljivih vozača, ona već plameno crvena. I neki momak otvara vrata i kaže. Ajde beži nesrećo da vas ja odvedem do gore.

:hahaha:
Nisam imala takvih okrsaja, al sta sam sve radila nebi li pokrenula ljutu masinu:dash:!
Bilo je ODE AUTOOOOO!

E ovo je moglo biti ozbiljnije nego sto se zavrsilo, u srednjoj drugi mislim, maznem kljuceve caletu da obidjem decka koji boluje od gripa.. sa sve dva sata obuke o voznji, i u povratku nizbrdo krenem u leru i naravno pneumatika, hidraulika sta vec, otkazu sve kocnice i volan se zakljuca... kad se setim :lol: auto mi ide u susret i srecom mimoidjemo se ali sletim u kanal, pa brzo trazi majstora da ispravi sta se iskrivilo, i to sredimo, i u nastavku povratka haha joj.. na T izasla sam malkice vise nego sto sam trebala i kamion nailazi pa ja unazad, a tada jos nisam stekla naviku da gledam u retrovizor.. i cuknem mecku. :hahaha: Bio fin covek, nema stete - nema problema.. sreca, sreca. :D

Nas par je ispolagalo vozački i onda smo ko prave išle u noćni život. Inače u NS je bilo jedno jedino brdovito mesto za izlazak i to je tvrđava. E sad je tamo bio i neki semafor gde treba stati i uz ručnu krenuti. Pazi kad je to bila noćna mora, pošto se korišćenje ručne kod nas ne praktikuje i ne uči. I tako moja drugarica samouvereno krene, nas četiri sve doterane sedimo kad ono crveno svetlo. Stane ona, al na zeleno nikako da krene. Vidim ja počinje panika, ona je inače paničar. Kako pusti ručnu mi unazad. Prođe jedno zeleno, drugo zeleno, iza nas poveća gomila vrlo strpljivih vozača, ona već plameno crvena. I neki momak otvara vrata i kaže. Ajde beži nesrećo da vas ja odvedem do gore.

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
Sto se same voznje tice, nisam imala nikakvih problema, sem sto uvek promasim skretanje na auto-putu, ako idem sama!
A da, i kad je na mene naleteo sleper na gazeli, e to ko prezivi prica, jos ja sviram njemu, on meni i tako....za malo!

Ja mogu knjigu da napisem, ozbiljno!:rotf::dash:

E bar sam toga lišena. Dodiše, dok sam vozila bez dozvole (učitelj bio Žika) svi voženi su se bunili (ne znam zašto) a to je i bilo u Aleksincu a ne u Beogradu. A lepo sam vozila sve dok mi u susret nije naišao autobus i onda sam pustila volan i Žika spasi situaciju. Tada je ima ona ogromna kola ford taunus karavan, ladja bre. I sa tom ladjom me je terao da kilometrima vozim u rikverc a ja ovako mala ne vidim ni napred a kamoli pozadi. I motor mi je davao da vozim ali je ta vožnja bila prilično riskantna tako da je brzo odustao od obuke. Najbolje mi je išla vožnja traktora. E tu sam uživala. Veliko, visoko, sve vidiš i ide polako.
Iz gore navedenog proizilazi da sam antitalenat za vožnju te kao samosvesna žena i nemam dozvolu niti vozim (zarad drugih je tako najbolje, verujte mi):hahaha:

E ovo je moglo biti ozbiljnije nego sto se zavrsilo, u srednjoj drugi mislim, maznem kljuceve caletu da obidjem decka koji boluje od gripa.. sa sve dva sata obuke o voznji, i u povratku nizbrdo krenem u leru i naravno pneumatika, hidraulika sta vec, otkazu sve kocnice i volan se zakljuca... kad se setim :lol: auto mi ide u susret i srecom mimoidjemo se ali sletim u kanal, pa brzo trazi majstora da ispravi sta se iskrivilo, i to sredimo, i u nastavku povratka haha joj.. na T izasla sam malkice vise nego sto sam trebala i kamion nailazi pa ja unazad, a tada jos nisam stekla naviku da gledam u retrovizor.. i cuknem mecku. :hahaha: Bio fin covek, nema stete - nema problema.. sreca, sreca. :D

Meni su davali da vozim, pitam, kaze moze, tako sam i kolima isla da uplatim casove voznje u AMS a tamo puno milicije, ja se pravim blesava!
Al sam se malo slupala kad sam videla miliciju da zaustavlja, ukocila u momentu, okrenula se i bez kuci, okolo sviraju li sviraju, gosn policajac vidi da se nesto desava i krene da mi mase, ja pobegla!

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::rotf::rotf::rotf::rotf:

ja sam imal divnog instruktora, stariji čovek t.r. gospodin, ali stakoloduvač (mislim voleo je da popije) i imao je interesantan pristup tematici od 5.-og časa držali smo u kolima čašu vode, iznad volana, pa ajd vozi loše, nek cimaju kola ode voda u krilo.

E bar sam toga lišena. Dodiše, dok sam vozila bez dozvole (učitelj bio Žika) svi voženi su se bunili (ne znam zašto) a to je i bilo u Aleksincu a ne u Beogradu. A lepo sam vozila sve dok mi u susret nije naišao autobus i onda sam pustila volan i Žika spasi situaciju. Tada je ima ona ogromna kola ford taunus karavan, ladja bre. I sa tom ladjom me je terao da kilometrima vozim u rikverc a ja ovako mala ne vidim ni napred a kamoli pozadi. I motor mi je davao da vozim ali je ta vožnja bila prilično riskantna tako da je brzo odustao od obuke. Najbolje mi je išla vožnja traktora. E tu sam uživala. Veliko, visoko, sve vidiš i ide polako.
Iz gore navedenog proizilazi da sam antitalenat za vožnju te kao samosvesna žena i nemam dozvolu niti vozim (zarad drugih je tako najbolje, verujte mi):hahaha:

Kod nas je sad red na moju mladju sestru, ja sam krenula sa obukom sa nekih 13 godina, al to je bilo bas ucenje, kasnije sam sama!
E sad, sestru kad ja ucim, obavezno moram da kocim na suvozacevom mestu, a sa bratom od ujaka sam se slupala, naidje jedan u susret, ja vicem koci, on da gas i u betonski stub udari.
Posto je auto bio dedin, jedva smo namestili branik i zamenili migavce!

ja sam imal divnog instruktora, stariji čovek t.r. gospodin, ali stakoloduvač (mislim voleo je da popije) i imao je interesantan pristup tematici od 5.-og časa držali smo u kolima čašu vode, iznad volana, pa ajd vozi loše, nek cimaju kola ode voda u krilo.

Moj instruktor je lik od coveka, posto sam na skodi polagala, i veci auto a ja nemam osecaj, kaze on meni , pa manje vozi juga!:rotf:
Al sad kad stigne nov autic, oma sedam i begam!:brus:

kumo greška
nikada muž, mimak i sl ne može da te kasvetno nauči da voziš. Zašto, ne znam, ali je tako. Dok je meni Alfa objašnjavao prva druga i sl ništa mi nije bilo jasno i bila sam ubeđena da sam antitalenat neviđenih razmera, ali sa pravim instruktorom išlo je bolje.Još taj moj instruktor je hteo i da vozimo noću i u špicu i na magistralnom putu gde je podvriskivao brže, brže nisi ti neka baba, a ja se ussrala živa, prešla već 70km, on viče ajde nagazi taj gas, ja vičem ne smem, ma smeš,vozi..vozi nebitno na ograničenje, vozi brzinom kojom možeš da vladaš a ja ga smanjim na 40

Ma ljudi, išla sam ja u auto školu. Lepo vozila sa instruktorom, lepo poligon al pado tri puta na ispitu vožnje i zabatali. I bolje. Nemam reflekse, ne razlikujem da li kola koja mi dolaze u susret stoje ili idu (mislim dok ne pridju bliže), metar i tri metra meni isto. I stalno moram da mislim kad sednem u kola. Ovako, pričam ako hoću, ako ne ćutim, pustim mozak na otavu a drugi vozi. Ah, da i nikako mi nije jasno zašto idu u cik cak a ne svi pravo kada svi idu u istom pravcu. I tako, verujte ovako je bolje:hahaha:

Meni su davali da vozim, pitam, kaze moze, tako sam i kolima isla da uplatim casove voznje u AMS a tamo puno milicije, ja se pravim blesava!
Al sam se malo slupala kad sam videla miliciju da zaustavlja, ukocila u momentu, okrenula se i bez kuci, okolo sviraju li sviraju, gosn policajac vidi da se nesto desava i krene da mi mase, ja pobegla!

A, neka si ;)
Stvarno svega je bilo, a kad se setim najezim se, samo da sam zivu glavu izvukla.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back