O Raskidu...

Letnja romansa :heart: aka kresnes butterface-a sa kojim te ne bi mrtvog videli u rodnom gradu, laze ko nije.
9592969817_true_story.jpg
 
Nakon nekog vremena provedenog zajedno dolazite do raskida...

Kako gledate na raskide?
neminovost pre ili kasnije
Zašto do njih dolazi?
zato ...
Kakva su vaša iskustva, da li vi češće raskidate ili druga strana?
to je tako nebitno kada se dodje do tacke nerazumevanja
Zbog čega raskidate i kako je raskid uticao na vas?
zato...uticao je da naucim svasta novo o sebi i zenama generalno
Da li ste nešto naučili iz odnosa/raskida koje ste imali?
isijavam sada mudroscu koju krijem iza totalnih sprdacina i nebuloza jer nisam rad
da deliim visedecenijsko iskstva :mrgreen:


kao ankentni listic :D

znas da vise pitanja po temi prave zabunu u diskusiji ?
 
Meni se desilo da sam pre neki dan raskinuo sa devojkom.
U osnovi od samog starta smo imali neke specifične probleme sa komunikacijom, jbg sporazumevamo se na engleskom...
Tipa 80% vremena sve funkcioniše maltene savršeno (to vreme provodimo u dvoje), e sada kada smo sa drugim ljudima u društvu kreće da varniči... i to budu neke baš specifične situacije. Do sada se desilo nekoliko puta i taj neki spor traje po otp 2-3 dana, proveli smo nešto više od 5 meseci zajedno, poznavali se pre toga nekih pola godine, sarađivali nešto i sl.
Kako sam skontao energetski se baš razlikujemo (ona je ekstroverna/komunikativna, a ja introvert/više u online okruženju/sam nego sa ljudima), a i želimo suprotstavljene stvari u životu...
Neko moje rezonovanje, kada sam video probleme (suštinski krene da puca na mene zbog sitnica) odredio sam neki rok od max 3 meseca da se stvari reše tj. da probamo da se skapiramo (bilo je i u tom periodu nekih sitnica ali ne toliko žestoko).
Jbg sada za vikend izbi neki sukob kada sam bio u BG-u, odem za KG, sednem, razmislim - nope previše mi je, bolje sada da presečem nego da opet pokrenemo ciklus objašnjavanja jedno drugom.
Trenutna situacija, posle ovih par dana dopisujemo se i pričamo o tome šta je kome bilo problematično (još uvek radimo na tome). Kontam da će trebati neko vreme dok naša priča ne dobije razrešenje (closure).
Više je toga dobrog bilo između nas no lošeg (koje sam već krenuo da zaboravljam) tako da kontam da se neki prijateljski odnos može sačuvati. Šta će biti videćamo, u svakom slučaju smo oboje skapirali neke nove stvari u vezi nas samih, tako da kontam da će nam značiti za buduće veze i sl.
 
Neki dodatak na ovo jeste što pričam sa par bliskih osoba o ovoj situaciji, ofc prijatelji su i tu su da me podrže (u po njima teškim vremenima?).
Međutim specifičnost vezana za sve ovo jeste što se sada osećam znatno rasterećenije po pitanju svega. Sama "veza" mi je prijala iz emotivnog aspekta jer se poduže nisam konektovao sa nekim na dubljem emotivnom nivou, međutim fizički aspekt - vreme koje smo provodili je imao nekog negativnog uticaja na moj regularni život. Prva stvar su bili problemi sa poslom jer sam provodio 4 dana u BG-u, 3 dana u KG-u (i to veoma često iz 2 puta), druga stvar jeste bilo to što sam manjkao vremenom za samog sebe - kada sednem za komp, dohvatim mačora, nalivam se čajem i igram rpg igrice (ofc i sprdam se online na forumima), a nekada čak odem i u šetnju...

Trenutno gledam stvari iz ovog ugla:
Imam svoj samostalni život sa kojim sam maltene veoma zadovoljan (ima tu nekih zdravstvenih sitnica, ali njih ne mogu da izbegnem), neku rutinu i vreme koje provodim sam/sa dragim osobama, takođe i slobodno vreme koje bih mogao da provodim sa partnerkom i koje bi po meni trebalo da bude veoma bezbrižno. Svađe se dese oko nečeg-nekada bolje pre no ranije, ako su osobe kompatibilne i imaju približan stil objašnjavanja stvari + sličan sistem vrednosti naći će rešenje i odnos će biti uspešan, ako se iste stvari iznova i iznova ponavljaju tu već nešto ne štima - bolje je preseći dok se ne ode u neku toksičnost tj da se ne gomilaju negativne emocije i sl.
Verujem da ne postoji samo jedna osoba na ovom svetu za svakog od nas i da je ako želimo možemo sresti.
 
Nakon nekog vremena provedenog zajedno dolazite do raskida...

Kako gledate na raskide?
Zašto do njih dolazi?
Kakva su vaša iskustva, da li vi češće raskidate ili druga strana?
Zbog čega raskidate i kako je raskid uticao na vas?
Da li ste nešto naučili iz odnosa/raskida koje ste imali?

Нисам љубитељ истих.
Долази због брзог језика. (не оног у мочи)
Равноправно се код мене раскида. јЕвропа Брале!
Задњи пут сам раскинуо јер сам провалио да ми недостају “лилуле”.
Научио сам да је раскид болан поприлично.
 

Back
Top