Quantcast

o pracenju, i upadima na racunar

steplight

Početnik
Poruka
42
Ako sam na MSN - messengeru, i ako chatujem sa nekom osobom da li mogu da saznam lokaciju te osobe, interesuje me da li postoji neki programcic ili nesto slicno da saznam odakle mi stizu mail- ovi. Da li postoji nacin da mi ta osoba pretrazuje HD? Ovo pisem jer sam doziveo maltretiranje kad sam chatovo preko MSN-a.
Unapred hvala!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

steplight

Početnik
Poruka
42
PA evo konkretno - poslao sam sliku preko MSN -a osobi sa kojim sam trenutno chatovao - i imam utisak
da je pristupila mom Hard disku. Dobila je odnekud dosta informacija o samom racunaru i mojoj dokumentaciji. Da li postoji neka opcija na samom MSN- u ili nekakav program za to? Kako da se zastitim - vredi li sta Zone alarm za to?
Puno pozdrava!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

Peruzzi

Domaćin
Poruka
3.962
zasto da ne...stavi bilo koji firewall trebalo bi da zadovoljavajuce odradi stvar.

a lokacija posiljaoca...koliko sam upoznat trebalo bi da ti je potrebno vreme slanja i ip posiljaoca, i onda bi ako imas pristup provajderu preko kog je taj slao mail mogao da vidis odakle se logovao. zavisno od nacina konekcije na neki nacin mogu da precizno odrede ko je koristio tad taj ip. ali to ti je vec malo wheew....
 

mladi_princ

Početnik
Poruka
47
E ovako brate.
Cim si poslao sliku ta osoba je mogla da ti vidi IP adredu jednostavnom komandom u MS-DOS-u.Cim je video\la IP tvog racunara lamer je uzeo neki portscanner i video koji su ti portovi otvoreni i usao preko nekog.Ja licno mislim da ti je otvoren NETBIOS (posto ne verujem da si ti postavljao neke servere na racunaru) i da ti je preko njega usao ako se ti eventualno nisi nesto istripovao.Zone alarm ce ti svakako pomoci mada ti preporucujem neki laksi za koriscenje ako si pocenik.
Mrzi me vise da kucam...
 
Top