O postapokaliptičnom periodu higijenskog prilagođavanja

Džek svih zanata

Veoma poznat
Poruka
14.802
Samo je pitanje dana, ili godine kada će Zombie infekcija ili neki drugi belaj da nam promeni život iz temelja. Sve što postoji i što smatramo sasvim normalnim, sve ono na šta ne obraćamo pažnju i obneviđamo, postaće itekako irititajuči čimbenik u novom, postapokaliptičnom životu.

Tuširanje je svakodnevna stvar (mada sumnjam da je za pojedine odavde jednomesećna ili nepoznata stvar) kao i pranje kefala, ruku, umivanje itd.

Sve će to, sa nastankom postapokalipse, nestati. Sredstva za higijenu, brijači, parfemi, dezodoransi i ostale packalice.

Ima da se borimo za opstanak smrdljivi, neobrijani a žene dlakavih nogu, neopranog kefala (ne sumnjam da će se neko snaći raznim biljem ili „nasuvo“ al’ opet smrad ostaje) i sa runom ispod pazuha.

Da li bi ste vi mogli tako da funkcionišete i čuvate svoju bulju od zombi ujeda? Da li bi ste sa dvogodišnjom bradom i masne kose mogli tumarati opustošenim predelima zemlje u potrazi za nečim jestivim?

Da li je kupanje bez sapuna efikasno ili smrad ostaje?

Sve su to aspekti koje treba sagledati pre konačne odluke o oduzimanju sopstvenog života nakon apokalipse zbog nemogućnosti trpljenja sopstvenog smrada i smrada sapatnika.

Mnogo sam ozbiljno pristupio toj problematici, tako da se pripremam.
Prestao sam da perem noge, čarape više ne skidam a četkici i kaladontu da voljno do daljnjeg.

Da vidimo dokle tako može!

Valja se spremati, jer sudnji dan se bliži!

Vaši komentari...

Nije tajna pravljenje sapuna, ima na netu (informišite se dok je vreme) receptura (mislim da se onaj običan veš sapun, takozvani kabaš, pšravi od svinjske masti) ali je problem doći do sirovina. Ne sumnjam da bi zalihe trajale oko godinu, možda i dve, ali nakon toga, svinjska mast će biti vrlo tražena roba za podmirenje gladi...

ajd prvo daj neki dokaz da se apokalipsa priblizava, verovatno mislis na ovu za kraj godine, posle cemo da se prosera**mo

Hahahaha.... 'ajde daj ti neki dokaz da sutra neće izbiti zombi infekcija, i ko je uopšte govorio o proročanstvu Maja?

Dakle, koliko je verovatno da neće izbiti neka apokalipsa, toliko je i verovatno da hoće.

Eto, sad budi fin i zamisli da je već izbila pa daj svoj kont ili nemoj da drugima kvariš zabavu :)

Pa dobro, pravljenje sapuna i ne bi trebalo da zahteva neko preterano poznavanje hemije, s' obzirom da su naši stari umeli sami da ga prave. Mislim da ću prvom prilikom da pitam moju babu da mi lepo objasni taj proces, dok još nije kasno. :D

Па да. "умели су" да га праве, тако што узму свињску маст и затим оду до продавнице и купе кесу натријум хидроксида тј. "живе соде". Касније кувањем те смесе добију сапун.

Свињску маст можда ћеш и наћи после апокалипсе али где ћеш наћи продавницу са живом содом? :think:

Može li so i svinjska mast da budu surogat sapun? Opet, odakle so... kako god okreneš, apokalipsa se mora smrdljiv prebroditi :)

Мислиш сипаш со у свињску маст и тиме се онда трљаш..нешто као течни сапун. :think:

Није баш тако лако.

Ево како се прави жива сода.
1) Добијање дејством натријума на воду

Ова метода нема широку примену у индустрији, већ служи за лабораторијско добијање натријум-хидроксида и то у малим количинама. Овако добијен натријум-хидроксид је веома чист.[1]

2) Добијање дејством калцијум-хидроксида

Када се кува смеша натријум-карбоната и калцијум-хидроксида, добија се растворени натријум-хидроксид, док се калцијум-карбонат таложи:Овај процес се назива каустификација.

3) Добијање електролизом

Овај процес је најзаступљенији. Приликом електролизе кухињске соли дешавају се хемијске реакције које се могу приказати хемијским једначинама.

Прва опција отпада. Јер где наћи натријум... који не постоји као такав у чистом стању у природи.

Опција два такође. Где наћи Калцијум као и Натријум карбонат ?

Значи. остаје трећа опција. Међутим ..тешко да ће бити струје.

Дакле..ништа од сапуна.

Nije problem što svi vide apokalipsu iza svakog ćoška, izgleda da ni porodica velikih kratkouhih mačaka takođe nije imuna na ovu zarazu.
Problem je što su svi u tim svojim prenemaganjima teški pesimisi.
Pa pre desto pedest godina nije se znalo za sapun, a opstanak nam je išao čak i bolje nego ovih dana.
Apokaliptičari i ostali mislite malo globalno.
Kako se pralo?
Pojam nemam,a li ako dođe do toga smislćemo već nešto.
Ako sam smislio kako da uglavim milisekundni interapt u subsekundnu asinhronu task sekvencu, smisliću i kako da napravim opnu od fibrocementa.
Ona je naime neophodna kod treće Ozimanove metode dobijanja natrijum hidroksida. Bez nje se pri elektrolizi ne može održati koncentracija sode u rastvoru na katodi.
Lično mislim da sapun i nije tako neophodan, možda jedino za prodati na pijaci.

Voda je život ne zaboravite to, a ni pivo nije mnogo daleko.

Samo je pitanje dana, ili godine kada će Zombie infekcija ili neki drugi belaj da nam promeni život iz temelja. Sve što postoji i što smatramo sasvim normalnim, sve ono na šta ne obraćamo pažnju i obneviđamo, postaće itekako irititajuči čimbenik u novom, postapokaliptičnom životu.

Tuširanje je svakodnevna stvar (mada sumnjam da je za pojedine odavde jednomesećna ili nepoznata stvar) kao i pranje kefala, ruku, umivanje itd.

Sve će to, sa nastankom postapokalipse, nestati. Sredstva za higijenu, brijači, parfemi, dezodoransi i ostale packalice.

Ima da se borimo za opstanak smrdljivi, neobrijani a žene dlakavih nogu, neopranog kefala (ne sumnjam da će se neko snaći raznim biljem ili „nasuvo“ al’ opet smrad ostaje) i sa runom ispod pazuha.

Da li bi ste vi mogli tako da funkcionišete i čuvate svoju bulju od zombi ujeda? Da li bi ste sa dvogodišnjom bradom i masne kose mogli tumarati opustošenim predelima zemlje u potrazi za nečim jestivim?

Da li je kupanje bez sapuna efikasno ili smrad ostaje?

Sve su to aspekti koje treba sagledati pre konačne odluke o oduzimanju sopstvenog života nakon apokalipse zbog nemogućnosti trpljenja sopstvenog smrada i smrada sapatnika.

Mnogo sam ozbiljno pristupio toj problematici, tako da se pripremam.
Prestao sam da perem noge, čarape više ne skidam a četkici i kaladontu da voljno do daljnjeg.

Da vidimo dokle tako može!

Valja se spremati, jer sudnji dan se bliži!

Vaši komentari...
ajnstajn_vremeplov.jpg

Od onog snijega sto napada u vidu kijameta, od zivota gdje te svaka susumisa vreba i krade ti sve do cega moze doci,da ne spominjem politicare vise ih ne slusam ali osjecam njihov dah za vratom,ima toga jos, mala mi bi bila cijela stranica, necu da Vas davim udavljene slicno ovom sto samo nagovijestih.
Mislila sam da veceg jada nema ali sam se prevarila dragi moj SAL.
IMA i tesko je brale da se covjek upita ima li tezeg .
IMA i zato ljudi uzivajte u svakoj sekundi svog ovozemaljskog zivota sad i u ovom trenu i onom sto slijedi.
Ljudi koji ovo dozive bolje da se nisu ni rodili .

Iskreno, voleo bih da dozivim tako nesto. Nesto tipa scenarija serije The Walking Dead. Msilim da bi to bilo veoma fasciantno iskustvo. Zamisli probudis se, krenes da pazaris novine, hleb i mleko za dorucak, i primetis ulice prazne, svugde mir i tisina, Priblizavas se prodavnici a ispred tebe iskoci komsinica koju cesto imas u vlaznim snovima, onako raspala, pretvorena u nekog zombija. Kako je samo overiti kada u ruci imas mobilni i kljuc od stana. Mislim da su male sanse za takav neki sceanrio ( 28 days later, resident evil i ostali postapokalipticni filmovi ) al ko zna. Mozda je bolje da se opremim za nekoliko pistolja, dobrim set-om nozeva, bombi i nekoliko stotina kutija sa metkovima....

To sam i mislio.

Kada se zalihe sapuna potroše, preživeli će se ribati praškom za pranje (nikom neće padati na um pranje veša kraj toliko nove garderobe) i deterdžentom za sudove.

Nakon toga, zaboravite na udvaranje i muvanje :)

Možeš i mehanickim sredstvima da skineš štroku. Kamen, pesak, pepeo-u zavisnosti od debljine naslaga :mrgreen:
Posle se namazeš ružinom vodicom. :manikir:

A ako baš hoćeš sapun, onda kuvaš svinjsku mast sa pepelom.

Nije problem što svi vide apokalipsu iza svakog ćoška, izgleda da ni porodica velikih kratkouhih mačaka takođe nije imuna na ovu zarazu.

Ovu veliku mačku zanima psihološko ponašanje pojedinih balerina u slušaju nestanka pomada, krema, parfema i naravno sapuna.
Samoubistva ne bi bila isključena, iz mog dosadašnjeg iskustva interakcije sa njima. Nasuprot, nekog odavde to ni najmanje ne bi pogodilo, vidim da pojedini čak priželjkuju totalno razaranje sveta.

Back