O poeziji i poetama

Postoji tanana nit koja deli,
poetu i osobu koja tek status poete ima.

Status je prvom nebitno zvanje,
od reči on stvara melodiju,
sliku pred kojom gledaoc zastane rado.
Dok pogled upija, detalji se nižu u milozvučje,
opijaju dušu i rado se seća, reči, stiha, pesme
koja oplemenjuje.

A onaj drugi što status pred sobom nosi,
niže reči, bez reda, baca ih, gazi, pljuje.
Maše osećanjima, konfuzno o ljubavi peva,
i nema tu strasti ni lepote, ogolelo, pusto,
psovkom posejano polje prostire se u nedogled.

Kome se klanjati?

Poeti koji piše iz duše, za sebe ne ište hvale?

Ili

Status poeti što piše da se pisano dopadne,
maše on svojim zvanjem, zahteva klanjanje,
i pohvale, da sujetu nahrani?

Poezijom se mnogo pisanog imenuje,
ali samo će poezija duše trajati!

ne znam, draga..čudna su vremena
status poete navalile i obezglavile svojom žestinom, kao novi neki pravac i ta neka opravdanja

na posmatraču je odabrati kada ga koja emocija privlači
da li po neka mozgalica, zlatousta hobotnica...ili neka drska droga koja vreba svakoga

bude to nekako svedeno na duševnu meru..u svemiru svakoga od nas :heart:

Tol;bt272618:
ne znam, draga..čudna su vremena
status poete navalile i obezglavile svojom žestinom, kao novi neki pravac i ta neka opravdanja

na posmatraču je odabrati kada ga koja emocija privlači
da li po neka mozgalica, zlatousta hobotnica...ili neka drska droga koja vreba svakoga

bude to nekako svedeno na duševnu meru..u svemiru svakoga od nas :heart:
... na duševnu meru...
Mene trenutno brine to što status poete svojom napadnošcu isplivavaju na površinu i palacaju svojim jezikom ko zmije otrovnice, na svaki glas neslaganja... ali tiha voda breg roni... :heart: :zag:

TAko je odvajkada
onaj ko ima para-kupuje sve
zato i nisam na FB, mnoge status poete su"izrodile" čitave zbirke
koliko za dve godine , jer su imali novca da to urade i plate recenziju
i na svakom mestu gde to treba.
Da li se prodaju knjige-nebitno..maše se samo brojem
i to je jedina karta za ulazak u "Raj književnika"

Tol;bt272621:
TAko je odvajkada
onaj ko ima para-kupuje sve
zato i nisam na FB, mnoge status poete su"izrodile" čitave zbirke
koliko za dve godine , jer su imali novca da to urade i plate recenziju
i na svakom mestu gde to treba.
Da li se prodaju knjige-nebitno..maše se samo brojem
i to je jedina karta za ulazak u "Raj književnika"
Pre nekoliko meseci ponuđeno mi je da uđem u "Raj književnika", odbih taj zvanicni status, želim da sacuvam svoju poeziju...

...klanjanje je ponižavajuća radnja , pre iznuđena nego zaslužena...klanjaju se ucenjeni , poniženi , preplašeni , kažnjeni , porobljeni - oni koji žele da iznude još jedan trenutak crvljivog života.....tako ja mnim...
...savijena kičma je znak ništavnosti , samosvesne ništavnosti....niko čovekoljubiv , ovo ne voli , pa i ne ceni, zato od rugih i ne draži...onaj koji peva za ljude , njuhovu klanjaje ne potrebuje...takav ne želi ni njihovo divljenje , ponajmanje javno...njemu je potrebna samo njihova čovečnost...
...hoću da kažem da divljenje čovek u sebi nosi , a poniznost pokazuje....svet je prepun silnika ovakvih i onakvih....

..a poete , čovekoljubive , preziru silnike , njihova priznanja i rukopoložena zvanja.....
...vljda je zbog tih takvih poeta , mučno gledati ljubitelje zvanja , kako kao crvi , vaši puze pod tronom priznanja !

123loncar;bt272630:
...klanjanje je ponižavajuća radnja , pre iznuđena nego zaslužena...klanjaju se ucenjeni , poniženi , preplašeni , kažnjeni , porobljeni - oni koji žele da iznude još jedan trenutak crvljivog života.....tako ja mnim...
...savijena kičma je znak ništavnosti , samosvesne ništavnosti....niko čovekoljubiv , ovo ne voli , pa i ne ceni, zato od rugih i ne draži...onaj koji peva za ljude , njuhovu klanjaje ne potrebuje...takav ne želi ni njihovo divljenje , ponajmanje javno...njemu je potrebna samo njihova čovečnost...
...hoću da kažem da divljenje čovek u sebi nosi , a poniznost pokazuje....svet je prepun silnika ovakvih i onakvih....

..a poete , čovekoljubive , preziru silnike , njihova priznanja i rukopoložena zvanja.....
...vljda je zbog tih takvih poeta , mučno gledati ljubitelje zvanja , kako kao crvi , vaši puze pod tronom priznanja !
Hvala Loncar, mucno i tužno... ali vreme ocenu svoju daje... :bye:

Back