O odlascima

Komshinica

Primećen član
Poruka
723
Poslednjih dana na ovoj stranici foruma mnogo se "preti" odlascima. Te su pretnje obojene ostrašćenošću od koje svi patimo i malo ko vidi da se ona kao bolest uvlači u naša bića.
Koliko primećujemo, otišla je Sestra i aviv Tsetsa proleće. Znam da su bile duboko povređene i zato ih više nema ovde sa svojim plemenitim komentarima. Povređene su u trenucima kada su nastojale da stišaju neke kričeće tonove u diskusijama, tonove mržnje i netolerancije.
Šta mislite o tome?
Molim da svako iznosi odgovorno svoje mišljenje, bez svaljivanja tereta na druge.
Da li forum o religiji treba da bude bojno polje ili utočište u koje će svratiti da se napoji ljubavlju i toplinom ljudskom svako ko slučajno tu zaluta i poželi da tu i ostane, među ljudima koji će mu pružiti ruku i utešiti, pomoći da nađe sebe i Boga u sebi i oko sebe?
Da li čak i oni koji misle i veruju drugačije treba od strane vernika da budu anatemisani ili i njima treba ponuditi svoje argumente i pustiti da dalje živimo jedni sa drugima, kako je Bog rekao?

Anonymous:
Bog je rekao da se odvoji psenica od kukolja, istina od lazi.
Pominjes argumente? Da li je laganje argumentacija?
Kako može laganje biti argumentacija? Ne znam šta si hteo da kažeš? Ako me neko laže, a ja mu verujem, za mene su njegove laži argumenti, ali on zna da laže i Bog zna ako ja ne znam. A Bog će i meni naći načina da pokaže da taj laže. U čemu je onda problem i kakve veze ima sa temom? BOG je rekao da SE odvoji, ali ko je prozvan da odvaja. Ti? Ja? Bilo ko od nas? Oni koji vide bolje i dalje od nas, nisu ovde. Oni rade mnogo bolje, teže i korisnije stvari od nas. Oni bi mogli da odvajaju i upere prstom, ali njih je Bog već dotakao i oni su svesni koliko su mali u svojoj veličini.
A mi? Gde smo?

SVETLOST:
ZAR STVARNO MISLIS DA SI MAJMUN,SIZIFUUUU :lol:
Bila dva leptira. Jedan bio blesavi naučnik a drugi religiozni fanatik.

Kaže leptir naučnik: "Znaš li da smo mi pre bili gusenice, pa smo metamorfozom postali leptiri?"

Fanatik leptir odgovori da je to čista glupost i da gusenice uopšte ne liče na leptire i da je on ponosan na svoja šarena krila koja mu je veliki Gob podario. Čak je u svoj pakosti počeo da izruguje sagovornika vičući "Gusenicooo! Gusenicoooo!"

Leptir naučnik pomisli da veliki Gob, kad bi i postojao, baš i nije sve leptirove obdario jednakom pameću.

Sizif:
Komshinica:
...A Bog će i meni naći načina da pokaže da taj laže....
Bog je zauzet ove nedelje, rešava Rimanovu hipotezu o distribuciji prostih brojeva. Zeznut problem, zaista, problem laži na našoj diskusiji mora da pričeka.
Pa šta da radimo, moramo se strpeti dok naš problem dođe na red. :lol:
Ne, ne, ne zameram, distribucija prostih brojeva - svaka čast, teško nema šta.
Čekaćemo na znak. :P

Sizif:
Bila dva leptira. Jedan bio blesavi naučnik a drugi religiozni fanatik.

Kaže leptir naučnik: "Znaš li da smo mi pre bili gusenice, pa smo metamorfozom postali leptiri?"

Fanatik leptir odgovori da je to čista glupost i da gusenice uopšte ne liče na leptire i da je on ponosan na svoja šarena krila koja mu je veliki Gob podario. Čak je u svoj pakosti počeo da izruguje sagovornika vičući "Gusenicooo! Gusenicoooo!"

Leptir naučnik pomisli da veliki Gob, kad bi i postojao, baš i nije sve leptirove obdario jednakom pameću.

Back