O Novoj 2025 astrološki ovo ono)))

Manga Hilux

Stara legenda
Poruka
83.004
Da započnemo godinu kako valja. Hm, ljudi moji, da li je to moguće? Sa retrogradnim Marsom u Raku, neka nam je Bog u pomoć. To je slika muškarca (Mars) koji odlazi sa praznične trpeze u domu (Rak), koristeći trigon sa Neptunom u Ribama (tajna veza), pravo kod žene sa kojom proživljava magiju (Neptun). Čarobnice sa ovim aspektom na nebu, vladaju momcima, mladićima, ali i oženjenim muškarcima koji sa "plaštom prikrivenog" idu pravo u "odaje gde crveno svetlo gori do zore". A nakon svanuće taj muškarac oblači pantalone ili farmerke na golo dupe, jer je gaće "čarobnica već zaplenila" dok je "pao junak hrkao". Venera nam tranzitira znakom Riba (ljubav egzaltirana u tajni), a mi mislimo kako slepi kod oba oka nismo. A slepila svuda okolo sa Suncem u Jarcu, u sekstilu sa Neptunom u Ribama. Oči gledaju, a ništa ne vide. Bar ne jasno. Ogledalo laže. Usedelice predu i gledaju španske i turske serije, a "čarobnice" vunicu raspredaju. Na nebu je podržano ljubavništvo. I čik pogodite u kom grmu leži zec (Mars u Raku). A na pucanj petarde, strah mu do kosti se uvlači. Nije zlato sve što sija, pa ni praznična jelka ne omađija... onako kako žena sa Venerom u Ribama ume biti moćna zavodnica. Hej Merkure na poslednjem 29 stepenu Strelca... vidiš li išta od tih "naočara za Sunce" kad im vreme nije. Ima li nas doslednih? Živimo li "pozorište u kući"? O da, kako da ne. Svi u svojim zadatim ulogama. Onako kako "praznična atmosfera" nalaže. Baš poput direktnog Saturna u Ribama (pravila koja padaju u okean laži). Pa sad živi junače ove januarske dane, do februarske "plate i penzije". Protegni se. Istegni se. I tako osvane dan sa porukom moje višegodišnje klijentice: "Astrolože moj, dočeka ja njega, kao što mi ti reče jesenas. Zakuca on na vrata, onako sav uglancan i seksi, a ja u bade mantilu. Neočekivana sreća." I sada neka mi Univerzum ne zameri... koliko moćan život na Zemlji je. Da se vraćaju oni za koje mislimo da im više nikad oči videti nećemo. Hm, uzdravlje dragi moji pratioci i neka mi ne zamere ovi u "srećnim vezama i brakovima"... na ovom prvom tekstu u 2025 godini. Ovo je bila preovlađujuća tema, pa ko razume, neka lajkuje, a ko ne... "neka živi svoju Neptunovsku iluziju koja ipak dugoročno skupo košta". :-) Sa Mesecom danas i sutra u znaku Bika, častimo se onako za sve pare, svega nam je dosta, ali mi bi još nešto, gric, gric,... U potpisu je "neformalno tvoj, a zapravo nepoznati broj".

zanimljiv i slikovit opis "astroloskih kretanja"... ja vec duze vreme pokusavam da ukapiram - na koji konkretan nacin planete imaju uticaj na nas? da li se to odnosi na neku energiju, gravitaciju, silu koja proizlazi iz njihovog polozaja? pokrenuo sam svojevremeno i jednu temu vezanu za to, ali niko od "astroloskih strucnjaka" nije umeo da objasni. jel doslo u medjuvremenu do nekih novih saznanja? zna li se sta?

zanimljiv i slikovit opis "astroloskih kretanja"... ja vec duze vreme pokusavam da ukapiram - na koji konkretan nacin planete imaju uticaj na nas? da li se to odnosi na neku energiju, gravitaciju, silu koja proizlazi iz njihovog polozaja? pokrenuo sam svojevremeno i jednu temu vezanu za to, ali niko od "astroloskih strucnjaka" nije umeo da objasni. jel doslo u medjuvremenu do nekih novih saznanja? zna li se sta?
Dekart objasnio jos pre 400 godina https://www.new-science-theory.com/rene-descartes.php
Prema Dekartovoj teoriji, neravnomerno kretanje planeta može se objasniti različitim brzinama rotacije etra u različitim delovima prostora. On je pretpostavio da etar formira vrtloge oko Sunca, gde se brzina kretanja etra smanjuje s udaljenošću od centra vrtloga.
Planete bliže Suncu, poput Merkura, nalaze se u bržem delu etra, dok se one koje su dalje, poput Jupitera ili Saturna, nalaze u sporijem delu. Na taj način, kretanje etra odgovara različitim brzinama kretanja planeta.
Svako objasnjenje prirode gravitacije neminovno objasnjava i astrologiju. Njutnova teorija je povrsna i pseudofizicka jer dejstvo na daljinu predstavlja kao magicno. Opsta teorija relativnosti tek nema pojma i samo je matematicka.
Međutim, ova ideja ima problema s konzistencijom, jer bi neravnomerno kretanje etra moralo uzrokovati trenje koje bi usporavalo kretanje planeta, što se ne primećuje u stvarnosti. Ovo je jedna od slabosti Dekartove teorije, koja je doprinela njenom odbacivanju u korist Njutnovog zakona gravitacije, koji preciznije opisuje kretanje planeta bez potrebe za hipotezom o postojanju etra.
glupost, idealan fluid je po definiciji bez trenja

Poslednja izmena:
evo ga jedan od "strucnjaka" :mrgreen: dobro dosao na diskusiju...

da prvo razjasnimo sta si to postavio jer mi se cini da ti nije bas najjasije... ti si Dekartovu teoriju o etru i vrtlozima, sto je tada bio pokusaj da se objasni kretanje planeta u prostoru. to je zanimljivo kao istorijski koncept, ali to objasnjenje nema nikakve veze s tim kako nebeska tela uticu na ljude i dogadjaje na Zemlji.
Dekartova teorija pokusava da objasni kretanje planeta u svemiru kroz ideju vrtloga etra. ali čak i kao teorija o kretanju planeta, ona je davno odbacena, jer je bi po njoj trenje etra trebalo da usporava planete, sto se zapravo ne desava.
ako se govori o uticaju planeta na ljude i dogadjaje, to nije uopste povezano s ovom teorijom, ta ideja dolazi iz astrologije, a ne iz nauke. :rtfm:

ona je davno odbacena, jer je bi po njoj trenje etra trebalo da usporava planete, sto se zapravo ne desava.
pa kao sto sam naveo idealni fluid po definiciji nema trenje, shodno kasnije formilisanoj teoriji fluida. sta bi bio primer idealnog fluida ako ne etar, nije helijum a ni vodonik iako su blizu
ali to objasnjenje nema nikakve veze s tim kako nebeska tela uticu na ljude i dogadjaje na Zemlji.
deluje analogno raznim elektromagnetnim talasima, elektricnim i magnetnim poljima, geocentricna perspektiva je bitna bas zato sto zona etra oko zemlje miruje u odnosu na nju. dakle geocentricno posmatranje kretanja planeta pokazuje kako se krece svemirski etar u odnosu na zemlju a ne samo planete. to neminovno dovodi do toga da odredjeni talasi stizu do zemlje.

Poslednja izmena:
Da započnemo godinu kako valja. Hm, ljudi moji, da li je to moguće? Sa retrogradnim Marsom u Raku, neka nam je Bog u pomoć. To je slika muškarca (Mars) koji odlazi sa praznične trpeze u domu (Rak), koristeći trigon sa Neptunom u Ribama (tajna veza), pravo kod žene sa kojom proživljava magiju (Neptun). Čarobnice sa ovim aspektom na nebu, vladaju momcima, mladićima, ali i oženjenim muškarcima koji sa "plaštom prikrivenog" idu pravo u "odaje gde crveno svetlo gori do zore". A nakon svanuće taj muškarac oblači pantalone ili farmerke na golo dupe, jer je gaće "čarobnica već zaplenila" dok je "pao junak hrkao". Venera nam tranzitira znakom Riba (ljubav egzaltirana u tajni), a mi mislimo kako slepi kod oba oka nismo. A slepila svuda okolo sa Suncem u Jarcu, u sekstilu sa Neptunom u Ribama. Oči gledaju, a ništa ne vide. Bar ne jasno. Ogledalo laže. Usedelice predu i gledaju španske i turske serije, a "čarobnice" vunicu raspredaju. Na nebu je podržano ljubavništvo. I čik pogodite u kom grmu leži zec (Mars u Raku). A na pucanj petarde, strah mu do kosti se uvlači. Nije zlato sve što sija, pa ni praznična jelka ne omađija... onako kako žena sa Venerom u Ribama ume biti moćna zavodnica. Hej Merkure na poslednjem 29 stepenu Strelca... vidiš li išta od tih "naočara za Sunce" kad im vreme nije. Ima li nas doslednih? Živimo li "pozorište u kući"? O da, kako da ne. Svi u svojim zadatim ulogama. Onako kako "praznična atmosfera" nalaže. Baš poput direktnog Saturna u Ribama (pravila koja padaju u okean laži). Pa sad živi junače ove januarske dane, do februarske "plate i penzije". Protegni se. Istegni se. I tako osvane dan sa porukom moje višegodišnje klijentice: "Astrolože moj, dočeka ja njega, kao što mi ti reče jesenas. Zakuca on na vrata, onako sav uglancan i seksi, a ja u bade mantilu. Neočekivana sreća." I sada neka mi Univerzum ne zameri... koliko moćan život na Zemlji je. Da se vraćaju oni za koje mislimo da im više nikad oči videti nećemo. Hm, uzdravlje dragi moji pratioci i neka mi ne zamere ovi u "srećnim vezama i brakovima"... na ovom prvom tekstu u 2025 godini. Ovo je bila preovlađujuća tema, pa ko razume, neka lajkuje, a ko ne... "neka živi svoju Neptunovsku iluziju koja ipak dugoročno skupo košta". :-) Sa Mesecom danas i sutra u znaku Bika, častimo se onako za sve pare, svega nam je dosta, ali mi bi još nešto, gric, gric,... U potpisu je "neformalno tvoj, a zapravo nepoznati broj".
A da dopišeš da kasnije sve izlazi na videlo šta je radio mars u raku? :zper:

Back