O' my God !!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

My City

Obećava
Poruka
67
Damir Dokić počeo štrajk glađu


Damir Dokić, koji je osuđen na 15 meseci zatvora zbog pretnji koje je telefonom uputio australijskoj ambasadorki u Srbiji, započeo je danas štrajk glađu u zatvoru u Sremskoj Mitrovici i podneo zahtev za prebačaj u samicu, revoltiran "pristrasnim postupanjem suda u njegovom slučaju".
dokic-ver.jpg

Dokićev branilac Bosiljka Đukić izjavila je Tanjugu da Dokić neće više da uzima hranu, vodu i lekove, jer smatra da je "suicid jedini način da mu se ukine pritvor, pošto zbog opstrukcije suda i pristrasnog vođenja postuka pravda za njega i dalje neće biti dostupna".
Đukićeva je kazala da je otac poznate teniserke Jelene Dokić podneo Upravi zatvora zahtev za prebačaj u samicu, kao i da piše oproštajno pismo, o čemu je nju obavestila Dokićeva nevenčana supruga Biljana Bosančić.
Đukićeva je rekla da još nije dobila pisani otpravak presude kojom je Dokić u ponovljenom postupku osuđen na 15 meseci zatvora, na koji će se žaliti.
Revolt kod Dokića izazvala je presuda Siniši Vučiniću, koga je juče Treći opštinski sudu Beogradu uslovno osudio na šest meseci zatvora, s rokom provere od dve godine, zbog pretnji smrću poslaniku Žarku Koraću i novinaru nedeljnika "Vreme" Milošu Vasiću.
Opštinski sud u Rumi osudio je 24. septembra, u ponovljenom postupku, Dokića na 15 meseci zatvora zbog pretnji koje je uputio ambasadorki Australije u Srbiji Kler Birgin i produžio mu pritvor.
Otac Jelene Dokić, koja je uzela autraslijsko drzavljanstvo, prvom presudom je bio je osuđen na istu zatvorsku kaznu. Sudsko veće, koje je izreklo obe prvostepene presude, sa Draganom Kličković na čelu, produžilo je Dokiću pritvor zbog opasnosti da će ponoviti delo za koje je osuđen.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back
Top