О mačkama

Маслачак

Primećen član
Poruka
995
Мачке су у многим цивилизацијама сматране светим животињама и то схватање није било одраз сујеверја, већ онога што одговара стварности. Мачке су пре свега суперсензитивне животиње, а њихова сензитивност одраз је генерацијског наслеђа које се преноси са колена на колено. Ово значи да свет мачака сваком новом генерацијом увећава степен сензитивности читаве врсте. Сензитивност мачака није споредна ствар која нема никаквог утицаја на ваше друштво, већ оне суптилно и за вас на скоро невидљив начин помажу бољем и мирнијем животу људске врсте.

Мачке су чистачи нечистих духова који се шуњају по Физичком Плану тражећи неки дом у коме би могли да се населе. Међутим мачке као велики сензитивци то им не допустају знајући да би ти несмирени духови вама, тј. свим укућанима, само наносили зло. Стога оне врло упорно делују на те несмирене душе тако што их сталним досађивањем приморавају да напусте дом који је под њиховом заштитом. Из овог разлога у старом Египту убиство мачке кажњавало се смртном казном.

Улога мачака не завршава се само на томе, него су оне и прилично добри исцелитељи. Вибрације које производе мачке - а које ви називате "предењем", генеришу енергију која синхронизује стање енергија у аури особе коју мачка исцељује. Многи власници ових умиљатих бића испричаће вам неки пример исцељујућег дејства свог љубимца након кога су осетили да се њихов поремећај/болест умањио или потпуно нестао.

Мачке су на неки суптилан начин учитељи људске врсте с обзиром да су суперсензитивне и тиме јако подложне утицају духовних енергија. Оне су проводници енергија позитивног деловања чије ће дејство утицати на животе свих укућана. Стога уколико имате услова било би добро да набавите једног љубимца у виду мачке како бисте свој дом заштитили од негативних ентитета.

Мачка није агресивна животиња, али она у случају када у ваш дом покушава да се насели неки злонамерни ентитет/дух врло агресивно и упорно напада га и узнемирава због чега он пре или касније мора напустити тај дом. Стога будите слободни да проверите ове наше наводе и видећете да ћете осетити да се већ након неколико месеци од када је ова умиљата животиња постала део ваше обитељи породична атмосфера приметно побољшала.

Мачке су домаће животиње, али имају јако развијен осећај Слободе па их зато немојте дресирати као што то чините са псима, јер ћете их на тај начин отерати од себе. Као и код жена, мачју љубав можете заслужити само наежношћу, љубављу и стрпљењем. Она никоме не припада, али је вољна да себе подели са свим укућанима.

Волите и дружите се са мачкама и видећете да ће се многе ствари које се тичу вашег породичног живота - а у неким случајевима и здравља, променити на боље.

Мачке су ваши пријатељи и сарадници на путу духовног развоја.

Духовници
-------------------------------------------------------------------------------------------------
П.С.
У питању је каналисан текст.
 
.
Једном приликом када сам први пут отишао код неких познаника само што смо сели за сто и почели са разговором њихово маче успентрало се уз мене, закачило се за џемпер у пределу Плексус чакре и почело да преде. И мени и њима било је симпатично то што ради и некако интуитивно знали смо да ту има нечега исцелитељског. Наравно, Плексус чакра је једна од најактивнијих чакри и активира се када сте емоционално узнемирени, љути и слично.
 
Пре пар недеља ме је на телефон назвала једна веома негативна особа. Маца, која се до тада излежавала, тако је скочила на моју да ме је огребала, телефон је испао, а она је почела да фркће на њега, сва накострешена. Може ли бити да је осетила негативност или је чула негативан глас кроз слушалицу?
Такође, недавно је била веома болесна, па је пар дана само лежала и спавала, али кад су ми дошли неки гости (први пут их је видела), некако је устала и дошла до мене да је узмем у крило (обично то не ради, него скаче гостима у крило :)
 
Mačke osećaju. Moja pokojna baba je imala dve prijateljice koje su od naše mačke imale potpuno različit tretman-jednoj se uvaljivala u krilo, a drugu je mrzela "kao Nemca" i koristila svaku priliku da je ogrebe iako joj je ova čak i donosila poklone. Bila sam mala ali sad, kad ih se prisetim, Maza je bila u pravu.
 
Ивана Шпановић се у једном интервјуу пожалила да често има веома болне мигрене, које никако не успева да излечи. Међутим када је напад мигрене затекне док борави у својој родитељској кући, тада јој њихова мачка скочи на главу, склупча се и почне да преде. Захваљујући њој, након 10-15 минута мачјег "предења" напад мигрене нестане и поново се осећа здравом.
 
Приметили смо да нам је у иницијалном тексту избрисан један број интерпукцијских знакова - углавном зареза, како би се на известан начин умањио значај текста,тј. како би се на известан начин омаловажиo постављач теме.

Такви и слични трикови - уз повремено брисање тема које откривају демонско-црномагијску природу религија, када смо ми у питању на овом форуму, уобичајени су.
http://iscelenietravm.ucoz.ru/index/125_o_mackama/0-406


Када су пак мачке у питању, на једном иностраном форуму дискутовали смо на сличну тему и један од учесника изнео је своје искуство. Наиме, његов најмлађи син веома немирно је спавао и често се будио, а да они никако нису могли открити узрок томе. Међутим, исто вече када су у кућу донели већ одраслог мачка - поклон пријатеља, спавао је потпуно мирно и по први пут почео самостално да користи тоалет.

Он - отац, није уочио ту везу и када га је упитао шта је узроковало промену код њега, дечак му је одговорио: "Па тата, мачак је сад ту да ме чува".
 
Zdravo,moja macka je rase Maine Coon i juce sam primetila da joj je tvrd stomak i malo su joj se povecale bradavice,danas u toku dana je 2 put povratila i previse ss prolenjila,pa ako bi neko mogao da mi kaze sta to znaci
 
Švrća, najstariji mačak u Srbiji


Mezimac voždovačke porodice Škarić ulazi u 26. godinu života. – Obožava da gricka sardine i masline, iako su mu ostala samo dva zuba
Autor: Branka Vasiljevićnedelja, 12.01.2020. u 21:21
(Фото Н. Марјановић)

macorsvrco.jpg


Kažu da mačka ima devet života, a Švrća iz naselja Braće Jerković je živi primer ovog pravila. Nadživeo je sve mačore u Srbiji i sada kao nosilac titule „najstariji mačak” ulazi u 26. godinu života. Staračke dane provodi u toplini doma, mazi ga i pazi porodica Škarić. Zbog njega temperatura u stanu dostiže tropsku, na tacni mu se nude sardine, paštetice i maslinke... U svakom ćošku mu je pripremljen jastučić, kad mu se ćefne da odmori stare kosti.

Ovom nekadašnjem vragolanu se baš posrećilo. O njemu se staraju ljudi koji vole životinje i veterinar Srećko Radojičić, specijalista veterinarske hirurgije.

– Švrću je još 1994. godine našla kćerka. Krenula je u prodavnicu i pre se, kako se kaže, vratila nego što je otišla. Čim je prešla prag, krenula je sa pričom: „Mama, ja moram da ti kažem, on je siroče, nema ni mamu, ni tatu, ni brata, ni sestru. On je sam na svetu.” Pretpostavila sam odmah da je reč o nekoj maci ili kuci. Uvela me je u sobu i pokazala mi malu crnu pufnicu sa krupnim začuđenim okruglim okicama. Uzela ga je na dlan i rekla: „Je l’ da je pravi Švrća, je l’ može da ostane?” – priča Irena.

Pošto se u kući već brinulo o napuštenim kucama i macama, Švrća je primljen, ali samo dok mu se ne nađe novi dom. On je bio toliko umiljat, odmah se svideo Ireninoj baki Dragici, postao njen ljubimac i ostao eto do dan-danas.

Od 2002. Švrća je počeo da poboleva. Javili su mu se pesak i kamen u bubrezima, što je za mačke izuzetno veliki problem.

– Sa Švrćom se družim i o njemu brinem od kako je imao dva meseca. Više puta je bio u kritičnom stanju, ali se uvek izvukao. Kao pacijent je saradljiv i do sada nisam nikad osetio njegove kandže ili zube. Švrćine godine, ipak, zaslužuju dužno poštovanje i on je trenutno najstariji mačak u Srbiji. Da bismo mu olakšali stare dane, dajemo mu posebne koktele za jačanje imuniteta i brinemo o njegovim bubrezima koji su oslabili. Pre dva meseca imao je baš velikih problema sa plućima, ali se uspešno izvukao. Kao i svaki deka, on kuburi sa kostoboljom, kataraktom, sve je više usporen i više mu se spava. Ali je Švrća i dalje kočoperan i ima odličan apetit – objašnjava Radojičić.

Za ovih 26 godina superdeka je više puta bio u kritičnom stanju, ali je Švrća, ističe Irena, kao feniks.

– Kada pomislimo da je gotov, on digne glavicu i začuđeno nas pogleda, kao da pita: „Šta ste mislili, da sam otišao?!”. Zahvaljujući Srećku, Švrća je već godinama na strogoj ishrani i terapijama. Najviše je vezan za moju kćerku Tatijanu koja već duže živi u inostranstvu. Čim se ona javi telefonom i on čuje njen glas, odmah počne da prede – kaže Irena. Zbog tog glasnog predenja prozvan je „traktorče”.

– Mnogi mi kažu, pusti ga, star je, trebalo bi ga uspavati. Kada vidim kakav je borac, onda ja nemam pravo da odustanem od njega. Najlakše je dići ruke, ali treba se boriti za njih. Kažu mi da je skupo lečenje, a ja pitam da li su skupe cigarete ili alkohol. Za to se uvek nađu pare. E, ja novac nađem da pomognem Švrći – ističe Irena.

Sa dva-tri zuba koja su mu još ostala on gricka specijalne granulice, licka paštetice i prelive.

– Od domaće hrane voli sardine, jogurt, mleko bez laktoze i obožava maslinke. Godine nose svoje pa je u poslednje vreme smršao, malo mu se i dlaka izmenila, ali je on i dalje žilav. I dalje se zna da je on glavni dasa. U kući imamo još jednog mačka, četiri godine starog, po veterinaru se zove Srećko, ali ga Švrća baš ne ljubi. Pre oko dve godine su čak odmerili snage. U tom fajtu Srećko je izvukao deblji kraj. Sada Švrći više i ne prilazi. Ali ga Švrća ni sada ne ostavlja na miru. Jednom sam Srećka stavila u transporter da bi bio mir u kući, a ja završila neke poslove. Švrća je iskoristio moju nepažnju pa je bukvalno ramenom izgurao ceo transporter sve sa Srećkom u njemu do ulaznih vrata – priča Irena.
Macan koji ne gleda komšiluk

Švrća je pravi kućni mačor. Spoljni svet ga uopšte ne interesuje. Ne voli da čuči pored prozora i gleda komšiluk, a na dvadesetak centimetara od ulaznih otvorenih vrata se „ukopa”.

– Oduvek je bio malo specifičan. Nije previše ratoboran, više ima neke svoje kaprice. Hoće da je glavni. Ako mu nije sve po volji, on se toliko dere da kuća odzvanja. Voli da mu se priča i ponaša se kao neki gospodin. Istegne se koliko je dug i širok i prede, a ja moram da ga mazim dok me ruka ne zaboli – priča Irena i ističe da je njemu dozvoljeno sve.

– Nas „Elektrodistribucija” obožava. Tamo gde Švrća boravi temperatura je 28 stepeni. Mi svi padamo od toplote, a njemu to zbog bolesti bubrega, kostobolje i svih staračkih problema koje ima odgovara – kaže Irena.
Veterinar Srećko operisao aligatora i crnu mambu

Srećko Radojičić je veterinar od 1992. godine. Iza njega je mnogo intervencija, a jedna od kojih ga mnogi pamte jeste operacija najstarijeg stanovnika Zoo-vrta, aligatora Muje, kome je amputirao nogu.

– Problem je nastao kada smo pre anestezije pokušali da ga zavežemo. U jednom trenutku zamahnuo je repom i sve nas razbacao. Do sada sam operisao više divljih životinja – majmunicu, amputirao tigru rep jer mu ga je odgrizao lav, operisao tibetanskog medveda, zebru, a crnoj mambi odstranio tumor u ustima, nameštao polomljenu nogu lavice... – seća se Radojičić.


http://www.politika.rs/sr/clanak/445658/Svrca-najstariji-macak-u-Srbiji


:D
 
У једном видеу приказано је како клинац старости отприлике годину ипо, покушава да укључи рерну на плинском шпорету, док кућни мачак забринутим погледом прати шта он смера,тј. шта ради. Када је клинац руком окренуо прекидач у смеру активирања плина, мачак се извио и са обе предње шапе пазећи да га не повреди-огребе, нежно му спустио руку на доле.

Тада се снимак прекида, јер се - претпостављамо, паметни отац сетио да прекине снимање и искључи плин.
 
Poslednja izmena:
Мачке су у многим цивилизацијама сматране светим животињама и то схватање није било одраз сујеверја, већ онога што одговара стварности. Мачке су пре свега суперсензитивне животиње, а њихова сензитивност одраз је генерацијског наслеђа које се преноси са колена на колено. Ово значи да свет мачака сваком новом генерацијом увећава степен сензитивности читаве врсте. Сензитивност мачака није споредна ствар која нема никаквог утицаја на ваше друштво, већ оне суптилно и за вас на скоро невидљив начин помажу бољем и мирнијем животу људске врсте.

Мачке су чистачи нечистих духова који се шуњају по Физичком Плану тражећи неки дом у коме би могли да се населе. Међутим мачке као велики сензитивци то им не допустају знајући да би ти несмирени духови вама, тј. свим укућанима, само наносили зло. Стога оне врло упорно делују на те несмирене душе тако што их сталним досађивањем приморавају да напусте дом који је под њиховом заштитом. Из овог разлога у старом Египту убиство мачке кажњавало се смртном казном.

Улога мачака не завршава се само на томе, него су оне и прилично добри исцелитељи. Вибрације које производе мачке - а које ви називате "предењем", генеришу енергију која синхронизује стање енергија у аури особе коју мачка исцељује. Многи власници ових умиљатих бића испричаће вам неки пример исцељујућег дејства свог љубимца након кога су осетили да се њихов поремећај/болест умањио или потпуно нестао.

Мачке су на неки суптилан начин учитељи људске врсте с обзиром да су суперсензитивне и тиме јако подложне утицају духовних енергија. Оне су проводници енергија позитивног деловања чије ће дејство утицати на животе свих укућана. Стога уколико имате услова било би добро да набавите једног љубимца у виду мачке како бисте свој дом заштитили од негативних ентитета.

Мачка није агресивна животиња, али она у случају када у ваш дом покушава да се насели неки злонамерни ентитет/дух врло агресивно и упорно напада га и узнемирава због чега он пре или касније мора напустити тај дом. Стога будите слободни да проверите ове наше наводе и видећете да ћете осетити да се већ након неколико месеци од када је ова умиљата животиња постала део ваше обитељи породична атмосфера приметно побољшала.

Мачке су домаће животиње, али имају јако развијен осећај Слободе па их зато немојте дресирати као што то чините са псима, јер ћете их на тај начин отерати од себе. Као и код жена, мачју љубав можете заслужити само наежношћу, љубављу и стрпљењем. Она никоме не припада, али је вољна да себе подели са свим укућанима.

Волите и дружите се са мачкама и видећете да ће се многе ствари које се тичу вашег породичног живота - а у неким случајевима и здравља, променити на боље.

Мачке су ваши пријатељи и сарадници на путу духовног развоја.

Духовници
-------------------------------------------------------------------------------------------------
П.С.
У питању је каналисан текст.
naucno dokazano da lece
 

Back
Top