O LJUBAVI U POZNIM GODINAMA

cecikaa

Aktivan član
Poruka
1.032
Napisite nam nesto o svom iskustvu.U braku ste, koliko je ljubav jos prisutna....Mozda jos uvek trazite srodnu dushu......Zabranjena ljubav??????? Mozda je ovo mesto gde ce bas vas neko zapaziti .....Sve u svemu ljubav, ljubav, ljubav........:heart::heart::heart::heart::heart:

Za tebe cemo otvoriti temu Ljubav u srednjim godinama ako imas primedbu......mada su u pitanju samo nijanse:cool:.....Hvala na lepim zeljma za ljubav ali ponavljam jos jednom na ovoj temi bi dobro bilo da pisete o ljubavi koju imate u zajednickom zivotu sa nekim ......koliko je prisutna..i takooooooooooo.....Mozete i o ljubavi ako je nemate i ako zivite sami i nazalost jos tragate Boze moj zive ste dushe....Pozdravljam sve koji su u srednjim, prednjim i poznim godinama i sve u svemu kljucna rec ove teme je LJUBAV pa i ako ste potpuno mladi promasite malo temu pa pisite .......LJubav ah ljubav.........Mozete postavljati i ljubavnu poeziju, lepe citate o ljubavi i bla bla truc truc.....:heart::heart::zag::zag::zag:

ljubav ima svoje faze i nomalno je posle dugogodišnjeg braka iz one ljubavi na početku prerasla je u jedan osećaj velike privrženosti i vezanosti jedno za drugo, sa primesom varničenja verbalnog jer nas život usput melje. Ne bi ništa da menjam, sve je primereno mojim godinama :heart:

BESThearts-1.jpg

Nakon nekog vremena uvidiš tanku crtu između držanja za ruke i vezanja za dušu.

I naučiš da voleti ne znači oslanjati se, a društvo ne znači sigurnost.

I naučiš da poljupci nisu ugovori, a pokloni obećanja.
I počneš prihvatati svoje poraze uzdignute glave i otvorenih očiju,

s ljupkosti odrasloga čoveka, a ne tugom deteta.
I naučiš da sve puteve moraš sagraditi danas,

jer je sutrašnje tlo isuviše nesigurno za planiranje.

Nakon nekog vremena naučiš da i sunce opeče ako mu se previše približiš.
Stoga sadi svoj licni vrt i uređuj svoju dušu,

umesto da čekaš da ti neko pokloni cveće.
I naučiš da možeš mnogo toga pretrpeti.

(Veronica A.Schoffst):zaljubljena:

Meša Selimović o ženama i ljubavi

Kad sam bio ugrožen, mislio sam samo na nju, hrabreći se njenim prisustvom.

Kad mi je bilo teško, pominjao sam njeno ime kao u molitvi, nalazeći olakšanje.

Kad osjetim radost, tražim da je podijelim sa njom, zahvalan joj, kao da mi je ona daruje.

Dobar je čovjek, i lijepa žena, ali ono što je samo za mene, to sam sam stvorio. Čak i da je imala velikih mana, ja ih ne bih znao.Potrebna mi je savršena, i ne mogu dopustiti da to ne bude Dao sam joj sve što nisam našao u životu, a bez čega ne mogu. Čak se i umanjujem pred njom, da bi ona bila veća,i ja pomoću nje.Bogato je darujem, da bih mogao da uzmem.

Ja sam osudjen, ona je ostvarena i tako sam obeštećen. Ona mi namiruje izgubljeno, i dobijam više nego što sam želio da imam. Moje želje subile maglovite i rasute, sad su skupljene u jednom imenu, u jednom liku, stvarnijem i ljepšem od mašte. Njoj priznajem sve što ja nisam, a opet ništa ne gubim, odričući se. Nemoćan pred ljudima i slab pred svijetom, značajan sam pred svojom tvorevinom, vrednijom od njih. Nespokojan pred nesigurnošću svega, siguran sam pred ljubavlju,koja se stvara sama iz sebe, jer je potreba, pretvorena u osjećenja.
Ljubav je žrtva i nasilje, nudi i zahtjeva, moli i grdi. Ova žena, cio moj svijet, potrebna mi je da joj se divim i da nad njom osjetim svoju moć.

Stvorio sam je kao divljak svog kumira, da mu stoji iznad pećinske vatre, zaštita od groma, neprijatelja, zvjeri, ljudi, neba, samoće, da traži od njega obične stvari ali da zahtjeva i nemoguće, da osjeća oduševljenje ali i ogorčenje, da se zahvaljuje i da grdi, uvijek svjestan da bi mu bez njega strahovi bili preteški, nade bez korjena, radost bez trajanja. Zbog nje, isključive, i ljudi su mi postali bliži.

Moj omiljeni MESA SELIMOVIC........tako je on to lepo znao da napise....da voli, .....:heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart::heart:

Čekanje
Ne mogu više da budem sama
sama sred ljudi,a ulice šumne u gradu
sama sred sale,a ona vrvi od sveta.
Neću da me zanavek proguta tama
da mi se poslednji koraci polako prikradu.
Meni se s` tobom obalom šeta
kraj naše breze,kraj senke njene na zidu.
Svejedno da l` sam ti druga,treća ili peta
ili ko zna koja žena po redu.
Osećam,poslednja sam ti draga žena.
Ona koja se uvek najviše voli,
ona s kojom se san nedosanjan sanja,
ona s kojom rastanak najviše boli.
Vidim,poslednjim putem nepovratnog trena
vrance vremena obavija predsmrtna pena
i mru nežni trenuci proleća i jeseni.
Idemo,i osećam da je ostala u meni
sva ona u tebi ljubav nedorečena

M. Alekcovic......Tek sam je sada otkrila..Lepa pesma.:heart::heart::heart::heart::heart:

Nakon nekog vremena uvidiš tanku crtu između držanja za ruke i vezanja za dušu.

I naučiš da voleti ne znači oslanjati se, a društvo ne znači sigurnost.

I naučiš da poljupci nisu ugovori, a pokloni obećanja.
I počneš prihvatati svoje poraze uzdignute glave i otvorenih očiju,

s ljupkosti odrasloga čoveka, a ne tugom deteta.
I naučiš da sve puteve moraš sagraditi danas,

jer je sutrašnje tlo isuviše nesigurno za planiranje.

Nakon nekog vremena naučiš da i sunce opeče ako mu se previše približiš.
Stoga sadi svoj licni vrt i uređuj svoju dušu,

umesto da čekaš da ti neko pokloni cveće.
I naučiš da možeš mnogo toga pretrpeti.

(Veronica A.Schoffst):zaljubljena:

Ovo je vrlo lepo, samo ja ne vidim tu ništa od ljubavi prema drugom biću, svaka reč bar meni govori otprilike: use i u svoje kljuse ;)

Back