O L U J A snimljen film, da li je to dovoljno??

Veća je verovatnoća čak i da se jednom reuspostavi Republika Srpska Krajina nego da se ono što preostane od Hrvatske ikada deustašizuje.

To je jednostavno nemoguće u sadašnjim okolnostima, možda bude jednog dana nekakvim ispiranjem DNK u spermatozoidima i jajnoj ćeliji budućih Hrvata, pre oplodnje i začetka.

ако хоћеш да кажеш да би онда деусташизација обухватила скоро сваког хурвата, слажем се у потпуности
 
ако хоћеш да кажеш да би онда деусташизација обухватила скоро сваког хурвата, слажем се у потпуности
Hoću da kažem, a mislio sam da sam jasno i rekao, ali izgleda da nisam, da je s trenutnim stanjem stvari na planeti zemlji to nemoguće odraditi.

Možda tek kad genetsi inženjering bude mnogo razvijeniji, pa i onda samo možda.
 
:lol:

изгледа да под деусташизацијом не мислимо на исту ствар
Ne možeš iz stanovnika te države a koji su u nju iole integrisani da izvučeš ustaštvo drugačije nego promenama bioma budućih generacija.

Nema te konverzivne terapije, nema tog psiho magičnog trika koji bi to mogao da uradi, to je tamo imanentno.
 
Ne možeš iz stanovnika te države a koji su u nju iole integrisani da izvučeš ustaštvo drugačije nego promenama bioma budućih generacija.

Nema te konverzivne terapije, nema tog psiho magičnog trika koji bi to mogao da uradi, to je tamo imanentno.

слажем се, зато се и залажем за исти трик који су они употребили '41. и '95.
 
Srbima je nuđeno da ostanu,

И остали су неки старији људи и старије жене у својим кућама...нико од њих није преживео,сви су побијени,куће спаљене,уништене...

''спаси Боже куге глади и хрвата'' - неко и негде је некад то написао на зиду једне Цркве...

Срби су знали да ће сви бити побијени ако не оду...гађане су и бомбардоване избегличке колоне,убијани цивили,жена и деца свесно и намерно...

П.С

Колико још Срба има у хрватској?
 
Znaju to Hrvati, ne brini
нико не брине због хурвата...

чак не бринем много ни за крајину, то је ипак крајње западна српска тачка, настала у 16. веку као привремена територија , као и украјина
ту је најбитнија деусташизација
 

Ovo je jedini film koji bi svaki Srbin trebao pogledati o Oluji. Naravno, ako ne želi pasti na Vučićevsko - Vulinovsku propagandu. Arhivski materijali su sa srpske strane, izvještaji i sve ostalo tako da i najvećem naivcu bude jasno tko tu koga vuče za nos. Oluja je jedna od najčišćih operacija u modernoj povijesti ratovanja. Dokaz tome je da su glavni operativci Oluje oslobođeni na sudu u Hagu.

Srbima je nuđeno da ostanu, ali čak i Savo Štrbac kaže kako vi niste mogli prihvatiti suživot sa Hrvatima. Što je ustvari šteta, jer Srbi u Hrvatskom Podunavlju uz nas kao lidere sasvim dobro žive. Mirnim i prosperitetnim životom.

Ali evo, tu Vučićevsku školu je davno objasnio za neke od vas vaš "otac nacije":

"Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno", rekao je Dobrica Ćosić opisujući povijest, sadašnjost, a kako se čini i budućnost srpske politike.
Kakav suživot sa Hrvatima? Sa njima samo trajno razgraničenje inače stalno ima da nam se ponavlja jedno te isto. Dokle više treba da bude debil od naroda da shvatimo da nas Hrvati mrze?
 
На данашњи дан Светог Илије, 1941. године, усташе су побиле све Србе из Смиљана, родног села Николе Тесле. Данас га величају као Хрвата.
FZG9GW2WQAEaYGR
FZG9GmUWIAI4wK8
 

OBJAVLJEN ZVANIČNI TREJLER ZA FILM OLUJA:​

Pogledajte najavu najnovijeg ostvarenja o STRADANJU SRBA u hrvatskom POGROMU!​



Film "Oluja", reditelja Miloša Radunovića, snimljen po događaju koji predstavalja jedan od najvećih zločina nad srpskim narodom od drugog svetskog rata, dobio je svoj trejler, koji je premijerno prikazan danas u Mts dvorani Doma Sindikata.

Ovo je prvi projekat srpske kinematografije o stradanju Srba u Hrvatskoj u pogromu 1995. godine, snimljen na osnovu istinitih dogđaja, prema svedočenjima ljudi koji su preživeli.

Ekipa filma

Pogledajte prilog 1198384


Reč je o prvom projektu srpske kinematografije o stradanju Srba u pogromu 1995. godine, koji prenosi priču o bolnoj temi iz prošlosti sa željom da se ne zaborave sudbine i žrtve običnih ljudi, tihih heroja istorije, i da ostanu kao svedočanstvo za buduće generacije.

U glavnim uloga su Zlatan Vidović, Jovo Maksić, Davor Janjić i Marija Pikić.
- Oluja predstavlja jedan od najvećih zločina nad našim narodom od Drugog svetskog rata. Na ideju za film o Oluji došli smo pre gotovo tri godine, i od tada smo je temeljno razvijali, kako bismo na platno verodostojno preneli bol i emociju događaja koji su zauvek promenili živote naroda na ovim prostorima. Obavili smo veliki broj razgovora sa svedocima koji su lično doživeli ovu tragediju, obišli smo mesta kroz koja je kolona prolazila, pažljivo smo birali glumce iz Srbije i Republike Srpske da bismo u leto 2021. godine započeli snimanje, a premijera u bioskopima se očekuje na jesen - ispričao je producent Vladan Anđelković na konferenciji za medije.

Zlatan Vidović, film Oluja
FOTO: ANA SUBOTIĆ
Poverenje reditelja za jednu od glavnih uloga i nosioca ove teške priče dobio je glumac Zlatan Vidović. On je rekao da mu je velika čast i zadovoljstvo što je dobio priliku da bude deo jednog ovako značajnog projektu za našu kinematografiju.

Zlatan Vidović
FOTO: NIKOLA ANĐIĆ
- Veoma sam ponosan na ono što smo uradili, kao i na sve svoje kolege koje su učestvovale u filmu. Videlo se da ih je ova tema i uloge koje su im dodeljene isprovocirale do najdubljih delova njihovih duša i mislim da će se to videti na velikom platnu. Bilo je ovo zaista jedno neverovatno iskustvo. Sada sledi bioskopski život filma „Oluja“ zbog čega sam veoma uzbuđen i jedva čekam da publika pogleda film, a verujem da smo uspeli da napravimo jako poštenu, dobru i plemenitu priču - istakao je Vidović.

Bioskopska premijera filma nas očekuje na jesen 2022. godine.

TREJLER možete pogledati na:
https://www.kurir.rs/zabava/kultura/3983697/objavljen-zvanicni-trejler-za-film-oluja
https://forum.krstarica.com/threads...iranja-proslosti-i-politickih-procesa.939844/
 
И остали су неки старији људи и старије жене у својим кућама...нико од њих није преживео,сви су побијени,куће спаљене,уништене...

''спаси Боже куге глади и хрвата'' - неко и негде је некад то написао на зиду једне Цркве...

Срби су знали да ће сви бити побијени ако не оду...гађане су и бомбардоване избегличке колоне,убијани цивили,жена и деца свесно и намерно...

П.С

Колико још Срба има у хрватској?
Ali ti tu nalupeta gluposti u tih par redaka
 
Da, bas.

:mrgreen:

Ne postoji hrvatski propagandni film koji je dvaput ugledao svjetlo dana na TV-u.
To sto Sedlar napravi nakon prikazivanja redovito ide u bunker, a glumci koji su se uhvatili uloge u njemu na spomen toga crvene i pitaju se sta im je to trebalo.

:mrgreen:
Cetverored je bio remek djelo. Patnje domobrana i ustasa. 😪

Neces u novijoj hrvatskoj produkciji naci dobar film.
Tko pjeva zlo ne misli je dobar, zato sto je apolitican.
Nase malo misto je fantasticno, Prosjaci i sinovi odlicno, Velo misto prolazno.
Gruntovcani su navodno dobri, ali ih nisam gledao.
Od devedesete naovamo je sve crna pogibeja sto bi Miroljub rekao.
Sonja i bik bi bio mozda klimava dvojka, ali i to je u biti sranje, iako manje od ostalog.
Znaci Hrvatska je u bivsoj drzavi imala dvije tri vrhunske serije, jedan dobar film za odrasle, Sinji galeb je bio dobar djecji i mozda je jos nesto bilo.
Ne moze Hrvatska sto se tice filma konkurirati ni BiH, ni Srbiji.
Evo uzmi npr. meni jedan iznimno los film - "Srpski film".
Nista tu meni nije sokantno, ako si gledao Miikeove filmove znas da moze ekstremnije, prica dosadna ali recimo tehnicka izvedba - rad kamere, zvuk, kadrovi, pa od toga je hrvatska kinematografija udaljena 30 godina, u proslosti dakako.
Kod nas se jos sve snima kao da je kazalisna predstava, tako da ako trazis dobar film, u danasnjoj Hrvatskoj ga neces naci.
Pa ima je SR Hr dobre serije i filmove.
Prosjaci i sinovi, U registraturi, Velo i Malo misto, Kapelski krijesovi... Seljacka buna.
Fabijan Sovagovic i Rade S, Boris Dvornik, bili vrh.
Za djecu brdo serija. Vlak u snijegu, Druzba Pere Kvrgice, Lazes Melita, Koko i Zagonetni djecak ili kako se zvala ta serija iz 1990. Operacija Barbarossa, da, tako se zvala.
Pa Smogovci...
 
Cetverored je bio remek djelo. Patnje domobrana i ustasa. 😪
Zbog tog filma je HDZ po prvi put izgubio izbore, ljudima se prisralo.

Vlak u snijegu, Druzba Pere Kvrgice, Lazes Melita, Koko i Zagonetni djecak ili kako se zvala ta serija iz 1990. Operacija Barbarossa, da, tako se zvala.
Pa Smogovci...
Vecine se ne sjecam, osim Smogovaca koji su bili super, ali samo prve dvije sezone koje su radjene po knjizi.
Ono kasnije bilo je sranje.
 

Back
Top