o fiksnoj

Lookeed

Zainteresovan član
Poruka
181
Sto se tice fiksne telefonije mogu samo reci da je stanje ocajno.
Naime 30 godina posedujem telefonski broj na analognoj centrali pa sam se taman bio zaradovao da ce to biti promenjeno prosle godine kada je jedan deo brijeva s te centrale prebacen na digitalnu i dobio broj 2 ispred svog broja te se tako kurtaliso bede ali avaj od ta posla nebese nista jer se neki rudari u Lazarevcu pobunili za plate i otislo rukovodstvo da ih saslusa i u znak dobre volje tutne im onaj drugi veci deo centrale koji je bio planiran za nas guliju te ga tako dunusmo debelo.
Kad sam video da nema vajde trazio sam novi ISDN broj za koji sam i sad spreman da platim sta kosta ali dobi odgovor da nepostoje tehnicke mogucnosti i da nemoram podnositi zahtev u dogledno vreme jer me imaju u vidu (nelipsi magarce )….
Evo i ove godine se ponavlja ista stvar : svi okolo mene (deo Zeleznika, Petlovog Brda, Julinog Brda , Zarkova i resto Ceraka) ce biti prebaceni na digitalke a ja cu i dalje ostati u kamenom dobu.
Oni koji nisu imali ovih problema samo u kratkim crtama da im obrazlozim:

 Od ukupnog broja uplacenih internet sati bar polovina mi odlazi na uspostavu konekcije tj. pristupa serveru koji vazda neodgovara ili je nedostupan i u otvaranju stranica
 Kad mi se i posreci te dobijem vezu te krenem da otvaram neku stranicu (sto TRAJE) ako me neko pozove telefonom veza obavezno puca i posle razgovora ceo postupak krece iz pocetka (telefonska linija mi je nabazdarena da prvenstvo ima telefonski poziv nad internet konekcijom brinu se ljudi da budem dostupan)
 Proizvoljna vrednost prispelih racuna koji su uvek otprilike iste vrednosti i kad se u kuci nenalazi niko po ceo mesec .
 Loseg kvaliteta ostvarene veze u kojoj preovladjuje krcanje, zujanje i pucanje veze bez objasnjenja
 Cestih zauzeca linije iako nisam dvojnik – licno sam proverio zovuci sam sebe kad sam kuci s mobilnog
 Odjednom dupliranje i tripliranje veze gde se nezna ko skim prica , koje koga zvao , ko ce da plati taj racun
 Kada je kisovito , vlazno vreme gore nabrojani simtomi se ispoljavaju s eksponentom na deseti
 A uvid ko je koga zvao je u domenu naucne fantastike (listing je misaona imenica)

KORISTIM PRILIKU DA GOSPODU IZ TELEKOMA PRIUPITAM DALI CE SE SMILOVATI NA SMRTNIKE U NASELJU BELE VODE I KAD CE NJIMA PROMENITI DOTRAJALU CENTRALU KOJOJ JE MESTO U MUZEJU FRANJE JOSIFA JER SE SLICNA KORISTILA U NJEGOVO VREME.
KADA CE PRESTATI DA RAZLICITO TRETIRAJU KORISNIKE KOJIMA PRUZAJU USLUGE RAZLICITOG KVALITETA A ISTE CENE.
PO USTAVU SVI GRADJANI IMAJU ISTA PRAVA U KORISCENJU USLUGA KOJE PRUZA DAVALAC (KVALITET, KVANTITET,CENA) ALI TO U OVOJ DRZAVI NIJE MOGUCE JER JE KORISNIK USLUGA ZADNJA RUPA NA SVIRALI IAKO TAJ ISTI DAVALAC OD NAS ZIVI.
UZ SVE OVO MISLIM DA OD DAVAOCA USLUGA FIKSNE TELEFONIJE NEPOSTOJE VECI MONOPOLISTI I DA NEZNAJU STA ZNACI REC ZDRAVA KONKURENCIJA, TE DA SU UBEDJENI DA SMO MI TU ZBOG NJIH A NEONI ZBOG NAS.
NEKA NAM JE BOG U POMOCI (OD SVIH OSTALIH SAM DIGAO RUKE PO OVOM PITANJU)
AKO NISAM U PRAVU NEK MI NEKO DA I JEDAN RAZLOG SHVATICU DA SAM U ZABLUDI SVE OVE GODINE…
Lookeed
:roll:

Dogodine se planira skidanje monopola sa telefonije uopste, mozda se Telekom "baci" u privatizaciju, do tada skupljaj novce, ako budes uspeo da kupis vecinski paket deonica Telekoma, mozda, ali samo mozda, budes u prilici da nesto zahtevas. Ovako sta god dobijes, dobio si, sta nisi, nemas srece, ali vreme je na tvojoj strani, ionako se zivotni vek produzava, sve duze zivimo, ko zna, mozda i docekas...

Back