O delovanju moderatora na ovom forumu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Wieczeslaw

Zainteresovan član
Poruka
175
Svedoci smo da se pitanja i postovi na forumu tipa "Zna li neko gde ima sajt" "Da li ce neko da mi da sajt na kome mogu da nadjem tacan dan parenja vinskih musica" i dalje pojavljuju. Moderatoru smo skrenuli paznju na to i on je kao tu nesto uradio i postavio novu temu "POMOC". U stvari nije nista uradio jer ocito ne poznaje problematiku. Iako je bilo predloga da ta nova tema "POMOC" bude lepljiva dobili smo uveravanje da ce tema ipak biti na vrhu jer toboze ljudi ce tu postavljati pitanja, dza bu, prazne price. Moderator u stvari i ne zna da radi posao, iako nas vec neko vreme farba da zna sve tajne tog posla.

Umesto da je napravljen podforum sa nazivom "OVDE POSTAVLJAJTE SVA PITANJA U VEZI SA <DZA BU>" napravljen je TOPIC!!! Taj topic je inace nepregledan, nosi neintuitivan naziv "POMOC". Sta pomoc, kakva pomoc? Ko ce da skroluje celu stranu da stigne do tog topika, koji se jos zove pomoc i koji nema ama nikakve asocijacije sa PITANJEM koji oni treba da postave. Ispalo je kao da moderator u tom topiku TRAZI pomoc a NE NUDI ga.

Za MODERATORA:
Ako zaista zelis da uredjujes ovaj forum, onda poslusaj tudje savete, ko zna, mozda je neko od nas bio moderator ili je jos uvek moderator! Ocito da ovaj tvoj metod ne pali jer i dalje ima pitanja tipa "Jel zna neko sajt gde mogu da nadjem sve o flori i fauni sliva Ribnice".

Toliko, hvala na paznji.

Kako mozes krivit moderatora za teme koje postavljaju ljudi koji nemaju veze s njim.
Duznost moderatora je da takve teme brise/zakljucava ali ne moze da ih spreci.
Ako ti znas nacin kako je moguce reci, samo nemoj da je to otvaranje novog podforuma koji bi nosio naziv: "ovde imate rsenje za sve vase probleme"
I tu bi nastala citava zbrka. To ne bi bio forum prirodnih nauka, vec forum slican svastari samo sto bi tu trazili beskonacnu pomoc umesto beskonacne recenice.

Otvranje takvog foruma bi bio totalni promasaj.

PS. Ovim sto si napisao si sam sebe zakopao (eto ti sad ko krivi druge da ne citaju postove i to jos trazi lepljive), jer imas LEPLJIVU temu pod nazivom "Obavestenje" gde je moderator rekao da mu upucujete javne kritike.

Ma sta "OBAVESTENJE" kakvo obavestenje?! Bas o tome ti pricam. Ovde nijedan jedini topik (servisni topik) nema intuitivno ime. Da je nas moderaror malo intuitivniji, smislio bi normalan naziv, shvatljiv. Ja treba da gatam u pasulj i klikcem po svim topicima koje je otvorio moderator da bi provalio u kom su zalbe. Umesto da je topik nazvao "Zalbe i prigovori" on ga je bas intuitivno nazvao "OBAVESTENJE". Sad ti meni reci da li je ovo logicno???

Ne znam zasto ga toliko branis, ali cinjenica je da sa onim topikom "Pitanje" nije nista uradjeno, ama bas nista! Lameri i spameri se ne mogu iskoreniti ali se mogu bar svesti na razumnu meru, a pogledaj dobro kada je bila zadnja poruka u "Pitanje". Umesto da je topik nazvan normalno, i da je naziv malo duzi od jedne reci, i da je sticky mozda bi i bilo nekog efekta, ali ovako, efekat je bio kratkog daha. Ovaj nas moderator bi bio extra za smisljanje malih oglasa, sve bi stalo u jednu rec, ne bi se niko javio na oglas, ali bi barem dali manje novaca.

To kako ja sam sebe pokopavam, u prvom pasusu ti je sve objasnjeno. Otvaranje podforuma uopste nije losa ideja. Tu neka salju sva glupava pitanja i ne ometaju diskusije koje se vode.

Ako ti i dalje mislis da je otvaranje topika "Pitanje" citiram "sjajna ideja" onda nesto nije u redu, ili meni ne radi refresh dugme ili je slaba struja ili je pec pokvarena.....

Wieczeslaw:
Ma sta "OBAVESTENJE" kakvo obavestenje?! Bas o tome ti pricam. Ovde nijedan jedini topik (servisni topik) nema intuitivno ime. Da je nas moderaror malo intuitivniji, smislio bi normalan naziv, shvatljiv. Ja treba da gatam u pasulj i klikcem po svim topicima koje je otvorio moderator da bi provalio u kom su zalbe. Umesto da je topik nazvao "Zalbe i prigovori" on ga je bas intuitivno nazvao "OBAVESTENJE". Sad ti meni reci da li je ovo logicno???

Ne znam zasto ga toliko branis, ali cinjenica je da sa onim topikom "Pitanje" nije nista uradjeno, ama bas nista! Lameri i spameri se ne mogu iskoreniti ali se mogu bar svesti na razumnu meru, a pogledaj dobro kada je bila zadnja poruka u "Pitanje". Umesto da je topik nazvan normalno, i da je naziv malo duzi od jedne reci, i da je sticky mozda bi i bilo nekog efekta, ali ovako, efekat je bio kratkog daha. Ovaj nas moderator bi bio extra za smisljanje malih oglasa, sve bi stalo u jednu rec, ne bi se niko javio na oglas, ali bi barem dali manje novaca.

To kako ja sam sebe pokopavam, u prvom pasusu ti je sve objasnjeno. Otvaranje podforuma uopste nije losa ideja. Tu neka salju sva glupava pitanja i ne ometaju diskusije koje se vode.

Ako ti i dalje mislis da je otvaranje topika "Pitanje" citiram "sjajna ideja" onda nesto nije u redu, ili meni ne radi refresh dugme ili je slaba struja ili je pec pokvarena.....

oprosti izvini ja sam naglasila da primam i primedbe i zalbe i bilo sta drugo ja nisam Bog da mogu da zabranim nekome da otvori temu onog tipa koji si naveo meni je jako zao sto se tebi moj rad ne svidja cisto informacije radi Administratoru je predlozeno da se otvori podforum u kojem ce biti mesta za bilo kakvu vrstu pomoci na njemu je da odluci da li ce takav podforum otvoriti ili ne takodje ja sam dala predlog da se postavi jos jedan moderator opet to nije na meni da odlucim da li ce to biti tako ili ne uvek ali uvek sam spremna da cujem primedbe a ti ako si tako zabrinut sta ja to radim i cemu sluzim mogao si da mi posaljes poruku a ne da se javno prepucavas

Aha shvatam.

Ne vidim zasto je problem pisati sve ove stvari preko foruma, treba to i drugi da procene i da prosude ko je u pravu ili ne. Ako imas jake argumente, onda nema razloga za brigu.

Tebe radi, pogledaj kako o rade tvoje kolege na drugim forumima, recimo uzmi forum "Novi Sad" koji ima preko 3000 postova do sada. Pogledaj kako su topici koje je stavio moderator intuitivni i razumljivi, a ne kao tvoji, skrti, neintuitivni i bez reci.

Uostalom, zasto da ti se javljam na privat kada, cini mi se postoji topik, opet NEINTUITIVNO NAZVAN "OBAVESTENJE".

Hvala

Wieczeslaw:
Aha shvatam.

Ne vidim zasto je problem pisati sve ove stvari preko foruma, treba to i drugi da procene i da prosude ko je u pravu ili ne. Ako imas jake argumente, onda nema razloga za brigu.

Tebe radi, pogledaj kako o rade tvoje kolege na drugim forumima, recimo uzmi forum "Novi Sad" koji ima preko 3000 postova do sada. Pogledaj kako su topici koje je stavio moderator intuitivni i razumljivi, a ne kao tvoji, skrti, neintuitivni i bez reci.

Uostalom, zasto da ti se javljam na privat kada, cini mi se postoji topik, opet NEINTUITIVNO NAZVAN "OBAVESTENJE".

Hvala

e sad samo posmatraj kako jadni moderator koji ne zna svoj posava laganim pokretom ruke zakljucava ovu temu,ako imas sta da mi kazes posalji mi poruku ali na ovaj nacin zaboravi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back