O Covekoljublju u Bibliji i knjigama proroka

T

tsetsa

Gost
" nE MOZES BITI SRECAN AKO TI JE BLIZNJI NESRECAN.Pomozi mu pa cete oboje biti srecni. Ne mozes biti radostan ako tvoj sused tuguje. Utesi ga , to ce ti priustiti radost.
"Onaj ko preobrati svog neprijatelja u prijatelja, najveci je junak."
"Sto je covek veci, to je skrominiji".
"Procisti svoje misli i razmisli pre no sto ces govoriti."
"Postovanje Boga je ogrlica na kojoj se kao biseri nizu covekova dela.Ako se ova ogrlica raskine, biseri se rasture na sve strane i gube se jedan po jedan"...
Sta mislite o tome, gde smo tu mi, sto rekao savremeni muzicar" Jesmo li sretniji, jel smo pametniji..."Pozdrav drustvu iz cuvenog coska . :wink: :wink:
 
Pozdrav Tsetsi
ovo je fina tema
problem je u tome što SREĆA nije za sve isti pojam
tj moramo definisati sreću
ako sam ja srećan zbog nečega a hoću da i moj prijatelj bude srećan zbog iste stvari često ne ide
(mislim on će biti srećan radi mene) ali neće radi sebe jer njemu je sreća nešto drugo!
Tu ne računam opšte stvari (zdravlje itd)
Pozdrav
 
Christadelphian:
Pozdrav Tsetsi
ovo je fina tema
problem je u tome što SREĆA nije za sve isti pojam
tj moramo definisati sreću
ako sam ja srećan zbog nečega a hoću da i moj prijatelj bude srećan zbog iste stvari često ne ide
(mislim on će biti srećan radi mene) ali neće radi sebe jer njemu je sreća nešto drugo!
Tu ne računam opšte stvari (zdravlje itd)
Pozdrav
Pozdrav Christadelphianu, ne vredi sto ja pokrecem lagane teme, teme koje mogu biti uvod u nesto misaonije- svet resio da se isvadja,izvredja i to ti je.Kao da su negde zaboravili sustinu svog posrtojanja, kao da ne znaju koliko je zivot kratak da bismo ga trosili na gluposti , te kako neko" to od gore vidi sve". Ako se ne plasimo sospstvenih reci, a kazemo da u Boga verujemo, kako se ne plasimo Bozije kazne?Pozdrav. :wink: :wink:
 
Znaš
ako neko omalovaži sve u tebi postavljajući svoje mišljenje ponašanje kao superiorno i još ti kaže da si ti takav onda jednostavno nemaš šta da kažeš , ali nemojmo o tome , mnogo cenim ovaj forum baš zbog vas koji pokazujete veru ko u Boga ko u čoveka svojim ponašanjem kao da je reč 'tolerancija' suvišna
kao da bi bila nametnuta jer je prirodno da nismo svi isti i da ne razmišljamo isto.
Tolarancija treba da se koristi tamo gde je nema kao početni impuls. Ali ovde je suvišna jer sto otišli mnogo mnogo dalje
Pozdrav
 
Pozdrav tsetsi i Christadelphianu, a očekujem da i ostale uskoro pozdravim.
Gde smo tu mi? Pa, valjda svako tamo gde mu je mesto.
Mi smo, rekla bih (mislim na nas u ćošku) na putu. Putovao je svako svojim putem do ove raskrsnice na kojoj nam se putevi ukrstiše. Sada smo tu zastali da se upoznamo i razmenimo iskustva putovanja.
Neko pristigne, pogleda nas, kaže "ovi su budale" i ode dalje. Neko drugi ide, ide, stigne do nas, pomisli "šta li ovi ovde rade? baš me briga, odoh ja". Neki se sjate ko da igra bela mečka, stanu, hteli bi sa nama ali ne mogu, ne smeju, imaju loša iskustva možda, pa stoje sa strane i pokušavaju da se ubace. E, ako smo pravi ljudi, pružićemo im svoje ruke, uz rizik da nas ujedu. Možda i neće. Ali, ako hoće, šta ćemo onda da uradimo?
:roll: :cry: :lol:
 
Opet digresija u pitanju teme...Sreca je covekova kad u svom ovozemaljskom zivotu naidje barem na jednog coveka koji ga razume( ne mora da isto misli).A ako ih ima dva ili vise, utoliko bolje.U ovom suludom tempu zivota( narocito na ovom Balkanskom prostoru)mi smo izgubili nesto vrlo vazno. Da promislimo, poslusamo svoje misli, da izgovorimo i da saslusamo druge. E, to je nasa nesreca. A u zadnje vreme ne umemo ni da mislimo, vec samo usvajamo i reprodukujemo dalje. Drago mi je da nijedno od nas iz coska nije iz te price...Izvinite za odstupanje od teme, ali ja sam autor....pa mogu... :lol: lAKU NOC. :wink: :wink:
 

Back
Top