.. svijet ima uvjek .. dvije .. točke gledišta .. .. ali to može biti i značajan zakon .. dvije i ne više .. dvije i ne manje ..
.. jedna je točka .. gledanje sa zemlje .. i tu je .. sve .. izgrađena materija .. polako slagana .. obrađivana ..
.. aristotel .. grubi kamen .. tesani kamen .. hram .. evolucija ..
.. druga je .. gledanja sa cjeline .. platon ..
.. cjelina dozvoljava cjepanje .. jina i janga .. ali čim je nastalo lijevo ona sama daje desno .. ravnoteža u cjeloj cjelini je obavezna ..
.. to izgleda kao .. ideja .. koja pada .. koja se ostvaruje .. ali time postaje manje idealna .. a sasvim na dnu .. postaje loša i neodrživa ..
.. to je kao hitler .. može napraviti dobre stvari .. i svi mu mogu pljeskati .. može ući u austriju .. ali se negdje mora zaustaviti .. može do staljingrada .. i dalje .. može do bunkera .. i još raspoređivati armije kojih više nema .. ali na kraju mora samoubojstvo ..
.. jer cjelina sa njim ne može postojati ..
.. on bi tražio postojanje ljudi .. koji bi pristali da postoje kao robovi .. ali cjelina .. ljudstva .. više se tako ne može dijeliti .. nije moguće da se dio ljudi pretvori .. opet u stoku .. .. a to znači .. hitler ima samo jedno rješenje .. fajrunt ..
.. kod odlaženja .. bilo kamo.. recimo .. u zlo ..
.. postoje samo mali koraci .. danas se radi nešto ..
.. sutra se to nadogradi .. tek malo ..
.. sustav postaje nešto nestabilniji .. ali sustav ima u rukama razne gestapoe i ss e .. i te nestabilnosti .. učvrsti .. povari poljepi .. pofarba ..
.. gledaju ljudi i kažu .. tisućgodišnji rajh ..
.. tako i u nesreću ..
.. rade ljudi gadne stvari ..
.. ali to je jedva nešto gadnije od juče .. a vjerovatno je i bolje od onog sutra ..
.. dakle .. tako živi svijet .. tako mora .. to je život čovjeka ..
.. ili ..
.. tako čovjek ide prema bunkeru .. da bi se tamo ubio .. i spalio ..
.. etika je .. nauka o dobrom ..
.. kviz pitanje ..
.. kako to .. da ja sebe smatram etičnim .. a imam jasan stav da bi neke ljude trebalo spaliti ..
.. dali je moguće da je moja logika .. duboko moralna .. ?
.. jedna je točka .. gledanje sa zemlje .. i tu je .. sve .. izgrađena materija .. polako slagana .. obrađivana ..
.. aristotel .. grubi kamen .. tesani kamen .. hram .. evolucija ..
.. druga je .. gledanja sa cjeline .. platon ..
.. cjelina dozvoljava cjepanje .. jina i janga .. ali čim je nastalo lijevo ona sama daje desno .. ravnoteža u cjeloj cjelini je obavezna ..
.. to izgleda kao .. ideja .. koja pada .. koja se ostvaruje .. ali time postaje manje idealna .. a sasvim na dnu .. postaje loša i neodrživa ..
.. to je kao hitler .. može napraviti dobre stvari .. i svi mu mogu pljeskati .. može ući u austriju .. ali se negdje mora zaustaviti .. može do staljingrada .. i dalje .. može do bunkera .. i još raspoređivati armije kojih više nema .. ali na kraju mora samoubojstvo ..
.. jer cjelina sa njim ne može postojati ..
.. on bi tražio postojanje ljudi .. koji bi pristali da postoje kao robovi .. ali cjelina .. ljudstva .. više se tako ne može dijeliti .. nije moguće da se dio ljudi pretvori .. opet u stoku .. .. a to znači .. hitler ima samo jedno rješenje .. fajrunt ..
.. kod odlaženja .. bilo kamo.. recimo .. u zlo ..
.. postoje samo mali koraci .. danas se radi nešto ..
.. sutra se to nadogradi .. tek malo ..
.. sustav postaje nešto nestabilniji .. ali sustav ima u rukama razne gestapoe i ss e .. i te nestabilnosti .. učvrsti .. povari poljepi .. pofarba ..
.. gledaju ljudi i kažu .. tisućgodišnji rajh ..
.. tako i u nesreću ..
.. rade ljudi gadne stvari ..
.. ali to je jedva nešto gadnije od juče .. a vjerovatno je i bolje od onog sutra ..
.. dakle .. tako živi svijet .. tako mora .. to je život čovjeka ..
.. ili ..
.. tako čovjek ide prema bunkeru .. da bi se tamo ubio .. i spalio ..
.. etika je .. nauka o dobrom ..
.. kviz pitanje ..
.. kako to .. da ja sebe smatram etičnim .. a imam jasan stav da bi neke ljude trebalo spaliti ..
.. dali je moguće da je moja logika .. duboko moralna .. ?