O čemu ne vredi raspravljati?

U opštem, filozofskom smislu, nema tema o kojima ne vredi raspravljati.

Ali kad se radi o raspravama praktičnog tipa, ja negde bio, prisustvovao, a ti koji nisi bi da diskutuješ i da me ubeđuješ da nisam video nešto što jesam video i nisam čuo nešto što jesam čuo - e to neće ići.

Mada se čovek tada najviše zaleće i dokazuje onome koji ga očigledno zaebava, svoju istinu. To je naravno za izbegavanje !

E tu ide cuveni argument:

jel ti to tu vise verujes svojim ocima, nego mojim ocima? ;)

Imam sa starijim detetom vrlo zanimljive rasprave. Obično se slažemo i
kad mu treba da u nešto bude siguran onda kaže ''Hajde se pravi da si
protiv i nađi neke što jače argumente'' :zcepanje:
Hajde.. to mu dođe ko sparing partner u boksu..
Kako moze da bude rasprava ako postoji isto misljenje. Zato treba pribegavati toj tehnici, ajde kobajagi da se ne slazemo. To je korisna tehnika u zivotu i primenjivao sam je u poslu sa ljudima sa kojima sam mogao to da radim. Prodjemo kroz neki dizajn sistema i pokusamo da se ne slazemo.

Mislim da i ovde na forumu ta tehnika pomaze, probati biti i malo protiv, ali ne uvek iz ubedjenja, nego iz mogucnosti, da ipak tu jos nesto mozda postoji skriveno - ne zvao se ja dzaba Nemoguća Могућност

Koje su to teme o kojima ne vredi raspravljati?

I šta uopšte znači da vredi raspravljati? Kada je rasprava vredna
vašeg vremena i truda?
Ne vredi ništa. Radi mirnodopskih prijatnih odnosa treba samo da se izveštačeno smeškamo i izgledamo kao da je sve OK čak i kad nije ništa. Teram ja svoje, ti teraš svoje... Ali nikako upasti u raspravu. Rasprava može kod mame i tate ko je to navikao... A van kuće niko nikog nije dužan da trpi.
Npr. skupili smo se da iscepamo drva. Drva cepamo i ne raspravljamo ništa ni levo, ni desno.

Koje su to teme o kojima ne vredi raspravljati?

I šta uopšte znači da vredi raspravljati? Kada je rasprava vredna
vašeg vremena i truda?
Dodaj i pitanje " kada ne treba raspravljati" :)

"Ne nikako" je : ne treba raspravljati u tuđoj kući na svečanom ručku na koji si pozvan. Svedoci smo mnogih slava i rođendana koje su smorili ostrašćeni raspravljači

Back