Nyarch Linux

• Začetnik teme Začetnik teme Eru
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ISprobavao sam svasta nesto sa ctrp-alt-f3 i nista. Ne mogu hebeni \ simbol uneti.

Кажем до Deepin desktop-a на Арчу. Пробај било који други десктоп и радиће ти...

Ево шта је потребно све за Deepin Linux ако желиш да пробаш DDE.
1768053243554.png

Пређи на други дистро. Препоручујем Void Linux.
Инсталира се за пар минута.
Додај appimage фајлове и то је то. Мени ради Virtualbox сасвим лепо на Voidu, посебно неки пипав Windows 7 који неретко забагује

Није тачно. Линукс је разноврсан и различит.
To je samo sminka, sustina je ista.

Ima traume jer mu crko laptop od Linuxa. xD

Meh, za sada ne bih da se mnogo zajebavam. Ništa mi ne znači virtualizacija nekog OS-a jer ja imam 8GB ram. Pa sad linux mint + taj OS, samo da plačem.

Uzgred: https://linuxblog.io/best-linux-distro/
Void linux je kako kaže za Best Linux Distros for Experts
Па шта.
Виртуелизујеш Windows и даш му 2gb.
Линукс исто може лепо да ради у виртуалци, одвојиш му 2gb и један-два језгра.
Није тачно да је Void за експерте.
Gentoo је за експерте.
To je samo sminka, sustina je ista.
Која суштина ?
Постоје source based i non-source based дистрибуције.
Разлика је огромна.

U jeeee. Da li su realni.

Па DDE није намењен за старије рачунаре, већ за новије. За старије рачунаре, имаш колико хоћеш Линукс дистро-а и радних окружења. "Јабучари" (или како би рекли на инглишу Епл фан бојеви) то не могу никад да схвате тако да се не обазири. Јесте Линукс има некад проблема ал има и слободу да се ти проблеми никад не појаве, да нема ништа у твом систему што ти не желиш, да може да личи на милион начин, да можеш да га направиш баш онакав какав теби треба, са методом надоградње какав теби одговорa... Ту слободу је немогуће објаснити људима који имају само један готов производ.

here we go batman GIF

Данас је изашао Debian 13.3 и Debian 12.13.

Снимак екрана од 2026-01-10 17-09-14.png

Па DDE није намењен за старије рачунаре, већ за новије. За старије рачунаре, имаш колико хоћеш Линукс дистро-а и радних окружења. "Јабучари" (или како би рекли на инглишу Епл фан бојеви) то не могу никад да схвате тако да се не обазири. Јесте Линукс има некад проблема ал има и слободу да се ти проблеми никад не појаве, да нема ништа у твом систему што ти не желиш, да може да личи на милион начин, да можеш да га направиш баш онакав какав теби треба, са методом надоградње какав теби одговорa... Ту слободу је немогуће објаснити људима који имају само један готов производ.

here we go batman GIF

Данас је изашао Debian 13.3 и Debian 12.13.

Pogledajte prilog 1845436
Hvala na dodatnim objašnjenjima. Pokušavam prijatelja navući da instalira Linux.
Čekam sredinom godine (ako se ne varam) da izađe Mint 23.0
Ima zanimljive update-ove.

Skinuo sam danas Triskel Linux ali ne znam koliko je dobar i da li uopšte vredi instalirati ga. xD

Hvala na dodatnim objašnjenjima. Pokušavam prijatelja navući da instalira Linux.
Čekam sredinom godine (ako se ne varam) da izađe Mint 23.0
Ima zanimljive update-ove.

Skinuo sam danas Triskel Linux ali ne znam koliko je dobar i da li uopšte vredi instalirati ga. xD

Он ти има филозофију да има само софтвер отвореног кода има у репозорији и Linux-libre кернел без власничких блобова.... За остало се сналази, није за лаптопове јер често драјвери за WiFI картом имају власнички драјвер па онда мораш да мењаш wifi карту са отвореним кодом...

У суштини то ти је исто Debian.

Он ти има филозофију да има само софтвер отвореног кода има у репозорији и Linux-libre кернел без власничких блобова.... За остало се сналази, није за лаптопове јер често драјвери за WiFI картом имају власнички драјвер па онда мораш да мењаш wifi карту са отвореним кодом...

У суштини то ти је исто Debian.
Znam, gledao sam onaj svg fajl sa svim (verovatno) distroima i koji su umrli tokom godina, a koji još uvek rade :D

Znam, gledao sam onaj svg fajl sa svim (verovatno) distroima i koji su umrli tokom godina, a koji još uvek rade :D

RebornOS offline инсталација десктоп XFCE. XFCE и Cinnamon су јако стабилни десктопови, јако мало се мењају и ако се нешто промени то буде баш споро. Управо зато та два десктопа су мој избор кад је у питању ролинг дистро какав је Arch Linux.

Имаш од Manjara код њега графички инсталер за пакете (pamac), тако да у суштини не мораш да користиш команду линију... :super:

VirtualBox_RebonOS_10_01_2026_22_53_42.png

• Podržavam
Reactions: Eru
To je lepo. Ali da plaćam toliki novac za Mac, nisam lood.
Za Mac sisteme se ne placa ali za njihov hardver da kao i za svaki racunar kad kupis a i niko te nera da kupujes najnovije, po meni najboji su do 2015 tada su pravili neunistive masine koji i dan danas mogu bez problema da teraju i najnovije sisteme.

Укапирао сам да не познајеш и не волиш Линукс. Хајде да кренемо на конкретне замерке ?
Voleo sam ga u pocetku i bio mi je zanimljiv posle su na svaku distribuciju napravili da ima falinke i da stalno moras nesto da podesavas ili nesto radi dobro ali druga stvar zeza...eto ako hoces konkretno sleep mode, na svaku distribuciju nije radilo kako treba a meni je to mnogo bitno da radi bez greske kao na Mac pa i na Windowsu kad sam pre koristio...koristim "laptop" i zbog toga mi je mnogo bitna funkcija, nemam potrebe da stalno gasim racunar.

Za Mac sisteme se ne placa ali za njihov hardver da kao i za svaki racunar kad kupis a i niko te nera da kupujes najnovije, po meni najboji su do 2015 tada su pravili neunistive masine koji i dan danas mogu bez problema da teraju i najnovije sisteme.
Čim plaćaš hardver, plaćaš i softver koji je uračunat u cenu. Ako zaista veruješ da je OS besplatan...

Voleo sam ga u pocetku i bio mi je zanimljiv posle su na svaku distribuciju napravili da ima falinke i da stalno moras nesto da podesavas ili nesto radi dobro ali druga stvar zeza...eto ako hoces konkretno sleep mode, na svaku distribuciju nije radilo kako treba a meni je to mnogo bitno da radi bez greske kao na Mac pa i na Windowsu kad sam pre koristio...koristim "laptop" i zbog toga mi je mnogo bitna funkcija, nemam potrebe da stalno gasim racunar.
Од када си последњи пут користио много се тога променило.
Sleep mode је тренутни проблем који не може вечито да траје.
Није Линукс неспособан да то реши него треба променити кернел или целу дистрибуцију.
Мени је Win 8 баговао горе од било ког Линукса. Било, не повратило се.

RebornOS offline инсталација десктоп XFCE. XFCE и Cinnamon су јако стабилни десктопови, јако мало се мењају и ако се нешто промени то буде баш споро. Управо зато та два десктопа су мој избор кад је у питању ролинг дистро какав је Arch Linux.

Имаш од Manjara код њега графички инсталер за пакете (pamac), тако да у суштини не мораш да користиш команду линију... :super:

Pogledajte prilog 1845640
@Eru
Исте иконе и тема само Ubuntu и GNOME 49
VirtualBox_Ubuntu_13_01_2026_22_52_59.png

Back