Nyarch Linux

• Začetnik teme Začetnik teme Eru
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Eru

Primećen član
Poruka
850
Je li neko probao ovaj anime like, UwU distro? Jos uvek je u razvoju. Deluju kao ozbiljan tim. Napravili su nekoliko sopstvenih aplikacija koje dolaze sa sistemom.
4.7GB je ISO ako se ne varam.

Instalirao sam zezanja radi. :P

Screenshot From 2026-01-09 13-05-07.png

Овако изгледа мој Debian. BTW имаш таквих доста нешто таквих Arch distroa. :p
Pretraživao sam sa AI koji linux distro ima konkretno vezan za Anime fore i on mi je izbacio ovaj, još jedan UwU i još par drugih. Ali kada sam pitao koji je aktivan i up to date, onda je samo ovaj ostao na listi. Nije za stalno korišćenje kao main OS jer može imati neke bugove koji tipa Arch nema. Ja probao koristiti dva softvera koja razvila, ali je neka ikonica ekstremno mala xD

Imaju AI integrisan kao asistent.

Screenshot From 2026-01-09 13-36-16.png

Imaju svoj terminal koji se zove Kitty i GPU based je, a ne CPU kao klasičan linux terminal. Ima kao neke advanced features.

Pretraživao sam sa AI koji linux distro ima konkretno vezan za Anime fore i on mi je izbacio ovaj, još jedan UwU i još par drugih. Ali kada sam pitao koji je aktivan i up to date, onda je samo ovaj ostao na listi. Nije za stalno korišćenje kao main OS jer može imati neke bugove koji tipa Arch nema. Ja probao koristiti dva softvera koja razvila, ali je neka ikonica ekstremno mala xD

Imaju AI integrisan kao asistent.

Pogledajte prilog 1844821

Imaju svoj terminal koji se zove Kitty i GPU based je, a ne CPU kao klasičan linux terminal. Ima kao neke advanced features.

Ако те интересује Arch пробај RebornOS. Он ти у суштини чист Arch са одрђеним помагалима. Само кад идеш да инсталираш иди на online мод и видећеш шта све можеш једним кликом да инсталираш без да такнеш било шта касније.

https://downloads.rebornos.org/

На пример познат је по RebornOS Fire програму где након инсталације, ако си га инсталирао у offline моду можеш да инсталираш бројне ствари једни кликом. Овај приступ који имају веома значајан са апкекта људи који долазе у Линукс свет а желе да окусе моћ Линукса да све могу да изберу шта желе али и да их научи о основним појмовима. После дистро није битан...
https://wiki.rebornos.org/en/apps/rebornosfire

1767986604850.png

Poslednja izmena:
  • Voli
Reactions: Eru
probao instalirati, odabrao desktop okruženje ako se ne varam neki nešto na D, deebi ili šta već. i bug. neće da prođe dalje od login-a. username i pass tačni. ali džaba, on samo vrti onaj login..

probao instalirati, odabrao desktop okruženje ako se ne varam neki nešto na D, deebi ili šta već. i bug. neće da prođe dalje od login-a. username i pass tačni. ali džaba, on samo vrti onaj login..

Deepin? Немој њега, стави Cinnamon или који већ волиш...

Пробај Artix. Инсталираш шта хоћеш. Занимљиво и корисно, смањујеш гомилу ствари која постоји а не користиш је

Пробај Artix. Инсталираш шта хоћеш. Занимљиво и корисно, смањујеш гомилу ствари која постоји а не користиш је
Drzacu se minta za sada. Kad budem uzeo nov pc sa vise prostora, mogu se zezati. Sada ima 130gig free na ssd, da izdvojim 60gig za bilo koji distro nije malo. A na prvom mestu je funkcionalnost. Sta to oni imaju a mint nema? Sve mi za kodiranje radi, imam sva tri desktopa instalirana za switch.

Jedino me za AMD **** nesto oko drajvera ili nesto. AMD koristi nesto zbog cega nista ne mogu na VM pokrenuti. Zajebavao me je sa audio drajverima u startu. Jeste da ucestalo ne mogu pokrenuti sistem jer se ja izivljavam sa instalacijama novih distroa i kad to obrisem, grub i dalje gadja obrisani sistem i non stop moram is grub rescue vracati na mint. Ali sto vise gresaka, to cu lakse upamtiti i razumeti iz prve ruke greske xD

Je li imaju ubuntu i arch ove greske? Dolaze li kao mint sa preinstaliranim aplikacijama? Tipa libre office

Drzacu se minta za sada. Kad budem uzeo nov pc sa vise prostora, mogu se zezati. Sada ima 130gig free na ssd, da izdvojim 60gig za bilo koji distro nije malo. A na prvom mestu je funkcionalnost. Sta to oni imaju a mint nema? Sve mi za kodiranje radi, imam sva tri desktopa instalirana za switch.

Jedino me za AMD **** nesto oko drajvera ili nesto. AMD koristi nesto zbog cega nista ne mogu na VM pokrenuti. Zajebavao me je sa audio drajverima u startu. Jeste da ucestalo ne mogu pokrenuti sistem jer se ja izivljavam sa instalacijama novih distroa i kad to obrisem, grub i dalje gadja obrisani sistem i non stop moram is grub rescue vracati na mint. Ali sto vise gresaka, to cu lakse upamtiti i razumeti iz prve ruke greske xD

Je li imaju ubuntu i arch ove greske? Dolaze li kao mint sa preinstaliranim aplikacijama? Tipa libre office
Довољно је 25g за партицију.
Чак и Gentoo лепо ради на 30gb.
То је Линукс, заборави на 50g по дистрибуцији.
Не треба толико Линуксу.
Amd користи amd pstate и amd epp.
Багује ти VM.
Могуће да Virtualbox понекад багује.
Нема везе са AMD.
Аудио је лак, ја користим чисту Alsa. Ради у сваком дистроу.
Већина дистрибуција долази са преинсталираним.
Нпр мени је Artix правио проблем код те инсталације где је све намештено и унапред исталирано.
Боље ми је било да инсталирам шта ја хоћу.
Пробај Sparky linux базиран на Дебијану.
Некад на грешкама учиш, некада не. Све зависи

Ovaj mi se dopao ali jbg, sve mi ubagovalo i nisam se mogao login sta god kucao.

Pogledajte prilog 1845089

Obrisao ga i spojio prostor nazad na mint. Sta mi koji k nude 10 desktopa kad nisu stabilni ni da se logujem. XD

DDE није толико стабилан на Арчу јер је тамо увек све најновије. Буквално било који други да се ставио не би имао тих проблема.

Ради се о декстопу који потиче из овог кинеског дистроа који је базиран на Debian-у...
https://www.deepin.org/index/en

Такође, могуће је да има надоградњу па онда си требао да пребациш на други tty рецимо CTRL-ALT-F3 и онда да се улогујеш из комадне линије и онда да урадиш sudo pacman -Syu и reboot.

Poslednja izmena:
Довољно је 25g за партицију.
Чак и Gentoo лепо ради на 30gb.
То је Линукс, заборави на 50g по дистрибуцији.
Не треба толико Линуксу.
Amd користи amd pstate и amd epp.
Багује ти VM.
Могуће да Virtualbox понекад багује.
Нема везе са AMD.
Аудио је лак, ја користим чисту Alsa. Ради у сваком дистроу.
Већина дистрибуција долази са преинсталираним.
Нпр мени је Artix правио проблем код те инсталације где је све намештено и унапред исталирано.
Боље ми је било да инсталирам шта ја хоћу.
Пробај Sparky linux базиран на Дебијану.
Некад на грешкама учиш, некада не. Све зависи
Ma, u terminalu pokazuje da je zauzet neki AMD hyper (ako se ne varam iz secanja). A to treba za virtualizaciju i onda ne moze oba da mi pokrene.

Za audio mi pokazuje da koristi, uff kad bih se setio sada koji pipeline. Posaljem ti danas.

DDE није толико стабилан на Арчу јер је тамо увек све најновије. Буквално било који други да се ставио не би имао тих проблема.

Ради се о декстопу који потиче из овог кинеског дистроа који је базиран на Debian-у...
https://www.deepin.org/index/en

Такође, могуће је да има надоградњу па онда си требао да пребациш на други tty рецимо CTRL-ALT-F3 и онда да се улогујеш из комадне линије и онда да урадиш sudo pacman -Syu и reboot.
ISprobavao sam svasta nesto sa ctrp-alt-f3 i nista. Ne mogu hebeni \ simbol uneti.

Tek ces da imas zajebancije sa Linuxom, uvek nesto zeza i samo te navlaci da probas milion verzija a sve se svodi na isto manje vise.
Ne pogadja to mene. Stavise, zabavno mi je jer nemam bitne podatke za izgubiti i onda se mogu izivljavati. XD

Можда ти багује цео дистро. Виртуалбокс је мало пипав.
На неким дистрибуцијама не ради добро или одређена верзија забагује

Пређи на други дистро. Препоручујем Void Linux.
Инсталира се за пар минута.
Додај appimage фајлове и то је то. Мени ради Virtualbox сасвим лепо на Voidu, посебно неки пипав Windows 7 који неретко забагује
Tek ces da imas zajebancije sa Linuxom, uvek nesto zeza i samo te navlaci da probas milion verzija a sve se svodi na isto manje vise.
Није тачно. Линукс је разноврсан и различит.

Није тачно. Линукс је разноврсан и различит.
Ima traume jer mu crko laptop od Linuxa. xD

Пређи на други дистро. Препоручујем Void Linux.
Meh, za sada ne bih da se mnogo zajebavam. Ništa mi ne znači virtualizacija nekog OS-a jer ja imam 8GB ram. Pa sad linux mint + taj OS, samo da plačem.

Uzgred: https://linuxblog.io/best-linux-distro/
Void linux je kako kaže za Best Linux Distros for Experts

Poslednja izmena:

Back