NVIDIA6629 LINUX driver

FROZEN

Zainteresovan član
Poruka
355
Doticni drajver sam uz mnogo truda nekako i instalirao, i naravno X radi odlicno, startuje se sa nVidia logom, naravno to sam odradi vrlo tesko (nekom pretragom sam nasao resenje sa nekim prepravkama da bi driver uopste proradio) i onda odusevljenje. Naravno radi se o nesto.run driveru. E sada kopmandom #init 3 dobijam zbrljan crvenkasti ekran, sto ce reci tekst mod vise ne radi :roll:
Da li neko zna resenje, jer koliko mi se cini dosta ljudi nalazi zamerke doticnom driveru.

Jbg... Taj drajver se pokrece zajedno sa X-om. Uostalom sam si editovao x.org ili XF86Config-4 fajl. Sa konzolom i sa onim kernelovim 640x480 nema veze... Ne kapiram....

Koju karticu imash? I je l' ti se deshava isto to kada umasto 'nvidia' za drajver stavish 'nv'?

POzz

Ovaj tekst je sa linux.org.yu/forum, napisao ga je dejanijum, inace je resenje red hata za feodoru i doticni drajver.

ovaj deo je uradjen pre editovanja GRUB-a, nisam prelazio u init 3 nego u failsafe

Uklanjanje modula rivafb

modprobe -l rivafb

modprobe --remove rivafb

rm /lib/modules/"oznaka kernela"/kernel/drivers/video/riva/rivafb.ko

! napravite rezervnu kopiju za svaki slucaj

depmod

depmod -aq

Instaliranje drajvera - root priviligije naravno

! morate imati source kernela u odgovarajucem direktorijumu

ctrl+alt+F1 da izadjete iz X-a

init 3 da predjete u konzolu

- deo iz nvidiinog howto-a, poslednja preporuka koju sam probao

sh NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-6629-pkg2.run --kernel-name="oznaka kernela"

! nvidiin instaler ce vas upozoriti na podrsku za rivafb modul, ignorisite gai
nastavite sa instalacijom.

po zavrsetku instalacije

modprobe nvidia

- preporuka iz suse nvidia howto-a

sax2 -m 0=nvidia ( 0 je nula, ne O )

! trebalo je editovati i XF86Config, medjutim i bez menjanja sekcije "Device" i "nv" u "nvidia" sax se pokrenuo

pojavi se nvidiin logo a zatim i sax konfigurator i resili ste problem

Back