nvidia driver problem

DaMaZz

Početnik
Poruka
22
na laptopu imam GeForce 9600m GT i prilikom instalacije win7, nije mi ponudio i driver za graficku vec sam morao rucno da ga skidam. skinuo sam tada poslednju verziju drivera za moju graficku ali posle restarta, pre nego sto se pojavi desktop, ekran se zacrni, ugasi se osvetljenje i tako ostane. pri tom mi se ugasi i narandzasta lampica koja vecito blinka (ali ne i kada instaliram driver..).
pitao sam vec na jednom forumu i dali su mi ovaj sajt http://www.laptopvideo2go.com/drivers gde mi on izlista drivere za moju graficku kao i neki .inf fajl koji bi, u sustini, trebao da resi moj problem. fora je sto za tada najnoviju verziju nije bilo .inf fajla, tako da sam to preskocio i uzeo Driver Genius Professional Edition koji je sam skinuo odgovarajuci driver. to je sve sljakalo fino jedno vreme dok komp nije krenuo da se koci stalno, tacnije ukoci se sve sem zvuka, do momenta kad je krenuo da se gasi.. tad sam uninstalirao driver i sad opet nemam nista za graficku..
u medjuvemenu sam se opet vratio na vec pomenuti sajt i nasao najnoviju verziju drivera, sa sve.inf fajlom, ali opet se zacrni ekran pri dizanju sistema..

sad sam ostao bez ideje sta dalje da radim :S

svaka pomoc je vise nego dobrodosla..

Da li si instalirao i aplikaciju uz driver ili samo driver?
Probaj samo driver bez onog nvidia cpanela...
ne znam šta bi mogao još da probaš... jedino da odeš na sajt proizvođačai da skineš oficijelni drajver ako on ne radi onda mora u servis.

instalirao sam bio i oficijalni odavde http://www.nvidia.com/object/notebook-win7-64bit-267.76-whql-driver.html
inace pri instalaciji drivera daje mi ponudjeno PhysX System Software, Graphics Driver (koji jedini ne moze da se uncheck-ira) i 3D Vision Driver.. eventualno da ne instaliram PhysX Sys, mada ne bih posto ne znam ni cemu sluzi.. :S inace na XP je radilo sve perfektno, ali sam tada imao i CD sa driverima (na CD su driveri samo za XP i Vistu tako da je sada beskoristan..)

pa najvise instaliram driver zbog dote (igrice :P) tako da ce mi te 2 opcije ipak biti potrebne :) inace probao sam ranije da instaliram drivere sa CD ali nije moglo.. ugl, hvala na pomoci, a izgleda da mi servis ne gine, mada ne znam sta mogu da smisle pa da driver funkcionise :S

PhysX i CUDA su samo za igre koje to podržavaju i samo će podići nivo zagrevanja grafe, a neke performanse nećeš da dobiješ bojim se, slobodno bez physX-a radiće ti igrice odlično..

taj 'cuda' koriste i programi i to dobar broj njih ,CAD-softver uglavnom
pa onaj za rendering molekula , pa od nedavno i seti@home
(vektorski se ubrzavaju kalkulacije)
http://forum.krstarica.com/showthread.php/451537-Adobe-Premiere-vs-Sony-Vegas
ali physiX njega ne koriste :ok: koriste samo 'cuda' i druge analogne api-je.
'cuda' je podrazumevano instaliran u svim novijim drajverima 180.x 190.x i noviji :think:

Eh,ala ste nalupali......
Za tvoju graficku postoji svakako dobar drajver,i radi besprekorno,znaci,nesto nisi dobro odradio ili ti je u necemu dugome problem ..
Podji prvo od podesavanja biosa,pa proveri sam Win 7 skeniranjem,kao i antivirusom...

Back