gost 250074
Poznat
- Poruka
- 9.075
A, i ovde su sve žestoki biseri, tako da neću da komentarišem.![]()
Ali zasto su ti isti "biseri" svuda po netu?
U svakoj lazi pola istine...Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
A, i ovde su sve žestoki biseri, tako da neću da komentarišem.![]()
U svakoj lazi pola istine...Kad spomenes nekom' kreatin kao da si spoemuo atomsku bombu, jedan jak komentar od lika za amino kiseline, parafrazirazu, joj 'de da pijes te kiseline jesi lud, nije to zdravo?kao da je to sona kiselina. Pa ce da ti spali sve organe.

Kad spomenes nekom' kreatin kao da si spoemuo atomsku bombu, jedan jak komentar od lika za amino kiseline, parafrazirazu, joj 'de da pijes te kiseline jesi lud, nije to zdravo?kao da je to sona kiselina. Pa ce da ti spali sve organe.
Ja imam kreatin tj narucio sam nesto ranije al' ga ne koristim jos uvek jel' ne kapiram...svakakve stvari citam a cak citiraju "research papers" tako da...Recimo za whey, casein, glutamin itd nigde ne nalazim side effects...zasto? 
Bas povezano sa temomJa imam kreatin tj narucio sam nesto ranije al' ga ne koristim jos uvek jel' ne kapiram...svakakve stvari citam a cak citiraju "research papers" tako da...Recimo za whey, casein, glutamin itd nigde ne nalazim side effects...zasto?
![]()
Koliko godina treniras?
Inace, pitanje kratko i jasno: Kreatin - da ili ne?Zanima me misljenje onih koji su koristili/koriste - da li ste imali nekih nepozeljnih "side effects" i tako to?
BetaK je fantastična kombinacija i naravno odličan suplement. Beta Alanin polako uzima svoj deo kolača na tržištu suplemenata. Po meni, sasvim opravdano.
Niko nece na ovo boldovano da mi odgovori?Bas povezano sa temomJa imam kreatin tj narucio sam nesto ranije al' ga ne koristim jos uvek jel' ne kapiram...svakakve stvari citam a cak citiraju "research papers" tako da...Recimo za whey, casein, glutamin itd nigde ne nalazim side effects...zasto?
![]()

Evo stigoh sa treninga pa da se uključim. Ja koristim Beta K tj. beta alanine i kreatin alaklin, kreatin kome je podignuta Ph vrednost na 9-12 da ga ne bi ubijala želudačna kiselina. Meni je navukao oko 5 kg mišićne vode, što je sasvim ok. Meni je sada pri kraju drugo pakovanje tako da tek sad osećam blage dobiti od njega, ali za jedno još dva pakovanja ili ti 40 dana biće puna dobit.
Od svoje 16-17 sada imam 39 (bilo je i malo pauza)
Da, moja glas ide za Beta K. Jeste da ga treba malo duže piti (bar 3 meseca) ali mu je iskorišćenost 100% i nema nusprodukt kreatinin koji se javlja kod običnog kreatina

uff,uff,sta rece 25 minuta posle treniga trcanje i extra linija![]()
Uzmi slobodno Kreatin ili Kre-alkalin,zavisno sta bi zeleo i kakav trening radis...Koliko godina treniras?
Inace, pitanje kratko i jasno: Kreatin - da ili ne?Zanima me misljenje onih koji su koristili/koriste - da li ste imali nekih nepozeljnih "side effects" i tako to?
HvalaKako minimizirati tu misicnu vodu (ako se uopste moze uticati na to)? Ne znam, nesto mi je bezveze da recimo dobijem 5 kg misicne vode a na pravo svojstvo kreatina (proizvodnja ATP-a, tj. energije) dobijem...ne znam...2 kg misicne mase. A ovako bez kreatina bih dobio malo manje misicne mase, ne? (kad se oduzme ta voda)...I jednoj recenici - kolika je korist od kreatina pri sredjenoj ishrani?
![]()
Bas povezano sa temomJa imam kreatin tj narucio sam nesto ranije al' ga ne koristim jos uvek jel' ne kapiram...svakakve stvari citam a cak citiraju "research papers" tako da...Recimo za whey, casein, glutamin itd nigde ne nalazim side effects...zasto?
![]()
Ovako izgleda jedna ozbiljna prava studija.Mogu da ti citaram jos bar desetinu ovako ozbiljnih laboratorijiski ispitivanja koja su zaista ozbiljna.A ti ako si odlucio da ce pace da ti se smanji,a ti uzimi pa ga razvlaci sto vise moze mozda ti poraste jos maloEffect of creatine, creatinine, and creatine ethyl ester on TLR expression in macrophages.
Leland KM, McDonald TL, Drescher KM.
Source
Department of Medical Microbiology and Immunology, Creighton University Medical School, Omaha, Nebraska, USA.
Abstract
Despite the widespread availability and use of dietary supplements, minimal work has been performed to assess the potential dangers many of these supplements may have on the host's well-being, in particular the host's ability to respond to infection. One supplement extensively used by both adolescents and adults is creatine. Using Real-time PCR, we examined the impact of short-term exposure of a mouse macrophage cell line (RAW 264.7 cells) to two readily available forms of creatine used in supplements - creatine monohydrate (CR) and creatine ethyl ester (CEE) as well as the end product of creatine metabolism, creatinine (CRN), on expression of toll-like receptor-2 (TLR-2), TLR-3, TLR-4, and TLR-7. CR down-regulated TLR-2, TLR-3, TLR-4 and TLR-7 mRNA levels in RAW cells. Similar results were observed following exposure of RAW cells to CRN. Conversely CEE appears to possess immunostimulatory properties and increases expression of TLR-2, TLR-3, TLR-4, and TLR-7 in RAW cells. These data are supported by immunostaining using antibodies specific for the individual TLRs before and after exposure of RAW cells to CR, CRN, or CEE. To extend these findings, we isolated murine splenocytes and exposed the cells to CR, CEE, or CRN for 24 hours and performed immunofluorescent staining for TLR-2, TLR-3, TLR-4 and TLR-7. The results obtained from this study with primary splenocytes were consistent with the studies using RAW cells. Together, these data suggest that creatine and creatine derivatives may impact the ability of immune cells to sense a wide array of viral and bacterial pathogens. Of great interest, CRN - largely considered to be a waste product of the argenine biosynthesis pathway may also have immunosuppressive properties similar to those of CR.

Dyma Burn Extreme jel probao neko?
@finessguy kakvo je tvoje misljenje o istom? znam da je cuts bolji, ali je preskup...![]()
Proste UH bi trebalo da koristiš samo posle treninga i to do 30g radi brže dopune glikogena. Kombinacija dve vreste energetske namernice tipa UH + M ima kao posledicu da se jedna odmah skladišti u masne depoe.
OK. Imam jedan konkretan problem - dva do tri puta nedeljno idem na penjanje na veštačku stenu, treninzi su baš kasno, od 9 do 11 uveče i nisam načisto šta da jedem ni pre ni posle jer mi padaju između dva obroka u kojima ne jedem UH. U stvari, posle treninga popijem blend jer dođem kasno i uglavnom idem da spavam veoma brzo pa mi se i ne večera. Nije baš pravi kardio jer nisam u formi pa se odmaram svaki čas, u fazonu minut-dva pentranja pa bar pet minuta odmoraa posle još uvek dobijem upalu mišića.
Večeras sam eksperimentisala pa sam pre treninga pojela blend sa malo ovsenih pahuljica, možda 40-50g, i popila zeleni čaj. Rezultat je bio da sam savladala par smerova sa kojima se borim poslednja dva treninga. A još sam otišla na trening premorena. Sad, da li je do UH ili čaja, ne znam.
Pa pokušaj da u dane treninga pojačaš UH na 4gr/kg do nekih 15-16 h. Posle toga ti ne preporučujem da unosiš UH (skrobni).
Zašto?
Ako se ne prekorači dnevni unos UH koji je potreban organizmu, zbog čega je bitno kad se oni unose? Pogotovo nekome ko samo hoće da spusti visok prosečan bf na niži prosečan? Podrazumeva se da se prati neka osnovna logika da količina hrane prati aktivnost.
Jelovnik mi je ovakav: ovsene pahuljice sa blendom ili belancima ujutro, užina jabuka/šargarepa/bademi, ručak skrobno povrće ili integralna testenina sa belim mesom, ribom ili nemasnim sirom, ponovo užina, večera uglavnom meso ili jaja sa vlaknastim UH osim ako sam baš gladna pa ponovim neku varijantu ručka, pred spavanje Ella sir sa salatom.
Međutim, rano je za rezultate jer sam odskora pojačala složene UH i prestala da ih brojim - eksperimentisaću po osećaju, programirana ishrana mi daje kontraefekat.

Mislim da će ti brže ići ako ih u početku izbrojiš, čisto da skratiš na vremenu i da zanš kako ti organizam reaguje na takve količine. To ćeš morati pre ili kasnije, pa je bolje pre. Da treba min 10-15 dana da se vide rezultati.
Programirana ishrana = disciplina. Vidiš nije bitno da li si profi ili rekreativac, i jedni i drugi moraju da imaju istu disciplinu po pitanju ishrane ako hoće da postignu niži nivo telesne masnoće. Drugi pristupi se razlikuju.![]()