Nuno Betenkort - Extreme - najbolji šreder na gitari?

Black_star

Elita
Moderator
Poruka
16.436
Slučajno naletim na video

Extreme - Get The Funk Out 2010

i šokiram se kako tip razbija gitaru uzduž i popreko. Nisam neki ljubitelj šredera, ali ovaj mi baš zapade za oko uvo.
Uu, pa znamo mi taj hit jos otkad. ;) Tad je bio popularan taj fank-rock, tu su Prince, Terens Trent D`arbi i slicni...
Meni je to cak i tad bilo malo deplase i previse isfuran i komercijalan miks stvari, ali voleo sam fank i metal..
pa sam nasao mnogo mastovitiji i sveziji hibrid, fank-core, i to mi je manje-vise ostala prava mera i do dan danas.
Faith No More, Infectious Grooves, Living Color, Fishbone...to je pravi gruv. :cool: Sve ostalo je obrni-okreni INXS... :lol:

VanderGraaf

Primećen član
Poruka
514
Pre mesec dana sam na ovom forumu napisao temu o Nunu i njegovom solou u pesmi "Rise", ali nije bilo odgovora na toj temi. Ne slusam sredere, ali slusam Extreme jos od kraja 80-tih i sve njihove albume koje su objavili, bas zbog Nuna i njegove gitare. Mnogi kazu da je nakon Edi Van Halena, Nuno sada verovatno najbolji. Bolji i od Gilberta i Vaia. Ne znam da li je to tacno i necu da ulazim u to jer kao sto sam napisao, ostale ne slusam a nisam ni merodavan da tvrdim da li je Nuno bolji od Stiv Vaia ili Pol Gilberta jer je to daleko izvan mog gitarskog znanja, umeca i mogucnosti procene. Extreme i Nuno su dugo na sceni jer sviraju jos od 1985-te, ali mislim da je sve ovo vreme, Nuno bio veoma podcenjen i u senci drugih gitarista...sve do sada.