Nudili smo Americi bazu, da udjemo u NATO, koncesije na rudnike ali oni su hteli rat!

Тихи

Starosedelac
Poruka
168.452
BEOGRAD - Ponuda Slobodana Miloševića Medlin Olbrajt da SR Jugoslavija postane članica NATO bila je očajnička ponuda jedne male, sirote zemlje, koja je bila izložena velikoj vojnoj pretnji, rekao je Momir Bulatović, predsednik Savezne Vlade SRJ u vreme NATO agresije 1999. godine.

Bulatović je kazao da je ta ponuda došla na kraju, kao i da je tadašnje rukovodstvo SRJ pre toga ponudilo rudnike na koncesiju, na šta su dobili odgovor da je to interesantno, ali da neće.

1801227_1321321313_ls.jpg

"Druga ponuda je bila baza, rekli smo im treba vam baza, daćemo vam mi bazu sa simboličnom naknadom, i dobili smo odgovor ne hvala. Nije im trebala saglasnost jedne države, jer bi kasnije morali da pitaju i Avganistan i Siriju i Libiju i bilo koga", ispričao je Bulatović.

1800975_bombardovanje-nato-foto-epa-vladimir-vetkin_ff.jpg

Kako kaže, konačno, u krajnjem očaju, rekli smo da je bolje da SRJ bude članica NATO da bi se izbeglo bombardovanje. "Oni su se nasmejali, rekli da je to interesantno, ali da ne može ni to", kaže Bulatović.

Kako navodi, NATO je tada hteo da gospodari svetom, a SRJ im je poslužila i kao laboratorijski primerak.

"Mi smo bili divan laboratorijski primerak, oni su govorili da će da nas unište za 72 sata, ali vidite nismo mi tu ništa krivi, nismo bili ni blesavi, ni suludi, ko bi lud zaratio svoju zemlju i svoj narod sa tako velikom silom, ali je njima trebao jedan mali, prljavi rat, kao što uvek treba kroz istoriju", navodi Bulatović.

https://www.kurir.rs/vesti/politika...e-bombi-samo-su-se-nasmejali-i-podigli-avione

Kao sto mozemo videti iz ovog svedocenja nasa tadasnja vlast je pokusala sve sto je u njenoj moci da izbegne rat. Ali Amerika je htela srpsku krv i srpsku zemlju

Amerika fasisticka tvorevina je htela da ubija, kolje, otima, pljacka, siluje, baca osiromaseni uranijum.

Trebala im je zemlja da je uniste za primer drugima sta ih ceka ako ne slede njihove naloge.

Amerika je najvece svetsko zlo.

Драго ми је да је испливао овај податак.

Једини адут који Слоба још има у народу је ''борба против светске империје''.

Сада када знамо да се и нашим душманима улизивао, можемо га спокојно пљувати као највећег издајника српског народа.

BEOGRAD - Ponuda Slobodana Miloševića Medlin Olbrajt da SR Jugoslavija postane članica NATO bila je očajnička ponuda jedne male, sirote zemlje, koja je bila izložena velikoj vojnoj pretnji, rekao je Momir Bulatović, predsednik Savezne Vlade SRJ u vreme NATO agresije 1999. godine.
...............

..............................
https://www.kurir.rs/vesti/politika...e-bombi-samo-su-se-nasmejali-i-podigli-avione

Kao sto mozemo videti iz ovog svedocenja nasa tadasnja vlast je pokusala sve sto je u njenoj moci da izbegne rat. Ali Amerika je htela srpsku krv i srpsku zemlju
Amerika fasisticka tvorevina je htela da ubija, kolje, otima, pljacka, siluje, baca osiromaseni uranijum.
Trebala im je zemlja da je uniste za primer drugima sta ih ceka ako ne slede njihove naloge.

Да, у праву си - иначе, мислим да је за бомбардовање највише заслужна чивутска вештица - олош коме је наш народ за време 2.светског рата СПАСАО ЖИВОТ њен смрдљиви - и сада је то овако вратила... и још опљачкала за силне милионе евра имовину Србије на Косову и Метохији.......

Nesto ne verujem, Pokusava da pokaze da je Milosevic imao mrvu razuma ali nije, Inace ovog lika Bulatovica postujem jer sam ga vidjao kako ganja bicikl po Uscu, Sam bez ikakvog obezbedjenja ,A i ja na bajsu rekoh da sam neki terorista mogao bih da ga smaknem, Ali ok lik niko ga ne mrzi ,nije se ni nakrao.

nema sta ti da verujes ili ne verujes covek je bio premijer SRJ kad smo napadnuti od strane fasisticke NATO alijanse

On zna

On je svedok iz prve ruke

- - - - - - - - - -

Sad ce dezurni pametnjakovici da kazu kako je to trebalo ponuditi 1991......

Nudjeno je jos tad ali Amerika ni tad nije htela. Nadji na internetu intervju Borislava Jovica. Jos je tada njegova vlada nudila Americi bazu da se sacuva SFRJ i da ne bude rata ali Amerika naravno nije htela.

Драго ми је да је испливао овај податак.

Једини адут који Слоба још има у народу је ''борба против светске империје''.

Сада када знамо да се и нашим душманима улизивао, можемо га спокојно пљувати као највећег издајника српског народа.

slabo si ti,izgleda, ukapirao sta je momir napisao

Bulatović je kazao da je ta ponuda došla na kraju, kao i da je tadašnje rukovodstvo SRJ pre toga ponudilo rudnike na koncesiju, na šta su dobili odgovor da je to interesantno, ali da neće.

"Druga ponuda je bila baza, rekli smo im treba vam baza, daćemo vam mi bazu sa simboličnom naknadom, i dobili smo odgovor ne hvala. Nije im trebala saglasnost jedne države, jer bi kasnije morali da pitaju i Avganistan i Siriju i Libiju i bilo koga", ispričao je Bulatović.

Kako kaže, konačno, u krajnjem očaju, rekli smo da je bolje da SRJ bude članica NATO da bi se izbeglo bombardovanje. "Oni su se nasmejali, rekli da je to interesantno, ali da ne može ni to", kaže Bulatović.

Kako navodi, NATO je tada hteo da gospodari svetom, a SRJ im je poslužila i kao laboratorijski primerak.

"Mi smo bili divan laboratorijski primerak, oni su govorili da će da nas unište za 72 sata, ali vidite nismo mi tu ništa krivi, nismo bili ni blesavi, ni suludi, ko bi lud zaratio svoju zemlju i svoj narod sa tako velikom silom, ali je njima trebao jedan mali, prljavi rat, kao što uvek treba kroz istoriju", navodi Bulatović.

Улоге су биле подељене још почетком деведесетих када је запад подржао словенију и хрватску, а Србија као наследник Југославије је наследила и непријатеље Југославије.
Стиче се утисак да њима није одговарала Југославија без ланаца анте марковића и стјепана месића, са Српском доминацијом у њој.

А и требало је одмах после Газиместана, кад је Слоба имао апсолутне неподељене симпатије међу Србима, извршити национално помирење четника и партизана, Срба из Америке и матице, то би принудило Милошевића да уведе Србију у НАТО, доведе Милана Панића много раније из Америке у Србију, и раскрсти са вештачком комунистичком идеологијом у Југославији. Питање је да ли би уопште било рата да је тако урађено, словенци би се вероватно свакако отцепили али са хрватском би то био много тежи случај због 700 000 Срба који су тада живели у њој. босна и македонија би исто биле неизвесне. Али неко није хтео да скрене са политике несврстаних, социјализма, самоуправљања и осталих заблуда и лажи.

Ja mu to vjerujem

Back