NR Kina odaje postu Mao Ce Tungu na 125 godisnjicu od njegovog rodjenja

Kinezi danas su veci kapitalisti, nego Amerikanci i zemlja gde radnici crnce po celi dan za 200 dolara plate. Nisu oni 2 sila u svetu, vec pripadaju trecim razrednim zemljama po kvalitetu zivota. Jedini faktor zbog koje su neka sila je broj populacije, veliko trziste i velike armije.

Kada pisemo o Kini uvek se treba vratiti jedno 100 godina nazad i videti gde su bili a gde su sad, Nisu imali sta da jesu ,umirali su na milione godisnje zbog gladi ,onda je dosao Mao i uspeo da imaju po 150 gr pirinca po coveku svakodnevno.,Slazem se da danas rade za malo novca ali vidi vece su plate nego u Srbiji, Znaci Kinez tvog obrazovanja ima vecu platu od tebe. Ne rade vise za 200dolara sigurno vec za 500, Ti za 200 su u Pakistanu, Moras da imas neko predznanje kada pises o bilo cemu,

Ajd' i ja neku da bacim ovde, o Kini.

Deng Xiaoping, moj najomiljeniji politicar... Lider ne bilo koje drzave, nego Kine!

Mao ga je dezavuisao, i od clana CK KPKu 1969. ga poslao u fabriku traktora da radi kao obican radnik. Sa punih 65 godina. Radio je tamo 4 godina, praveci traktore kao obican radnik. Do svoje 69te.

BWE, 99% Srba bi izumrlo za godinu da ih iz Vlade Srbije, u 40tim, posalju da rade 10 sati dnevno u fabriku kao obicni radnici (bio sam u Kini, radio u fabrikama za amere kao supervisor na trakama jedno vreme).

Od 73ce do 90te je bio Predsednik Kine! :hvala:

Vecna Slava, Moj Predsednice! :worth: :worth: :worth:

_nobody_

Eh, da je Slobo oterao Vucica, Seselja, Djilasa & Co. na prinudni rad u IMR i IMT na jedno 4 godine, i oni bi danas bili bolji ljudi....

Tokareve, Ja sam citao autobiografiju Denga na engleskom. Knjiga ima oko 400 strana, ja sam uspeo da procitam prvih 50. Bilo mi dovoljno. :worth:

Covek je prosao vrlo tezak, mucenicki zivot. Liberalni kapitalizam je upoznao sa 18, u Francuskoj. Kako je to krvavo bilo, isao je na faks, radio u sweat shopu, 20 sati akrivnosti, 4 sata spavanja. Slao je pare porodici u Kini, koja je umirala od gladi.

Kasnije... posebno sto je bio jedan od najvisih celnika partije, pa ga Mao razzalovao, i poslao u fabriku od 65. do 69. njegovog zivota. Deng je bez reci izvrsio Maovo naredjenje. I radio kao najobicniji radnik u fabrici po 9 sati dnevno, 6 dana nedeljno.

Ja sam ODUSEVLJEN kako je to Deng odradio Tjen-An-Men 1989. NIJE DOZVOLIO nikakvo "Kinesko Prolece", nego je skasio/raziebao studente. Bilo ih na hiljade mrtvih. I ako.

Da je DOPUSTIO "Prolece", u Kini bi kao rezultat bio Gradjanski Rat, sa 10nama miliona mrtvih, Zemlja bi bila porobljena amerima, kao krajnji rezultat.

Ovako su ameri lajali jedno 7 dana, 30 dana... I sve pade u zaborav. I Kina, sa puno problema, napreduje u misiji otvaranja prema Kapitalizmu. Tacno kako je Deng resio da ih otvara. Polako, ali sigurno... Da ih pripremi. :okok:

_nobody_

Tokareve, Ja sam citao autobiografiju Denga na engleskom. Knjiga ima oko 400 strana, ja sam uspeo da procitam prvih 50. Bilo mi dovoljno. :worth:

Covek je prosao vrlo tezak, mucenicki zivot. Liberalni kapitalizam je upoznao sa 18, u Francuskoj. Kako je to krvavo bilo, isao je na faks, radio u sweat shopu, 20 sati akrivnosti, 4 sata spavanja. Slao je pare porodici u Kini, koja je umirala od gladi.

Kasnije... posebno sto je bio jedan od najvisih celnika partije, pa ga Mao razzalovao, i poslao u fabriku od 65. do 69. njegovog zivota. Deng je bez reci izvrsio Maovo naredjenje. I radio kao najobicniji radnik u fabrici po 9 sati dnevno, 6 dana nedeljno.

Ja sam ODUSEVLJEN kako je to Deng odradio Tjen-An-Men 1989. NIJE DOZVOLIO nikakvo "Kinesko Prolece", nego je skasio/raziebao studente. Bilo ih na hiljade mrtvih. I ako.

Da je DOPUSTIO "Prolece", u Kini bi kao rezultat bio Gradjanski Rat, sa 10nama miliona mrtvih, Zemlja bi bila porobljena amerima, kao krajnji rezultat.

Ovako su ameri lajali jedno 7 dana, 30 dana... I sve pade u zaborav. I Kina, sa puno problema, napreduje u misiji otvaranja prema Kapitalizmu. Tacno kako je Deng resio da ih otvara. Polako, ali sigurno... Da ih pripremi. :okok:

_nobody_

Posto ne moze reputacija,pohvala za post. Vidi se da imaju neki sistem,

Posto ne moze reputacija,pohvala za post. Vidi se da imaju neki sistem,

U Dengovoj 72., Mao je umro (godina 1976.). Onda ga je CK KPK na nagovor kineske vojske vratio na duznosti u CK. Nakon par godina, postao je Centralni Sekretar KPK (ono sto je bio Mao). I svakako, strategiju koji je smislio, prenosio je na par odabranih naslednika (shvatao je da NIJE besmrtan), tako da kada je sisao sa posta u 89., naslednici su nastavili istu strategiju tamo gde je on stao.

1. Deng 2. _ 3. _ 4. _ 5. Henry Kissinger (lista mojih najcenjenijih politicara). :hvala:

_nobody_

_nobody_

Nijednom Kinezu danas ne bi bilo jasno o kakvom "otvaranju prema kapitalizmu" govoris,pa ni meni nije bas najjasnije posto se radi iskljucivo o trgovinskim vezama i ni o cemu drugom. Da ih pripremi za sta?! Kapitalizam?!NR Kina ima svoj ekonomski socijalisticki model,na univerzitetima se i dalje izucava Karl Marks,a o konceptu koji se razlikuje od neoliberalnog modela da i ne govorimo.O tome drugom prilikom.

Nijednom Kinezu danas ne bi bilo jasno o kakvom "otvaranju prema kapitalizmu" govoris,pa ni meni nije bas najjasnije posto se radi iskljucivo o trgovinskim vezama i ni o cemu drugom. Da ih pripremi za sta?! Kapitalizam?!NR Kina ima svoj ekonomski socijalisticki model,na univerzitetima se i dalje izucava Karl Marks,a o konceptu koji se razlikuje od neoliberalnog modela da i ne govorimo.O tome drugom prilikom.

Nista ti ne shvatas. Nema (necu ti dati) druge prilike. Ti si provokator SNSa. Ako ODMAH, lepo NE napises, i logicki ne obrazlozis svoju teoriju. Koju nemas, SNS te poslao da improvizujes. APP. Za APP, ja imam odgovor za vas, SNS! Alles SNS Likvidiert. Sprocu takvih podguznih moova i smradova, kao ti.

Ja cekam... :lol:

_nobody_

Klasičan kapitalizam.

Broj državnih kompanija je oko 5% ukupnog broja kompanija u Kini.

Imaju manje od 40% ukupne imovine u Kini (znači da su velike kompanije u pitanju)

Zapošlajvaju manje od 20% ukupno zaposlenih u Kini.

Ostvaruju manje od 25% ukupnih prihoda kineske privrede.

Što će reći, "socijalistička" Kina je kapitalističkija od kapitalističke Francuske, na primer.

Nista ti ne shvatas. Nema (necu ti dati) druge prilike. Ti si provokator SNSa. Ako ODMAH, lepo NE napises, i logicki ne obrazlozis svoju teoriju. Koju nemas, SNS te poslao da improvizujes. APP. Za APP, ja imam odgovor za vas, SNS! Alles SNS Likvidiert. Sprocu takvih podguznih moova i smradova, kao ti.

Ja cekam... :lol:

_nobody_

Lagano gospodo,opustite se novogodisnji su praznici.Da bi ste ozbiljno diskutovali samnom o ekonomiji NR Kine,prvo bi morali da imate bar neke informacije sta se desavalo na samitu B20 ove godine u Buenos Airesu.Naime tokom veceg dela polemike su se odnosile bas na DRZAVNI SEKTOR NR Kine,tacnije kineska delegacija je stavila do znanja da Zapadne zemlje moraju da nauce da postuju ulogu drzavnog sektora u njenoj ekonomskoj politici.

Sta to USA,EU na jednoj strani i MMF,odnosno Svetsku Banku na drugoj svrbi ako NR Kina posluje po neoliberalnom kapitalistickom modelu?!

Bazicni ekonomski sistem u kome javni sektor igra dominantnu ulogu cini pokretacku snagu razvojnog puta kako je to lepo primetio novinar Hu Weija koji je poslat da izvestava sa sastanka.

Javni sektor u drzavnom vlasnistvu podrazumeva: elektroprivredu,telekomunikacije,
zeleznicu,vodoprivredu,aerosabracaj,industriju,medije...ko to proda stranim kompanijama i multinacionalnim korporacijma taj je BUDALA jer postaje ekonomski porobljen!

Da me neko ne shvati pogresno,svoju ulogu u ekonomskom razvoju ima i privatni sektor,ali kada,kako i pod kojim uslovima zna se i bice o time reci.

PS. Ne prisvajajte tudji uspeh i ne hvalite se necim sto sustinski nema veze sa onim za sta se vi zalazete - za kapitalizam - nehumani sistem ruznog lica.

Lagano gospodo,opustite se novogodisnji su praznici.Da bi ste ozbiljno diskutovali samnom o ekonomiji NR Kine,prvo bi morali da imate bar neke informacije sta se desavalo na samitu B20 ove godine u Buenos Airesu.Naime tokom veceg dela polemike su se odnosile bas na DRZAVNI SEKTOR NR Kine,tacnije kineska delegacija je stavila do znanja da Zapadne zemlje moraju da nauce da postuju ulogu drzavnog sektora u njenoj ekonomskoj politici.

Sta to USA,EU na jednoj strani i MMF,odnosno Svetsku Banku na drugoj svrbi ako NR Kina posluje po neoliberalnom kapitalistickom modelu?!

Bazicni ekonomski sistem u kome javni sektor igra dominantnu ulogu cini pokretacku snagu razvojnog puta kako je to lepo primetio novinar Hu Weija koji je poslat da izvestava sa sastanka.

Javni sektor u drzavnom vlasnistvu podrazumeva: elektroprivredu,telekomunikacije,
zeleznicu,vodoprivredu,aerosabracaj,industriju,medije...ko to proda stranim kompanijama i multinacionalnim korporacijma taj je BUDALA jer postaje ekonomski porobljen!

Da me neko ne shvati pogresno,svoju ulogu u ekonomskom razvoju ima i privatni sektor,ali kada,kako i pod kojim uslovima zna se i bice o time reci.

PS. Ne prisvajajte tudji uspeh i ne hvalite se necim sto sustinski nema veze sa onim za sta se vi zalazete - za kapitalizam - nehumani sistem ruznog lica.

Ovo je vec mnogo bolje... Jedino sto ti NE citas sta ja pisem. Ne citas, pa to je, centar si sveta, tako se postavljas. Kao sto rekoh, ja sam bio u Kini, radio u Kini, i ZNAM kako sistem izgleda. Licno sam to sve doziveo, video. Sa metar rastojanja. MNOGO bolje nego ti (a o tome pisati necu). :aha2:

Lepo rekoh, Deng je imao strategiju. Koju su on i sledbenici do kraja ispostovali, i za koju je Deng napravio naslednike. Zato i postujem, i cenim Denga. Da je Srbija imala Denga od 1981., danas bi Srbija bila Velika Srbija. A ne vazalna drzava na umoru. :ok:

Za tebe imam savet: procitaj (na preskoke) Deng-ovu autofiografiju. Naucices MNOGO! :ok:

_nobody_

Ovo je vec mnogo bolje... Jedino sto ti NE citas sta ja pisem. Ne citas, pa to je, centar si sveta, tako se postavljas. Kao sto rekoh, ja sam bio u Kini, radio u Kini, i ZNAM kako sistem izgleda. Licno sam to sve doziveo, video. Sa metar rastojanja. MNOGO bolje nego ti (a o tome pisati necu). :aha2:

Lepo rekoh, Deng je imao strategiju. Koju su on i sledbenici do kraja ispostovali, i za koju je Deng napravio naslednike. Zato i postujem, i cenim Denga. Da je Srbija imala Denga od 1981., danas bi Srbija bila Velika Srbija. A ne vazalna drzava na umoru. :ok:

Za tebe imam savet: procitaj (na preskoke) Deng-ovu autofiografiju. Naucices MNOGO! :ok:

_nobody_

Taman posla da imam nesto licno protiv vas kolega,mozda sam neke stvari prevideo,ali bi mi u svakom slucaju bilo drago da razmenimo misljenje o ekonomskom modelu NR Kine u nekoj od narednih tema.
Mozda niste primetili,ali od kada sam se registrovao na forum,svaki moj post je vezan za prilike u toj drzavi.A sto se tice Deng Xiaopinga,ne samo da mozemo da diskutujemo o njegovom liku i delu vec i da nacnemo malo ozbiljniji razgovor striktno vezan za ekonomsku politiku razvoja koju je ustanovio.

30 Miliona Umrlih Od Gladi U Kini? Netačno!

http://www.princip.info/2016/10/03/30-miliona-umrlih-od-gladi-u-kini-netacno/

Razbijajmo predrasude!

Ја богати,лажу ...какво црно умирање од глади,какав обрачун са ''непријатељима'',какви гулази...ма све измишљено.Вероватно се ни ''културна револуција'' није десила'' као што ни друг Стаљин није рушио Цркве и манастире,...
Као што ни у ДФЈ,ФНРЈ,СФРЈ није било Голог Отока и осталих казамата...

Jedina zemlja na svetu gde je komunizam dao rezultate, U stvari kao da je krojen za mnogoljudne i velike zemlje koje su zaostajale za svetom ,Nesto na silu ,nesto se i prepisivalo tek trenutno 2 sila sveta sa velikim izgledima da bude No 1,

rezultate imas ako zanemaris cenu koju si je platio. ako zanemaris da pacov na ulici ima podjenaka prava kao covek

Maoov gulag se zvao "laogai", u bukvalnom značenju "popravak kroz rad".
Intelektualci su slani na selo kako bi se kroz fizički rad podruštvenili dok su se seljaci slali u gradove da se obrazuju tokom Kulturne revolucije.

heheh to im je bilo nesto tipa sprovodjenje teorije u praksu

majka nerada je revolucija
majka revolucije je filozofija
majka filozofije je dokolica
majka dokolice se leci fizickim radom

....

.....

Da li znate koliko je spomenika kulture uništeno za vreme vladavine Mao Ce Tunga?

chinese-cultural-revolution-600x451.jpg

Back