nr i nmn suplementi

Manga Hilux

Buduća legenda
Moderator
Poruka
34.206

Nikotinamid mononukleotid (NMN)​

Istraživanja su pokazala se da NMN usporava mnoge aspekte starenja.
NMN je prekurzor NAD+, važnog metaboličkog molekula, koji je potreban mnogim proteinima da bi pravilno obavljali svoju funkciju (poput zaštite i popravljanja DNK i epigenoma).
Najbolje doze NMN-a su 250g/dnevno.
dr David Sinclair konzumira upravo NMN, a ne NR. NR je još jedan popularan dodatak dugovečnosti. Ako ste negde nabasali na NR i tekstove o njemu, važno je da znate da ne produžava život.

Resveratrol​

Resveratrol je antioksidant koji ima antibakterijska i antiinflamatorna svojstva i nalazi se u kožici grožđa u malim količinama (ali ne samo tamo). Studije su pokazale da resveratrol može smanjiti rizik od srčanih oboljenja, raka i neurodegeneracije.
David Sinclair veruje da resveratrol funkcioniše u kombinaciji sa NMN-om. Resveratrol je neophodan za aktiviranje gena sirtuina (koji štite našu DNK i epigenom), dok je NMN potreban za napajanje sirtuina.Resveratrol se teško apsorbuje u crevima, a ono malo resveratrola koje završi u telu se vrlo brzo razgrađuje.
Stoga je pterostilben bolja alternativa. Pterostilben je molekul koji izgleda veoma sličan resveratrolu, ali se znatno bolje apsorbuje i daleko je stabilniji u ljudskom telu.

Metformin​

Različita istraživanja su pokazala da metformin produžava životni vek u različitim organizmima.
 

Тихи

Zaslužan član
Poruka
140.790
Prva studija izvedena na ljudima, na 10 muškaraca iz Japana, otkrila je da uzimanje NMN (100 mg, 250 mg ili 500 mg) povećava nivoe nusproizvoda NMN u krvi, uključujući NAD+. [3]

Studija zaključuje da je oralna primena NMN-a do 500 mg bila bezbedna i dobro tolerisana kod zdravih muškaraca bez izazivanja štetnih efekata. Stoga, oralna primena NMN-a može biti terapeutska strategija za punjenje ćelijskih NAD+ nivoa za ublažavanje funkcionalnih poremećaja koji se odnose na starenje.

Takođe se pokazalo da uzimanje NMN suplemenata smanjuje pospanost i poboljšava reflekse i motoriku mišića kod starijih osoba, što može poboljšati i fizičko i mentalno zdravlje.

Izvor: https://www.svezaimunitet.com/nmn-nikotinamid-mononukleotid/
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.