Novosti: U Novom Sadu sam seksi.

naravno,tako je...

pa i cilj je da se sablaznis...mene nisi uvredila,nisam ja sujetan,a i boli me uvo za pisanja u imaginarnom svetu sa imaginarnim ljudima...da,a sve te devojke dosle iz piccke materine u novi sad...naravno da ce im se njihovi medjedi svidjati...dosli divlji i oterali pitome...

i psa mozes dresirati,tako da mozes i coveka...vremenom...mozda...
Hajde menjaj temu ako ces opet da autonomasis na forumu u nazivas devojke dresiranim psima.
Sa tom fasistickom idejom idi na politiku, mozda ce im se tamo svideti.

Upravo ti o tome pricam.
Radi se o tome da Novosadjanima mnogo smeta mesanje sa drugim kulturama koje je normalno za velike gradove.
Jako tesko prihvataju dodjose i nisu bas otvoreni prema drugacijim ljudima.
)

normalni nikome ne smetaju...a i sada sama sebi opozicija...te im se svidjau,a sada im smetaju...oni nenormalni svima smetaju...seljacine koje ne mogu da se adaptiraju na nomalan nacin zivota...
Hajde menjaj temu ako ces opet da autonomasis na forumu u nazivas devojke dresiranim psima.
Sa tom fasistickom idejom idi na politiku, mozda ce im se tamo svideti.
sta bre lupetas,ne izvlaci iz konteksta...i nemoj bespotrebno da izigravas zrtvu...

...Ma ne pise, nego kako ti neko pridje, ili opusteno sa njim porazgovaras, ispostavi se da je neki student iz drugog mesta, ili da je Bosanac :)

A i na faxu se Novosadjani jako cesto separatisu i samo medju sobom druze.

Ima i spontanih, opuštenih Novosađana. Čak i među forumašima. :)
Ne znam na šta misliš, da li se zajedno drže Novosađani koji studiraju negde sa strane, ili Novosađani na nekom od novosadskih fakulteta, ali nije ni bitno, objašnjenje je isto, svako je upućen na bliske osobe, zemljake, kad je negde u drugoj sredini, ili na poznanike koje zna od ranije, pre faksa, što je logično ako su ljudi u Novom Sadu, mislim verovatno se poznaju iz grada, iz škola, komšiluka... Nisu Novosađani ništa posebno kad je reč o tom zemljačkom povezivanju, šta tek reći za Crnogorce, oni su poznati po "samoizolovanju" (ne mislim bukvalno).

normalni nikome ne smetaju...a i sada sama sebi opozicija...te im se svidjau,a sada im smetaju...oni nenormalni svima smetaju...seljacine koje ne mogu da se adaptiraju na nomalan nacin zivota...
Nisam opozicija, rekla sam da devojke iz NSa napadaju momke kao sto je postavljac teme, koji su komunikativniji i nisu kruti kao Novosadjani.

A druga stvar, u velikom gradu ne mozes da se bunis protiv dodjosa, protiv bilo koga sa drugacijom kulturom , obicajima, cak ni protiv Roma koji, npr, prose na ulici, ili prljaju grad... To bi onda bila diskriminacija.

Zato je i normalno da u velikom gradu ima svega.
I onih sto mudro cute i onih sto se dernjaju po autobusu. Ja nikad necu reci za nekoga da se sisao s planine i da prevrcem oci na nekog dosljaka, ako zeli, asimilovace se, ako ne- ne.
Sta treba, da ih deportujes odakle su dosli...:dontunderstand:

Zato se ostavi devojaka koje, kako kazes su dresirane kao psi i ne potezi takve razlike na ovom podforumu makar.

I ja sam iz grada, pa mi seljaci ne smetaju. :cao:

Previše sam dobro raspoložen da bi ozbiljno shvatao ovakva baljezganja.

kakve baljezgarije?i covek treba nekada da se dresira...posebno ako dodje iz neke druge sredine/kulture...neke stvari su na selu prihvatljive,a u gradu nisu...kao kada bi covek otisao negde u nepoznatu kulturu...prvo bi moraoli da te driliju jedno vreme jer se njihovi obicaji i kultura razlikuju od tvojih...to se radi da bi se lakse integrisao i da ne bi nekim svojim gestom uvredio nekog ili bio los gradjanin zajednice...
Nisam opozicija, rekla sam da devojke iz NSa napadaju momke kao sto je postavljac teme, koji su komunikativniji i nisu kruti kao Novosadjani.

A druga stvar, u velikom gradu ne mozes da se bunis protiv dodjosa, protiv bilo koga sa drugacijom kulturom , obicajima, cak ni protiv Roma koji, npr, prose na ulici, ili prljaju grad... To bi onda bila diskriminacija.

Zato je i normalno da u velikom gradu ima svega.
I onih sto mudro cute i onih sto se dernjaju po autobusu. Ja nikad necu reci za nekoga da se sisao s planine i da prevrcem oci na nekog dosljaka, ako zeli, asimilovace se, ako ne- ne.
Sta treba, da ih deportujes odakle su dosli...:dontunderstand:

Zato se ostavi devojaka koje, kako kazes su dresirane kao psi i ne potezi takve razlike na ovom podforumu makar.

I ja sam iz grada, pa mi seljaci ne smetaju. :cao:
posto vidim da si u ns bila koliko i ja na madagaskaru,onda nema svrhe dalje raglabati...
jedna stvar,svuda imas pravila,postujes ih...imas precutna,kulturoloska,obicajna,blabla...i kada ti neko dodje mora da postuje ta pravila...ako nece,neka ide...tako cu i ja postovati pravila tamo gde budem ziveo u daljem zivotu...ako mi se svidi,ostajem,ako me izdriluju...ako ne,onda idem dalje...

Poslednja izmena:
Ima i spontanih, opuštenih Novosađana. Čak i među forumašima. :)
Ne znam na šta misliš, da li se zajedno drže Novosađani koji studiraju negde sa strane, ili Novosađani na nekom od novosadskih fakulteta, ali nije ni bitno, objašnjenje je isto, svako je upućen na bliske osobe, zemljake, kad je negde u drugoj sredini, ili na poznanike koje zna od ranije, pre faksa, što je logično ako su ljudi u Novom Sadu, mislim verovatno se poznaju iz grada, iz škola, komšiluka... Nisu Novosađani ništa posebno kad je reč o tom zemljačkom povezivanju, šta tek reći za Crnogorce, oni su poznati po "samoizolovanju" (ne mislim bukvalno).
Znam da ima, i ja ih poznajem nekoliko :) I pozdravljam ih ovim putem :)
Najbolja drugarica mi je Novosadjanka.
Naravno da nemam nista protiv njih, ali neka razlika u mentalitetu postoji.
I nije za ovo mesto ova prica, bicu pogresno shvacena, a nesto normalno sam htela da kazem.

kakve baljezgarije?i covek treba nekada da se dresira...posebno ako dodje iz neke druge sredine/kulture...neke stvari su na selu prihvatljive,a u gradu nisu...kao kada bi covek otisao negde u nepoznatu kulturu...prvo bi moraoli da te driliju jedno vreme jer se njihovi obicaji i kultura razlikuju od tvojih...to se radi da bi se lakse integrisao i da ne bi nekim svojim gestom uvredio nekog ili bio los gradjanin zajednice...

Životinje, konkretno psi koje spominješ, i ljudi, konkretno žene koje žive u Novom Sadu koje spominješ, se ne mogu upoređivati u kontekstu u kom govoriš. Socijalizacija, tačnije prilagođavanje drugoj sredini, i dresura nisu isti pojmovi, ako misliš da jesu nešto s tobom nije u redu ili si jednostavno zloban, i kao takav meni nezanimljiv sagovornik.

Životinje, konkretno psi koje spominješ, i ljudi, konkretno žene koje žive u Novom Sadu koje spominješ, se ne mogu upoređivati u kontekstu u kom govoriš. Socijalizacija, tačnije prilagođavanje drugoj sredini, i dresura nisu isti pojmovi, ako misliš da jesu nešto s tobom nije u redu ili si jednostavno zloban, i kao takav meni nezanimljiv sagovornik.

da,zloban sam...niko nije pomenuo zene,vec ljude generalno,al je lepo sto mozes da budes heroj i da se boris za prava zena...lazni moralista koji se zakacio za jednu rec koja ne znaci to sto mislis...mada,znas ti to,al ovako ces biti borac za prava zena...

Znam da ima, i ja ih poznajem nekoliko :) I pozdravljam ih ovim putem :)
Najbolja drugarica mi je Novosadjanka.
Naravno da nemam nista protiv njih, ali neka razlika u mentalitetu postoji.
I nije za ovo mesto ova prica, bicu pogresno shvacena, a nesto normalno sam htela da kazem.

Razlike u mentalitetu nisu presudne da bi na osnovu njih delili ljude, ili ne daj bože išli u krajnosti omalovažavajući ih ili vređajući, jasno je da ti i ja ne razmišljamo na taj način, ali ima i onih koji pogrešno rezonuju upravo na taj način.
Bolje da ti i ja prekinemo priču na ovoj temi. :zag: :)

da,zloban sam...niko nije pomenuo zene,vec ljude generalno,al je lepo sto mozes da budes heroj i da se boris za prava zena...lazni moralista koji se zakacio za jednu rec koja ne znaci to sto mislis...mada,znas ti to,al ovako ces biti borac za prava zena...

E... Prošetaj lagano. Sad će se otvoriti pekare po gradu, možda neke već rade, prezalogaji nešto, opusti se, kuliraj, uživaj malo u životu, misli o nečem pozitivnom, mani se zlobe, pogotovo ako nemaš pokriće za nju.

ustvari novosadjani su podosta zatvoreni i imaju te klanske segmente..sta vise sto vise jesu novosadjani ili se smatraju gori su...a jeste malo cudno s obzirom da su ovde svi dosljaci jos od carnojevica :) i da je jedno dvesta puta vise mesana sredina kojecime nego recimo centralna Srbija
e sad jeste cinjenica da je u vojvodini uspostavljen neki specifican nacin zivota, pokupljen ko zna sve od koga, koji je fakat podosta narusen u ovim poslednjim seobama jelte..i to verovatno ne bi bio toliki problem da ih ne odlikuje neizmerna bahatost
ali i dalje na ovom parcetu zemlje je urnebesno smesno deliti se, separatisti bi trebali malo vise istorije da znaju i odakle poticu...a taj vetar duva sa severa jelte pa bi covek trebao da zna ko je
a sve te razne stvari dovode do toga da lik koji je juce siso sa svog brda, da mu ne imenujem poreklo, dodje meni i kaze vrati se odakle si dosla :eek: :zcepanje: a ja rodjena ovde, polovina mog porekla je iz vojvodine te mogu da se priklonim kojoj mi se strani dune :mrgreen:
daklem ne podrzavam potpuno ni jedne ni druge ni trece ni cetvrte :lol:
niti mi je super sto novosadjanke uce cerke od malih nogu da budu prostitutke, na jedan perfidan i kvazi prefinjen nacin...niti su mi super ovi sto preuzimaju vlast u sustini jer ekonomiju su preuzeli...niti su mi super ovi sto bi da se igraju kosovskog scenarija
sve bi ja to u tri lepe

a sto se muskaraca tice pa generalno su otisli u ****** ne znam koliko to bas samo ima veze sa novim sadom..a sta znam mozda ima veze i sa zenama

Jel' vam se deshavalo nekad da kad promenite okruzenje u kom zivite tipa otputujete negde na letovanje, posetite tetku "preko bare", provalite da je suprotan pol zainteresovaniji za vas, nego u mestu gde zivite?
O ovome sam razmisljao prosle godine dok sam bio na razmeni ucenika u jednoj Skandinavskoj zemlji...
I zakljucio sam da sam se opasno is3povao...
Medjutim, pre par dana bio sam u Novom Sadu... i fazon... sedim u pizzeriji... posmatram devojku 4-5 stolova do mog... posmatra ona mene... odmeravanje pogledom... odjednom pridje, pita imash li vatre... ja pogledam na njen sto... tamo 2 upaljaca... :lol:
Onda, stalno neki flertovi, pogledi na ulici, opustene spike...
I provalim ja da su za mene, prosecnog muzjaka, devojke tamo zainteresovanije nego ovde gde zivim...
Pa me zanima, jel' vam se desavalo to nekad?
Jel' to samo do nas tj. naseg seksipila koji dobija/gubi kako pruzis nogu van svog dvorista, ili do devojaka koje su tamo skroz opustene i neisfolirane za konverzaciju?

ovaj deo ti je malo.."skasljiv" novosadjanke to ne rade.mislim na prilazenje u kaficima i pizerijama pogotovo..znaci znam.tamo je na foru preko druga ili drugarice upoznavanja,tako da ta nije novosadjanka,mozda neka bosanka..ili tome slicno..
a sto se tice prvog dela posta,slazem se ima necega tu..:ok:

Jel' vam se deshavalo nekad da kad promenite okruzenje u kom zivite tipa otputujete negde na letovanje, posetite tetku "preko bare", provalite da je suprotan pol zainteresovaniji za vas, nego u mestu gde zivite?
O ovome sam razmisljao prosle godine dok sam bio na razmeni ucenika u jednoj Skandinavskoj zemlji...
Medjutim, pre par dana bio sam u Novom Sadu... i fazon... sedim u pizzeriji... posmatram devojku 4-5 stolova do mog... posmatra ona mene... odmeravanje pogledom... odjednom pridje, pita imash li vatre... ja pogledam na njen sto... tamo 2 upaljaca... :lol:
I provalim ja da su za mene, prosecnog muzjaka, devojke tamo zainteresovanije nego ovde gde zivim...
Jel' to samo do nas tj. naseg seksipila koji dobija/gubi kako pruzis nogu van svog dvorista, ili do devojaka koje su tamo skroz opustene i neisfolirane za konverzaciju?

Brate, u subotu veče seo sam u meče i znao sam da će neka da se opeče.... tražila je vatre.... Znam za takva mesta , u u nutrašnjosti, gde si faca ako si iz BG. A cene smejurija, kada sam vodio kuma u SU on se u piceriji valjao od smeha kada je video cene...

Apsolutno da...primetila sam cak i koje nacije odmeravaju vise a koje manje...neko moje iskustvo je bilo da Austrijanci i Nemci vole moj tip, Italijani takodje, Spanci manje, Francuzi "onako" ako je visi onda da ali oni su mahom mnogo nizi od mene...Germanima se najvise dopadam cini mi se a i sama sam najslicnija tom tipu...Srbi u kompletu imaju ukus koji meni ne prija, nisam sklona njihovoj estetici uopste iako sam naravno odrasla ovde vise mi odgovara 'zapadnjacka" negovanost i "pritegnutost"...znate ono Nemac je uvek obrijan, ocesljan, kais, sat, lepa garderoba...e to se meni svidja:aha:

Gde si bio? Ja zivim i radim u Finskoj.

To je zato sto te u tvojoj sredini svi znaju, tj. znaju: ko si i kakav si po karakteru i ponasanju a u Novom Sadu kao relativno vecoj sredini te niko nezna pa zato imas utisak da si tamo intrigantniji i pripadnicama zgodnijeg i ruznijeg pola. Takav slucaj je i samnom, u mojoj sredini devojke vec znaju da sam dosta: rezervisan, tih i miran pa im nisam intersantan kao takav, a kada odem u Beograd odmah primecujem vise zenskih pogleda ka mom licu a i sam sam slobodniji u ponasanju jer me tamo ipak vecina ljudi ne poznaje licno itd.

Back