Novosti na sat nebu

Sportska jesen na TVB92

117326.jpg


Gledaoci B92 ove jeseni moći će uživati i pratiti mnoštvo sportskih događaja. Ova TV kuća već je emitovala pet teniskih turnira Masters serije, a biće emitovani i Masters turniri iz Shangaja i Pariza kao i sredinom novembra završni turnir sezone u Londonu. Kao što smo ranije i pisali, utakmice španske Primera lige biće emitovane u programu B92. Pored Primere ljubitelji fudbala mogu uživati i u utakmicama Evropa lige koje će se na ovom kanalu emitovati već treću sezonu zaredom. Sportsku jesen na B92 upotpunit će košarkaška NLB liga. B92 otkupila je prava na prijenose utakmica druge najkvalitetnije košarkaške lige u Evropi, za koju se očekuje da ove sezone bude jača nego ikad.Liga je jača za izraelski Maccabi ali i za veliki broj NBA zvijezda koji su se zbog lockouta odlučili za igranje u evropskim timovima.

izvor: teve.ba
 
30 miliona eura kazne za Canal Plus

4330.jpg


Francuski regulator L’Autorité de la concurrence kaznio je francuskog pay-tv operatera Canal Plus sa 30 miliona eura zbog nepoštivanja brojnih zahtjeva koji se odnose na preuzimanje TPS-a tokom 2006. godine.L’Autorité je odlučio da Canal Plus nije ispoštovao deset obaveza kada je njegova matična kompanija Vivendi preuzela TPS, uključujući obavezu pokretanja sedam kanala putem Interneta kao dio svoje TV ponude. Regulator je izjavio da je Canal Plus odgodio pokretanje ovih kanala, uključujući i premium kanale TPS Star i Sport Plus. Canal Plus je, također, postavio previsoke cijene za TPS Star kanal.

Pored kažnjavanja, L’Autorité je retrospektivno povukao svoje odobrenje za spajanje te naložio Canal Plusu da u roku od mjesec dana obavijesti regulatora da je izvršio potrebne izmjene.

Francuski TV operater se odmah oglasio izjavom nazvavši ovakvu odluku vrlo neobičnom i nesrazmjernom. Također, Canal Plus je najavio žalbu na ovu odluku tvrdeći da je nemoguće osporiti spajanje pet godina nakon obavljenog spajanja.

teve.ba
 
Grčka televizija Antenna kupuje TV IN iz Crne Gore

ant1.png


Slovenačka kompanija DZS u čijem vlasništvu se nalazi crnogorska televizija IN, odlučila je ovih dana prodati tu televiziju i povući se sa crnogorskog tržišta.
Najizgledniji kupac za sad je grčka komercijalna stanica Antenna koja je već otkupila srbijansku televiziju FOX TV ( sada PST). Direktor DZS, Bojan Petan potvrdio je da su pregovori u toku.
Poduzeće IN CO, vlasnika TV IN-a, DZS će vjerovatno prodati za 3,5-4 miliona eura.

in.jpg

DZS se povlači iz Crne Gore zbog gospodarske krize, a tamo je došao prije pet godina s namjerom širenja turističkih kapaciteta.
N Televizija je za 9 godina postala jedan od najuticajnijih medija u Crnoj Gori. Tim novinara redakcije informativnog programa svakodnevno plasira novosti o najvažnijim događajima u zemlji, regionu i svijetu.
Emitira putem zemaljske mreže i kablovskih sistema te putem interneta.

(Resiveri.Net)
 
9 novih HD kanala u Cyfra

4341.jpg


Poljska DTH platforma planira značajno poboljšati svoju ponudu u sljedeća tri mjeseca. Osim dodavanja novih HD kanala, platforma će pokrenuti novi 3D kanal, uvesti besplatne web TV usluge i unaprijediti VOD ponudu.

Promjene na ovoj poljskoj platformi će početi 28. oktobra s pojavom Canal+ Gol HD i Canal+ Weekend HD. Od 11. novembra svi Canal+ Cyfrowy kanali će promijeniti svoje nazive i postati HD kanali odnosno Ale kino+ HD, Planete+ HD, Kuchnia+ HD, Domo+ HD, TeleTOON+ HD, Hyper+ HD i MiniMini HD.

Cyfra+ također planira razviti Canal+ 3D uslugu emitujući najmanje dva filma u 3D tehnici svakog mjeseca kao i sportske događaje.

Cyfra+ je druga po veličini DTH platforma u Poljskoj te ima oko 1,5 miliona pretplatnika.

teve.ba
 
Digi Sport i u drugim platformama
4371.jpg

Sportski kanal Digi Sport neće morati biti dio ponude samo Digi TV mreža u Slovačkoj i Češkoj.Digi Sport kanal će biti ponuđen i ostalim operaterima, potvrdili su u Digi TV. Slovačka verzija Digi Sport kanala pokrenuta je u avgustu prošle godine i bio je ekskluzivni dio Digi TV mreže koja sada planira ponuditi ovaj kanal i ostalim operaterima. Zasad nije poznato o kojim se operaterima radi budući da Digi TV još nije potpisao nijedan ugovor.

Sjedište ovog slovačkog kanala je u Bratislavi, a glavne atrakcije Digi Sport kanala su engleska Premier league i italijanska Serie A.

teve.ba
 
Fox Channels pokreće sportski kanal
4373.jpg

Fox International Channels pokrenuo je sportski odjel te angažovao Petera Huttona koji će raditi na pokretanju sportskog kanala. Kanal pod nazivom FIC Sports je nastao zajedničkim ulaganjem odjela globalnih Fox kanala i Fox Sports Media Group. Sportski kanal će ponuditi široku lepezu međunarodnih sportskih događaja.

Peter Hutton je zadužen za pokretanje kanala kao viši potpredsjednik. Prethodno je bio partner u Broadreach Media u kojoj je obavljao funkciju savjetnika za sport, a bio je dio tima Ten Sport iz Dubaija.
U Foxu su veoma zadovoljni pridruživanjem Huttona koji ima veliko iskustvo sa međunarodnim sportskim televizijskim pravima i televizijskom produkcijom zbog čega je Hutton i odabran da pokrene sportski kanal.

teve.ba
 
Satelit Atlantic Bird 7 uspješno lansiran
satelit3.jpg

Telekomunikacioni satelit tvrtke Astrium, Atlantic Bird 7 uspješno je lansiran sinoć 24.09.2011. godine. Satelit je lansiran s platforme Odiseja u međunarodnim vodama Tihog okeana nosačem rakete Zenit 3SL.
Atlantic Bird 7 će raditi na poziciji 7°W gdje će zamijeniti postojeći satelit Atlantic Bird 4A koji će se preseliti na poziciju 13 ° E. Novi satelit će proširiti svoje usluge na Bliski Istok i Sjevernu Afriku. Opremljen je sa 56 Ku band transpondera.

Autor: Resiveri.Net
 
Novi satelit za Eutelsat 16°E

4564.jpg

Francuski satelitski operater Eutelsat najavio je lanisranje svog novog satelita Eutelsat W3C za 7. oktobar ove godine uz pomoC kineskog nosaca raketa Long March iz svemirske luke Xichang.

Novi telekomunikacijski satelit Ce biti pozicioniran na 16 stepeni istocno na kojoj Ce zamijeniti stare satelite Eutelsat Sesat, Eutelsat W2M i Eurobird 16 sa kojih se distribuira veliki broj kanala sa podrucja zemalja bivse Jugoslavije, kako kodiranih tako i FTA kanala.

W3C satelit je kljucni za francusku kompaniju, jer su postojeCi sateliti pri kraju svog vijeka trajanja te zadaju veliku glavobolju korisnicima satelitskih usluga u BiH ali i zemljama okruzenja.

Novi satelit je opremljen sa 53 Ku-band i 3 Ka-band transpondera koji Ce obezbjediti kvalitetnije usluge u zemljama srednje i istocne Evrope.

( teve.ba )
 
Polaris aktivirao novi transporder

4547.jpg


Satelitska pay-tv platforma Bulsatcom i srbijanska platforma Polaris pokrenuli su novi DVB-S2 transponder na satelitu Hellas Sat 2 na 39 stepeni istocno.

Na novom DVB-S2 transponderu Polaris je uvrstio nekoliko kanala iz svoje ponude kao sto su RTS 1, RTS 2, TV Zajecar, Prva TV, RTV Novi Pazar, TV B92, Happy TV, AXN Adria, Discovery Serbia, B92 Info te Arena Sport 1, 2, 3 i 4. Takodjer, na ovom transponderu se emituju kanali Bulsatcom platforme odnosno RING BG, Fine Living Network, MTV, HBO, HBO Comedy i Cinemax.

Tehnicki parametri:

Satelit: Hellas Sat 2, 39° istocno
Frekvencija: 12.606 GHz
Polarizacija: Horizontalna
Symbol Rate: 30000
FEC: 2/3
Sistem: Bulcrypt

(Parabola)
 
Saudi Sports 2 nekodirano na 13E
hotbird_logo.jpg

Dana 29. septembra 2011. godine na satelitu Hot Bird 8 (13°E) započeo je nekodirani prijenos saudijskog sportskog kanala Saudi Sports 2.
Emitiranje se provodi sa transpondera br. 77 na frekvenciji 12,245 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4 (DVB-S/QPSK). Također, značajno je napomenuti, da je 9. septembra 2011. godine pokrenut i sestrinski kanal Saudi Sports 1, također nekodirano na frekvenciji 12,015 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4 (DVB-S/QPSK).
d2583.jpg

Programska ponuda Saudi Sports kanla sastoji se od nekoliko sportskih disciplina, između ostalih, nogomet, košarka, odbojka, konjske utrke, boks i dizanje tegova.
Tehnički parametri:
Hot Bird 8 (13°E)
tp. 77 (12,245 GHz, pol. H, SR: 27500, FEC: 3/4; DVB-S/QPSK)
ID: Saudi Sport 2
V PID: 123
A PID: 133
PID PCR: 123
SID: 103
PID PMT: 113
Provider: GlobeCast
Kodiranje: nema

Izvor: satKurier.pl
 
Discovery HD Showcase na 0.8W
4556.jpg

Popularni kanal Discovery HD Showcase počeo je sa emitiranjem putem satelita Thor na poziciji 0.8 stepeni zapadno. Ovaj kanal je dostupan na transponderu br.16 čiji parametri su 12.015 GHz, Horizontalna polarizacija, Symbol rate 30000, FEC 3/4, DVB-S2 standard, 8PSK modulacija. Također kanal emituje i audio zapis na češkom jeziku u Dolby Digital AC3 formatu. Kanal Discovery HD Showcase je dostupan u sklopu skandinavske platforme Canal Digital, a do sada kanal je emitirao samo na engleskom i mađarskom jeziku u AC3 formatu.Kanal je sada već dostupan i u sklopu UPC Direct FreeSat ponude i rumunske platforme Focus Sat.Kanal je kodiran u sistemima Conax, Cryptoworks i Nagravision.

teve.ba
 
FIC pokrenuo lokalizovane kanale u Hrvatskoj
4580.jpg


Fox International Channels Balkans pokrenuo je hrvatske verzije svojih kanala Fox Life, Fox Crime i National Geographic Cahnnel 1. oktobra ove godine. Nove verzije kanala trenutno se programski ne razlikuju od srbijanske verzije kanala ali postoje minimalna odstupanja kada je u pitanju raspored emitovanja.

Hrvatske verzije FIC kanala neće emitovati reklamne blokove iz Srbije i drugih zemalja bivše Jugoslavije. Programi ovih kanala i dalje će se prekidati svakih desetak minuta kada će se emitovati reklame ali ne hrvatske kojih za sada nema. Također, pokrenuta je i lokalizovana web stranica odnosno foxchannels.hr

Hrvatske verzije FIC kanala se distribuišu putem satelita Intelsat 12 na 45 stepeni istočno na frekvenciji 11.632 GHz, vertikalne polarizacije, symbol rate 30000, FEC 3/4. Tekstualni natpisi i najave programa i dalje se emituju na engleskom jeziku što bi moglo potrajati do naredne godine nakon čega bi najave programa i ostali tekstualni natpisi trebali biti lokalizovani na hrvatski jezik.

teve.ba
 
Atlantic Bird 7 na privremenoj poziciji 13,2 W

satelit-ekspres-am4_f.jpg


Novi telekomunikacioni satelit francuskog satelitskog operatera Eutelsat - Atlantic Bird 7 postavljen je na privremenu orbitalnu poziciju 13,2 stepena zapadno.
Na toj poziciji satelit prolazi kroz različite tehničke testove prije smiještanja na poziciju 7,2°W s koje će pružati komercijalne usluge.
Atlantic Bird 7 je namijenjen da zamijeni satelit Atlantic Bird 4 na poziciji 7,2 ° W, gdje će pružati usluge za Sjevernu Afriku i Bliski Istok.
Satelit Atlantic Bird 7 iznesen je raketom nosačem Zenit 3SL 24.septembra 2011. godine. Posjeduje 50 Ku-band transpondera sa pojasnim širinama 33, 36, 50, 54, 66 i 72 MHz.

Izvor: parabola.cz
 
Dva nova kanala u platformi NTV Plus od 19.oktobra

ntv_plus.png


Ruska satelitska platforma NTV Plus, koja emitira putem satelita Eutelsat W4/W7 ( 36° E), uvrstit će 19.10. 2011. godine u svoju ponudu dva nova kanala. Riječ je o kanalima RTD i Nickelodeon HD.

RTD je kanal dokumentarnih filmova o Rusiji, njenoj historiji i sadašnjici. Nudi program koji je dobio priznanja na brojnim međunarodnim festivalima: Faces of Russia - tradicije i običaji raznih naroda Rusije, Meeting with nature - domaća priroda, Technology update - o naučnim i tehnološkim dostignućima ruskih naučnika, A little bit of Russian - časovi ruskog jezika.
nickelodeon_uk_hd.png

Nickelodeon HD dječiji kanal u HD rezoluciji koji emitira crtane filmove i serije: Avatar, Sunđer Bob, Pingvini Madagaskara, Drake i Josh.

(Resiveri.Net / NTV Plus)
 
Safran TV napusta satelit HotBird 13E

4764.jpg


Ruska televizijska stanica Safran TV 31. oktobra 2011. godine napustit će satelit HotBird 6 na poziciji 13E, sa kojeg je do sada emitirala, i nalazit će se samo u ponudi platformi Raduga TV i Tricolor TV.Svakako da ovo nije dobra vijest za gledatelje ovog kanala iz Evrope koji su zainteresirani za program ovog ruskog emitera.Safran TV sa emitiranjem je poceo 2007. godine gdje je putem satelita HotBird 13E emitovao nekodirano (FTA). Prema posljednjim informacijama, ova televizija će nastaviti sa kodiranim emitiranjem putem satelita ABS 1 na poziciji 75 stepeni istočno.

teve.ba
 
8 HD kanala u Digi Slovakia

4785.jpg


Slovački kablovski operater Digi Slovakia uvrstit će u svoju ponudu osam kanala u Visokoj Definiciji među kojima je i Digi Sport. U ponudi će se još naći Markíza HD, JOJ HD, JOJ Plus HD, M1 HD, M2 HD, Duna HD i Super One HD. Korisnici ovog kablovskog operatera moći će pratiti ove kanale putem HD resivera koji kompanija izdaje za 4,30 eura mjesečno, a moguće ga je otkupiti po jednokratnoj naknadi od 122 eura.

Cijena paketa sa HD kanalima iznosi 8 eura, a ponuda je dostupna u nekoliko slovačkih gradova. U sklopu Digi Slovakia posluje i DTH platforma Digi TV koja u ponudi još nema HD kanala.

teve.ba
 
SF info na francuskom i talijanskom jeziku
4806.jpg

Švicarska TV stanica SF info, koja se trenutno emituje na njemačkom jeziku, uskoro će se početi emitovati i na francuskom i italijanskom jeziku, odnosno na ostala dva službena jezika u Švicarskoj.

Savezno vijeće SRG SSR dalo je saglasnost i dozvolu ovom švicarskom kanalu shodno koncesiji. Također, ovo vijeće je ranije dopustilo SF info kanalu emitovanje emisija koji su prethodno emitovani na SF1 i SF2. Ovo ograničenje ističe 1. novembra ove godine nakon čega će SF info moći emitovati emisije sa Radio Télévision Suisse - RTS i Radiotelevisione Svizzera - RSI. Emisije ovih kanala biće titlovane na njemački jezik.Prestanak ovog ograničenja odgovara odredbi Zakona o Radio i Televiziji Švicarske kojom SRG SSR zahtjeva promovisanje kulturne i društvene razmjene programa na sva tri službena jezika, a Savezni parlament je nedavno zatražio jačanje ovih razmjena. SF info se emituje nekodirano na satelitu Hot Bird na 13 stepeni istočno.

Tehnički parametri:

Naziv kanala: SF info - SFi
Satelit: Hot Bird 8, 13° istočno
Frekvencija: 12.399 GHz
Polarizacija: Horizontalna
Symbol Rate: 27500
FEC: 3/4

teve.ba
 
Sky Sports News HD od 1.12.2011
4801.jpg

Njemačka pay-tv platforma Sky Deutschland pokrenut će svoj novi kanal Sky Sports News HD 1. decembra ove godine.Bavarsko vijeće za nove medije, Bayerische Landeszentrale für neue Medien - BLM, jučer je na sjednici odobrio zahtjev za početak emitovanja prvog 24-satnog informativnog sportskog kanala. Sky Deutschland je dobio dozvolu za emitovnaje u narednih osam godina.

BLM je odobrio zahtjev ove platforme, podnijet 13. oktobra ove godine te naveo da će kanal početi sa emitovanjem 1. decembra u Standardnoj i Visokoj Definiciji. Zeleno svjetlo za pokretanje kanala dali su i KEK i ZAK.

Sky Sports News HD će emitovati vijesti iz svijeta sporta, a dio sadržaja biti će i 30-minutni blokovi informacija.

teve.ba
 
Barclays PL HD seli na Thor 6
4803.jpg

Skandinavska satelitska pay-tv platforma Canal Digital obavlja optimizaciju transpondera na satelitima Thor 5 i Thor 6 na orbitalnoj poziciji 0,8 stepeni zapadno. Zbog toga će kanal Barclays PL HD biti premješten na novi transponder na satelitu Thor 6.

Barclays PL HD će se 29. novembra pojaviti na Thor 6 satelitu na frekvenciji 10.747 GHz, vertikalne polarizacije, symbol rate 27500, FEC 3/4. Kanal će se na trenutnoj frekvenciji 12.341 GHz, vertikalne polarizacije, symbol rate 28000, FEC 7/8 na satelitu Thor 5 emitovati do 14. decembra ove godine.
Također na novoj frekvenciji emitovaće se i nekoliko norveških NRK HD kanala kao što su NRK1 HD, NRK2 HD i NRK Super/NRK3 HD. Svi ovi kanali su dio ponude Canal Digital platforme i kodirani su u Conaxu.

teve.ba
 
Barca TV u problemima
4833.jpg

TV kanal Barça TV je u problemima. Naime, menadžeri ove TV stanice namjeravaju proizvodnju i upravljanje kanalom prepustiti kompaniji Mediapro, a pregovori o uslovima ugovora još su u toku.

Uposlenici Barça TV nedavno su izjavili da, ukoliko se ovo dogodi, katalonski fudbalski tim bi mogao izgubiti kontrolu nad kanalom, a što bi moglo dovesti i do gubitka radnih mjesta. Potencijalni ugovor između Barça TV i Mediapro trebao bi važiti do 2015. godine. Troškovi Barça TV svake godine se kreću između 6 i 7 miliona eura.

Ekonomska kriza mogla bi uticati i na sportske emitere, iako su sportski kanali u Španiji popularniji više nego ikad.

teve.ba
 
Box Nation FTA do kraja godine

4847.jpg

Box Nation je nekodirani britanski kanal namjenjen ljubiteljima boksa. Kanal je počeo sa emitovanjem programa u julu ove godine na satelitu Eurobird 1 na 28,5 stepeni istočno. Do sada je kanal emitovao arhivske snimke bokserskih borbi, a od 15. oktobra Box Nation je počeo sa emitovanjem direktnih bokserskih mečeva. Za sada se kanal emituje nekodirano.

Vlasnik ovog kanala je poznati bokserski promoter Frank Warren, koji je u ovaj projekat uložio 20 miliona funti. Od jula kanal se emituje nekodirano, a na kraju ove godine kanal će biti kodiran i dostupan pretplatnicima Sky UK platforme. Box Nation će pored profesionalnih bokserskih mečeva prenositi i amaterske borbe, a emitovat će i dokumentarne filmove o boksu.Tehnički parametri:

Naziv kanala: Box Nation
Satelit: EuroBird 1, 28,5° istočno
Frekvencija: 11.585 GHz
Polarizacija: Horizontalna
Symbol Rate: 27500
FEC: 2/3
Sistem: FTA

teve.ba
 
13E: Kraj za nekodirani K2 na Hot Birdu
k-2_logo.png

Italijanski dječiji kanal K2 prestao je sa nekodiranim emitiranjem putem satelita Hotbird 8 (13.0°E). Trenutno se na poziciji koju je zauzimao K2 mogu pratiti komercijalni reklamni programi.
Nije poznato da li su u pitanju privremeni tehnički problemi ili će kanal trajno napustiti emitiranje na ovoj poziciji.
K2 je pokrenut 2002. godine pod imenom Fox Kids Italy. Godine 2005. biva preimenovan u današnji K2. Od 2009. godine K2 postaje vlastiti kanal digitalne zemaljske mreže u Italiji.
k-2.jpg

Nudi popularne dječije crtane serije kao što su: Galactik Football, Mr. Bean, Pokémon, Ultimate Muscle, Normalman i dr.
Kanal se može pratiti nekodirano i putem satelita Atlantic Bird 1 (12.5°W) te u paketu Sky Italia na satelitu Hotbird 9 (13.0°E).
Tehnički parametri na kojima se mogao pratiti FTA kanal K2:
* Hotbird 8 (13°E), freq. 11,322 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA

Autor: Resiveri.Net
 
Studio B u platformi Digi TV
tv%20studio%20b.jpg


Satelitska platforma Digi TV, koja emitira putem satelita Intelsat 10-02 (0.8°W), uvrstila je u svoju ponudu srbijansku televizijsku stanicu Studio B.
Kanal je startao na poziciji koju je do sada zauzimala zabavno muzička televizija iz Srbije Televizija S.
Studio B je pokrenut 1. aprila 1970. godine kao radio stanica. Kao televizija Studio B je prvi puta pokrenuta 28. marta 1990. godine nakon čega je ubrzo privremeno prekinula s radom. Emitira program 24 sata dnevno. Nudi vijesti, kontakt i talk show programe, muziku, filmove, serije i dokumentarne programe.
Emitira puem zemaljske i kablovskih mreža u Srbiji, te putem satelita Eurobird 16A (16.0°E) u platformi Total TV i Hellas Sat 2 (39.0°E) u platformi Polaris Media.
studiob.jpg

Tehnički parametri:

Satelit: Intelsat 10-02 (0.8W)
ID: Televizija S (još nije ažurirano)
frekvencija: 12607 GHz
Polaritet: ver.
SR 27500
FEC 3/4
Kodiranje :Nagravision 3

Autor : Resiveri.Net
 
Red Light 4 na 28.5E
4855.jpg

Četiri Red Light Central TV erotska kanala emituju se nekodirano na satelitu Eurobird 1 na 28,5 stepeni istočno. Od 16. oktobra u ponudi je i Red Light 4 kanal, dok su ostala tri - Red Light 1, 2 i 3 dostupna već nekoliko mjeseci. Sva četiri kanala su dio ponude BSkyB platforme.

Red Light Central TV je britanska erotska TV stanica koja svoje kanale emituje putem satelita i streaminga na svoj oficijalnoj web stranici. Tehnički parametri:

Naziv kanala: Red Light 1, 2, 3 i 4
Satelit: EuroBird 1, 28,5° istočno
Frekvencija: 11.390 GHz
Polarizacija: Vertikalna
Symbol Rate: 27500
FEC: 2/3
Sistem: FTA

teve.ba
 
Promjene na Eutelsatu 16E

5338s.jpg


Eutelsat frequency changes at 16.0 E from 23:00 08./09.11. 2011

Eutelsat W3C will replace the current 3 satellites at 16.0 E.

Reorganisation multiplexes when moving to W3C over a 24 hour period

CanalSat Réunion Madagascar

Old frequency...New W3C carrier frequency
10727H 30000 to 11471H 30000
10815H 27500 to 10887H 27500
10853H 30000 to 11512 H 30000
11231H 30000 to 11512H 30000
11365H 27500 to 10845H 27500

Digitalb

Old.....................New
10719V 27500 to 10845H 27500
10758V 27500 to 10928H 27500
10942V 15000 Content of this transponder
---------to be moved to muxes below & above
10976H 22500 to 11055V 27500
11055V 27900 to 10762H 27500
11640H 27900 to 10804H 27500

France Télévision Madagascar

Old.....................New
11679H 22200 to 11554H 30000

Orange Réunion Madagascar

Old.....................New
10775H 30000 to 11678H 30000

Parabole Réunion Madagascar

Old.....................New
11492H 30000 to 10928H 30000
11596H 30000 to 11596H 30000 = No change

Total TV

Old.....................New
10976V 30000 to 11471H 30000
10834V 27500 to 11324V 30000
10873V 27500 to 11387H 30000
10892H 27500 to 11221H 30000
10972V 27500 to 10972V 27500 = No change
11011V 27500 to 11011V 27500 = No change

Sony

Old.....................New
12525H 30000 to 11366V 30000

STN

Old.....................New
12525H 30000 to 11366V 30000

Max TV (T-HT)

Old.....................New
11510H 30000 to 11512H 30000
11557H 30000 to 11595H 30000
11676V 30000 to 11678H 30000

TV Romania

Old.....................New
11475V 30000 to 11471V 30000
11557V 30000 to 11512V 30000

Romania Demo

Old.....................New
10930H 27500 to 11595V 27500
 

Back
Top