Novosti na sat nebu

digi tv

Aktivan član
Poruka
1.390
Objavljen ugovor Big Brothera

2355.jpg

U javnosti se pojavio ugovor između RTL Televizije i sudionika Big Bhttp://teve.ba/img/articles/2355.jpg?Objavljen_ugovor_Big_Brotherarother projekta u kojem se može vidjeti da su Big Brother učesnici dopustili producentima da praktično postanu vlasnici njihovih života."Ovime jamčim da ja i članovi moje obitelji nećemo smatrati RTL odgovornim za eventualne psihičke i fizičke smetnje, bol, patnju i sve druge negativne efekte koji bi mogli nastati kao posljedica mog sudjelovanja u Projektu i popratnih aktivnosti vezanih uz Projekt. U tom smislu izričito jamčim da neću postavljati zahtjeve za naknadu štete, pokretati sudske sporove, istupati u javnosti ili poduzimati bilo kakve radnje koje bi RTL-u mogle uzrokovati štetu, kako materijalnu, tako i nematerijalnu..."- stoji između ostalog u ugovoru kojeg su morali potpisati svi sudionici Big Brother reality showa.Shodno samo ovom dijelu ugovora, vrlo jednostavno se da zaključiti u kojoj mjeri učestvovanje u Big Brotheru može biti opasno po život ali i zdravlje učesnika.Također, učesnici se obavezuju da najmanje pet godina nakon završetak emisije, a u nekim zemljama čak i deset godina, neće nikome pričati šta im se sve događalo u Big Brother kući i kakve su posljedice po njihovo zdravlje nastale nakon izlaska iz kuće. Potpisivanjem ugovora sa sudionicima Big Brothera, producenti su osigurali višegodišnji zavjet šutnje o brojnim traumama i teškim psihičkim posljedicama učesnika projekta Big Brother.Pored učesnika ovog showa, štetne posljedice i traume imaju čak i djeca koja gledaju ovu emisiju ali i oni nešto stariji. Vijeće za elektroničke medije Hrvatske je u nekoliko navrata ukazivalo da je sadržaj Big Brothera neprihvatljiv te o tome obavjestili Upravu RTL-a. Također je donešena odluka da se show emituje iza 23 sata i da mora imati oznaku 18, ali RTL na to nije reagovao te je nastavio emitovati emisiju od 21 sat. Nakon druge opomene RTL je čak prijetio poduzimanjem svih zakonskih i drugih oblika pritisaka na Programsko vijeće te najavio mogući odlazak RTL Televizije iz Hrvatske.Ipak, prije nekoliko dana RTL je udovoljio minimalnim zahtjevima Vijeća te je prestao emitovati reprizu emisije u prijepodnevnim satima te su izbacili sve sadržaje u kojima ima psovki i pogrdnih riječi.

izvor: teve.ba
 

digi tv

Aktivan član
Poruka
1.390
D-Smart pokrenuo 8 novih kanala

2352.jpg

Turska satelitska platforma D-Smart, obogatila je svoju ponudu sa osam novih kanala. U pitanju je sedam kanala u Standardnoj i jedan kanal u Visokoj Definiciji.Ova turska platforma pokrenula je četiri filmska kanala od kojih se jedan emituje u Visokoj Definiciji. Smart SineGold HD kanal emitovat će najnovije filmove turske i američke produkcije u HD formatu.Smart SineTürk, Smart SineGold te SmartSinefest su ostala tri nova filmska kanala koje je turska platforma uvrstila u svoju ponudu i emituju se u Standardnoj Definiciji.Pored ova četiri kanala, D-Smart platforma je najavila pokretanje još četiri dokumentarna i sportska kanala koji će se početi emitovati od 24. juna ove godine. Pretplatnicima će biti ponuđena dva dokumentarna kanala - Animax i Chasse & Peche, te dva sportska kanala - AB Motors i Eurosport 2.

izvor. teve.ba
 

digi tv

Aktivan član
Poruka
1.390
TV Živa ponovo na satelitu

images-stories-remote-http--teve.ba-img-articles-2387-300x200.jpgTV_Ziva_ponovo_na_satelitu

Od petka, 24. juna ove godine, slovačka TV stanica TV Živa ponovo će početi emitovati svoj program putem satelita. Zbog preseljenja u nove prostorije, kanal je prestao sa emitovanjem 1. januara ove godine, a ostao je dostupan putem Interneta. Također, ovaj FTA kanal nalazi se i u ponudi Digi TV i UPC Direct satelitskih platformi.TV Živa je osnovana 2005. godine pod nazivom Nautik TV koji je emitovao dokumentarne filmove o vodi. Nakon tri godine kanal je preimenovan u Televizo, a nešto kasnije u TV Živa. Kanal emituje razne dokumentarne emisije, interaktivne sadržaje te programe o kvaliteti i stilu života.Tehnički parametri:Naziv kanala: TV Živa,Satelit: Thor 6, 0,8° W,Frekvencija: 11.919/V,Symbol Rate: 28000,FEC: 7/8,Sistem: FTA

izvor: Teve / Portal Dreambox-Zone
 

digi tv

Aktivan član
Poruka
1.390
DanceTrippin startao na 9E

images-stories-remote-http--teve.ba-img-articles-2392-300x200.jpgDanceTrippin_startao_na_9E

DanceTrippin je pokrenuo dance TV kanal koji će emitirati 24/7 na satelitu EuroBird 9A koji se nalazi na 9 stepeni istočno. Kanal je dostupan preko lokalne distribucije, tačnije u sklopu ponude MultiChoice i naravno putem satelita EuroBird 9A, a mogućnost da gleda ovaj kanal ima 1.5 miliona domaćinstava.Na ovom televizijskom kanalu prikazivati će se stotine sati unikatnog in-house proizvedenog materijala, koji se uglavnom sastoji iz DJ setova snimanih u najpoznatijim svjetskim klubovima. Do sada DanceTrippin je bila jedna od najpopularnijih web stranica kada je u pitanju elektronska muzika, koja je zabilježila tokom prošle godine 5.8 miliona unikatnih posjetilaca.Web stranica DanceTrippin.tv ima više od 100.000 registrovanih korisnika i 2 miliona pregleda mjesečno, a kako navode iz Press ureda, za stvaranje TV kanala bilo je potrebno više od 10 godina.Osnivač TV kanala Will Johnston je izjavio kako je to bio dug put do pokretanja prvog televizijskog kanal, ali kako su uvijek on i njegovi saradnici vjerovali da je namjenski dance kanal potreban svakako velikom auditorijumu. Kanal DanceTrippin TV ove godine će i službeno pokrivati događaje na Ibizi, kao što su sva važna otvaranja i zatvaranja, a u suradnji sa radio stanicom Global Radio sa Ibize, DanceTrippin će svake sedmice imati svoj radio šou za slušaoce širom svijeta.DanceTrippin će također pokrivati događaje Kazantip (Ukraina) i Love Family Park (Njemačka). Korisnici iPhone i iOS uređaja mogu kupiti DanceTrippin aplikaciju koja će im omogućiti uključenje uživo na bilo koji događaj čak i ako nemaju TV signala.

Izvor: Teve / Portal Dreambox-Zone
 

digi tv

Aktivan član
Poruka
1.390
Investigation Discovery u Holandiji

2384.jpg

Početkom jula ove godine Discovery pokreće Investigation kanal u Holandiji koji će se emitovati putem Ziggo kablovskog operatera. Istovremeno, Discovery je najavio kraj Discovery Travel & Living kanala te pokretanje novog TLC kanala na holandskom tržištu, namijenjenog ženskoj populaciji koji će se emitovati na svim analognim i digtalnim platformama u Holandiji koje pokrivaju oko 7 miliona domaćinstava.Jochem de Joeg, direktor Discovery Networks UK je izjavio da su kriminalistička i forenzička istraživanja jedni od najpopularnijih sadržaja za odrasle gledaoce u Evropi. Investigation Discovery kanal predstavlja realan kriminalistički kanal visoke kvalitete programa koji će zadovoljiti veliku potražnju gledalaca za realnim kriminalističkim sadržajima. Discovery Channel na holandskom tržištu emituje sedam kanala među kojim je nekoliko u Visokoj Definiciji.

izvor: teve.ba
 

digi tv

Aktivan član
Poruka
1.390
Tri ponude za TV prava francuske lige

2397.jpg

Ligue de Football Professionnel - LFP je primio tri ponude u sklopu nedavnog poziva za prikupljanje ponuda za otkup TV prava Francuske Prve lige. Ponude su dosatvili Canal+, Orange i Al Jazeera. Čelnici LFP-a trenutno razmatraju kvalitet i finansijsku stranu ponuda za razdoblje od 2012. do 2016. godine. Novi član na francuskom tržištu je katarska Al Jazeera koja ima velike šanse za otkup francuskih TV prava. Također, njihovi sunarodnici, grupa katarskih investitora nedavno su odkupili većinski dio fudbalskog kluba Paris-Saint-Germain. Prije nekoliko dana, Al Jazeera je postala vlasnik međunarodnih TV prava za prijenose utakmica Prve francuske fudbalske lige pobjedivši u natjecanju Eurosport.

izvor: teve.ba
 

digi tv

Aktivan član
Poruka
1.390
5 godina Srpske verzije Eurosporta

http://1.***************/-S-HqDbHSrTw/TZD4NyDv9NI/AAAAAAAAANM/VJW4xPvufEw/s200/eurosport.jpeg
U četvrtak, u beogradskom restoranu „Iguana”, srpsko izdanje panevropskog sportskog kanala Evrosporta proslavilo je peti rođendan.Eurosport na srpskom jeziku prisutan je u Srbiji od juna (jula) 2006. To je bilo tačno pre 5 godina, a Eurosport se za ovo vreme značajno razvio i danas se u Srbiji prepoznaje kao vodeći sportski satelitski kanal Otkada je osnovana u Beogradu, srpska verzija Eurosporta je producirala preko 28,000 sati sportskog programa. Na početku, u 2006., srpska verzija kanala Eurosport bila je dostupna oko 6 sati na dan da bi vrlo brzo narasla na 8 sati. Eurosport 2 je na srpskom jeziku dostupan od septembra 2007; i od tada su svi sportski prenosi na oba kanala producirani sa srpskim komentarom. Paralelno sa uvećanjem proporcije srpkih komentara, broj komentatora i stručnih konsultanata srpske produkcije je takođe rastao. Počeli smo kao mali tim od 17 ljudi pre 5 godina, a u 2010. radilo je već 67 komentatora, konsultanata i eksperata producirajući 130 različitih sportskih disciplina na Eurosportovim kanalima.Pre 5 godina Eurosport Grupa bila je bazirana na jednom jakom kanalu Eurosportu, čiji je mlađi brat, Eurosport 2 tek započinjao svoju distribuciju. Od tada, Eurosport Grupa postala je vodeća evropska multimedijalna platforma, sa Eurosportom koji se emituje u 125 miliona domaćinstava širom Evrope na 20 različitih jezika. Eurosport 2 postao je najbrže rastući sportski kanal u većini evropskih zemalja i sada je dostupan u 50 miliona domaćinstava na 16 jezika u 47 država. Lansirane su i HD verzije Eurosporta i Eurosporta 2, pojačavši program sa ekskluzivnim pravima za žive prenose (kao što je Bundesliga na Eurosportu 2),Zahvaljujući našem dugotrajnom partnerstvu sa srpskim kablovskim, satelitskim i IPTV operaterima, i veoma dobro razvijenoj kablovskoj mreži, srpska verzija Eurosportovih kanala distribuira se u preko million domaćinstava u Srbiji, šta više srpska verzija producirana ovde u Beogradu takođe je dostupna u još million domaćinstava u državama regiona.

izvor: tv.sb.eurosport.com
 

digi tv

Aktivan član
Poruka
1.390
Zajednicka akcija protiv pirata sa Kipra

2420.jpg

Policijska akcija na Kipru zaustavila je jedan od najvećih slučajeva komercijalnog card sharinga u toj zemlji. Akciju razotkrivanja i hapšenja inicirali su BFBS (British Forces Broadcasting Service) i članice AEPOC-a BSkyB (SkyUK), Nova Greece i kompanija Irdeto Access. U akciji 14. juna uhapšena je jedna muška osoba starosne dobi od 49. godina, a koji je nudio pretplatu na card sharing putem koje su se mogli gledati kanali iz ponude BFBS, Sky UK i Nova Greece paketa. U policijskom saopštenju se navodi kako je uhapšeni priznao krivicu, a policija dalje nastavlja istragu za drugim osumnjičenim u ovom slučaju. U akciji su zapljenjeni serveri i ostala oprema radi forezičkog vještačenja. Uhapšeni će se suočiti sa optužbama za omogučavanje nelegalnog načina gledanja televizijskih kanala iz spomenutih paketa za 1400 klijenata dijelom sa Kipra i ostatka Europe. Vršenjem ovih nelegalnih radnji uhapšeni je u periodu od oktobra 2010. godine pa do maja 2011. godine inkasirao približno 100.000 eura. Pretplata na servere se kretala u prosjeku od 55 do 155 eura.

izvor: teve.ba
 

digi tv

Aktivan član
Poruka
1.390
BHT na satelitu Turksat 42E

bht.gif

Javnu ponudu koju je objavila Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT), radi emitovanja u Evropu preko komunikacijskih satelita, dobio je Türksat A.Ş.Prema tenderu koji je održan u Sarajevu i okončan 29. aprila 2011.godine, državna televizija Bosne i Hercegovine (BHRT) će svoje radio-televizijsko i emitovanje u Evropi obavljati preko Türksat satelita.Pored toga Türksat A.Ş. planira formiranje uplink centra u Bosni i Hercegovini, te da zajedno sa ovom zemljom obavlja televizijsko emitovanje iz drugih zemalja Balkana u vidu paketa, u Evropu i svijet.Turksat satelit se nalazi na poziciji 42 stepena istočno. Već od ranije na ovom satelitu se emitira televizijski program TVSA

izvor: teve.ba
 

digi tv

Aktivan član
Poruka
1.390
TV1 putem satelita u Americi

thumbnail.php

TV1 počet će emitovati svoj program putem Globecast operatera za područje SAD-a i Kanade 1. jula ove godine. Tokom mjeseca jula planirano je testno emitovanje signala te će svi korisnici potpuno besplatno moći pratiti program TV1.Nakon isteka roka od 30 dana, program TV1 će se moći pratiti isključivo putem kompanije Globecast i njenog paketa kanala sa pretplatom.

izvor: Portal Dreambox-Zone
 
Poslednja izmena:

digi tv

Aktivan član
Poruka
1.390
Ugovor za Bundes ligu

2497.jpg

Deutsche Fussball Liga - DFL objavila je nove ugovore o međunarodnim medijskim TV pravima za Bundesligu i Bundesligu 2. Ove sedmice DFL Sport Enterprises, marketinška agencija DFL-a, zaključila je ugovore za prijenose utakmica Bundeslige u Evropi i svijetu za naredne tri sezone.Panevropski sportski kanal Eurosport prenosiće utkamice Bundeslige u 22 zemlje Evrope, a stekao je dodatna ekskluzivna prava i za Holandiju. U zemljama Okeanije - Australija, Novi Zeland i Pacifički Otoci, prijenose Bundeslige vršit će Setanta Sports Australia. Agencija MP & Silva potpisala je ugovor za prijenose utakmica u Belgiji, Vijetnamu i Japanu.U narednim mjesecima DFL Sport Enterprises potpisat će pojedinačne ugovore u Indoneziji, Kambodži, Laosu, Makau, Mianmaru, Filipinima i Tajvanu.Rezultati poziva za otkup TV prava su udvostručili zaradu DFL-a. Sve više sporazuma potpisuje se direktno sa RTV stanicama širom Evrope i svijeta sa kojima DFL izgrađuje dugoročna partnerstva.

Izvor: world-sattv/ BTVN
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
Novi HD kanali u Kabel Deutschland

4270.jpg


Kabel Deutschalnd uvrstiće u svoju ponudu osam novih kanala u Visokoj Definiciji. Šest kanala - ProSieben HD, Sat.1 HD, kabel eins HD, sixx HD, Sport1 HD i Servus TV HD biće dostupni od 5. oktobra ove godine. Još dva kanala u ponudi bi se trebala pojaviti tokom decembra ove godine.

Do kraja godine KD će imati ukupno 26 HD kanala u ponudi. Također, KD nastavlja pregovore sa RTL-om čiji bi se HD kanali mogli uskoro pojaviti u ponudi.

Sa povećanjem broja kanala doći će i do neznatnog poskupljenja cijena osnovnog digitalnog paketa kanala za 1 euro i iznosit će 18,90 eura mjesečno.

teve.ba
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
Mezzo Live HD u Rumuniji

4262.jpg


Muzički kanal Mezzo Live HD služebno je pokrenut u Rumuniji i u početku će se distribuisati putem Romtelecom Dolce platforme. Kanal Mezzo u Rumuniji je već prisutan deset godina i trenutno je dostupan za oko 700.000 pretplatnika putem UPC, RCS&RDS, Dolce i Ines platformi. Sada je kanal dostupan i u Visokoj Definiciji.

Oba kanala su u vlasništvu Lagardère Group - 60% i France Télévisions - 40%. U međuvremenu, RCS%RDS planira pokrenuti novi muzički kanal pod nazivom H!T Music Channel u saradnji sa kompanijom Societatea Music Channel SRL. Iako ove dvije komapnije nisu uspjele osigurati licencu od strane Nacionalnog audiovizuelnog vijeća, regulator će razmotriti njihov zahtjev za izdavanje licence na budućim sastancima.

teve.ba
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
Ruska OST TV FTA testno na 36E

4272.jpg


Na platformi New Media Legend koja emituje sa satelita Eutelsat W7 na 36 stepeni istočno, počelo je ekperimentalno emitovanje novog ruskog FTA tematskog kanala pod nazivom OST TV - Oružje, Sport, Tehnika TV. Iza ovog projekta stoji kompanija ANTmedia koja emitira dva ruska kanala - iTV i PRO Dengi.

Službeni datum početka emitovanja programa još nije poznat, a kanal će emitovati emisije o vatrenom oružju, municiji, streljaštvu, boksu, proizvodnji tenkova, oklopnih vozila, oružja, aviona i slično. Kompanija ANTmedia planira imati 10 tematskih kanala na ruskom tržištu, a trenutno se radi na istraživanju tržišta.

Tehnički parametri:

Naziv kanala: OST TV
Satelit: Eutelsat W7, 36° istočno
Frekvencija: 12.015 GHz
Polarizacija: Horizontalna
Symbol Rate: 27500
FEC: 3/4
Sistem: FTA

teve.ba
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
Rumunska lokalna televizija TTV na satelitu

ttv.jpg


Rumunska lokalna televizija Televiziunea Târgovişte započela je emitiranje putem satelita Astra 4A (4,8°E).
Kanał TTV je pokrenut sa kapaciteta transpondera EG6 parametara 12,682 GHz, pol. V, SR: 1111, FEC: 2/3, DVB-S2. Transmisija se karakteriše vrlo niskom vrijednosti SR i izvrsna je prilika za provjeru osjetljivosti HD prijemnika.
Sjedište TTV je u rumunskom gradu Targoviste, glavnom gradu okruga Dymbowica. Kanal nudi aktuelne informacije o događajima u regiji, reportaže i muziku.

ttv-targoviste.jpg

Tehnički parametri:
ASTRA 4A (4,8°E)
tp. EG6 (12,682 GHz, pol. V, SR: 1111, FEC: 2/3; DVB-S2/8PSK)

ID: TTV SD
PID V: 256 (MPEG-4/SD)
PID A: 257 (rom)
PID PCR: 261
SID: 1
PID PMT: 258
Kodiranje: nema
Izvor: satKurier.pl
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
Astra 1N završila testiranja na 1,8E i preselila na 28,2E
ses.jpg


Novi telekomunikacioni satelit Astra 1N okončao je tehnička testiranja na privremenoj orbitalnoj poziciji 1,8 stepeni istočno.
Satelit sada putuje na svoju ciljnu poziciju 28,2°E, gdje će pružati usluge za britansko i irsko tržište. Astra 1N je trenutno na poziciji oko 5,6 stepeni istočno. Prema informacijama iz SES Astra, na ciljanu poziciju 28,2E satelit bi trebao stići u oktobru 2011. godine.

satelit.jpg

Satelit Astra 1N je lansiran nosačem rakete Ariane 5 u noći 7. avgusta 2011. godine. Satelit je opremljen sa 52 Ku band transpondera, koji mogu raditi u tri pojasa - UK beam, EU beam 1 i EU beam 2.

Izvor: parabola.cz
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
Odgođen start satelita SES 2 i Arabsat 5C

satelit.jpg


Start novih telekomunikacionih satelita Arabsat 5C i SES 2 odgođen je zbog štrajka u u kosmičkom centru Kurou u francuskoj Gvajani. Sindikat radnika započeo je štrajk u tvrtki Telespazio što je onemogućilo lansiranje Ariane.

Sateliti SES 2 i Arabsat 5C trebali su biti lansirani sinoć, 20.09.2011. godine. Satelit SES 2 je izgradila tvrtka Orbital Sciences Corporation a namijenjen je da zamijeni satelit AMC 3 na poziciji 87 stepeni zapadno.
Sateliti SES 2 i Arabsat 5C prebačeni su u stanje pripravnosti i održavaće se u bezbijednom stanju.
Novi termin lansiranja biće objavljen uskoro.

Izvor: parabola.cz
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
I francuski kanali gase analogiju

4302.jpg


Francuski javni i komercijalni emiteri prestat će sa analognim emitovanjem programa na satelitu Atlantic Bird 3 na orbitalnoj pozciji 5 stepeni zapadno krajem novembra ove godine odnosno 29. novembra. Gledaocima je na raspolaganju dva mjeseca kako bi zamijenili svoje analogne prijemnike.

Ovu informaciju su potvrdili na Fransat Télévision Numérique. Na satelitu Atlantic Bird 3 emituju se programi TF1, France 2, France 3, Canal+, M6 i France 5/Arte Francais.

Platforme TNTSAT koja emituje na Astri te FranSat omogućit će gledaocima pristup svim slobodnim kanalima koji se emituju i na zemaljskoj mreži u Francuskoj uključujući i HD kanale te sve regionalne verzije France 3 kanala.

teve.ba
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
Disney Channel HD u Sky UK

4300.jpg


Pretplatnici Sky UK Pay-TV platforme od petka, 16. septembra 2011. godine u prilici su da gledaju HD verziju Disney kanala, Disney Channel HD. Radi se o potpuno lokaliziranoj verziji za potrebe UK tržišta.Ovaj kanal je dodatak kanalima Disney XD HD koji je sa emitiranjem počeo u oktobru 2010. godine, ali naravno i kanalu Disney Cinemagic HD koji se u ponudi Sky UK platforme nalazi od 2008. godine.Kanal Disney Channel HD prikazivat će popularne nasolve iz Disney produkcije, kao što su: The Suite Life On Deck, Good luck Charlie, Shake it Up, Wiyards of Waverly Place i Sonny with a Chance.Kanal Disney Junior koji je zamjenio brand Disney Playhouse već sada ima udio u gledanosti od 2.6%, što je svakako veliki broj za jedan kanal ovakvog sadržaja koji je isključivo namjenjen djeci.Kanal Disney Channel HD moguće je pratiti putem sljedećih parametara: Astra 2A 28.2E, Frekvencija 12.226 GHz, Horizontalna polarizacija, Symbol rate 29500, FEC 3/4, DVB-S2/QPSK, kodirano u sistemu Videoguard NDS.

teve.ba
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
Towercom iznajmio novi transponder

4298.jpg


Slovačka nacionalna prijenosna kompanija Towercom najavila je da će početi koristiti peti transponder na Astri na 23,5 stepeni istočno od 1. oktobra ove godine.

Sa novim transponderom Towercom će postati vodeći davalac uplink i satelitskih usluga u Slovačkoj i Češkoj u kojima do sada pruža satelitske usluge za više od 1,5 miliona domaćinstava.

teve.ba
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
Channel 21 zavrsava analogno emitovanje

4289.jpg


Njemački shopping kanal Channel 21 završit će analogni DTH prijenos na satelitu Astra 30. septembra ove godine. Ovo je potvrdio glasnogovronik ove TV stanice u Hannoveru.

Kanal će nakon 30. septembra biti dostupan samo u digitalnom sistemu emitovanja na ovom satelitu te na kablovskim mrežama, digitalnoj zemaljskoj televiziji te kao live-stream putem svoje web stranice.

Transponder na kojem se nalazi Channel 21 će preuzeti ORS, tehnička podružnica austrijske javne televizije ORF na kojem će se uskoro pojaviti novi komercijalni kanal ATV2 i sportski kanal ORF Sport Plus.

teve.ba
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
MTV Rocks i VH1 Classic kodirani

4285.jpg


Muzički kanali MTV Rocks i VH1 Classic koji se emituju putem satelita Thor 6 na 0,8 stepeni zapadno od jučer su kodirani u Conax, Cryptoworks i Nagra MA sistemima kodiranja. Promocija u nekodiranom obliku trajala je samo četiri dana. Pored ovih kanala na Thoru 6 se također emituju i ostali MTV kanali kao što su MTV Dance, MTV Hits, MTV Europe, Nickelodeon Europe i VH1 Europe.

Ova dva kanala emitovat će se za potrebe kablovskih operatera ali i skandinavskih platformi Canal Digital i Freesat.

Tehnički parametri:

Naziv kanala: MTV Rocks i VH1 Classic
Satelit: Thor 6, 0,8° zapadno
Frekvencija: 12.226 GHz
Polarizacija: Vertikalna
Symbol Rate: 27500
FEC: 5/6

teve.ba
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
Primera na Sportklubu

4301.jpg


Sportklub će od naredne sezone vršiti prijenose utakmica španske Primera lige, a kako se špekuliše, Sportklub je zainteresovan i za Bundesligu čija prava kontroliše Eurosport.

Sportklub će prenositi sve utakmice Primere koje budu mogli shodno programskoj shemi. Ovaj kanal već prenosi utakmice engleske Premier lige te portugalske, ukrajinske, ruske, holandske te argentinske fudbalske lige.

teve.ba
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.