Novosti na sat nebu

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
digi%20tv.gif

Prema informacijama koje donosi Kingsat.hr, kanal HBO Adria će se u Digi TV paketu mjesečno naplaćivati samo 35 kuna, što je daleko jeftiniji iznos mjesečne pretplate za HBO od postojećih 52 kune.

Cijena pretplate na HBO u Digi TV-u zadati će opaku glavobolju svim kabelskim operaterima pošto u većini kabelskih sustava HBO košta minimalno 50 kuna naviše. Nije jasno na koji način je Digi TV regulirao cijenu pretplate sa HBO Adria, no čini se da se Digi TV odrekao svog dijela kolača koji se od HBO pretplate obično dijeli na dio koji pripada HBO-u i dio koji pripada operatoru koji taj kanal distribuira. Tim potezom Digi TV je postigao da će cijena pretplate sa osnovnim paketom + premium kanalom HBO mjesečno iznositi tek 80 kuna. To uključuje ukupno 33 kanala, među kojima su i HRT 1, HRT 2, Nova TV, RTL Televizija, OTV, Z1, CMC, Discovery paket, National Geographic, Travel, CNN, MTV Adria i mnogi drugi programi.

No nažalost osim ove dobre vijesti stiže i jedna loša: po svemu sudeći kanal Hustler TV neće biti dio paketa Digi TV, barem ne ubrzo pošto je došlo do nekih nesuglasica između operatora i tog kanala, a zbog čega nije ni definirana cijena pretplate. Zbog problema koji su nastali sa Hustler TV-om postoji mogućnost da će se aktivirati 24 satni Private Spice, koji je dio osnovnog paketa, pošto više nema prepreka da taj kanal emitira 24 sata dnevno (pošto je Hustler premium kanal, puštanje 24 satne verije Private Spice kanala bio bi sulud potez).

Osim ovih informacija o cijenama još uvijek nema nikakvih konkretnih poteza na polju ispravljanja brojnih grešaka koje Digi TV ima na 1° zapadno, a koje se tiču Hrvatske i Srbije.

Izvor: Kingsat.hr
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
deejay%20radio.gif

Još jedan radio kanal iz Hrvatske krenuti će sa satelitskim emitiranjem, radi se o kanalu Radio Deejay, a službeno će se pojaviti na satelitu od 20.12.2006 godine.

Kanal će se emitirati posredstvom satelita Hot Bird na 13° istočno za područje cijele Europe. Prema riječima direktora tog radio kanala, emitiranje na satelitu je odgovor te radio postaje na višegodišnju nemogućnost dobivanja frekvencije u gradu Zagrebu. Radio Deejay krenuo je sa emitiranjem 06.09.2000 godine kao prvi hrvatski internet radio. Unatoč tome što su više puta pokušali dobiti dozvolu za legalno emitiranje putem zemaljskih odašiljača, od nadležnih organa uvijek je stizao negativan odgovor da slobodnih frekvencija za ovu radio postaju naprosto nema.

Kanal će se emitirati 24 sata dnevno i to potpuno nekodirano na području cijele Europe, a za prijem je dovoljno imati satelitsku antenu usmjerenu na satelit Hot Bird (13° istočno) i digitalni satelitski prijemnik. Točna frekvencija emitiranja i parametri biti će objavljeni uskoro.
izvor:satelitv
 

ferplay

Obećava
Poruka
97
7 kanala free na Eutelsat W2-16°East
TV 1000,Jetix,Viasat History,Viasat Explorer,Discovery Travel&Living,
Discovery Civilisation,Discovery Science
11513Mhz-Vertical-29950-3/4 + Planeta TV Bulgaria na Intelsat 10-02-Thor 2-3 -1°West
12169Mhz-Horizontal-28000-7/8
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
hbo%20new.gif

T-comova IPTV platforma MAX TV od Božića će svim svojim pretplatnicima omogućiti da prate još jedan atraktivan filmski kanal u svojoj ponudi, a radi se o premium filmskom kanalu HBO Adria koji se do sada emitirao samo u sklopu kabelskih mreža te putem satelita (See More).

HBO Adria će i u T-comovom MAX TV-u biti premium kanal za koji ćete mjesečno morati izdvojiti 50-tak kuna, a svi koji zatraže MAXtv do 31.12.2006 godine imati će jedinstvenu priliku HBO pratiti potpuno besplatno. MAX tv je prema posljednjim službenim podacima T-coma do sada sakupio 5000 korisnika, a cilj je da do 2009 godine MAXtv broji oko 250.000 korisnika, što bi itekako promijenilo tmurnu situaciju u Hrvatskoj. Korisnici koji zatraže MAXtv do 31.12.2006 također će prva tri mjeseca mjesečnu naknadu plaćati samo 1 kunu.

Max TV je IPTV platforma, bazirana na ADSL tehnologiji. To znači da se tv kanali do krajnjih korisnika distribuiraju putem telefonskih linija, a kompresirani su u Mpeg4 standardu (AVC - advanced video codec) koji omogućava da se sa manje bandwidtha prenosi slika u solidnoj kvaliteti. Trenutno MAX tv broji 55 kanala, a do kraja ove godine broj kanala bi se trebao povećati na 80 (prema neslužbenim informacijama!). Trenutno je MAXtv ograničen na samo jedan tv aparat po kućanstvu (zbog ograničenja ADSL linije), no radi se na tome da ta usluga može pokrivati barem 2 tv uređaja. Nedostatak za MAX tv je svakako nedostupnost u mjestima gdje nema ADSL-a, stoga njegov razvoj ovisi o količini kućanstava koja imaju MAX adsl priključak.

Osim osnovne programske ponude, MAXtv nudi i VOD (Video On Demand) odnosno uslugu pod imenom "Videoteka" u kojoj se za naknadu od 10 kn mogu pregledavati brojni filmovi (uključuje i filmove za odrasle). Usluga "Videoteka" omogućava da se film pregledava naredna 24 sata od narudžbe bez ikakvih dodatnih naknada.

Izvor: Satelitski Forum
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
axn.gif

Platforma Total TV iz susjedne Srbije po svemu sudeći ozbiljno se priprema za ulaz rumunjskog konkurenta Digi TV-a na tržište. Nakon što je u vrlo kratkom roku u svoju ponudu uvrstila desetak novih kanala (Spectrum, Happy Cable, Avala, Fox, Auto Plus, MTS, Panonija, Palma Plus, Fox Crime, Travel Channel test) čini se da Total TV neće stati na tome.

Naime, kanal AXN Central Europe koji se emitira u platformi ITV Partner na istom satelitu, a sa kojom Total TV već surađuje, počeo je kodirati i u sustavu NDS Videoguard- dakako sa identifikacijom Total TV-a, tako je taj tv kanal uz sustav Cryptoworks kodiran i u sistemu NDS, a nije poznat točan datum kada će se on uvrstiti u ponudu paketa. AXN Central Europe u većini je platformi kanal koji se emitira u sklopu osnovnog programskog paketa, a donosi serijski i filmski program. Radi se o kanalu u produkciji Sony Pictures Entertainmenta, a treba napomenuti da kanal ne prekida serije i filmove sa reklamama već se one emitiraju isključivo u blokovima između dva programska sadržaja.

AXN Central Europe jedan je od podosta skupljih kanala za lokalizaciju, no čini se da se za njega bore i Digi TV ali i Total TV jer će se taj kanal gotovo sigurno naći u ponudi Digi TV-a za hrvatsko i srpsko tržište. Uz AXN Central Europe, ta tv kuća emitira i kanale AXN Sci-Fi te AXN Crime, također za tržišta središnje i jugoistočne Europe. AXN Central Europe u NDS-u za potrebe Total TV-a emitira se na frekvenciji 11.011 GHz V, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 u Mpeg2 standardu.

Spomenimo da je Total TV u ponudu nedavno uvrstio i kanal Fox Crime, a koji je titlovan na srpski i hrvatski jezik. Kanal se za sada emitira u nekodiranom obliku, no očekuje se da će ubrzo krenuti sa kodiranjem, a tada će kanal biti dostupan samo pretplatnicima Total TV-ovog paketa "Plus". Osim kanala Fox Crime u planu su i lokalizacije mnogih drugih Fox kanala, no pošto niti jedna od lokalizacija nije potvrđena od strane nadležnih osoba, o tome ćemo izvjestiti kasnije.

Izvor: King of Satellite
 

nature

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.563
eljko Mitrović pokreće nove projekte na TV „Pink“

Odustao sam od „Milionera“, radićemo „Debelog mladoženju“

U medijskoj imperiji Željka Mitrovića od Nove godine biće noviteta. Skoro istovremeno startovaće paket satelitskih „Pink“ kanala, a ovih dana je Mitrović potpisao ugovor sa Draganom Marinkovićem Macom, voditeljem iz BiH, za kviz „Ruski rulet“ i rialiti šou „Debeli mladoženja“.

- Od nove godine startujemo sa novim projektima TV „Pink“. Već od sledeće nedelje u saradnji sa „Total TV“ svi građani u Srbiji koji budu kupili kartice za korišćenje tog paketa, moći će da prate naše nove satelitske programe. Napravili smo raznovrsnu ponudu od deset kanala - „Pink“, „Pink BH“, „Pink Extra“, „Pink Music“, „Pink Movies“, „Pink Nostalgie“, „Pink Kids“... Takođe početkom godine startujemo sa dva projekta koji će raditi Dragan Marinković Maca. On će raditi rimejk kviza „Ruski rulet“ i parodiju na rialiti šou „Debeli mladoženja“ - kaže Mitrović.

U „Debelom mladoženji“ Maca će se truditi da ostavi najgori mogući utisak na roditelje buduće neveste. Finale je zamišljeno kao svadba na kojoj će se Maca oženiti.

Zbog čega ste potpisali ugovor u avionu?
- Maca je insistirao da bude visokopozicioniran u ugovoru, pa sam ga popeo na deset hiljada metara visine, što je bolje nego da mu dižem honorar. Tražio je da ugovor bude na visini, pa sam mu to i omogućio. Inače, po mojim iskustvima, ispostavilo se da najkvalitetnije pregovaram u avionu ili na brodu, zato što pregovarač prosto nema kud - kroz šalu dodaje Željko Mitrović.

Zbog čega ste odustali od kupovine kviza „Milioner“?
- Nuđen mi je ceo paket tih programa koji je ranije posedovala BK, ali sam odustao iz prostog razloga što se u praksi pokazalo da su ti veliki kvizovi nedovoljno komercijalni. Ipak nameravam da startujem iduće godine sa kvizom „Samo jedan opstaje“ - kaže Mitrović.tekst sa elite
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
Start novih kanala u Pink paketu
Autor teksta: SateliTV Redakcija, jučer u 16:19

Pink paket još uvijek "luduje". U zadnjih nekoliko dana testiranja se zahuktavaju, a često se korisnici žale na otežan prijem signala novog multipleksa. Od danas Pink je ponovo napravio nekoliko izmjena u svojem paketu, a neki kanali su krenuli sa testnim emitiranjem.
rtv%20pink.gif

To su novi kanal Total Pink, Pink Kids, Pink Film i Pink Movies. Osim što je umjesto kanala Pink News prije nekoliko dana aktivan dječji kanal Pink Kids, nekoliko sati kasnije u paket je vraćen i Pink News, a danas je krenuo i Total Pink. To je značilo da će paket imati 6 tematskih kanala, a ne samo četiri kao što se na početku mislilo. Ti kanali su :Pink Nostalgie, Pink Movies, Pink News, Pink Music te Pink Kids. Može se reći vrlo šarolik izbor, pogotovo za one koji su do sada za dva (četiri) kanala plaćali 220 eura godišnje.
pink%20movies.jpg


Pink Movies krenuo sa emitiranjem


I dalje će plaćati istu cifru, ali ovaj puta za gotovo 3 puta više kanala. No od jutros kanal Pink Nostalgie je preimenovan u jedno sasvim novo, simbolično ime - Pink Film (sjećate li se našeg prvog teksta koji je vezan za Pink paket i nazive kanala Pink Film 1 i Pink Film 2?), no unatoč promjeni imena - tematika kanala trebala bi ostati ista , dakle Pink Film će prikazivati serije i filmove iz zemalja ex-Yu, dakle može se reći da će potražnja za njim biti vrlo velika.


pink%20film.jpg


Nije poznato kakav će dječji program emitirati kanal Pink Kids, no već sada se može govoriti o blagom zasićenju dječjim kanalima u Srbiji - trenutno se emitiraju Kanal D i Happy TV, a u dolasku je Minimax Srbija. Tko će opstati - pa dakako, onaj koji bude imao najkvalitetniji program. Sudeći po poslovnom uspjehu koji je do sada ostvario Mitrović, teško je sumnjati da će se Pink Kids vrlo brzo probiti na sam vrh.

Pink Plus Slovenija? Također prošlost. Umjesto tog kanala (koji bi bio apsurd - identičan program kao na Pink Plus) krenuo je novi kanal Total Pink (zgodan naziv s obzirom na suradnju sa Total TV-om, zar ne?). Što će se zapravo prikazivati na tom kanalu, nije poznato. U nastavku teksta provjerite i logotipe svih novih Pink kanala.


total%20pink.jpg


Naš savjet? Logotipe na Pink Movies i Pink Film definitivno treba promijeniti.
izvor:satelitv
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
Canal+ France od siječnja
Autor teksta: SateliTV Redakcija, jučer u 15:53

Bliži se trenutak konačnog spajanja dvaju digitalnih satelitskih platformi iz francuske CanalSat i TPS (La Television par Satellite). Iako su ugovori o međusobnom spajanju potpisani već poodavno, vrlo teška realizacija spajanja ovih satelitskih giganata tek sada se približila svojem kraju.
canal%20plus.gif

Konačni spoj TPS-a i CanalSata biti će vidljiv od 4.1.2007 godine, kada će ime TPS biti "izgubljeno", a nova platforma nositi će ime Canal + France. Od 4.1.2007 godine CanalSat i TPS imati će zajedničku bazu pretplatnika (koja prelazi brojku od 5 milijuna) te zajedničku organizaciju, programsku ponudu i vodstvo. Dosadašnji pretplatnici TPS-a dobiti će mogućnost praćenja svih kanala koji su se dosad emitirali ekskluzivno u sklopu CanalSat-a, a pretplatnici CanalSata moći će napokon pratiti neke od kanala iz platforme TPS (doduše ne sve već samo najatraktivnije). Znači li to da će spajanje CanalSata i TPS-a značiti i kraj emitiranja nekih kanala - vidjet će se s početkom 2007 godine.

tps.gifZanimljivost je i da vodstvo novog paketa još uvijek nema rješenje oko toga na kojem satelitu će se nova platforma emitirati. Naime, postoji nekoliko solucija: emitiranje na oba satelita, Astri (19.2° istočno) i Hotbirdu (13° istočno), što bi bila najskuplja solucija koju je iskoristio španjolski Digital + (koji se emitira i na Astri 1 i na Hispasatu na 30° zapadno). Zgodno za pretplatnike, no izuzetno teško za paket. S druge strane postoje i opcije "migracije" na samo jedan satelit - Hot Bird ili Astru. Ako bi se novi paket emitirao samo preko Astre, tada bi se morali zakupiti novi transponderi za nove kanale koji stižu iz TPS-a, a Astra je izuzetno skup satelit. S druge strane, migracija na Hot Bird bila bi jeftinija, no na tom satelitu naprosto nema kapaciteta koji bi zadovoljio potrebe nove platforme. Stoga su vlasnici te platforme počeli razmišljati o soluciji preseljenja na vlastiti satelit, kao što je to učinio britanski Sky Digital. Nije poznato o kojem satelitu ili satelitskoj poziciji bi bila riječ, no izgledno je da bi to bio neki od Telecom satelita na zapadu, a koji pripadaju francuskom telekomu i koji su značajno jeftiniji za novu platformu.
Izvor: Sat Kurier
 

besniris

Aktivan član
Poruka
1.401
Kako stoje stvari Francuski paketi ce nam ostati u lepom secanju.Cim bude zavrseno spajanje doci ce i do promene sistema skremblovanja .2oo7 ce biti godina crnila na ekranima kako se za sad razvijaju stvari.
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
Minimax dobio dozvolu za pokretanje srpske verzije

Operator dječjih kanala Minimax dobio je dozvolu za pokretanje srpske verzije svojeg kanala. Informaciju o odobrenoj dozvoli za srpski Minmax donosi češka agencija za radio i televizijske medije (Rada pro rozhlasove a televizni vysilani).
minimax.gif

Češki medijski regulator dao je zeleno svjetlo tvrtci Minimax Media s.r.o. koja je operator dvaju dječjih kanala u srednjoj i istočnoj Europi: Minimax Central Europe (za Češku, Slovačku i Mađarsku) te Minimax Romania (za Rumunjsku), da može započeti sa emitiranjem srpske verzije programa Minimax koja će prema dostupnim informacijama biti namijenjena za Srpsko, Slovensko, Hrvatsko, Crnogorsko, Bosansko i Makedonsko tržište. Nije poznato hoće li se Minimax Srbija emitirati samo na srpskom jeziku ili na više njih, no ako se na cijelom tržištu bude distribuirala samo verzija na srpskom jeziku, već se u startu može reći da neće dobro završiti u Sloveniji i Hrvatskoj.

Minimax Srbija krenuti će sa emitiranjem putem satelita Amos 1 na 4° zapadno i to za potrebe distribucije. Kanal će se emitirati na frekvenciji 11,260 GHz H, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 Mpeg2 kodirano u sistemima Seca Mediaguard 1, te u sistemu NDS Videoguard.

Minimax je jedan od rijetkih kanala koji dugo vremena prkosi velikim kanalima kao što su Cartoon Network ili Jetix te se uspješno održao na tržištu dječjih kanala u središnjoj Europi.
Izvor: Parabola.cz
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
Total TV proširio ponudu sa kanalom Travel Channel


Srpski digitalni satelitski paket - Total TV od ovog ponedjeljka je proširio ponudu svojeg paketa sa jednim novim kanalom. Radi se o dugo najavljivanom i već očekivanom kanalu The Travel Channel. Travel Channel najpopularniji je kanal posvećen putovanjima i avanturi u Europi, a emitira se na 14 jezika.
total%20tv.gif

Travel Channel u Total TV-u emitira se sa srpskim titlovima, a prema viđenom, radi se o teletekst titlovima na kojima još uvijek postoji problem sa našim dijakritičkim znakovima (znakovi čšžđš ne prikazuju se onako kako bi trebali). Kanal Travel Channel na službenim prijemnicima Total TV-a emitira se na programskoj poziciji 38, a svi ostali mogu ga pronaći na satelitu Eutelsat W2 na 16° istočno, na frekvenciji 11,428 GHz V, Symbol Rate 26700, FEC 5/6 Mpeg2 kodirano u sistemu NDS Videoguard.

Kanal je dio osnovnog (start) paketa.

Neovisno o uvrštavanju Travel Channela u paket, dealeri Total TV-a izvještavaju o iznimnom uspjehu koji je ta platforma uspjela postići u manje od deset dana. Naime, Total TV je za manje od 10 dana uspio prodati ili iznajmiti otprilike 6000 novih priključaka na svoj paket, a dobar dio novih priključaka pripisuje se akciji koju je Total TV pokrenuo od 15.12.2006 godine, a ona omogućava da se uz potpisivanje ugovora na 24 mjeseca najam službenog prijemnika ne naplaćuje.
izvor:satelitv
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
Njemačka: Dreambox DM7020 - prijemnik godine


dream%20multimedia.gif

Dream Multimedia TV, proizvođač vrlo popularnih multimedijalnih set top box receivera Dreambox koji su bazirani na operativnom sustavu Linux, dobio je nova priznanja za svoje proizvode. Prema stručnjacima specijaliziranog magazina Funkschau Handel, Dreambox DM7025 zaslužio je dobiti titulu prijemnika 2006 godine.

Dreambox DM7025 je set top box sa 2 tunera od kojih je jedan tuner moguće zamijeniti sa tunerom za digitalnu zemaljsku ili kabelsku televiziju, a tada dobivamo Combo uređaj koji je u stanju primati signal sa satelita i npr. zemaljskog odašiljača. Također, može se koristiti i kombinacija satelit- satelit, za potrebe digitalnog videorekordera, kako biste mogli pratiti jedan kanal, a snimati posve drugi.

Receiver ima i 100 Mbit mrežni priključak, a ima i mogućnost ubacivanja hard diska, USB konektor i CI utore.
Izvor: Sat Kurier
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
HBO Comedy započeo sa testiranjem na Amosu

Novi kanal HBO-a u Središnjoj Europi - HBO Comedy, započeo je sa testnim emitiranjem svog programa na satelitu Amos na 4° zapadno, kodirano u sistemu PowerVU+ na frekvenciji 11,413 GHz H, Symbol Rate 6667, FEC 3/4.
hbo%20comedy.gif


Na istoj frekvenciji emitira se i kanal AXN Central Europe. HBO Comedy Polska prvi je u nizu usko specijaliziranih HBO kanala koji će stupiti na tržište središnje i istočne Europe. HBO Comedy dobio je licencu za emitiranje početkom ovog mjeseca, a istu je dodijelilo češko regulatorno tijelo RRTV. Kanal za sada može emitirati program samo u Poljskoj, a postupno će se (ovisno o broju pretplatnika) širiti i na ostale zemlje gdje posluje HBO.

Kanal HBO Comedy emitirat će obiteljske filmove i komedije, a na programu će se naći i brojne humoristične serije u produkciji HBO-a. Kanal HBO Comedy sa službenim će emitiranjem krenuti prvog dana veljače, kada bi se i trebao pojaviti u sklopu platforme Cyfra + na HotBird satelitu (13° istočno), kodirano u sistemu Mediaguard 2.

Slijede parametri prijema:

Satelit: Amos 1
Frekvencija: 11,413 GHz
Polarizacija: H
Symbol Rate: 6667 Msym/s
FEC: 3/4
Kodiranje: PowerVU +
Identifikacija kanala: HBO Comedy Poland
Service ID: 98
Video PID: 110
Audio PID : 100 / 102 (poljski / engleski)
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
Metropolis TV u Totalu

Total TV po svemu sudeći ne planira stati sa širenjem svoje programske ponude. Najnoviji kanal koji će stupiti u programsku ponudu Total TV-a biti će glazbeni kanal Metropolis TV.

metropolis.gif
Radi se o lokalnom kanalu iz Srbije koji se putem satelita dosad emitirao samo putem platforme Digi TV na 1° zapadno kodirano u sistemu Nagravision 2. Nakon što je Metropolis TV stupio u Digi TV smatralo se da nema nikakvih šansi da taj kanal bude dostupan i u ponudi Totala, no čini se da je postignut dogovor te da će Metropolis vrlo brzo biti standardni dio tog paketa. Metropolis TV je, prema riječima korisnika SBB kabelske TV solidan glazbeni kanal urbanog karaktera.

Metropolis TV u Total TV paketu emitira se na frekvenciji 11.428 GHz V, Symbol Rate 26700, FEC 5/6 Mpeg2 kodirano u sistemu NDS Videoguard, no za sada još uvijek nije dostupan pretplatnicima.

Postavlja se pitanje hoće li nakon dogovora sa Total TV-om Metropolis TV napustiti ponudu srbijanskog Digi TV-a.
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
Novi kanali u španjolskom Digitalu+ krenuli sa emitiranjem


Kao što smo u više navrata najavili od prvog dana ovog mjeseca sa emitiranjem su krenuli mnogi novi kanali u španjolskoj platformi Digital + koja se emitira putem satelita Astra (19.2° istočno) i na Hispasatu (30° zapadno). Od 1.2.2007 godine sa emitiranjem su prestali kanali: Canal + Deporte 1, 2 i 3, a umjesto njih stigli su Canal + Futbol (umjesto Deporte1), Canal + Deportes (umjesto Deporte 2), i Canal + Eventos (umjesto Deporte 3).
digital%20plus.gif

Sadržajno se ovi kanali nisu niti malo promijenili u odnosu na stare verzije tako da se može reći da je došlo samo do preimenovanja. No najveće promjene dogodile su se upravo kod filmskih kanala: umjesto kanala Cinemania krenuo je kanal Canal+ Accion +30, a umjesto kanala Cinemania 2 krenuo je Canal+ Comedia + 30.
cplus%20eventos.jpg

Umjesto kanala Cinemania Clasico krenuo je kanal TCM Clasico (novi kanal španjolskog TCM-a), a novi filmski kanali krenuli su i umjesto Canal + Cine 1, Canal + Cine 2 i Canal + Cine 3. Umjesto Canal + Cine 1 krenuo je kanal Canal + Accion, a umjesto Canal + Cine 2 krenuo je kanal Canal + Comedia. Umjesto kanala Canal + Cine 3 krenuo je pak filmski kanal Canal+ DCine koji prikazuje kompilaciju najboljih filmskih uradaka i blockbustera.
tnt%20espana.jpg

No najveća zanimljivost je start kanala TNT Espana. TNT Espana bi trebao biti novi zabavni kanal sa serijama i filmovima, a emitirat će se na mjestu kanala Cinemania +30. Službeni start kanala očekuje se u prvom kvartalu ove godine.


tcm%20clasico.jpgSlijedi raspored frekvencija:

Astra (19.2° istočno)
10.817 GHz V, Symbol Rate 22000, FEC 5/6 Mpeg2 kodirano u Nagravisionu 2:
Canal+ Accion +30
Canal+ Comedia +30

10.876 GHz V, Symbol Rate 22000, FEC 5/6 Mpeg2 kodirano u Nagravisionu 2:
Canal+ Futbol
Canal+ Deportes

10.979 GHz V, Symbol Rate 22000, FEC 5/6 Mpeg2 kodirano u Nagravisionu 2:
TNT Espana

11.097 GHz V, Symbol Rate 22000, FEC 5/6 Mpeg2 kodirano u Nagravisionu 2:
Canal+ Eventos

11.317 GHz V, Symbol Rate 22000, FEC 5/6 Mpeg2 kodirano u Nagravisionu 2:
Canal + Accion
Canal + Comedia
Canal + DCine

11.685 GHz V, Symbol Rate 22000, FEC 5/6 Mpeg2 kodirano u Nagravisionu 2:
TCM Clasico

cplus%20futbol.jpg
Hispasat (30° zapadno)
11.811 GHz V, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 Mpeg2 kodirano u Nagravisionu 2:
TCM Clasico

11.891 GHz V, Symbol Rate 30000, FEC 7/8 Mpeg2 kodirano u Nagravisionu 2:
Canal+ Comedia
Canal+ Accion
Canal+ DCine

11.931 GHz V, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 Mpeg2 kodirano u Nagravisionu 2:
Canal+ Eventos

12.226 GHz V, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 Mpeg2 kodirano u Nagravisionu 2:
Canal+ Accion +30
Canal+ Comedia +30

12.380 GHz V, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 Mpeg2 kodirano u Nagravisionu 2:
Canal+ Futbol
Canal+ Deportes

12.456 GHz V, Symbol Rate 30000, FEC 7/8 Mpeg2 kodirano u Nagravisionu 2:
TNT Espana
Izvor: King of Satellite
 

Predr@g

Primećen član
Poruka
529
:arrow: RTV Slovenija prelazi na Viaccess 3.0 sistem kodiranja

--------------------------------------------------------------------------------

Prema informacijama koje danas dolaze sa RTV Slovenije prijelaz na novu generaciju Viaccess kodiranja dogodit će se još i prije nego što je prvotno najavljeno. Prve informacije govorile su o prelasku kanala RTV Slo 1 i 2 te TV Koper na Viaccess PC 2.7 kodiranje na jesen ove godine (9. mjesec točnije), no nakon sastanka sa čelnicima francuskog Viaccessa dolaze neke potpuno nove vijesti i datumi.

Naime, novi datum isključenja starog Viaccess kodiranja je na ljeto ove godine odnosno od 7. mjeseca. Također se neće koristiti trenutno zadnja generacija Viaccessa - Viaccess PC 2.7 već će se krenuti na najnoviju generaciju kodiranja - Viaccess 3 koju već sada testira i ruska platforma NTV Plus. Slovenska bi RTV tako bila jedan od prvih korisnika najnovijeg Viaccess kodiranja.

Novi Viaccess trebao bi biti aktiviran uskoro, a paralelno emitiranje će se nastaviti sve dok se ne zamijene sve pretplatničke kartice.

RTV Slovenija Viaccess PC 2.3 kodiranje koristi od samog početka digitalnog emitiranja na satelitu, zajedno sa HRT-om. HRT je prije 3 godine zamijenio stare kartice u tada najnoviju generaciju Viaccessa - PC 2.5 koja ni dan danas nije hakirana. Viaccess PC 2.3 je hakiran i stoga je programe TV Slo 1 i 2 te TV Koper moguće pratiti piratskim putem.
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
National Geographic Wild testira na 15°W
Autor teksta: SateliTV Redakcija, jučer u 17:55
ngc%20wild.gif

Na satelitu Telstar 12 na 15° zapadno započeli su testovi novog edukativno-dokumentarnog kanala National Geographic Wild. Testovi su već sada kodirani u sistemu Cryptoworks, no s obzirom na to da je cijela platforma DMC na toj poziciji dostupna piratskim putem nije problem doći do važećih ključeva.

Kanal se pojavio na mjestu programa Playboy TV NL, a zanimljivo je da za izbor audio kanala ima engleski, poljski, ruski i nizozemski jezik. Što se titlova tiče, kanal ima dvije identifikacije titlova: nizozemske i rumunjske. To treba značiti slijedeće: National Geographic Wild će se za razliku od Adventure 1 pojaviti na puno većem broju europskih tržišta no što je to predviđeno. Ako možemo vjerovati testnim podacima tada ovaj kanal možemo očekivati i u sklopu platforme Digi TV, a kako se (vjerovatno) radi o pan-europskom kanalu nije isključena mogućnost da će biti dostupan na hrvatskim i srpskim Digi TV karticama.

natgeowild%20data.jpg
Parametri testnog emitiranja kanala NatGeo Wild sa satelita Telstar 12 na 15° zapadno:
11.124H SR=18386 FEC=3/4

ID: NatGeo Wild
PID V=3201
PID A=3210 (ENG), 3212 (NED), 3219 (POL), 3226 (RUS)
PID PCR=3201
SID=20
PMT=3200
Kodiranje: CryptoWorks
Izvor: Sat Kurier
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
SportKlub Slovenija započinje sa prijenosima španjolske Primera Division


Sportski kanal SportKlub Slovenija ovoga će vikenda započeti sa prijenosima prve španjolske nogometne lige La Primera Division. Biti će to ukupno četvrta lika popularne "petice" koja se prikazuje na ovom kanalu, a osim Primere na Sportklubu se prikazuje engleski Premiership, francuska Ligue 1 te njemačka Bundesliga.
sport%20klub.gif

Jedina veća liga koju slovenski Sportklub zasad ne prenosi je talijanska Serie A, no čak i bez te lige kanal se može pohvaliti sa izuzetno atraktivnim programom pogotovo vikendom kada je gotovo 80% programa sačinjeno od atraktivnih nogometnih utakmica.

Što se španjolske lige tiče, SportKlub Slovenija u subotu prenosi utakmicu Atletico Madrid vs Real Madrid i u nedjelju Barcelona vs Atletic Bilbao. Kanal za sada nažalost nema planove emitirati se putem satelita pošto su potpisani ekskluzivni ugovori o distribuciji putem kabelskih mreža.

Kanal osim navedenih nogometnih utakmica emitira i NHL, košarkašku Euroligu, košarkašku NCAA liga te lokalne sportske događaje.

Prenosi : SportKlub Slovenija
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.