Novosti na sat nebu

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
b92.gif
Prema pisanju srbijanskog časopisa Satelitv Video, povodom obilježavanja 6 godina od početka emitiranja televizije B92, direktor tog kanala - Veran Matić, nagovijestio je da će B92 uskoro pokrenuti i usko specijalizirane TV kanale koji će se emitirati satelitskim putem i biti će namijenjeni kabelskim mrežama. Matić je istaknuo da već sada postoji mogućnost i prostor za emitiranje 24 satnog kanala za vijesti, kao i informaciju da B92 ima dovoljno sportskog programa da može pokrenuti i vlastiti sportski TV kanal.
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
planete.gif

Planete - tematski edukativno dokumentarni kanal , koji je dobro poznat pretplatnicima Cyfra +, te francuskog Canal Sata (Astra 19.2° istočno), najavio je pokretanje vlastitog kanala u visokoj razlučivosti (HD). Planete HD krenuti će u početku na francuskom tržištu i to od proljeća 2007 godine. Pokretanje Planete HD zapravo je odgovor na vrlo brzo širenje HDTV kanala glavnog konkurenta toj televiziji - Discovery Channela, koji je HDTV verziju pokrenuo u većini velikih europskih tržišta (Sky HD, Premiere HD, "n", Canal Digital Scandinavia). Nije poznato hoće li nakon starta francuske verzije ovog kanala krenuti i poljska verzija, pošto je na poljskom tržištu Discovery Channel već pokrenuo HDTV kanal Discovery HD, no ako i krene sa emitiranjem - Planete HD u Poljskoj će se najvjerovatnije emitirati u sklopu platforme Cyfra +.

Izvor: Sat Kurier
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
national%20geographic.gif

National Geographic Channel predstavio je svoj kanal u visokoj razlučivosti i u dolby digital 5.1 audio tehnici na konferenciji PIKE u Poljskoj. Kanal National Geographic Channel HD započeti će sa emitiranjem u Poljskoj već iduće godine, a biti će sastavni dio platforme Cyfra +. Kanal će osim u ponudi Cyfre+ biti i u ponudi kabelskih mreža, a nije isključena mogućnost da će se pojaviti i u ostalim digitalnim satelitskim platformama kao što su "n" ili Cyfrowy Polsat. Neovisno o predstavljanju vlastitog HDTV kanala, National Geographic Channel je produžio ugovor sa poljskom tvrtkom "Program" za tri godine. Ugovor će omogućiti navedenoj tvrtci da i naredne tri godine predstavlja taj kanal na poljskom tržištu.

Izvor: Sat Kurier
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
rocket%20launch%202.gif

Novi telekomunikacijski satelit Badr 4 (poznatiji pod imenom Arabsat 4B) koji je namijenjen za zemlje arapskog svijeta, spreman je za polijetanje u Bajkonuru. Za 2 dana odnosno 8.11.2006 godine taj će satelit poletjeti u orbitu sa nosećom raketom Proton M i modulom Breeze M.

Prijenos polijetanja rakete Proton-M sa novim satelitom moći ćemo pratiti na specijalnom kanalu koji nosi identifikaciju BADR-4 LAUNCH na satelitu Badr 3 (26° istočno) i to na frekvenciji 11,996 GHz H, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 Mpeg2 nekodirano sa video pidom 3160 i audio pidom 3120.

Polijetanje rakete Proton -M sa Badr 4 satelitom moći će se pratiti i posredstvom satelita NSS 7 na 22° zapadno, na frekvenciji 11,099 GHz H, Symbol Rate 6111, FEC 3/4 Mpeg2 nekodirano. Podsjetimo, početkom ove godine Proton-M je u orbitu trebao lansirati satelit Arabsat 4A, no zbog kvara na modulu Breeze M, taj satelit je završio u beskorisnoj orbiti. Ukoliko lansiranje Badr-a 4(B) također bude neuspješno, ILS (International Launch Services) bi mogao izgubiti vrlo važne klijente sa Bliskog Istoka.

Izvor: Sat Kurier
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
dish%204.gif


Prema neslužbenim informacijama sa Satelitskog Foruma, od 12. mjeseca ove godine, točnije od utorka, 12.12.2006 godine sa emitiranjem putem satelita Eutelsat W2 započeti će još jedan novi kanal iz zemalja bivše Jugoslavije. Ovaj puta radi se o jednom privatnom kanalu iz susjedne Bosne i Hercegovine čije ime je VDX.

Kanal VDX ne emitira se zemaljskim ni kabelskim putem, tako da će se on 12.12. po prvi puta predstaviti gledateljima. VDX će se, prema najavama, emitirati u nekodiranom obliku (FTA) na satelitu Eutelsat W2 (16° istočno), a prikazivat će se prilično atraktivan program sa filmovima, serijama i zabavnim emisijama. Postavlja se pitanje, kako će se nova televizija financirati i kako će se regulirati televizijska prava za emitiranje stranog programa za koji je u normalnim okolnostima potrebno kodiranje. Parametri emitiranja novog kanala još uvijek nisu poznati, no biti će ubrzo objavljeni na službenim web stranicama VDX-a.

U programu te televizije emitirat će se između ostaloga i: Newyorški plavci, VIP (Valerie Irons Protection), Mućke, Simpsoni, Izgubljeni (LOST), Mr Bean, Nash Bridges te Bolji život, a osim standardnih igranih filmova najavljeni su i ***** filmovi svakodnevno iza ponoći. Vikendom će programska shema sadržavati manje serija, a više filmova i show programa.

Radi li se o ozbiljnom projektu ili još jednom "projektu" kao što je Studio Company TV (koji je blago rečeno završio neslavno), ostaje da vidimo u narednim tjednima.

Izvor: Satelitski Forum
 

nature

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.563
TVP Sport krece sa emitiranjem 18.11.


Za desetak dana, odnosno 18. studenog ove godine u 18:00 sati sa emitiranjem ce krenuti novi tematski kanal poljske državne televizije TVP (Telewizja Polska), a ime novog kanala je TVP Sport. TVP Sport emitirati ce se u sklopu nove poljske pay tv platforme N (Hot Bird, 13° istocno, kodirano u Conaxu) te na satelitu Astra na 19.2° istocno u sklopu paketa TVP-a. Zbog problema sa autorskim pravima kanal ce odmah od starta biti kodiran u sistemu NDS Videoguard. TVP ima u planu pokrenuti još nekoliko usko specijaliziranih kanala: TVP Rozrywka, TVP Info, TVP Film i TVP Historia. Svi navedeni kanali emitirat ce se u sklopu satelitske pay tv platforme koju je najavio TVP, a nije iskljuceno da ce se pojaviti i u sklopu ostalih pay tv paketa (Cyfra+, Cyfrowy Polsat, N).




Premiere ima 3,374 milijuna pretplatnika


Njemacka digitalna satelitska pay tv platforma Premiere evidentirala je na kraju treceg kvartala ove godine 3 milijuna i 374 tisuca pretplatnika, što je 68 i pol tisuca klijenata manje nego krajem drugog kvartala.

Prošle godine u ovo vrijeme Premiere je imao 35.581 klijenta više no sada (3.kvartal 2005: 3.409.513 pretplatnika). Operator te pay tv platforme racuna da ce do kraja ove godine ponovo prijeci brojku od 3,4 milijuna pretplatnika, a iduce godine bi trebala biti dosegnuta i granica od 3,5 ili 3,6 milijuna pretplatnika. Na kompletnu ponudu Premiere (5 ili više programskih paketa) pretplaceno je 38 % klijenata, što je nešto manje nego prije godinu dana kada je kompletnu ponudu uzimalo oko 41% pretplatnika.

Platforma Premiere emitira se posredstvom satelita Astra 1 na 19.2° istocno, kodirano u sistemu Nagravision Aladin, a broji 30-tak atraktivnih kanala uglavnom samo na njemackom jeziku.

Izvor: Parabola.cz
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
minimax.gif

U Srbiju ubrzo stiže novi dječji kanal - Minimax. Radi se o vrlo dobro poznatom kanalu koji se emitira u središnjoj Europi i to u Rumunjskoj, Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj, a prije nekoliko godina emitirao se i u Španjolskoj (u analognom obliku, kodirano).

Minimax za razliku od kanala kao što su Nickelodeon, Jetix, Cartoon Network ili Disney Channel ne prikazuje mainstream crtane filmove već nudi dostojnu alternativu navedenim kanalima te spada među omiljene dječje kanale u srednjoj Europi. Kanal Minimax se emitira u sklopu nekoliko europskih pay tv platformi: UPC Direct (19.2° istočno) kodirano u sistemu Cryptoworks, za potrebe Češkog, Slovačkog i Mađarskog tržišta, te u platformi Digi TV na 1° zapadno, kodirano u sistemu Nagravision 2 CAS 6, za potrebe svih navedenih tržišta + Rumunjska. Minimax Srbija najvjerovatnije će se emitirati u sklopu platforme Total TV na 16° istočno, kodirano u sistemu NDS Videoguard, ali i u sklopu platforme Digi TV na 1° zapadno, kodirano u sistemu Nagravision 2.

Minimax Srbija emitirat će se na satelitu Amos (4° zapadno) na frekvenciji 11,260 GHz H, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 Mpeg2 kodirano u sistemu Seca/Mediaguard 1. Na navedenoj frekvenciji već sada možete pronaći identifikaciju kanala "Minimax Serbia". Na ovoj se frekvenciji emitiraju i ostale verzije kanala Minimax
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
digi%20tv%20logo.gif

Hrvatski paket Digi TV-a će, prema neslužbenim informacijama sa web stranica na adresi www.rdi-digitv.com krenuti sa vrlo bogatom programskom ponudom te će zasigurno pretplatnicima ponuditi kvalitetnu zamjenu za dosadašnji paket See More (13° istočno).

Lista kanala koja je objavljena na ovim stranicama prilično se slaže sa listom kanala koju smo u više navrata objavili na portalu te će sadržavati kanale kao što su Cartoon Network, Discovery Channel, HBO Adria, MTV Adria, RTL Televizija, CMC, National Geographic, Viasat Explorer, TV 1000 i mnoge druge atraktivne kanale. Što se domaćih kanala tiče, Digi TV će za početak u platformi ponuditi pet kanala iz Hrvatske: Nova TV, RTL Televizija, CMC, Otvorena Televizija (OTV) te Zagrebačku TV tj kanal poznatiji pod imenom TV Sljeme. Nažalost, prema svim pokazateljima kanali Hrvatske televizije - HTV 1 i HTV 2 će izostati iz ponude zbog za sada neutvrđenih razloga.

Lista koju je objavio RDI (Romanian Digital Info) u sebi sadržava i neke kanale koje nismo stavljali u ponudu domaćeg paketa- a to su makedonski A1 Plus (koji se usput rečeno, emitira nekodirano) te Pro TV International, koji je dio ponude svih Digi TV paketa. Neki od kanala koji će se pojaviti u sklopu osnovnog paketa su i AXN Central Europe (iako nije sasvim jasno hoće li taj kanal biti lokaliziran na hrvatski jezik ili će se emitirati bez titlova ali na engleskom) te Playboy Channel. Kanali koji nedostaju su Jetix te Eurosport 2.

U paketu će se naći i dvije radio stanice, doduše one iz rumunjske - Roxy Rádió i Sztár FM. Dodatni kanali biti će HBO Adria te Hustler TV, a koji će se mjesečno dodatno naplaćivati po zasad neutvrđenom cjeniku, no HBO Adria će se i dalje naplaćivati najvjerovatnije 52 kn mjesečno, a Hustler TV 40-tak kuna.

Slijedi programska lista osnovnog paketa prenesena sa www.rdi-digitv.com

1 Cartoon Network / TCM
2 VH-1 (Video Hits One)
3 Zone Romantica
4 CNN
5 Travel Channel
6 Nova TV Croatia
7 OBN - Open Broadcast Network
8 RTL Hrvatska
9 TV Sljeme
10 A1 Plus
11 CMC - Croatian Music Channel
12 MTV Adria
13 AXN Central Europe
14 National Geographic
15 Viasat Explorer / Playboy
16 Eurosport
17 Pro TV International
18 Discovery Channel Eastern Europe
19 Animal Planet Europe
20 Discovery Civilisation
21 Discovery Science
22 Discovery Travel & Living
23 Viasat History
24 ZoneReality
25 Hallmark Central Europe
26 TV 1000
27 Private Spice

Programski paket HBO

28 HBO Adria

Programski paket Hustler

29 Hustler TV

Radijski kanali

1 Roxy Rádió
2 Sztár FM


Važno je napomenuti da se programska lista može promijeniti u narednim danima, pošto je do službenog starta platforme ostalo otprilike dva tjedna, a svjedočimo svakodnevnim promjenama na transponderima Digi TV-a koji mogu značajno promijeniti programsku listu. U ovom trenutku Hustler TV se više ne emitira ni na jednom transponderu Digi TV-a, a umjesto njega krenula je Otvorena Televizija, a s druge strane kanal Jetix Romania uključio je engleski audio pid što znači da se možda sprema za ulazak u hrvatski paket.

Izvor programske liste: www.rdi-digitv.com
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
sky%20hd.gif

Na red za recenziju stigao je i Sky HD Digibox Thomson DSI 8212 - prvi HDTV box koji recenziramo a da je povezan sa platformom Sky Digital na 28.2° istočno. Ova platforma je izuzetno zanimljiva za ljubitelje televizije visoke razlučivosti pošto se u sklopu iste emitira 11 HDTV kanala. Ti kanali su Sky One HD, Sky Movies 9 HD, Sky Movies 10 HD, Sky Sports 1 HD, Sky Sports 2 HD, National Geographic Channel HD, Discovery HD Theater, Artsworld HD i History Channel HD, a emitiraju se i 2 Sky Box Office HD kanala.

Ovo je najveći izbor HDTV kanala u Europi u ovom trenutku te svakako zaslužuje da se o njemu napiše nešto više. Krenimo od početka: Sky HD je televizija visoke razlučivosti. Što to znači? Za vas koji još uvijek niste upoznati sa pojmom HDTV-a objasnit ćemo to u nekoliko rečenica. Naime, televizija kakvu gledate danas naziva se televizija standardne razlučivosti (SDTV). Ona se emitira najčešće u rezoluciji 720x576 piksela. Televizija visoke razlučivosti emitira program najčešće u rezoluciju 1920x1080 piksela. Koliko je to bolje? Puno bolje, čak do 5 puta oštrija i kvalitetnija slika nego do sada. Za prijem HDTV kanala sa satelita potreban je digitalni satelitski receiver kompatibilan sa HDTV standardom, a za potpunu uživanciju i HD Televizor. Naime, ako imate HDTV receiver, ali stari televizor koji ne podržava HDTV, tada nemate apsolutno nikakav efekat gledanja HDTV kanala jer se visoka razlučivost ponovo "transformira" u onu standardnu za SDTV- a to je 720x576.

Zašto je HDTV zaludila gledatelje u svijetu? Vrlo jednostavno - radi se o potpuno novom doživljaju gledanju tv kanala. U Sjedinjenim Državama jedan od omiljenih kanala je Discovery HD Theater (u Europi je to Discovery HD) koji sa kvalitetom slike i detaljima naprosto oduzima dah. Jedan od najnovijih HDTV kanala u Europi je i National Geographic Channel HD, koji je sadržajno vrlo sličan Discovery HD-u. A svjetsku premijeru i to upravo u Sky HD paketu nedavno je imao kanal The History Channel HD. Važno je napomenuti da se HDTV kanali emitiraju u Dolby Digital 5.1 tehnici te tako u potpunosti zaokružuju vrhunski doživljaj gledanja. No krenimo sa Sky HD Digboxom:

Thomson je na prvi pogled izuzetno glomazan, pogotovo ako ne znate njegove specifikacije. Uređaj teži 4 i pol kilograma i nešto je veći od Dreamboxa DM 7000. Sprijeda se nalaze gumbi za digitalni videorekorder, te navigacijski gumbi za izbornik. Kartica je dobro skrivena ispod poklopca sa desne strane, a utor za interaktivnu ionako nije sakriven od očiju znatiželjnika. Jedan pogled na stražnju stranu ovog digiboxa govori samo jedno: apsolutno je spreman za sve buduće izazove! Prvo što ćete primjetiti je Serial ATA konektor koji će se koristiti u budućnosti, a već sada konektor je naznaka da će se u budućnosti iskoristiti za vrlo brzu komunikaciju Sky Boxa i nekog trećeg uređaja. Postoji mogućnost da će Sky nuditi dodatne, eksterne HDD uređaje kako bi zadovoljili apetit snimanja HDTV kanala, a za tako velik protok podataka kakav traži HDTV SATA je idealno rješenje.

Odmah do SATA konektora nalazi se Ethernet konektor, što znači da će ovaj Sky Digibox u budućnosti preko mreže komunicirati sa raznim drugim uređajima, što mu daje puno veće mogućnosti no što ih je imao dosad. Jedna od novih prednosti može biti i spajanje sa broadband routerima te izravan pristup Internetu bez izravnog posredstva telefonske linije (i dan danas za narudžbe Sky Box Office filmova i PPV programa općenito potrebno je u box priključiti telefonsku liniju kako bi po potrebi mogao izvršiti narudžbe. Konektor za telefonsku liniju prisutan je i na ovom Digiboxu, no to ne treba čuditi pošto je takav način spajanja dan danas još uvijek aktualan.

Odmah do Ethernet konektora možemo naći i najvažniji konektor karakterističan za ovaj box - HDMI (High-Definition Multimedia Interface), koji omogućava praćenje HDTV kanala u punoj kvaliteti (ako ste vlasnik LCD televizora ili plazme, oni vjerovatno imaju takav konektor (ako su HD ready). Važno je napomenuti da je ovo jedini konektor na boxu koji može prikazati "istinski" HDTV dok će svi drugi izvršiti konverziju sa HDTV rezolucije na SDTV (720x576). Uz receiver dolazi jedan HDMI kabel te jedan Scart kabel. Što se Scart konektora tiče, ovaj box sadržava dva takva - po dobrom starom Sky standardu , jedan scart priključak za TV, a drugi za VCR. Od ostalih konektora za tv/video uređaje izdvojit ćemo 2 RF out konektora te 1 antenna in, te Video/Audio cincheve. Uređaj sadržava i S-Video konektor što znači da je ovaj box u stanju istodobno napajati čak sedam različitih tv uređaja (S Video + L Audio Cinch, Video Cinch + R Audio Cinch, RF1 Out, RF2 Out, Scart 1, Scart 2, HDMI).

Pošto se radi o uređaju koji omogućava gledanje HDTV kanala, među konektorima ćete pronaći i optički audio izlaz (S/PDIF) za uživanciju u Dolby Digital 5.1 zvuku. Thomson ima i RS 232 konektor, te dva USB konektora, a čija namjena nije sasvim jasna, no vjerovatno će se kao i Ethernet odnosno SATA konektor, koristiti u budućnosti za povezivanje sa drugim uređajima. Pošto se radi o DVR uređaju (Sky +) on sadržava dva tunera (Dish Input 1 i Dish Input 2), kako biste mogli snimati jedan, a gledati sasvim drugi program.

Ovaj Sky+ HD Digibox opremljen je sa 160 gb hard diskom koji omogućava snimanje do 30 sati programa u visokoj razlučivosti te otprilike 80 sati programa u standardnoj razlučivosti. Unatoč tome što se radi o novom uređaju, zadržao je jednostavnost i funkcionalnost običnih Sky + boxova. Uređaj je opremljen sa 2 ventilatora za rashlađivanje, no koji su praktički nečujni.

Ako ste se susretali sa Sky Digibox uređajima, izbornik vas neće niti malo iznenaditi - i dalje je vrlo jednostavan i "user - friendly " no dodane su neke nove stavke zbog kompatibilnosti sa HDTV-om. Za one koji ne poznaju Sky Digibox uređaje dovoljno je reći da prilikom prvog paljenja box automatski sa satelita preuzima najnovije i najsvježije liste kanala, a navigacija kroz izbornik i liste kanala vrlo je jednostavna i napravljena po principu "da-ne". Detaljnije slike izbornika provjerite u nastavku teksta.

Dizajn daljinskog upravljača neznatno je promijenjen u odnosu na starije Sky Digiboxove, a sadržava standardne mogućnosti ostalih Sky službenih receivera te Sky + receivera (digitalnih satelitskih receivera i videorekordera). Za daljinski su potrebne 2 AA baterije (1.5 V) koje dolaze u pakiranju sa receiverom. I u ovom slučaju imamo univerzalni daljinski upravljač koji osim sa Sky Digiboxom može upravljati i sa tv uređajem.

Radi se o izvrsnom uređaju, namijenjenom prije svega krajnjem korisniku koji je pretplatnik na britanski paket Sky Digital i koji nema nikakve namjere gledati kanale sa drugih satelita. Jedine zamjerke koje mu stoga upućujemo jest nedostatak podrške za DiSEqC, čime je eliminirana svaka mogućnost da se istodobno prati više satelita te malo poveća cijena. No nažalost to je boljka svih službenih Sky-jevih digitalnih receivera.

Specifikacije:
-Standardi: DVB-S1, DVB-S2, Mpeg2, Mpeg4, SDTV, HDTV
-HDMI konektor
-Audio / Video Cinch
-TV SCART (composite video izlaz, RGB izlaz)
-VCR SCART (composite video ulaz / izlaz, RGB ulaz)
-S - Video izlaz
-RJ11 telefonski priključak
-2 USB porta (1 sprijeda i 1 straga)
-RS 232
-2 LNB In priključka (2 odvojena Tunera)
-2 ventilatora
-RJ45/Ethernet priključak
-SATA priključak

Ustupio:
Sky Contact
Horvaćanska 31 - Selska 215 (Shopping Centar)
10000 Zagreb
www.sky-contact.hr
01/ 369-33-33

Cijena: 4.125,00 kn
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
digi%20tv.gif

Od petka prošlog tjedna platforma Digi TV počela je sa testiranjem novog kanala na hrvatskom jeziku - radi se o lokalnim kanalu OTV (Otvorena Televizija) koja se emitira iz Zagreba. Radi se o regionalnoj televiziji koja pokriva zagrebačku županiju odnosno signalom pokriva oko pola milijuna kućanstava, a radi se o kanalu sa uglavnom mozaičnim programom.

Novitet jest noćni program koji se zove "Pleasure TV" a svaku večer od ponoći prikazuje se softcore erotski program sve do 4 sata ujutro. OTV emitira cjelodnevni program, a na toj se televiziji svojevremeno emitirala Malnarova "Noćna mora" i "Večernja škola" Željka Pervana. Hoće li se do početka službenog emitiranja OTV i dalje naći u ponudi Digi TV-a ostaje da vidimo u narednim tjednima, no može se reći da bi itekako bilo zanimljivo vidjeti ovaj program u sklopu nove platforme. Uz OTV se u Digi TV-u emitiraju i hrvatski RTL, Nova TV te TV Sljeme. OTV je sa emitiranjem u platformi Digi TV krenuo na mjestu kanala Hustler TV.

Jedno od najvećih iznenađenja je kanal AXN Central Europe koji se prema informacijama sa www.rdi-digitv.com bude emitirao u sklopu osnovnog paketa platforme Digi TV. Iako kanal za sada nije titlovan na hrvatski jezik niti postoje ikakve najave oko lokalizacije istog u skorije vrijeme, AXN Central Europe mogao bi se u sklopu našeg paketa emitirati na engleskom jeziku bez titla. Radi se o akcijsko-serijskom kanalu koji emitira program bez reklama, poput HBO-a. AXN je u produkciji Sony Pictures Entertainmenta, a u Europi postoji nekoliko različitih verzija. Nama najzanimljiviji su AXN Central Europe, AXN Sci-Fi i AXN Crime. Još jedno iznenađenje koje bi se našlo u sklopu osnovnog paketa je Playboy TV UK. Kanal bi se trebao emitirati nakon edukativno znanstvenog kanala Viasat Explorer, odnosno svakodnevno od 23:00 do 05:00 sati po našem vremenu.

Iako na popisu osnovnog paketa Digi TV-a za Hrvatsku nema kanala Jetix, on je od subote započeo sa emitiranjem engleskog audio podnositelja. To znači da postoji mogućnost da će do službenog starta ove platforme taj dječji kanal biti uvršten u ponudu osnovnog paketa.

Izvor: Satelitski Forum
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
sport%20klub.gif

Rumunjska digitalna satelitska platforma Digi TV sprema se za skori ulaz na srpsko DTH tržište. Nakon što je 1.11.2006 godine aktiviran novi transponder na frekvenciji 12,607 GHz V, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 Mpeg2 uglavnom kodirano u sistemu Nagravision 2, na njemu su se postupno počeli pojavljivati kanali koji će se emitirati u srpskom dijelu paketa.

Neki od kanala koji su prisutni od same aktivacije ovog transpondera su Metropolis TV (glazbeni kanal), Palma TV (lokalni kanal), MTV Adria i HBO Adria, a nešto kasnije pridružio im se i kanal Belle Amie TV (također, lokalni).

Ono što izaziva najviše pozornosti je početak testiranja kanala Sport Klub Srbija i Film Plus Srbija, pošto se do sada nagađalo da ekskluzivna prava na reemitiranje tih kanala putem satelita ima samo platforma Total TV koja emitira kodirano u NDS Videoguardu na 16° istočno ( Eutelsat W2). Ako se u Digi TV pojavi i Sport Klub te Film+, ponuda obaju platformi biti će praktički izjednačena, pošto većinu kanala koje Total TV emitira Digi TV već ima u svojoj ponudi. No Digi TV ima puno jače adute po pitanju stranih kanala - naime u toj platformi emitira se i 30-tak vrlo atraktivnih stranih kanala od kojih se dio već emitira i u Total TV-u, no dobar dio ipak nije dio te platforme (Animal Planet, Discovery Science, Discovery Civilisation, Cartoon Network, TCM, Private Spice, Playboy TV, Jetix, VH-1).

No ni Total TV ne čeka mirno na žestok start Digi TV-a na svojem teritoriju - start trećeg transpondera Total TV-a očekuje se u narednim danima, a na njemu će se zasigurno emitirati nekoliko lokalnih kanala, Travel Channel, a očekuje se i start nekolicine stranih kanala (čija imena nisu poznata). Total TV će gotovo sigurno krenuti u suradnju sa rumunjskom platformom MAX TV koja se emitira na istoj poziciji (16° istočno), što znači da će se broj stranih kanala zasigurno povećati, no teško da će se neko značajno povećanje broja stranih kanala dogoditi bez povećanja pretplate.

Preostalo je tek otprilike dva tjedna do bespoštedne borbe između Total TV-a i Digi TV-a za prevlast na tržištu, a pobjednik će zadovoljno moći trljati ruke, pošto će mu uspjeh značiti i profit.
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
dish%202.gif

U Rumunjskoj sa emitiranjem kreće peta digitalna satelitska pay tv platforma, koja će se emitirati posredstvom grčkog satelita Hellas Sat 2 na poziciji 39° istočno. Novu platformu pokrenuti će rumunjski telekom operator RomTel.

Pokusno emitiranje paketa već je započelo na frekvenciji 12,688 GHz V, Symbol Rate 30000, FEC 7/8 Mpeg2 trenutno nekodirano možete pratiti kanale Boomerang, Cartoon Network, MTV, Private Spice, MTV2 Europe i Euronews. Novi digitalni satelitski pay tv paket u Rumunjskoj nositi će naziv Dolce. Testiranje ove platforme biti će vršeno u kodnom sustavu NDS Videoguard (provider ID 092F) , a za prijem su nužni službeni set top boxovi izraelske platforme YES koja se emitira na satelitima Amos 1 i 2 na 4° zapadno. U paketu je trenutno aktivno samo 6 kanala, no prema informacijama u EPG-u paket će sadržavati čak 67 kanala. Prema informacijama koje možemo iščitati iz NIT (Network Information Table) ubrzo će biti aktivirani i novi transponderi - na frekvencijama 12,565 GHz V, 12,647 GHz V i 12,606 GHz H. Na svim navedenim transponderima parametri će biti isti - Symbol Rate 30000 i FEC 7/8.

Platforma Dolce će se osim na Rumunjskom emitirati i na Mađarskom tržištu, a što znači da će se u Mađarskoj ubuduće za naklonost pretplatnika boriti tri platforme - UPC Direct, DIGI TV i nova platforma - Dolce.

Izvor: Parabola.cz
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
hustler%20tv.gif

DCM kabelska televizija, najveći kabelski koncesionar u Hrvatskoj, započela je sa testiranjem novog kodiranog kanala na kanalu S07 (mreža Zagreb / Velika Gorica).

Radi se o ***** kanalu Hustler TV koji je gledateljima u Hrvatskoj već vrlo dobro poznat (navedeni kanal već se emitira u cjelodnevnom obliku u mreži Adriatic Kabela te u još nekim manjim kabelskim mrežama). Hustler TV je tijekom prošle godine zamijenio ***** kanal Private Gold, a gledateljima je donio stotine sati dosad neprikazanog hardcore ***** sadržaja u Europi. Hustler TV Europe u vlasništvu je američkog kanala Hustler TV, a koji je pak u vlasništvu ***** časopisa Hustler čiji je vlasnik i začetnik Larry Flynnt.

DCM je unatoč tome što je najveći kabelski koncesionar, propustio priliku uvesti u svoju mrežu 24 satni ***** kanal (koji bi se dakako, kodirao), no s dolaskom konkurencije i DCM je započeo sa reakcijama te gledateljima ponudio još jedan novi premium kanal koji će se mjesečno plaćati otprilike 30-40 kuna, a za njegovo praćenje biti će neophodan Dalvi dekoder, odnosno isti onaj uređaj koji je potreban za praćenje premium kanala HBO, Pink Plus i ESPN Classic Sport. Inače, kanal Hustler TV, kao i Blue Hustler (softcore verzija istog), dostupni su u mreži DCM-a u sklopu standardnog paketa, no samo u noćnim satima (od 23 sata pa do 5 sati ujutro) na programskim pozicijama MTV-a Adria i VH-1 Europe.
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
digi%20tv.gif

Digi TV - nova digitalna satelitska pay tv platforma na našem tržištu, krenula je danas sa reklamnom kampanjom na većini značajnijih medija.

Reklame za Digi TV mogu se čuti na radijskim kanalima te se vidjeti na tv postajama sa nacionalnom pokrivenošću. Digi TV je već sada započeo sa narudžbama na telefonski broj 062 300 333 (oprez, radi se o telefonskom broju sa posebnom tarifom naplaćivanja). Pretplatnicima se nude posebne pogodnosti kao što su besplatna aktivacija, besplatan satelitski komplet i receiver te besplatno praćenje svih programa tijekom prvog mjeseca korištenja, dakako uz potpis ugovora na 12 mjeseci. Trenutno su u ponudi Digi TV-a svi značajniji kanali u Hrvatskoj izuzev HRT-a 1 i 2 te NeT-a iz Kutine, no prema riječima zaposlenika Digi TV-a, HRT 1 i 2 biti će vrlo brzo uvršteni u programsku ponudu. Za NeT nažalost, nismo dobili odgovor. Jedan od kanala koji bi se također trebao naći u ponudi Digi TV-a je ***** kanal Hustler TV, a koji je bio sastavni dio platforme See More SatChannel. Kanal neće biti dio osnovne ponude već bi trebao, baš kao i u slučaju See More paketa, biti premium kanal koji se dodatno plaća.

Iako je reklamna kampanja krenula, začuđuje činjenica da Digi TV nije napravio apsolutno ništa po pitanju hrvatskih titlova u svojem paketu. Na većini kanala i dalje se pod hrvatskom identifikacijom emitira srpski titl, a jedinu ispravku je doživio Eurosport na kojem je "Croatian" preimenovan na "Serbian" odnosno na stvarni jezik tog audio podnosioca. Digi TV u Hrvatskoj kreće do kraja ovog tjedna, dok će prodaja u Srbiji prodaja i promocija započeti tijekom idućeg tjedna.
izvor:satelitv
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
sky%20italia.gif

Predstavnici platforme Sky Italia zadovoljno su izvjestili da će usluge platforme Sky Italia do kraja ove godine koristiti 4 milijuna pretplatnika.

Do kraja 9.mjeseca ove godine platforma Sky Italia brojala je 3.820.000 pretplatnika. Najveći rast broja pretplatnika ove godine Sky Italia doživjela je u prvom i drugom tromjesečju ove godine, a glavni razlog tolikoj potražnji i povećanju interesa za pretplatu na Sky Italia jesu brojni prijenosi nogometnih utakmica, a i ovogodišnje svjetsko prvenstvo u nogometu koje se odigravalo u Njemačkoj. Nakon završetka svjetskog prvenstva zabilježen je i blagi pad broja pretplatnika (sa 3.9 milijuna na sadašnji broj). Sky Italia nastala je spajanjem dvaju talijanskih pay tv platformi, D+ i Stream TV. Sky Italia emitira se posredstvom satelita Hot Bird na 13° istočno, kodirano u sistemu NDS Videoguard, a u paketu se emitiraju brojni atraktivni kanali kao što su Sky Cinema i Sky Sport.

Osim brojnih tematskih kanala Sky Italia emitira i nekoliko HDTV kanala : Sky Sport HD, Sky Cinema HD, National Geographic Italia HD te Next HD.

Izvor: Sat Kurier i satelitv
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
upc%20direct.gif

U Češkoj republici platforma UPC Direct evidentirala je na kraju trećeg kvartala ove godine ukupno 119.400 pretplatnika, što je za 2.100 klijenata više nego na kraju 6 mjeseca ove godine, što je rast od 1.8%.

U Slovačkoj se za razliku od ostalih tržišta bilježi pad u broju pretplatnika. Iako na slovačkom tržištu UPC Direct broji najmanje pretplatnika, taj broj se i dodatno smanjuje nakon što je na to tržište ušao paket Digi TV. Paket UPC je na kraju 9 mjeseca u toj zemlji zabilježio 16.900 pretplatnika, što je za 200 manje nego u prethodnom kvartalu, a radi se o smanjenju od 1,17%.

Najveći interes za pretplatu UPC je zabilježio u Mađarskoj, gdje se na taj paket pretplatilo 3.300 novih korisnika. U Mađarskoj UPC Direct broji najviše pretplatnika, 173.500, a zabilježeni rast pretplatnika iznosi 1,9%. Četvrto DTH tržište za UPC je Rumunjsko. UPC je u toj zemlji preuzeo jednu od nekoliko satelitskih platformi. Radi se o paketu Focus Sat koji se emitira na satelitu Thor na 0.8° zapadno. Focus Sat kodiran je u sistemu Conax i emitira 40-tak kanala. Focus Sat je dugo vremena stagnirao, no na kraju 9 mjeseca brojao je čak 14.400 novih klijenata tako da sada broji ukupno 23.800 pretplatnika (rast od 253,2 %).

Iako UPC Direct na tržištu središnje Europe postoji već dugo vremena, najveću glavobolju zadaje im rumunjski paket Digi TV koji je na "njihov" teritorij ušao u 2.mjesecu ove godine i već sada broji više pretplatnika u Mađarskoj nego što ih je UPC Direct uspio sakupiti u proteklih 5 godina.

Izvor: Parabola.cz i satelitv
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
cyfrowy%20polsat.gif

Poljska digitalna satelitska pay tv platforma Cyfrowy Polsat ubrzo će aktivirati još jedan transponder za svoje potrebe na satelitu Hot Bird na 13° istočno. Novi transponder Cyfrowy Polsat će kupiti od tvrtke T-Systems na satelitu Hot Bird 8.

Transponder koji će preuzeti Cyfrowy Polsat donedavno je koristila latinoamerička platforma Olisat koja je završila neslavno. Cyfrowy Polsat emitirati će svoj četvrti transponder na frekvenciji 12,265 GHz V, Symbol Rate 27500, FEC 3/4. Na novom transponderu Cyfrowy Polsat će najvjerovatnije emitirati HDTV kanale ali i nove tematske programe. Detalji oko novog transpondera te točan datum njegova aktiviranja još uvijek nisu poznati.


Cyfrowy Polsat broji milijun pretplatnika
Operater poljske satelitske platforme Cyfrowy Polsat dosegnuo je granicu od 1 milijun pretplatnika i pritom je postao lider na tržištu poljskih pay tv platformi. Iza Cyfrowy Polsata po broju pretplatnika slijedi Cyfra + (800 - 850.000). Programska ponuda paketa Cyfrowy Polsat broji 50-tak kanala na poljskom jeziku, 8 poljskih radio kanala te velik broj FTA kanala koji se emitiraju posredstvom satelita Hot Bird na 13° istočno. Za neočekivan uspjeh ove platforme odgovornim se smatra povećanje programske ponude. U proteklih nekoliko mjeseci paket je proširio svoju programsku ponudu sa kanalima AXN Sci-Fi, AXN Crime, Zone Romantica, Eurosport i Eurosport 2, a za desetak dana u ponudi će se naći i dječji kanal Disney Channel, a nešto kasnije i Fox Life.

Prema neslužbenim informacijama, platforma Cyfrowy Polsat je u prva dva tjedna tekućeg mjeseca dobila čak 45 tisuća novih klijenata. S druge strane, platforma N (nova, treća pay tv platforma u Poljskoj) do kraja ovog mjeseca planira imati 45 tisuća pretplatnika. Pošto je N sa emitiranjem krenuo polovicom 10 mjeseca, to znači da toj platformi treba mjesec i pol da sakupi isti broj pretplatnika koji Cyfrowy Polsat dobije za samo dva tjedna. U istom vremenskom razdoblju Cyfra + evidentirala je 15 do 20 tisuća novih pretplatnika.


Polsat Sport HD od 5. mjeseca 2007 godine
Danas je na tiskovnoj konferenciji operator platforme Cyfrowy Polsat predstavio svoje planove o emitiranju programa u visokoj razlučivosti (HDTV). Kanal Polsat Sport HD krenuti će sa emitiranjem 25.05.2007 godine. kanal će na početku emitirati 18 sati programa dnevno. Na programu će se naći prijenosi Wimbledona, 2. engleska nogometna liga, svjetsko prvenstvo u ragbiju. Do polovice 2007 godine platforma Cyfrowy Polsat imati će vlastiti specijalni HD studio. Operator Polsata zakupio je dva specijalna vozila koja će im omogućiti da emitiraju sportske prijenose u HDTV kvaliteti. Pojedino vozilo posjeduje 8 kamera. Cyfrowy Polsat planira pokrenuti 5 HDTV kanala (neslužbene informacije govore o 8 kanala) koji će emitirati sport, filmove, zabavu i ostale programe.

Platforma Cyfrowy Polsat prve je HDTV prijenose imala za vrijeme svjetskog prvenstva u nogometu ove godine.


Fox Life stiže u Cyfrowy Polsat
Početkom 2007 godine programska ponuda Cyfrowy Polsata biti će proširena za jedan novi program - Fox Life. Kanal će, poput talijanske, portugalske i bugarske verzije, emitirati američke filmove i serije. Fox Life biti će dio programskog paketa "Film". Fox Life na europskom je tržištu prisutan već neko vrijeme, a prema nekim najavama trebao bi se emitirati i na hrvatskom tržištu.

Izvor: Sat Kurier i satelitv
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
rtl%20novi%20kanali.gif

Njemačka televizijska grupacija RTL Group započela je sa promotivnim emitiranjem svojih novih digitalnih tematskih kanala RTL Crime i RTL Living.

Promo program obaju novih kanala pojavio se na satelitu Astra 1H na 19.2° istočno, na frekvenciji 12,187 GHz H, Symbol Rate 27500, FEC 3/4 Mpeg2 nekodirano sa PID-ovima 200/201 (RTL Crime) odnosno 210/211 (RTL Living). Start regularnog emitiranja planiran je za 1.prosinca 2006 godine. Kanali će se emitirati u sklopu pay tv platforme Arena, a signal će biti kodiran u sistemu Cryptoworks. Već sada navedeni kanali emitiraju se pod providerom Arena TV, a vidljiva je i identifikacija kodiranja Cryptoworks iako se emitiraju u nekodiranom obliku. RTL Crime je, kao što mu i sam naziv govori, kanal posvećen krimi serijama i filmovima, a RTL Living je kanal koji će prikazivati uglavnom magazine posvećene životnom stilu.

Izvor: Parabola.cz i satelitv
 

DanijelVR

Aktivan član
Poruka
1.935
total%20tv.gif

Digitalna satelitska pay tv platforma iz susjedne Srbije, Total TV, proširila je ponudu svojeg osnovnog paketa sa nekoliko novih kanala. Novi kanali aktivirani su prošlog tjedna (15.11.2006 godine), a oni su: Palma Plus, TV Panonija, MTS (Music Television Station), Auto Plus, Spektrum, FOX TV i TV Avala.

Kanali MTS i Auto Plus trenutno emitiraju samo test signal, a nije poznat točan datum starta njihovog emitiranja. Kanali Fox TV i Avala dugo su očekivani u Total TV-u pošto se radi o novim kanalima koji emitiraju signal na teritoriju cijele Srbije. Od danas u sklopu osnovnog paketa emitira se i kanal Happy Cable, radi se o kabelskoj verziji kanala Happy TV koja se emitira do kasno navečer, za razliku od postojećeg kanala Happy TV / Košava koji se emitira i zemaljskim putem. Zemaljska verzija Happy TV-a emitira sve do 18:30 sati svakodnevno, nakon čega do jutarnjih sati emitira Happy TV. Programski se Happy TV Cable i zemaljska Happy TV ne razlikuju. Ostali kanali koji su uvršteni u ponudu su lokalnog karaktera i u načelu ne donose ništa novo.

Happy Cable, Palma Plus, Panonija TV, MTS, Auto Plus, Spectrum, Fox, Avala TV emitiraju se na frekvenciji 11,428 V, Symbol Rate 26700, FEC 3/4 Mpeg2 kodirano u sistemu NDS Videoguard. Osim navedenih kanala, SBB je u svoj paket uvrstio i izvrsni kanal FOX Crime koji se trenutno emitira u nekodiranom obliku na istoj poziciji u sklopu paketa ITV Partner. Kanal Fox Crime u cijelosti je titlovan na srpski i hrvatski jezik pa je stoga i vrlo zanimljiv gledateljima Total TV-a. Nakon što se kanal kodira u sistemu Cryptoworks (za potrebe ITV Partnera) i NDS (za potrebe Total TV-a) biti će dostupan pretplatnicima paketa Plus. Kanal Fox Crime emitirati će se ekskluzivno u Total TV-u.

Sa testnim emitiranjem u Total TV-u krenuo je i Travel Channel i to pod imenom TEST 11. Kanal se emitira na frekvenciji 10,972 GHz V, Symbol Rate 27500, FEC 5/6 Mpeg2 kodirano u sistemu NDS Videoguard, a još uvijek ga ne otvaraju originalne Total TV kartice. Očekuje se da će Travel biti dio osnovnog paketa.

Izvor: SBB - Serbia Broadband i satelitv
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.