Quantcast

Novosadski ortoped osuđen za primanje mita i zloupotrebu službenog položaja

Bili The Kid

Elita
Poruka
15.788
U Višem sudu u Novom Sadu u petak je posle sedmogodišnjeg sudskog postupka, presuđeno jedanaestočlanoj grupi optuženoj za primanje i davanje mita i prevare u vezi sa osiguranjem, odnosno da su 2012. godine zloupotrebljavali saobraćajne nesreće kako bi iz njih preko osiguranja naplatili nematerijalnu štetu.


Kako pišu Večernje novosti, Vladimiru Šarčevu (70) iz Novog Sada, lekaru specijalisti ortopedu je zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja izrečena jedinstvena kazna od dve godine i četiri meseca, dok je njegov sugrađanin i medicinski tehničar Voja Marjanović (63), zbog podsetrekavanja na davanje mita i zloupotrebu službenog položaja osuđen na tri godine i tri meseca zatvora.

Ortoped Ivica Lalić (56) je zbog primanja mita osuđen na godinu kućnog zatvora. Na osam meseci, koje će, takođe, "služiti" kod kuće, osuđena je advokatica Hasida Tafilović (47), zbog podstrekavanja na davanje mita i prevare.

Marku Mijailoviću (38), inženjeru zaštite na radu, zbog davanja mita i prevare izrečena je uslovna kazna od godinu dana sa rokom provere od tri godine.

Uslovno na osam meseci sa rokom provere dve godine, kažnjeni su i Milorad Balta (56), saobraćajni tehničar iz Futoga, njegova sugrađanka i stjuardesa Teodora Blagojević (33), Dragoljub Tovljanić (33), vodoinstalater iz Novog Sada, Aleksandar Damjanović (35), preduzetnik iz Rume i Nenad Jovanović (32), muzičar iz Rume.

Novosađani Nemanja Gvozdenović (35) lekar, i Miroslav Trivić (48), obućarski tehničar, oslobođeni su optužbe.

Ortopedima Šarčevu i Laliću je istovremeno zabranjeno da se bave lekarskim pozivom godinu dana od dana pravosnažnosti presude. Novosti navode da je devetoro okrivljenih obavezno da plati i novčanu kaznu u iznosu od po 50.000 dinara i to u roku od tri meseca, ili će im ona, u protivnom, biti zamenjena zatvorom.


https://www.021.rs/story/Novi-Sad/H...je-mita-i-zloupotrebu-sluzbenog-polozaja.html


Porođaj bar 500eur
14.12.2019 • 10:49

A Betanija?

Za Betaniju svi pričaju kako doktor ginekolog koji nije podmićen (u srpskom jeziku to kažu "počašćen") neće ni da pogleda porodilju. A ako je podmićen onda je fini, zlatan, predusretljiv, pomaže, brine, prati.... SRAM VAS BILO DOKTORI! Lep primer dajete kako "čašćavanje" tj. MITO treba da se daje i sve mlade trudnice su prestravljene. Nije ni čudo što o Betaniji tako pričaju po gradu i šire. I tarife se prepričavaju..i imena doktora se prepričavaju. Žene život donose na svet u brizi da li će doktor i sestra da se posvete tom trenutku ili će ih pustiti da se muče.
 
Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.