Quantcast

Novosadski advokati i mali pravni saveti

proka

Buduća legenda
Moderator
Poruka
49.330
PREDLOŽEN PREKID ŠTRAJKA: Dogovor advokata i ministarstva!
BEOGRAD - Stručni timovi Ministarstva pravde i Advokatske komore Srbije (AKS) danas su dogovorili izmene Zakona o javnom beležništvu i pratećeg seta zakona, što je jedan od zahteva srpske advokature za prekid protesta koji je započet 17. septembra prošle godine.
Članovi stručnih timova su, nakon sastanka koji je trajao tri sata, potpisali sporazum o izmenama spornih propisa koji će u subotu razmatrati Upravni odbor AKS. Sporazum predviđa da stručni tim predloži organima AKS da se prekine obustava rada, kao i da izmene propisa budu upućene po hitnom postupku u Skupštinu Srbije na usvajanje.

- - - - - - - - - -

http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/predlozen-prekid-strajka-dogovor-advokata-i-ministarstva-clanak-1653941
 

Kaskader_82

Početnik
Poruka
1
Potreban mi je jedan pravni savet.
Naime,o cemu se radi.radi.Interesuje me da li radnik obezbedjenja (portir) firme ispred koje je znakom regulisano da je zabranjeno zaustavljanje i parkiranje na platou ispred iste,moze da uslika nepropisno parkirano vozilo i sliku prosledi saobracajnoj ili komunalnoj policiji na osnovu koje ce se poslati kazna na adresu.
Samo da napomenem da je u pitanju voznja sluzbenog automobila i da je zaustavljanje ispred pomenute firme bilo 4-5 min.
Hvala unapred.
 

proka

Buduća legenda
Moderator
Poruka
49.330
pitanje spada pod obezbedjenje dokaza..
portir neke firme, nema status ovlascenog lica i po meni, njegov "dokaz" je validan koliko i dokaz bilo kog gradjanina o vasem ucinjenom prekrsaju
kako nije ovlascen za saobracajne prekrsaje i kako prihvatanje takvih dokaza otvara vrata sumnji da li je dokaz u originalnom stanju lii je doradjen
mislim da kao takve saobracajna policija ne može prihvatiti...

uostalom, ajde da se svi malo raspitamo pa se kuckamo dalje :D
 

triling

Početnik
Poruka
1
Da li neko zna sta ciniti kada predsednik kucnog saveta ima IQ na sobnoj temperaturi? Naime, skupljala sam potpise zbog legalizacije, i skupila sam preko 51 posto u celoj zgradi, medjutim traze mi pecat od predsednika, jer je on kao ovlasceno lice...treba da potvrdi da su ti ljudi koji su dali saglasnost, zaista ti ljudi. Medjutim, on meni trazi sto i jedan papir i evidentno nece da saradjuje. Da li je moguce resiti to na neki drugi nacin?
Imam identičnu situaciju!
Sakupio sam "više od pola" potpisa saglasnosti etažnih vlasnika stanova u zgradi ali predsednik i pored zakonske obaveze da postupi u skladu sa izreženom voljom većine, lično nije saglasan i nema nameru da mi sačini traženu "Odluku" i da sa mnom zaključi Ugovor o regulisanju međusobnih odnosa (overen u sudu).

Dakle, radi se o klasičnom prmeru samovolje i zloupotrebe ovlašćenja u vršenju dužnosti!

Nasuprot svojoj zakonskoj obavezi da mi sačini Odluku i Ugovor, predsednik je izlobirao nekolicinu stanara koji su stali na njegovu stranu i udružili sve snage protiv mene.
Zbog potpisa koje imam ne mogu mi ništa ali ni ja ne mogu da dovršim započeti postupak legalizacije kao što ne mogu ni da priključim struju bez te Odluke i Ugovora.

Drama živa, ovo traje od 2008, niko nikome ne može ništa ali pravo i konačno rešenje se ne nazire, užas!!!
 

Лулница

Iskusan
Poruka
5.306
Ja bi ih tužila i poslala im finansijsku inspekciju. Naći će im sigurno nešto i posle toga više nemaju mogućnost da budu birani.

I ja imam idiota koji je tri mandata predsednik, a još veći idiot je podpredsenik skupštine stanara.
U mojoj zgradi nema volje da se oni smene, očigledno niko neće da se zamera :roll:, a ja ozbiljno razmišljam o tužbi jer je zgrada u lošem stanju oni ne vode računa a zadiru u privatnost stanara. :rtfm:


Jeste li konsultovali advokata?

To sve što oni rade je tipičan primer ZAVISTI i ZLOBE. :aha:
 
Poslednja izmena:

Alred

Početnik
Poruka
2
Dali zajednički troškovi tekućeg održavanja spadaju u komunalne usluge, odnosno odnosno po čl 378 zastarevaju za jednu godinu i šta spada u troškove tekućeg održavanja ako znamo da u komunalne troškove, spadaju, toplotna energija, gas, voda struja, dimničarske usluge, čišćenje i dr
Hvala na odgovoru.
Alred
 

dlugomir

Zaslužan član
Moderator
Poruka
123.338
Pozdrav svima :) citala sam komentare, sugestije, i vidim da ovde ima iskusnih :) da li mogu u privatnoj poruci da dobijem preporuku za advokata? Pripravnicki je u pitanju. Neko od koga se moze nauciti posao. Ne volonterski naravno. Hvala svim dobrim dusama unapred na pomoci :)
Može, evo ako neko ima ideju ko bi tu bio zgodan neka ti pošalje. Ja trenutno nemam.
 

ništa posebno

Početnik
Poruka
3
Otac mi je umro. Ja sam dete iz prvog braka. Ima još dece iz drugog braka. U međuvremenu se razveo sa drugom ženom i sa njom je u parnici oko deobe imovine. Ona nije u dobrim odnosima ni sa njim bila, a nije ni sa decom. Taj proces se sada nastavlja, te se sa njega prenosi na nas. Paralelno traje ostavinska rasprava. Potreban mi je advokat iz Novog Sada ako imate neku preporuku za ovakav slučaj. Hvala unapred.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.