Novosadski advokati i mali pravni saveti

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
'Ajde da vas pitam nešto važno.
Da li roditelji mogu da prodaju nekretninu detetu?
ja ne vidim razlog da ne može; ali na nekoliko strana sam tako čula:? Znači, ne da pokolone, nego baš prodaju.
Ti, što su ti to rekli U PRAVU SU !!!
Kupoprodaja je pravni odnos u kome je, između ostalog, bitna VOLJA stranaka ( ovo sada tebi govorim, računajući da je to neki vaš porodični dil sa Stefanom ! ), dete, do 18 - te nema ni volju ni sredstva da se pojavi kao kupac ( roditelji bi se pojavili kao prodavci i kao ZAKONSKI zastupnici kupca, što je kolizija interesa ! ), ma, ... uostalom ... šta ja sada tu, ... onaj FRIŠKI otac male Maše jedva čeka nešto ovakvo, pa da se iskaže !!! :-D

U tom slučaju najmanje je važno tvoje prezime.
Bitno je da imaš više od 18.godina, a imaš.
Time si stekla punu poslovu i pravnu sposobnost i možeš da zaključuješ pravne poslove bez ograničenja.
Narodski rečeno :
Dakle sada slobodno možeš da trguješ s kevom.
Mada ne vidim razlog za prodaju jer stavljaš nekretninu u promet odakle sledi POREZ !
Kod poklona nema poreza !

U tom slučaju najmanje je važno tvoje prezime.
Bitno je da imaš više od 18.godina, a imaš.
Time si stekla punu poslovu i pravnu sposobnost i možeš da zaključuješ pravne poslove bez ograničenja.
Narodski rečeno :
Dakle sada slobodno možeš da trguješ s kevom.
Mada ne vidim razlog za prodaju jer stavljaš nekretninu u promet odakle sledi POREZ !
Kod poklona nema poreza !
A, danas - sutra, kada sklja brdo para u renoviranje, pa se podžapaju i dođe do OPOZIVA, oš joj ti refundirati, a ??? :-D

hahahhhahahahahaha

looodi ste obojica totalno, zatto sam i ja rekao da sve radi na svoje ime
ne zato sto mislim da treba biti oprezan u vezi svoje bracne buducnosti, nego, prava zena treba da bude svoja i samostalna, a to na najlepsi nacin omogucava vlastita nekretnina. imace "ledja" da ne trpi, da ima svoj stav i misljenje... da bude emancipovana u punom slislu te reci......a takva zena, zadovoljna i sigurna u sebe, daje sebe vise svojoj porodici kao i svom ljubljenom :):):)

Mobille dictum, razmišljaj pravnički, tj. PRO FUTURO !!! Dakle, a eventualni RAZVOD, a velikodišna mama i blagodarna ćerka mogu onda u CRNU KUĆU, ako prođu one kvalifikacije, da gledaju BIVŠEG zeta i muža kako čašćava, akonto ove transakcije ??? :-D
A ovo sam onako, blago rekao, da te ne plašim previše, imajući u vidu da se, nenadano, i kod MUŽA može pojaviti tzv. " Prokin sindrom " BETONIRANJA DVORIŠTA !!! :-D

Back