Novosađani, kako vam se sviđa novi Pozorišni trg?

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
213.756
Posle mnogo meseci i verovatno i dosta potrošenih para dobismo trg koji sad izgleda ovako:

1642609504742.png


Po meni nepotrebne sve te kocke, ne vidim svrhu zašto su ono staro uopšte morali da diraju, da ne pominjem višemesečne radove i haos ... ne znam, po meni nam ovo nije trebalo. Na portalu s kog je ova slika razvila se i živa diskusija, a zanime me i šta vi ovde mislite o svemu tome? Da li je kao što neki kažu u pitanju pranje para ili je zaista lepše?
 
to je ono kad ne zagrebete ispod povrsine.
Dlugomire pa ti si valjda kao ja seta i prosao bar 20x dok se radilo ... i podzemne instalacije /kanalizacija/ telekomunikacija je koliko toliko obnovljena
osvezio se i osavremenio prostor.
Najbitnije prepisali foruicu i Bgd kada se sredjivao Trg Republike .... nista...betonsak livada koja kosta bogaoca :D

Salu na stranu po meni je sada plato ispred pozorista najlepsi od ako ga pamatim i jako funkcionalan i moderan.
Sacekaj malo kad upale fontanicu da vidis te cike i vriske decice kad se sakupe kao pacici oko jezera :heart:

Koga briga za lovu,eto di su nasi novci :mrgreen:
 

Nove sadnice na Pozorišnom trgu​

Gradsko zelenilo zasadilo je nove sadnice japanske ukrasne crvenolisne trešnje, ruža i ukrasnog bilja na Pozorišnom trgu.
Žardinjere, koje su izgrađene kao sastavni deo novog izgleda Pozorišnog trga, ukrašene su sa više od 50 žbunova lavande, na zelenoj površini pored teretnog ulaza u Srpsko narodno pozorište, u blizini Uspenske crkve, ulepšana je poleglim žbunjem i ružičnjakom sa 80 sadnica ruža vrste "zomerebend" sa obe strane teretnog prilaza pozorištu.
U Gradskom zelenilu navode da je Pozoršini trg prestižni deo urbane celine centra grada i da njihovi radnici upravo završavaju poslednje finese unapređenja zelenila jednog od najpoznatijih novosadskih gradskih ambijenata.

"Nova zelena površina kod Uspenske crkve činiće novu ambijentalnu kompoziciju sa Pozorišnim trgom. Velika žardinjera i prostor sa fontanom i mestima za sedenje sastoji se od šest manjih zelenih površina. U manjim žardinjerama zasađene su zimzelene žbunaste vrste, niskog rasta, na osnovu zamisli i zahteva Saveta za ozelenjavanje Grada Novog Sada. Smatra se da će odličan vizuelni utisak ostvariti postavljena kombinacija šest stabala ukrasne trešnje, 80 ruža i više od 50 žbunova lavande", kaže Jelena Prica, pomoćnica direktora Gradskog zelenila.

1647185472357.png
 

Back
Top