Novosađani bolji život našli u Bahreinu

• Začetnik teme Začetnik teme kuki.
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

kuki.

Zainteresovan član
Banovan
Poruka
216
Novosađani, Raša (31) i Dragana (33), sa svojom tromesečnom bebom odselili su u Bahrein u potrazi za boljim životom ostavivši za sobom siguran posao u državnim firmama.
Zbog toga što što im je sav novac odlazio na hranu i račune, što od plata nisu mogli da uštede ni dinara, što su uvideli da sebi ne mogu ništa da priušte, a verovatno ni maloj Sofiji za budućnost, te da se sve svodi na puko preživljavanje, odlučili su da napuste Novi Sad. On je ostavio posao u državnoj firmi gde je radio poslednje tri godine, a ona posao profesorke matematike u srednjoj školi gde je predavala poslednjih sedam godina.

- Život od danas do sutra. Svaki dan razmišljaš samo o finansijama bez mogućnosti da sebi pomogneš. Ta činjenica nas je frustrirala svakodnevno. Hteli smo da Sofiji otvorimo svet, da može jednog dana da bira gde želi da studira, gde želi da živi, da joj obezbedimo bolju budućnost. Žao mi je što smo toliko čekali. Sada imam utisak da sam prodisala posle toliko vremena. I žao mi je izgubljenog vremena u Srbiji i nadanja da će biti bolje

Званична религија у Бахреину је ислам, и већина становништва је муслиманске вероисповести. Услед великог степена имиграције сезонских радника из немуслиманских земаља, смањен је свеукупан број људи који су муслиманске вероисповести. Према цензусу из 2001. године, 80% становништва себе види као муслимане, 10% су хришћани, док је осталих 10% припадника различитих религија углавном из јужне Азије.

Usrećili su se. Ako je htela da Sofija nosi feredžu i zar mogla je i u BiH. :roll:

Званична религија у Бахреину је ислам, и већина становништва је муслиманске вероисповести. Услед великог степена имиграције сезонских радника из немуслиманских земаља, смањен је свеукупан број људи који су муслиманске вероисповести. Према цензусу из 2001. године, 80% становништва себе види као муслимане, 10% су хришћани, док је осталих 10% припадника различитих религија углавном из јужне Азије.

Usrećili su se. Ako je htela da Sofija nosi feredžu i zar mogla je i u BiH. :roll:

Raspitaj se malo o zakonima u toj drzavi pre nego sto ponovo lupis neku glupost.

И? Која је тема дискусије?
Нису ни први ни последњи који су "отишли".
Такви ће увек да одлазе.

i ja sam pomislio. imam mnogo primera iz okoline da mladi ljudi i veoma mladi odlaze. valjda zbog kapitalizma koji vlada u srbiji.
znam coveka, mlad strucnjak, situiran, koji se jos 1989. iselio u australiju. i sta sad?

Tema je zivot u Srbiji i koliko nas politicari unistavaju..koliko je uzaludan zivot ovde u Srbiji..citaj malo izmedju redova

Значи, још један који мисли да "тамо напољу" цветају руже 24/7 и да сви једва чекају пупољке из расадника Србија?
Опет питам, шта је ту ново?
Људи емигрирају и имигрирају из свих земаља света константно.

i ja sam pomislio. imam mnogo primera iz okoline da mladi ljudi i veoma mladi odlaze. valjda zbog kapitalizma koji vlada u srbiji.
znam coveka, mlad strucnjak, situiran, koji se jos 1989. iselio u australiju. i sta sad?

Видиш, сви кажу, одлази се. Нико се не распита шта после буде са тим људима.
Знам лика који је распродао грађевинске машине овде, целу фирму, отишао за Канаду и после две године прао судове у ресторану како би скупио паре за повратак.
Другарица, после 12 година рада у Емиратима добије отказ јер прво иду странци. Нема уштеђевине, нема ништа осим 12 година мање.

То што неко нема снаге да остане и мења ову земљу на боље, није ни вест ни изненађење.

Видиш, сви кажу, одлази се. Нико се не распита шта после буде са тим људима.
Знам лика који је распродао грађевинске машине овде, целу фирму, отишао за Канаду и после две године прао судове у ресторану како би скупио паре за повратак.
Другарица, после 12 година рада у Емиратима добије отказ јер прво иду странци. Нема уштеђевине, нема ништа осим 12 година мање.

То што неко нема снаге да остане и мења ову земљу на боље, није ни вест ни изненађење.

Jadna ti ta drugarica koja za 12 godina nema ustedjevinu, to je dokaz da pored obrazovanih ljudi i razni lelemudi odlaze..

Koliko znam tamo bjesne protesti, siti su vecina, a vladajuca kuca su suniti, ali toga nema u medijima. Tu je americka 5 flota i mogu ubijati demonstrante koliko hoce, rezim cuvaju ameri plus saudijci koji u su mrtvi ladni umarsirali sa vojskom u Bahrein nebi li podrzali sunitski kraljevski rezim.
Pa će posle morati ruski avioni da vade ugrožene srpske državljane. :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back