Novopazarski studenti objavili da obustavljaju proteste

Casual Observer

Legenda
Poruka
70.026

Novopazarski studenti objavili da obustavljaju proteste​

Betadanas 22:19

Studenti Državnog univerziteta u Novom Pazaru saopštili su večeras da podržavaju proteste kolega iz drugih gradova, iako oni sami odustaju od daljih protesta, petkom ispred te visokoškolske ustanove.

Oni su na Instagramu (psiholozinaprotestima.dunp) naveli da ih niko nije ucenjivao, ni pretio, „već da su, s obzirom da broj učesnika iz nedelje u nedelju opada, shvatili da više nemaju snage za proteste“.

Kako su naglasili u objavi, proteste prepuštaju kolegama iz velikih gradova, sa velikim brojem studenata voljnih da blokiraju ulice i fakultete, što u Novom Pazaru nije slučaj.

„Vi ne smete prestati da se borite, a mi ćemo vas i dalje podržavati“, navodi se u njihovoj poruci studentima beogradskog i novosadskog univerziteta.

https://www.danas.rs/vesti/drustvo/novopazarski-studenti-objavili-da-obustavljaju-proteste/

Postoji i državni Univerzitet u Novom Pazaru? Preimenovan Prištinski Univerzitet?

Državni univerzitet u Novom Pazaru izgleda nudi i program na jeziku bosanskom, bar sudeći po tome što njihov sajt ima i verziju na jeziku bosanskom.

DE29F531-5D22-405B-8564-0EF5898A6787.jpeg

Grad ima 80 000 stanovnika, misliš li da roditelje te dece tamo treba da ih šalju u Bg il Kg i plaćaju troškove? Zašto pališ vatru tamo gde je nema, čemu pokušaji razdora u trenutnoj situaciji?
izmenu programa na unicerzitetu koji je drzavni ne mogu da cine i tacka

a oni su to radili

niko im ne brani da o svom trosku otvaraju privatne fakultete takodje po zakonu

ako ej to drzavni fakultet onda se znaju pravila...

to kazem za pokusaj izmene programa ...

a za opadanje intenziteta protesta je zalsuzna struaj koj je to pokrenula u ns
dinko gruhonjic cedo dube i njegova parjanica mila pajic

i ovde ce splasne.

medjutim kada se smene grupa STAV koju je osnovala udba i gruhonjic (tetak mu je azem vlasi stari je to lisac ) e onda ce protesti dobiti jos veci obim...
tad ce uleteti ogroman vecina novosadjana da konacno izgura pravdu za svoje sugradjane

nece novosadjani dinka gruhonjica a nece ni dinko ovo da gura do kraja sve je to patka udbe

Grad ima 120 000 stanovnika, misliš li da roditelje te dece tamo treba da ih šalju u Bg il Kg i plaćaju troškove? Zašto pališ vatru tamo gde je nema, čemu pokušaji razdora u trenutnoj situaciji?
Razdor? Sada pravim i razdore?. Ti si diplomirala književnost, ja sam samo beznadežni amater, sigurno znaš mnogo bolje od mene koja je tačno razlika između srpskog jezika i pomenutog jezika bosanskog…

Poslednja izmena:
Razdor? Sada pravim i razdore?. Ti si diplomirala književnost, ja sam samo beznadežni amater, sigurno znaš mnogo bilje od mene koja je tačno razlika između srpskog jezika i pomenutog jezika bosanskog…
Наравно да префригано шаљеш поруку како сви треба се угледају на пазарске Студенте.

Razdor? Sada pravim i razdore?. Ti si diplomirala književnost, ja sam samo beznadežni amater, sigurno znaš mnogo bolje od mene koja je tačno razlika između srpskog jezika i pomenutog jezika bosanskog…
U našoj državi, svi imaju pravo da na maternjem jeziku pohađaju nastavu. Obavezan je srpski jezik, naravno, ali to ne znači da deci u Vojvodini, kojoj je mađarski maternji, treba zabraniti korišćenje tog jezika, recimo... svake godine dobijamo upitnik za roditelje o pripadnosti i mogućnosti izbora jezika nacionalnih manjina.

Mila Pajić u akciji, da li je ona u stvari znala da će novosadska nadstrešnica pasti još pre tri meseca? Zašto nije upozorila javnost, da ne stradaju onoliki ljudi?

Mila Pajić u i okršaji u Rektoraru Univerziteta u NS pre tri meseca, sigurno je za nadstrešnicu znala unapred. Šta ti je intuicija…
Pogledajte prilog 1667499

Ne, ona za to ne prima platu, časna reč:
Pogledajte prilog 1667500
Zabranjeno je biti pametan pa neke stvari predvideti unapred? Neka deca umeju da razmišljaju i bravo za njih.

U našoj državi, svi imaju pravo da na maternjem jeziku pohađaju nastavu. Obavezan je srpski jezik, naravno, ali to ne znači da deci u Vojvodini, kojoj je mađarski maternji, treba zabraniti korišćenje tog jezika, recimo... svake godine dobijamo upitnik za roditelje o pripadnosti i mogućnosti izbora jezika nacionalnih manjina.
Čemu sada pominjanje mađarskog jezika? Ko je pominjao bilo kakve zabrane mađarskog jezika?

Da li se u Americi uči američki ili engleski jezik? U Australiji? Šta se uči na Novom Zelandu? Novozelanski ili engleski?

Da li se u Beču u školama uči austrijski ili ipak nemački?

Čemu sada pominjanje mađarskog jezika? Ko je pominjao bilo kakve zabrane mađarskog jezika?

Da li se u Americi uči američki ili engleski jezik? U Australiji? Šta se uči na Novom Zelandu? Novozelanski ili engleski?

Mešaš dijalekte sa jezikom, konkretno za Beč.

A ti si kao Hegemon ovde, pa svaki Hrvat mora da naglasi da on zapravo priča srbski ali sa lokalnim akcentom

Još jednom:

a) Mađarski jezik nisam napomenuo, ne znam kako potezanje tog argumenta može da ne bude neka vrsta imputiranja.

b) Da li neko mora da prihvati preimenovanje svog jezika da bi nacionalisti iz susedstva bili zadovoljni? Ovime niko ne postaje ravnopravniji nego što već jeste ali se zato se na najveća moguća vrata otvara mogućnost za tvrdnje da se u Srbiji govori ekavska varijanta jezika bosanskog i sledstveno tome i za tvrdnje da Srbiju naseljavaju nekakvi “pravoslavni Bošnjaci” koji su eto “nesvesni svog porekla”.

Da li da treba da ovde okačim i hrvatske i bugarske “dijalekatske karte” po kojima se hrvatski govori sve do Kraljeva a bugarski i u okolini Beograda? Ako se već i govori veoma različiti od bugarskog (nema ni jednog jedinog za koji im ne treba prevodilac/bar rečnik, leksićke razlike su skoro ranga srpski-slovenačkog baš svuda, bez obzira što se neku razlikuju i u odnosu na Vukov) zapadnojužnoslovenskog tipa proglašavaju za “bugarski” onda bi baš celokupna Srbija mogla da se proglasi i za teritoriju na kojoj se govori jezik bosanski: u Sarajevu se na primer tvrdi i da oba tipa (veoma heterogenih) goranskih govora spadaju u jezik bosanski (i oni štokavski, tj sa zamenom *tj/*dj > ć/đ, i oni južnomakedonskog (istočnojužnoslovenskog) tipa, sa refleksima *tj/*dj > št/žd) - ako su i ovi drugi isto dijalekti jezika bosanskog onda i Šojić iz Pirota tim pre govori isto jezikom bosanskim, a i jedan manji deo krajnjeg zapada Bugarske - Trn recimo.

Još jednom:

a) Mađarski jezik nisam napomenuo, ne znam kako potezanje tog argumenta može da ne bude neka vrsta imputiranja.

b) Da li neko mora da prihvati preimenovanje svog jezika da bi nacionalisti iz susedstva bili zadovoljni? Ovime niko ne postaje ravnopravniji nego što već jeste ali se zato se na najveća moguća vrata otvara mogućnost za tvrdnje da se u Srbiji govori ekavska varijanta jezika bosanskog i sledstveno tome i za tvrdnje da Srbiju naseljavaju nekakvi “pravoslavni Bošnjaci” koji su eto “nesvesni svog porekla”.

Da li da treba da ovde okačim i hrvatske i bugarske “dijalekatske karte” po kojima se hrvatski govori sve do Kraljeva a bugarski i u okolini Beograda? Ako se već i govori veoma različiti od bugarskog (nema ni jednog jedinog za koji im ne treba prevodilac/bar rečnik, leksićke razlike su skoro ranga srpski-slovenačkog baš svuda, bez obzira što se neku razlikuju i u odnosu na Vukov) zapadnojužnoslovenskog tipa proglašavaju za “bugarski” onda bi baš celokupna Srbija mogla da se proglasi i za teritoriju na kojoj se govori jezik bosanski: u Sarajevu se na primer tvrdi i da oba tipa (veoma heterogenih) goranskih govora spadaju u jezik bosanski (i oni štokavski, tj sa zamenom *tj/*dj > ć/đ, i oni južnomakedonskog (istočnojužnoslovenskog) tipa, sa refleksima *tj/*dj > št/žd) - ako su i ovi drugi isto dijalekti jezika bosanskog onda i Šojić iz Pirota tim pre govori isto jezikom bosanskim, a i jedan manji deo krajnjeg zapada Bugarske - Trn recimo.
BCHS jeste dovoljno sličan da bi se mogao nazvati jednim jezikom

ali zbog plemenske mržnje to ta plemena ne žele

Ti bi međutim da samo svoje pleme veličaš, kao jedino bitno u skraćenici. To neće ići

Back