Novogodišnje slavlje

Šta mislite vi, jel pametno dati 200 evra na muziku samo zato sto si pijan/a?

• bolje to nego da ih uzme policija...

glasova: 3 60,0%
  • ionako bi' ih sprckala/o na gluposti...

glasova: 0 0,0%
  • i muzičari moraju da žive na visokoj nozi...

• nije glupo, ako sviraju celu noć i ne zakidaju...

glasova: 1 20,0%
  • samo ako me pažljivo gleda cela kafana

glasova: 1 20,0%
  • možda i jeste, ali je sad kasno da se misli o tome..

• Ukupno glasova
    5
  • Anketa je zatvorena .
Šta mislite vi, jel' pametno dati 200 evra na muziku samo zato sto si pijan.

Pitam se,ko je to u sbiji,ko moze da da za muziku 2OO Evra. Onaj ko zivi od plate? Onaj ko zivi od penzije??? Pa to mogu
samo kriminalci,i uopste ljudi,koji ne zive na posten nacin. Svi ostali,provesce Bozicne Praznike,vise nego siromasno.
Mi smo zemlja,u kojoj narod ne zivi,nego prezivljava.To je velika razlika u kvalitetu zivota.Ali,ovaj narod je navikao na bedu,kao na svoj Usud,koji mu je dodeljen, nas narod,bedu u zivotu prima,sa filozofskom smirenoscu,uveren,da bolje nije ni
zasluzio.!

Šta mislite vi, jel' pametno dati 200 evra na muziku samo zato sto si pijan/a? :think:

Zavisi, ponese čoveka tako nekad, ono štimung, atmosfera, pa se raspištolji, kao neki Sale, zvani Bečejac, kad je u Zanatliji za veče spržio na tamburaše minimum tristo evradi, pa je posle stezao kaiš, preživljavao od nisovske plate, kao stalno zaposleni, ne preko agencije. Ko ima š čim, što bi rekao prika Di Lajt, te neke dve stoje su malo, a ko nema š čim ne pada mu na pamet da se kurči.

U principu najjeftinije je kad je čovek i sam muzičar, pa u kafani prepadne muzikante i recimo otme pevaljki mikrofon, kao što to rade moja kuma Žabica, moj ujak, moj komšija i gentos Rođa... ne mora se samo pevati, može se i zasvirati, ko ume, npr. kao neki Sloba, bivši bubnjar, nedavno je u Old Tajm klubu pjan, a da kako drugačije, u pauzi spopao pevaljku, i cura ga da bi se odbranila pošalje da smara bubnjara iz njenog benda, fest je išćer'o lika, zaseo za komplet i razvalio nekih pet, šest pesama sa grupom, plus solo deonice kojima je digao publiku na noge. Preoteo ljudima šou. A oni neki fini klinci, Novosađani, onako malo i tunjaviji, nisu ga ožderanog oterali u tri lepe, kao što bi ga neki drugi svirci oterali. Kuriozitet je da je i komšija Rođa u istom tom klubu pevao nakon otimačine mikrofona od pevaljke, koja je da zlo bude veće ćerka nekog njegovog drugara iz srednje. Eto, može se tako uštedeti, ali mora se pripaziti od blamova. :deda:

Bolje na kokisku i djecake
giphy.gif

Back